Gazetecilerin ifadeleri dosyadan bihaber savcılar tarafından alınıyor

img
ANKARA - Ankara Adliyesi’ne getirilen gazetecilerin ifadeleri, dosya içeriği hakkında bilgisi bulunmayan 8 savcı tarafından alınıyor. Kararı ise ifadelerde yer almayan soruşturma savcısı verecek.
 
Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, muhabirler Deniz Nazlım, Berivan Altan, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer ile MA Ankara bürosunda bir süre stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan’ın savcılıktaki ifade işlemleri devam ediyor.
 
Diren Yurtsever, Deniz Nazlım, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli, Öznur Değer ve Mehmet Günhan’ın ifadeleri, dosya hakkında gün içinde bilgi sahibi olan ve yaklaşık birkaç saatlik inceleme fırsatı bulan 8 cumhuriyet savcısı tarafından alındı. Selman Güzelyüz ve Habibe Eren’in ifadeleri ise soruşturma savcısı tarafından alınıyor. 
 
Soruşturma dosyası hakkında bilgi sahibi olmayan savcıların, gazeteciler hakkında ayrı ayrı değerlendirmeler yaparak, soruşturma savcısına yönlendireceği öğrenildi. Soruşturma savcısı ise ifadelerinde yer almadığı gazeteciler hakkında 8 savcının “yardımıyla” karar verecek.