'Su sorununu çözeceğim' sözü verip kenti susuz bıraktı

ŞIRNEX - Taşımalı asker oylarıyla Şirnex Belediyesi'ni gasp eden AKP'li Mehmet Yarka, "su sorununu çözeceğiz" sözü verip kenti susuz bıraktı. 
 
Şirnex'te iki dönemdir binlerce taşımalı asker ve polis oyuyla belediyeyi gasp eden AKP'li Mehmet Yarka, kent sakinlerine verdiği sözleri de tutmuyor. Yarka, 31 Mart seçimleri öncesi kentin yıllardır devam eden su sorununu çözeceğinin sözünü verdi. Ancak taşımalı asker-polis oylarıyla belediyeyi gasp ettikten sonra kenti susuz bıraktı. Kentin birçok noktasında sular akmazken, belediyeden halka tankerlerle götürülen sular ise kirli olmasından kaynaklı kullanılamıyor. 
 
KADINLAR TEPKİLİ
 
Su sıkıntısı çeken Sultan Kar, seçimlerden sonra susuz bırakıldıklarını söyledi. Kar, "7 gündür doğru düzgün sularımız akmıyor. Gece azıcık su akıyor, onun dışında akmıyor. Ne elbiselerimizi makinaya atabiliyoruz ne de farklı bir iş yapabiliyoruz. AKP'nin başkanı seçimden önce ‘seçildiğimde kentin su sorununu çözeceğim' diyordu. Ancak hiçbir şey yapmadı. Sözlerini yerine getirmiyorlar. Herkesin gözü önünde hilelerle belediyemizi gasp ettiler. Bizim bunlardan bir umudumuz yok. Çünkü bunlar bizim irademizle orada değiller" tepkisinde bulundu. 
 
Kadınlardan Hazal İşlek, "Bir haftadır sularımız akmıyor. Sadece gece bir yudum su akıyor. Bunun için de belediyeye gitmeyeceğiz. O belediye bizim belediyemiz değil. Bizim irademizi gasp ettiler. Şırnak'a haksızlık yapıldı. İlkbahar mevsimine girdik ve temizlik yapma zamanı geldi. Ancak içmeye bile su yok. Bize haksızlık ediliyor. Onlara kölelik etmediğimiz için su vermiyorlar" ifadelerini kullandı. 
 
'KIŞIN ÇAMUR, YAZIN TOZ İÇİNDEYİZ'
 
Her seçim öncesi AKP'nin "boş vaatlerde" bulunduğunu söyleyen Nebahat Uçar, "Yıllardır su sorunundan dolayı çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Seçimden önce su sorununu çözeceğine dair söz vermişti. Ancak tek bir sözünü bile yerine getirmeyecek. Biz bunlara güvenmiyoruz ve inanmıyoruz. Kışın çamur içindeyiz, yazın da toz içindeyiz. Daha yeni belediyeye girdiler ama ‘bir hafta su akmayacak' duyurusu yaptılar. Şirnex’in her yerinden su akıyor ancak merkezine su gelmiyor. Sözlerini yerine getirsinler, yalan söylemesinler" diye konuştu. 
 
Kadınlardan Hüsna Kabul, AKP'nin 8 yıldır Şirnex halkını oyaladığını söyledi. Kabul, "Bu ay temizlik ayıdır ancak su yok. Bu yüzden zorlanıyoruz. Her bir sokağımızı kazmışlar ve öylece bırakmışlar. Seçimden önce su sorununu çözeceğini söylüyordu ama geldiği ilk haftada var olan suyumuzu da kesti. Bu belediye AKP'nin elinde olduğundan beri her yıl bu mevsimde suyumuz kesiliyor" şeklinde konuştu. 
 
AKP'den herhangi bir taleplerinin olmayacağını söyleyen Meryem Kılınç da şunları söyledi: "Sularımız bir gün gelir 10 gün gelmez. Sokaklarımıza, mahallelerimize gidin bakın. Biz ne bir halı yıkayabiliyoruz ne de bir elbise. Bizim için hiç bir hizmet yapmayacaklar çünkü yalan söylüyorlar. Bize ihanet etmekten başka bir şey yapmıyorlar."