Tutuklu gazetecilerden ‘gönüllü muhabir ol' çağrısı

img
ANKARA – Ankara ve Amed merkezli gözaltı, tutuklamalara dikkat çeken Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteciler, “Gönüllü muhabir ol” çağrısı yaptı. 
 
Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim 2022’de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS’e muhabirleri, gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara dair mesaj gönderdi. 
 
Gazeteciler tutuldukları Sincan Cezaevi’nden, MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever adıyla gönderdikleri mesajda kritik ve tarihi seçime giderken siyasi talimatlarla Amed ve Ankara'da gazetecilerin gözaltına alıp tutuklandığına dikkati çekti. 
 
‘HAKİKAT ESİR ALINAMAZ’
 
Mesajda şunlar yer aldı: “Aynı zamanda biz gazetecileri savunan avukatımız Resul Temur da gözaltına alındı. Ne biz gazeteciler ne bizi savunan avukatlar ne de haber kaynaklarımız iktidarın seçim kampanyası üzerinden kriminalize edilemez. Bugün yargılayan değil, yargılanan pozisyonda olması gereken bu iktidar ve iktidar rejiminin yargısı, bu baskılarla ne biz gazetecileri ne avukatları ne de toplumu susturamaz, sindiremez! Bizler, hakikat haberciliğinin peşinde olan özgür Kürt basın çalışanları olmanın sorumluluğuyla son bir haftadır yapılan bu siyasi operasyonlara karşı herkesi gönüllü muhabir olmaya, herkesi haber kaynağı olmaya çalışıyoruz! Dayanışmanın güçlendireceğine, olması gerekenin bugün yapılmasına inanarak gerçekler susturulamaz, hakikat esir alınamaz diyoruz! Özgür Basın Susturulamaz!”