Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü

RIHA - Amed Spor’un taraftar grubu olan Barikat Riha üyesi onlarca genç, DEM Parti Riha İl Örgütü’ne yürüyerek desteklerini açıkladı.

Yaklaşan yerel seçim öncesi birçok farklı kesimden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) destek açıklamaları devam ediyor.

Amed Spor’un taraftar grubu olan Barikat Riha üyesi onlarca genç DEM Parti Riha İl Örgütü’ne yürüyüş yaparak yerel seçimlerde DEM Parti’yi destekleyecekleri belirti. Merkez Haliliye ilçesinden bulunan Ali Şelli Parkında bir araya gelen gençler, DEM Parti bayrakları ve “Bijî Berxwedana cîwana”, “Gençlik burada dimdik ayakta” sloganları eşliğinde yürüdü. Yürüyüş boyunca direniş şarkıları söyleyen gençlere polisler engel olmak istese de gençler engellemeye “Direne direne kazanacağız” sloganları ile karşılık verdi. Gençler Uçaksavar Kavşağı’nda bulunan il örgütü binası önünde DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili ve il yöneticileri tarafından karşılandı. “Genç Başladık genç başaracağız,” pankartı açıldı.

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ'

Burada gençlere seslenen Karakeçili, “Bizim şiarımız ‘genç başladık genç başaracağız.’ Mücadelemizde gençlerin yeri önemli bir yere sahip. Genler toplumun teminatıdır, dinamik gücüdür. Gençleri yozlaşan bir toplumun tamamı yozlaşır. Kurdistan’ın tamamından olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde gençlerin mücadelelerine olan inancımız tam. Bütün özel savaş politikalarına karşı birlikte direneceğiz. Bağımlılık ile sonuna kadar mücadele edeceğiz ve geçit vermeyeceğiz. Yoz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Yerel seçimler sadece bizim için bir belediye kazanmak ya da kaybetmek değildir. Biz toplumsal değerlerimize sahip çıkarak bir yerel seçime giriyoruz. Onurlu bir yaşam için siyaset yapıyoruz. Bu yaşam bizim kaderimiz değil. Zulmü kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Her türlü kirli politikaya karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Sizin desteğiniz bizim için değerlidir. Evinize hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Ziyaret atılan “Bijî berxwedana zîndana” sloganları ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayalar ile son buldu.