Dêrsim’de Gülistan Doku futbol turnuvasının final maçı oynandı

img
DÊRSIM – DEM Parti Gençlik Meclisinin Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının final maçı oynandı.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, 5 Ocak 2020’de Dêrsim’de kaybettirilen ve akıbeti hala bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının final maçları bugün oynandı. 
 
Dersim’de “Özel savaş politikalarına karşı görkemli direniş” kampanyası kapsamında “Lexê (Vur)-Gençlik sahada” şiarıyla yapılan turnuvanın finaline erkeklerde Anavar ve Munzur takımları kadınlarda ise Sara ile Zilan takımları finale kaldı. Final maçı Munzur Halı Saha'da yapıldı. Takımlar, üzerinde Gülistan Doku'nun resimlerinin olduğu formalarla sahaya çıktı. Maçın oynandığı sahaya, "Özel savaşa karşı mücadeleyle bütünleş, yeni yaşamın ruhuyla özgürleş", “ Özel savaşa karşı sahalarda buluşuyoruz” pankartları asıldı. “Jin jîyan azadî” sloganı ve zılgıtlarla başlayan maçı Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, DEM Parti İl yöneticileri ve çok sayıda Dêrsim’li yurttaş izledi.
 
Finale kalan Munzur Spor ve Anavar spor maçında Munzur Spor takımının 9-8’lik galibiyeti ile son bulurken kadınlar arasında oynanan Sara ve Zilan spor takımlarının maçında ise  Sara takımı 4-3’lük galibiyeti ile sonlandı.
 Kazanan Munzur Spor ve Sara takımlarına şampiyonluk kupaları verildi ve yazar Kerem Çiftçi’nin “Duygu Zaman Anlamsızlığı” isimli kitabı hediye edildi.
 
‘KAZANAN DEM GENÇLİĞİ’
 
Kazanan takımlara kupa verilirken Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, “Jin, jîyan, azadî’ felsefesinin insanlığın ve doğanın kurtuluşu olduğu bilinciyle bugün 21 Mayıs'ta başlayan turnuvanın sonuna geldik. Sara ve Zilan takımlarını kutluyorum. Bizler için turnuvanın Dersim’de startını vermek, kadın kırımlarına dikkat çekmek çok önemli. 4 yıldır Gülistan bulunmak istenmiyor. Bunların iktidarın politikalarından uzak olmadığını biliyoruz. Bugün bizler de Dersim'de Gülistan Doku'nun bulunmama sebebinin iktidar aklının kadın kazanımlarına karşı bir sonucu olduğunu biliyoruz. Takımları ve DEM Parti Gençlik Meclisi'ni kutluyorum. Kazananın DEM Gençliği olduğunu vurguluyorum.”
 
Maç ve ödül töreninin ardından halaylar çekildi.