Besta çoraklaştırılıyor: 14 bölgede ağaç kıyımı başlatıldı

img
ŞIRNAK - Besta bölgesinin 14 ayrı noktasında daha korucular eliyle ağaç kıyımı başlatıldı. 
 
Şırnak’ın Besta, Cudi ve Gabar dağlarında operasyonlar kapsamında geçtiğimiz yıl başlatılan ağaç kıyımı devam ediyor. İki yıldır askerler gözetiminde süren ağaç kıyımına her gün yeni alanlar ekleniyor. Özellikle Şırnak ve Siirt arasında bulunan Besta Bölgesi’nde ağaç kıyımı aralıksız devam ediyor. Dağlık alanlarda kesilen ağaçlar, traktörlerle düz alanlarda toplandıktan sonra, TIR’lara yüklenerek, batı illerine satılmak üzere taşınıyor. 
 
14 BÖLGEDE AĞAÇ KESİMİ 
 
Besta bölgesinde bugüne kadar binlerce ton ağaç kesilirken, yeni bölgelerde de bu kıyım başladı.  Ağaç kesimi Keniyamîr, Birateto, Birapeşo, Deyndarok, Cinîwer, Belûzer, Rîsor, Serêrû, Tîkera, Qûrteka pêşya, Girêdeyincê, Şerevan, Xirtkbestê ve Navyan bölgelerinde de başladı. Bu bölgelerde kesilen ağaçların ise Cudi Dağı’nın Navyan bölgesinde toplatıldığı ve buradan da TIR’larla farklı kentlere satılmak için götürüldüğü belirtildi. 
 
ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ
 
14 bölgede başlatılan ağaç kesime karşı bölgede bulunan yetkililerin sessizliği devam ediyor. Bugüne kadar bölge halkı tarafından Urfa Orman Bölge Müdürlüğü’ne verilen dilekçeler ise “askeri alan” olduğu gerekçesiyle reddedildi.