Kemal Kurkut Turnuvası’nda pankart tahammülsüzlüğü

img

İSTANBUL – HDP Gençlik Meclisi’nin Esenyurt’ta Kemal Kurkut adına düzenlediği maçta, Kurkut’un pankartını indirmek isteyen polise tepki gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin, 2017 Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla düzenlediği futbol turnuvası devam ediyor. Bu haftaki maçta, Vekiller Spor ve Gençlik Spor takımları karşı karşıya geldi. Maç başlamadan önce gençler, “Biji berxedana ciwanan”, “Kemal Kurkut ölümsüzdür” sloganları attı. Gençler daha sonra müzik eşliğinde halay çekti.

PANKART İNDİRİLMEYE ÇALIŞILDI

Esenyurt’ta bağlı Kıraç Mahallesi’nde bulunan bir sahada gerçekleşen maça çok sayıda polis geldi.  Gençler, Kemal Kurkut’un resminin üzerinde olduğu ve “Kemal Kurkut ölümsüzdür” yazılamasının bulunduğu pankartı sahaya astı. Pankartın asılması üzerine  polis sahaya müdahele etti. Polisin ‘pankartı indirin’ demesi üzerine HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, duruma tepki gösterdi. Kenanoğlu’nun Kemal Kurkut’un  katledildiğini söylemesi üzerine polisin “Size göre katledilmiş biri” demesi dikkat çekti.

POLİS VEKİLLERE SALDIRDI

Daha sonra polis, “Pankartı sökeceğim mahkeme kararı var” demesi üzerine, Kenanoğlu ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, “Karar varsa bize gösterin” dedi. Polis, hiçbir karar göstermeden çevik kuvveti sahaya çağırdı. Sahaya gelen çevik kuvvetler HDP milletvekilleri ve gençleri ablukaya aldı. Polisin zorla pankartı indirmeye çalışması üzerine gençler, kol kola girerek “Biji berxedana ciwanan” sloganlarıyla tepki gösterdi. Vekiller de polisin zor kullanmasına karşı, “indirmenize izin vermeyeceğiz” diyerek direndi. Daha sonra ablukaya alınan vekiller, polisler tarafından saldırıya uğradı. Vekillerin ve gençlerin pankartı indirmeme kararlığı üzerine polis geri çekilmek zorunda kaldı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN MAÇ OYNANDI

Bütün engellemelere karşı, Genlik Spor ve Vekiller Spor takımları,“Çözüm biz’de savaşlara ve sömürüye hayır”, “Tekoşina me de deshılatariya we tek bıbe”,“Esir almaya çalıştığınız gençlik saltanatınızı yıkacak” pankartlarıyla sahaya çıktı. Gençlik Spor maçı kazandı.  Maç bittikten sonrada gençler, coşkuyla halay çekerek, “Kemal Kurkut ölümsüzdür” sloganları attı.