Gençlerden gözaltı ve tutuklamalara tepki

img
İSTANBUL - Gözaltı ve tutuklamaları protesto eden gençlik örgütleri, “Ne gençlik ne kadınlar, tutuklamalarınıza ve işkencelerinize boyun eğmedi eğmeyecek” dedi. L - 
 
İstanbul’daki gençlik örgütleri, 18 Mayıs'ta İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler’i anmak için düzenlenmek istenen yürüyüş sırasında yaşanan gözaltı ve tutuklamaları Kadıköy'deki Halitağa Caddesi'nde protesto etti. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Baskılar ve işkenceler gençliği yıldıramaz. Siyasi tutsaklara özgürlük” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” ve “Devrimci tutsaklar onurumuzdur’ sloganları atıldı.
 
Eylemde ilk konuşan DEM Partili Vekil Burcugül Çubuk, devrimcileri anmanın meşru olduğunu belirterek, "İktidarın her gece kabusuna giren bir gerçeklik var. Türkiye'de, Kurdistan'da devrimci irade, kopuş ruhu hala canlı ve hala mücadele ediyor. Kendi sınırlarını çiziyor meşrulukla yürüyor" diye belirtti. 
 
‘AÇIK HUKUKSUZLUK VAR’
 
Sonrasında konuşan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Şükrü Alpsoy, müvekkillerinin tutuklanmasının hukuksuz olduğuna değinerek, “Yargının siyasallaşması bugünün meselesi değil ancak 1 Mayıs tarihinden beri net bir şekilde açık hukuksuzluklara imza atılıyor bu ülkede ve bu hukuksuzluklar doğrudan yargı makamları tarafından işletiliyor” dedi. 
 
'TUTSAKLAR ONURUMUZDUR’
 
Ardından gençler adına açıklamayı okuyan Şifanur Çetin, şunları belirtti: “18 Mayıs’ta İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler’e sözümüzü yinelemek için yine sokaklardaydık. Tüm bu direnişlerin halklarda bulduğu karşılıktan korkan, baskı ve şiddet mekanizmaları dışında iktidarını sürdüremeyeceğini çok iyi bilen AKP-MHP faşizmi, gençliğe yönelik birçok operasyon gerçekleştirdi. Onlarca arkadaşımız halkının yanında olduğu ve devrimci mücadelede yer aldığı için bugün tutsak. Ne gençlik ne kadınlar, tutuklamalarınıza ve işkencelerinize boyun eğmedi eğmeyecek. Siyasi tutsaklar onurumuzdur.”
 
Eylem sloganlarla son buldu.