Mûş’ta Gülistan Doku futbol turnuvası başladı

img

 - DEM Parti Gençlik Meclisi, Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının ilk maçını Mûş’un Milazgir ilçesinde oynadı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, 5 Ocak 2020’de Dêrsim’de kaybettirilen ve akıbeti hala bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına futbol turnuvası düzenliyor. “Özel savaş politikalarına karşı görkemli direniş” kampanyası kapsamında “Lexê (Vur)-Gençlik sahada” şiarıyla yapılan turnuvalar kapsamında Mûş’un Milazgir ilçesinde gençler ilk maçlarını gerçekleştirdi.
 
Gençler, “Artık hiçbir güç kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü inkar etme kudretini kendinde göremeyecek” ve “Gülistan Doku nerede” yazılı pankartla beraber meşalelerle sahaya girdi.  Mûş’ta futbol turnuvasını başlatan Gençlik Meclisi üyeleri 25 maç oynayacak.
 
‘İKTİDAR DİLİMİZ VE KÜLTÜRÜMÜZ KARŞISINDA YENİLECEK’
 
Maç öncesi konuşan Mûş Gençlik Meclisi üyesi Maruf Çelikel, Kurdistan ve Türkiye’de devlet eliyle yürütülen özel savaş politikalarının her geçen gün derinleştirildiğini söyledi. Çelikel, “Her ilde, ilçede, mahallede ve sokaklarda gençler uyuşturucu ve fuhuşa sürükleniyor.  Bu politikaların temel amacı bizleri hakikat gerçekliğimizden alıkoymaktır. Özelde gençleri ve kadınları, kültürlerinden, kimliklerinden ve dilinden uzaklaştırmaya dönük bir politika izleniyor. Mevcut iktidar ve yürüttüğü bu kirli politikalar, dilimiz ve kültürümüz karşısında yenilecek” dedi.