Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Bağımlılığa karşı takımını kur

SÊRT - Özel savaş politikalarına karşı "Gülistan Doku Futbol Turnuvası'na" hazırlanan DEM Parti Gençlik Meclisi, "Bağımlılığa karşı takımını kur" çağrısında bulundu.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, her sene düzenledikleri futbol turnuvasını bu sene 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku adına düzenleyecek. 18 Nisan’da Gençlik Meclisi’nin yaptığı açıklamayla başlayan başvurular, 21 Mayıs’a kadar devam edecek. 5 Ağustos 2023’te DEM Parti Gençlik Meclisi tarafından başlatılan “Li dijî şerê taybet têkonîşek bi heybet / Özel savaş politikalarına karşı görkemli direniş” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen turnuva, “Savaş politikalarına karşı: Lexe (Vur)” şiarıyla düzenlenecek.
 
DEM Parti Sêrt Gençlik Meclisi üyeleri Pelda Ceyhan ve Serhat Durmuş, turnuva ve özel savaş politikalarına dair değerlendirmelerde bulundu.
 
HER SENE DÜZENLENİYOR 
 
Her sene özel savaş politikaları sonucu mağdur edilen gençlere dikkat çekmek için turnuva düzenlediklerini ifade eden Pelda Ceyhan, “Genç arkadaşlarımızı bu politikalara karşı bilinçlendirmek istiyoruz. O yüzden her sene katledilen ve kaybedilen gençler adına turnuva düzenliyoruz. Turnuvamızla özel savaş politikalarına karşı gençlerin sesi olmak istiyoruz” diye belirtti.  
 
Değişimin ancak gençlerle mümkün olduğunun altını çizen Ceyhan, “Değişim istemeyenler gençlerin beynini uyuşturmak ve gençleri amaçsız bırakmak istiyor. Biz de buna karşı turnuva düzenliyoruz. Kürt gençlerini bilinçlendirmek ve uyandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Gelin bu kirli politikalara karşı bir olalım” çağrısında bulundu.  
 
'BAĞIMLILIĞA KARŞI TAKIMINI KUR'
 
Turnuvayla gençleri bir araya getirmeyi ve birlik olmayı amaçladıklarını ifade eden Serhat Durmuş, “Gençlerin beyinleri uyuşturucuyla meşgul olacağına turnuva gibi etkinliklerle meşgul olsun. Daha sonraları kültür sanat üzerine de yoğunlaşacağız, bazı etkinlikler yapacağız. Bu şekilde gençlerimizi yeniden özüne kavuşturacağız. Tekrar birlik ve beraberlik sağlayacağız” şeklinde konuştu. 
 
Gençlerin ve kadınların turnuvaya katılmasını isteyen Durmuş, “Katılmaları kendi özlerinden kopmamaları için önemli. Kendimizi geliştirmek, dönüştürmek ve özgürleştirmek için, bağımlılığa karşı takımlarını kurup, bize katılmalarını istiyoruz” çağrısında bulundu.