Adalet Nöbeti’nden ‘İmralı kapısını açın’ çağrısı

img
HABER MERKEZİ – Adalet Nöbeti’nin 115’inci gününde bir araya gelen tutuklu yakınları, Kürt sorununda demokratik çözüm için İmralı Ada Cezaevi’nin kapılarının açılması gerektiğini vurguladı. 
 
“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” şiarıyla başlatılan kampanya kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti, 115’inci gününde devam etti. 
 
AMED
 
 
Amed’de Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm şiarıyla başlatılan Adalet Nöbeti 115’inci gününde devam etti.
 
Rêzan (Bağlar) ilçesi Demokratik Bölgeler Parti (DBP)binasında süren nöbette tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” önlükleriyle yerini aldı. Nöbeti çok sayıda genç ve yurttaşlar ziyaret etti. 
 
Eylemlerini sürdüren tutsak yakınları, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit son bulana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundular. Tutsak yakınları 115 gündür eylemlerini sürdürdüklerini hatırlatarak, barış istediklerini dile getirdiler.
 
Abdullah Öcalan'nın fiziki özgürlüğü için 31 Mart seçimin önemini hatırlatan tutsak yakını Afife Kartal, seçmenlere seslenerek, “Tüm genç kadın ve halkımız DEM Parti'nin başlattığı seçmen taşıma kampanyasına herkes katılsın, oyunuza iradenize ve sandığınıza sahip çıkın" dedi.
 
Eylem ezgiler ve atılan sloganlarla son buldu.
 
ÊLİH
 
 
Êlih’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 56’ncı gününde DBP il binasında sürdü. Nöbet, Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ve çok sayıda yurttaş tarafından ziyaret edildi. 
 
Nöbete gelenler PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkati çekerek, tecridin kaldırılması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. 
 
Nöbet, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla sona erdi. 
 
MÊRDÎN
 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Mêrdîn’de DBP İl binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ni bugün Qoser’den (Kızıltepe) gelen tutuklu yakınları ve Barış Anneleri sürdürdü. “Bijî berxwedana zindana” sloganının atıldığı Adalet Nöbeti’nde anneler kilamlar seslendirerek, taleplerini dile getirmeyi sürdürdü.
 
Barış Annesi Lamia Ayaz, “Tutsaklarımız ve Başkanımız için buradayız. 3 yıldır kendisinden haber alamıyoruz. Başkanımızdan haber almak istiyoruz. İmralı’nın kapıları, bütün cezaevlerinin kapılarının açılmasını istiyoruz. Biz anneler olarak sonuç alana kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Kürt sorununun çözülmesini, Başkan Apo’nun serbest bırakılmasını istiyoruz. Yaşasın Kürt ve Kûrdîstan” ifadelerini kullandı.