JİTEM tetikçisi Hamit Yıldırım’a 3 yıl 9 ay hapis cezası

img
ŞIRNEX - Kürt bilgesi Musa Anter cinayeti davasında yargılanan JİTEM tetikçisi Hamit Yıldırım, adli bir vaka nedeniyle hakkında açılan davada 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Amed’te 20 Eylül 1992 tarihinde katledilen Kürt bilgesi Musa Anter'in (Apê Musa) ölümüne ilişkin açılan davada, tetikçi olarak yargılanan JİTEM elemanı Hamit Yıldırım, 29 Haziran 2012’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve 5 yıllık tutukluluk süresinin ardından 2017 yılının Haziran ayında tahliye edildi. Musa Anter cinayeti davası, 21 Eylül’deki 37’nci duruşmada 30 yıllık sürenin dolduğu gerekçesiyle zaman aşımı nedeniyle düşürülürken, JİTEM tetikçisi Hamit Yıldırım, alacak verecek nedeniyle Şubat ayında amcasının oğlu Ekrem Yıldırım’ı yaraladığı için hakkında dava açıldı. “Kasten yaralamak” suçundan Yıldırım hakkında açılan davanın karar duruşması dün Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 
 
YILDIRIM SUÇU BAŞKASINA ATTI
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, sanık ve mağdur ile avukatları hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık Hamit Yıldırım, üzerine atılı suçlamayı reddederek, işlediği suçu başkasının yaptığı ileri sürdü. Yıldırım, beraat talebinde bulundu. 
 
‘SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM’
 
Ardından dinlenen mağdur Ekrem Yıldırım, Hamit Yıldırım ile şahsi bir sorunun olmadığını ifade ederek, “Ancak babam ile aralarında alacak verecek meselesi vardır. Olay günü de bu meseleyi konuşmak için Nadir Şanlı'nın evinde buluşmuştuk. Taraflar orada konuşurken, tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Hamit Yıldırım orada bulunan plastik sehpayı alarak benim yüzüme vurdu. Burnumdan ve kaşımdan yaralandım. Hamit Yıldırım'ın beyan ettiği gibi Mehmet Yıldırım'ın bana sehpa fırlatması mümkün değildir. Ben sanıktan şikayetçiyim” dedi. 
 
SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
 
Yapılan savunmaların ardından mütalaasını hakime sunan savcı, Ekrem Yıldırım'ın alınan kati raporunda yaralanmanın yüzde sabit ize neden olduğunun belirtildiği ve bu suretle sanığın üzerine atılı suçu işlediğini belirterek, Hamit Yıldırım’ın TCK 86/1, 3-e, 87/1-c maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti. 
 
3 YIL 9 AY CEZA VERİLDİ
 
Kararını açıklayan hakim, sanığı üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanık Hamit Yıldırım’a “kasten yaralama” suçunda 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.