Tahliye edilen Yağız çiçeklerle karşılandı

img
 
MÊRDÎN - İnfazı iki defa yakıldıktan sonra AYM’nin “ihlal” kararı sonrası tahliye edilen tutuklu Azize Yağız, memleketi Nisêbîn’de çiçeklerle karşılandı.
 
Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 2010 yılında siyasi faaliyetleri gerekçesiyle tutuklanan, ayrı ayrı yargılandığı dosyalarda hem “örgüt üyeliği” hem de “Örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla 13 yıldır cezaevinde olan Azize Yağız, Tarsus T Tipi Kapalı Kadın Cezaevinden dün tahliye edildi. Cezaevi Gözlem Kurulu tarafından infazı “İyi halli” olmadığı gerekçesiyle 2 defa yakılan ve tahliyesi engellenen Yağız’ın avukatları, yeniden yargılama talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.
 
AYM, 2021 yılında “Örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek” gerekçesiyle pilot karar vermiş, yasal değişiklik yapılması talebiyle Meclise göndermişti. Ancak bu zamana kadar bir yasal değişiklik yapılmayınca avukatlar “ihlal” kararı verilerek, yargılamanın yenilenmesi için başvuru yaptı. Başvuruyu değerlendiren AYM, bunun üzerine Yağız hakkında üzerine yasal değişiklik yapılmadığı gerekçesiyle ilgili suçlamadan “ihlal” kararı vererek, yeniden yargılanma talebini kabul etti.
 
 
Verilen karar üzerine tahliye edilen Yağız, bugün memleketi Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesi 8 Mart Mahallesine geçti. Yağız, burada kalabalık bir kitle tarafından çiçekler ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı.