‘Abdullah Öcalan’ın fikirleri kıtalara ulaştı’

img
ANKARA - Ağır tecride rağmen PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin kıtalara ulaştığına dikkat çeken HDP Gençlik Meclisi Üyesi Uğur Yıldız, gençlerin bu politikalara karşı örgütleneceklerini söyledi. 
 
Küresel güçlerin ortaklığında gerçekleştirilen uluslararası komplo, PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 22 aydır haber alınamayan bir ortamda 24’üncü yılına giriyor. 15 Şubat 1999’da getirildiği İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşullarında tutulan Abdullah Öcalan, yapılan tüm başvurulara rağmen aile ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. 
 
İmralı tecridinin gençlere etkilerine değinen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Üyesi Uğur Yıldız, tecridin Abdullah Öcalan’ı toplumdan soyutlama olduğunu belirterek, buna karşı mücadele edeceklerini vurguladı. 
 
TOPLUMDAN KOPARMA ARACI 
 
Tecridin özel savaş politikalarını, bunu da toplumsal çöküşü getirdiğini söyleyen Yıldız, Kurdıstan’da bunun çarpıcı bir biçimde yaşandığına dikkat çekti. Tecridin bir sonucu olan savaş politikalarının çözüm olanağı sunmadığının, devletin çözüm perspektifinin olmadığının altını çizen Yıldız, “Tecrit Önderliği halktan koparma, toplumdan soyutlama aracı olarak kullanılıyor. Devletin bu politikasının karşılığı savaştır” dedi. 
 
KÜRTLERE YÖNELİK ASİMİLASYON
 
Gençlerin bu politikalara karşı çıktığını söyleyen Yıldız, “Maddi ve manevi anlamda Kürtlerin yaşadığı ve var olduğu coğrafyalarda bir yok oluş var. Devletin politikası bu halkı kendi metropollerine, yani Türkiye sahasına çekip, burada kültürel ve siyasi anlamda eritmektir. Bir halkın kültürel ve siyasal anlamda eritilmesinin nedeni, kendini bir yerde var etme olgusudur. Varlık savaşının metropolde verilmesi nedeniyle kendini yok ediyor, varlığını düşmanın yaşam tarzına adıyor. Bu yaşam içinde var olan ahlaki değerler kendini tamamen yitiriyor ve devletin istediği halk boyutuna dönüştürülüyor. Biz buna karşıyız ve buna karşı eylemselliklerimiz olacak” diye konuştu. 
 
Bu politikalara karşı örgütleneceklerini vurgulayan Yıldız, “Biz örgütlenerek, halka bu savaşın, bu yıkımın gerçekliğini anlatarak, mahallelere inerek, genç kitlelere, yurtsever halka ulaşarak bu yıkım politikasının bizi kültürel ve ahlaki değerleri yok etmesi adına yapılan bir savaş olduğunu ve bu bağlamda gençliğe ve topluma sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyoruz” diye belirtti.
 
‘ABDULLAH ÖCALAN’IN FİKİRLERİ KITALARA ULAŞTI’
 
Ağır tecrit koşullarına rağmen Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin kıtalara ulaştığına dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: “Biz Önderliğin bizden daha özgür olduğunu biliyoruz. Önderlik İmralı Adası’nda bütün halklar için bir perspektif ve ideoloji geliştirebiliyorsa, fiziki özgürlükten ziyade düşünce özgürlüğünü bütün dünyaya yaymış ve bunu kanıtlamıştır. Bunun en büyük örneği Rojava Devrimi ve Kürdistan'ın dört bir yanında mücadele eden her arkadaşın düşünce özgürlüğünü pratiğe geçirmesidir. Bizler çoğu üniversitede Önderliğin ortaya çıkardığı ideolojik değerlendirmelerin ders olarak verildiğini görüyoruz. Kapitalist devletlerin bile engel olamadığı bir gerçekliktir bu. Biz gençler, halklara anlatarak, dillendirerek, bilinçlendirerek, bu özgürlüğün sonucunu kendi irademiz ve pratiklerimizle dile getireceğiz.”