YNK’li Gelali: KDP Mexmur’u boşaltmak istiyor

img
HABER MERKEZİ – Irak Ordusunun kuşatmasına dikkat çeken YNK’li Reşad Gelali, KDP’nin önce Mexmur’un kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını ancak bunu başaramayınca artık kampın boşaltılması ve Türkiye’ye teslim edilmesi yönünde bir politika izlediğini söyledi.
 
Mexmur’a yönelik Irak ordusunun kuşatması tepkilere rağmen devam ederken, kuşatmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan YNK’li Reşad Gelali, Türkiye ile KDP’nin işbirliğine dikkat çekti. KDP’nin önce kampı kontrole almak istediğini ancak bunu başaramadığını ifade eden Gelali, mevcut durumda kampın boşaltılmasını ve Türkiye’ye teslim edilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
‘KUŞATMAYA KARŞI HAREKETE GEÇİN’
 
Kamptan sorumlu olan Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan bu kuşatmaya karşı harekete geçme çağrısında bulunan Gelali, “Mexmur kampı ile Mexmur ilçesi birbirini tamamlıyor, hiçbir gün onları ayıramaz. İyi günde kötü günde birlikte oldular. Ben onları mülteci olarak görmüyorum, onlar yerli halktır. 25 yıldan uzun bir süredir bölgede yaşıyorlar” dedi.
 
MEXMUR’A SAHİP ÇIKIN
 
Gelali, Mexmur’un uluslararası hukuk çerçevesinde korunması gerektiğini de ifade etti. Herkesi Mexmur’a sahip çıkmaya çağıran Gelali, bölgedeki gerginliğin sona erdirilmesini talep etti.