Ermenistan’ın MİT’e teslim ettiği Çiçek’in ailesi: Çocuğumuzdan haber alamıyoruz

img
DERSİM - MİT’in sınır dışı operasyonla yakaladığını iddia ettiği ancak Ermenistan tarafından Türkiye’ye teslim edilen HPG’li Atilla Çiçek’in ailesi, Çiçek’in can güvenliğinden endişe duyduklarını belirterek, İHD’ye başvurdu. 
 
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), dün HPG’li Atilla Çiçek (Leheng) ve Hüseyin Yıldırım’ın (Alişer) bir operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini iddia etti. Konuya ilişkin Fırat Haber Ajansı’nda (ANF)  yer alan HPG Basın İrtibat Merkezi’nin yazılı açıklamasında ise HPG’lileri Ermenistan’ın teslim ettiği belirtildi.
 
Çiçek’in hayatından endişe duyan ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi’ne başvuruda bulundu. Başvuru sonrası İHD ve Çiçek’in ailesi açıklama yaptı. 
 
ÇİÇEK NEREDE TUTULUYOR?
 
İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, ailenin kendilerine başvuruda bulunduğunu aktararak, Çiçek’in yakalandığı haberinin yayınlamasının üzerinden 2 gün geçmesine rağmen aileye yetkililer tarafından herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi. Ailenin çocuklarını merak ettiği için Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Dersim Barosu ve İHD’ye başvurarak bilgi sahibi olmak istediğini söyleyen Solmaz, “Aile çocuğunun can güvenliği endişesini yaşıyor. Kamuoyunda sınırdan geçtikleri söyleniyor, ama hangi sınırdan, nereden geçildiği bilinmiyor. Bizde İHD olarak bütün yetkililerden Atilla Çiçek ve Hüseyin Yıldırım’ın nerede tutulduğuna dair aileye bilgi verilmesi çağrısı yapıyoruz” dedi. 
 
ANNE ÇİÇEK: ÇOCUĞUM BİZE GÖSTERİLSİN
 
Atilla Çiçek’in annesi Emine Çiçek ise, çocuğunun hangi sınırda yakalandığını, nereye götürüldüğüne dair kendilerine herhangi bir bilgilendirmede bulunulmadığını belirtti. Anne Çiçek, emniyete de başvurduklarını ancak emniyetin kendilerine “Haberimiz yok” yanıtını verdiğini söyledi. Anne Çiçek, ”Çocuğumun bildiğim kadarıyla suçu yok. Eğer suçu varsa da kanunlara göre yargılansın. 24 saatte bize bildirmeleri lazım. Benim çocuğum suçluysa, kanunlar önünde yargılansın. Ben çocuğumun nerede olduğundan ve can güvenliğinden endişe duyuyorum. Benim çocuğumu ortaya çıkarsınlar ve çocuğumu bana göstersinler. Sosyal devlet diyoruz, sosyal devlet insanın çocuğunu gizler mi?” diye sordu.