İstanbul’da 2 yurdun yöneticileri görevden alındı

img
İSTANBUL - Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkezefendi ve Atatürk Öğrenci Yurtlarında görevli iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısının görevden alındığını açıkladı.
 
İstanbul’daki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) Cevizlibağ Atatürk Kız Yurdu’nda yaz tatili için yurttan çıkan ve eşyalarını odalarında bırakan kadın öğrencilerin eşyalarının çalınması ve bazı eşyaların arasında taciz içerikli mesaj yazılmasının ardından iki yurt müdürü ve bir müdür yardımcısı görevden alındı.
 
Konuya dair Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Atatürk Öğrenci Yurdu’na ilişkin basına yansıyan olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Merkezefendi ve Atatürk Öğrenci Yurtlarında görevli iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısı görevden alınmıştır. Sürece ilişkin idari ve adli işlemler titizlikle yürütülmektedir" denildi.
 
Olaylara ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.