Kemal Kurkut vurulduğu yerde anıldı

img
AMED- Newroz kutlaması sırasında öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, vurulduğu yerde DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk tarafından karanfillerle anıldı. 
 
Amed’te 2017 yılı Newroz kutlaması sırasında polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, vurulduğu Evrim Alataş Caddesi'nde anıldı. Kurkut, Newroz kutlamasına katılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve HDP milletvekilleri tarafından vurulduğu yerde karanfillerle anıldı. 
 
‘HAFIZALARIMIZDA EBEDİYEN MAHKUM ETTİK’ 
 
Anmada kısa bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Newroz yeni yaşamın umut günüdür. Newroz yaşam coşkusunun canlandığı gündür ama 2017'den beri, her Newroz'da yüreğimizde acıyla yanan da bir ateş var. Bu ateşin adı: Kemal Kurkut'tur. Kemal Kurkut, gencecik bir insanımız, yaşam coşkusuyla, yeni yaşam coşkusuyla Newroz meydanına gelmişti. Göz göre göre, dünyanın gözü önünde, burada katledildi. Onu bir kez daha sevgi ile rahmet ile anıyoruz. Sadece katledilmekle kalınmadı. Acılan soruşturma ve davaların hepsi bir bir düştü ve beraat kararı verildi. Açıkça işlenen cinayet böylece yargı eliyle, devletin çeşitli organlarının katkısıyla aklandı. Ama o kararlar bizim için geçerli değildir. Kemal kardeşimizi, canımızı katledenleri, yüreklerimizde ve hafızalarımızda ebediyen mahkûm ettik. Kemal kardeşimizi de yaşatmaya söz verdik. Onun yaşam coşkusunu, özgürlük tutkusunu ve yeni başlangıç umudunu canlı tutma sözümüz var. Sevgili Kemal, sana bu sözümüzü tutmak için bütün halklarımız, en çok da gençler, mücadelenin her alanındalar ve bu mücadele mutlaka başarıya ulaşacak. Sen de bu mücadelenin başarısının sembolü olarak yüreklerimizde yaşayacaksın" diye konuştu. 
 
Konuşmanın ardından siyasetçiler, Kurkut'un vurulduğu yere karanfil bırakarak Newroz alanına geçti.