Üç ilçede tecride dikkat çektiler: 22 yıldır Öcalan’ın iradesini kıramadılar

img
 
 
İSTANBUL - İstanbul’un üç bölgesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve açlık grevlerine dikkat çekilerek “Öcalan’ın barış iradesi 22 yıldır kırılmadı, daha da güçlendi” mesajı verildi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve bunun kaldırılması talebiyle cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin Başakşehir, Sultanbeyli ve Esenler ilçelerinde halk toplantısı düzenledi. HDP Başakşehir ilçe binasında yapılan toplantıya HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Emran Emekçi’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Emekçi, Öcalan’ın uğradığı komplodan bahsederek, Öcalan’ın iradesinin 22 yıldır kırılmadığını ve daha da güçlendiğini söyledi. Öcalan’ın ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinin 4’üncü dakikada engellendiğini hatırlatan Emekçi, telefon kesintisinin devleti eleştirmeden dolayı yapıldığını kaydetti. Emekçi, “Öcalan’a ayrı bir hukuk uygulanıyor. Bu uygulamada düşman hukukudur, rehine hukukudur. CPT de bizim söylediğimizi söylüyor ama bu devlet bunu da dinlemiyor. AHİM ise bu uygulamanın işkence uygulaması olduğunu ifade ediyor. Ama bu karara da uymayan bir sistem var karşımızda” ifadelerini kullandı.  
 
Devletin hukuku tanımadığını ve çete zihniyetine sahip olduğunu ifade eden Emekçi, “Bu zihniyetin bütün çözüm yollarını sabote ediyor. Çözüm ise demokratik ittifak blokunun büyümesi ve gelişmesidir. Bu blok iktidara gelmelidir.  Ancak o zaman Kürt sorunu çözülür ancak o zaman tecrit kırılır” dedi. 
 
SAVAŞTA ISRAR EDEN DEVLET ANLAYIŞI
 
Daha sonra söz alan HDP Şırnak Vekili Hasan Özgüneş, "Kavganın olduğu bir ülkede açlık, hapis ve zorbalıkta vardır" diyerek, Türkiye’nin Kürtlerle bir kavga içinde olduğunu belirtti. Özgüneş, “Çünkü bizden ülkemizi ve dilimizi almışlar ve vermek istemedikleri için kavga ediyorlar. Kürt milleti, dili ve ülkesi için mücadele ediyor. Her millet gibi bizim de anadilimizle konuşmaya hakkımız var. Ama bunlar bunun karşısında 'biz sizin hiçbir şeyinizi tanımıyoruz, her şeyinizi inkar ediyoruz' diyor. Bize 'sen Türksün devletin de Türkiye’dir' demeye çalıştırılıyor. Bu kavgayı biz istemiyoruz. Sayın Öcalan, 'kimse ölmesin gelin bunu masada oturalım konuşalım. Çocuklar ölmesin anneler ağlamasın' dedi. Ama bunu dinlemeyen ve savaştan beslenen bir devlet anlayışı var" diye konuştu.
 
Açlık grevine dikkati çeken Özgüneş, cezaevlerinde hayatın cehenneme dönüştüğünü söyleyerek,  açlık grevinde olan kişilerin büyük bir iradeye sahip olduğunu söyledi. Özgüneş, sürecin mücadele etme süreci olduğunu ifade ederek, tecridi ve açlık grevlerini mücadeleleriyle sonlandıracaklarını kaydetti.
 
YÜRÜDÜLER
 
Toplantının ardından kitle Başakşehir ilçe binasından çıkara Güvercintepe Meydanı’na "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Buji berxwedana zindana",  “Biji serok Apo" sloganları eşliğinde yürüdü. Yürüyüş esnasında polis kitleye müdahale ederek Beyaz tülbentli bir anneye yumruk attı. Yine müdahalede bir genci gözaltına alındı. Polisin müdahalesine rağmen kitle Güvercintepe Meydanı’na kadar yürüyerek tecridin ve açlık grevlerinin sonlanmasını istedi.
 
ESENLER 
 
HDP Esenler İlçe binasında gerçekleşen toplantıya da HDP Batman Vekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Cengiz Yürekli’nin yanı sıra çok sayıda kişi katılırken toplantının yapıldığı salona "Direniş şehitlerinin anısına bağlılık tecridi kırmakla mümkündür" pankartı asıldı. Toplantıya katılanlar alkış ve zılgıtlarla açlık grevcilerini selamlarken, Öcalan üzerindeki tecridi kınadı. 
 
Saygı duruşuyla başlayan toplantıda söz alan avukat Cengiz Yürekli, Türkiye'nin koca bir cezaevine dönüştüğünü söyledi. “Öcalan'sız hukuk” diye bir zeminin oluşturulduğunu ve hukukun despotlaştığını belirten Yürekli, "Buna rağmen her zaman Öcalan'ın son cümlesi barış oldu. Öcalan'ın üzerindeki tecrit o’nun iradesini teslim alma projesidir. Bu uluslararası bir komplodur. Öcalan'ın sağlık durumunu, ne yiyip içtiğini bilmiyoruz. Bu bilinmezlikle toplumun Öcalan'ı unutmasını istiyorlar " dedi.
 
İMRALI SİSTEMİ BİR BATAKLIK
 
İmralı sisteminin bir bataklık olduğunu belirten Yürekli, "Diğer konular ise o bataklıktaki sivrisineklerdir" diye vurguladı. Öcalan üzerindeki tecritle bütün toplumun tecrit edildiğini belirten Yürekli, bunun için tecritle mücadelenin toplumsallaşması gerektiğini ifade etti. Yürekli, “Açlık grevinde olanların hiçbiri gasptan, hırsızlıktan, uyuşturucudan cezaevinde değil. Bu insanlar özgürlük mücadelesi verdiği için tutuklular ve çözümün İmralı'nın kapılarının açılmasından geçtiğini biliyoruz. Açlık grevi eylemleri bizlere yol gösteriyor” diye konuştu. 
 
Öcalan'ın temsil ettiği toplumun iradesine dikkati çeken Yürekli, iktidarın Kürt sorununun çözümsüzlüğü ile beslendiğini belirtti. Devlet içi güçlerin birbiri ile saldırı halinde olduğunu hatırlatan Yürekli, "Tüm hırsızlıklar, yolsuzluklar, rantlar, katliamlar Kürt sorununun çözümsüzlüğündendir. Şiddetin olduğu bir ortamda toplum konuşamaz. Biz bugün burada bir çözüm önerisi geliştirmiş olsak 10 maddesinden 9'u Türk Ceza yasasıyla muhatap olacak durumdadır. Bu ülkede ifade özgürlüğü yok. Kürt sorununu bastırmak için İmralı'dan başlayarak tüm halkı tecrit altına almış durumdalar" ifadelerini kullandı.
 
ÇÖZÜM İMRALI’NIN KAPILARINDA 
 
HDP Batman Vekili Mehmet Rüştü Tiryaki de, İmralı'da uygulanan tecridin tüm cezaevlerinde uygulanmaya başladığını ifade etti. İktidarın, Kürtlerin bir otoriteye sahip olmasına ve Kürt varlığına düşman olduğunun altını çizen Tiryaki, "Bu düşmanlığın karşılığı, uçakların kafamızda patlaması, insanlarımızın katledilmesidir. Fakat özellikle tecritten sonra Türkiye'nin ilişkileri bir bir yok oldu. Türkiye her yönden olduğu gibi diplomatik olarak da tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Bu sorunların çözümü İmralı'nın kapılarının açılması ve tecridin kaldırılmasıdır" diye konuştu.
 
SULTANBEYLİ
 
HDP Sultanbeyli İlçe örgütünde düzenlenen toplantıya ise HDP Milletvekili Ömer Öcalan, İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztük katıldı. Toplantının yapıldığı salona “Tecridi kıralım açlık grevine ses olalım” pankartı asıldı. 
 
Toplantıda ilk olarak söz alan avukat Raziye Öztük, Öcalan üzerindeki tecridin günden güne toplumsal alana yayıldığını ifade etti. Öcalan’a dayatılan tecridin nedenine de değinen Öztürk, dünya tarafından sesinin duyulmasının önüne geçilmeye çalıştığını kaydetti. Durumla birlikte Türkiye halkları üzerinde geniş kapsamlı bir tecrittin geliştiğini söyleyen Öztürk, “Sayın Öcalan,  uluslararası gladyonun elliyle Türkiye’ye kaçırıldı. Türkiye’ye getirilerek onun için özel olarak geliştirilen İmralı Adasına konuldu. Bu ada nasıl bir ada sadece bu baktığımız da tecridi görebiliyoruz. Yolların gitmediği bir ada. Bu cezaevinde insanlarla olan bağlantısı koparıldı” dedi. 
 
‘HUKUKLA BAĞDAŞMIYOR’
 
Bu ağır tecride rağmen Öcalan’ın çözümler üreterek demokratik siyasetin gelişmesi için çaba harcadığını dile getiren Öztürk, “Bu çabalarıyla tüm siyasete yön veren bir konumda oldu. Dolayısıyla onlar her ne kadar Öcalan’ın iradesini kırmaya yönelik olarak sindirme politikaları geliştirse de, Kürt halkına unutturmaya çalışsa da bunda başarılı olmadıklarını gördük. Öcalan’ın yaptığı tarihsel değerlendirmeler, bu gün karşımıza çıktığını görüyoruz. En son olan avukat görüşünde ‘Bana fırsat verilirse, bir hafta içinde Halklar arasındaki çatışmaya son verebilirim’ diyerek kendi duruşunu yani demokratik, barışçıl duruşunu deklere etmişti. Bu önemli duruşa rağmen hukukla bağdaşmayan tecrit durumu devam ediyor” diye konuştu. 
 
MÜCADELE İLE TECRİT SONLANIR 
 
Ardından söz alan HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, kararlı bir mücadele ile tecridin bitirileceğine vurgu yaparak, “Cezaevindeki tutuklular üzerlerine düşenden daha fazlasını yapıyor. Bizler de dışarıda, sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Bu karanlık iktidarın ya da buna benzer iktidarların bu topraklara verdiği zararları söküp atabilmek boynumuzun borcudur” dedi.
 
‘HAREKETE GEÇMELİYİZ’
 
HDP’li Ömer Öcalan’da, Öcalan nezdinde Kürt halkı ve diğer halklar üzerinde geniş konseptli bir tecridin uygulandığına vurgu yaparak, “Şu anda Güney Kürdistan’daki çatışmalar, Rojava üzerindeki fitne fesat politikaları, Efrîn işgali, Bakur’da büyük bir zülüm, tüm bunlara baktığımızda onların asıl amaçlarının 21 yüzyılda Kürtleri statüsüz bırakmak olduğunu görebiliyoruz. Bu gün tarihsel değişimlerin mümkün olduğu bir gündeyiz. Tarih bizlere çok şey öğretiyor. Cumhurbaşkanı çıkıp 2023’ten söz ediyor. Evet, Türkiye’nin 2023’ü var. Ancak Kürtlerin de 2023’ü var. Bunu iyi görmek, bilmek lazım. Bu tarihte Lozan antlaşması artık hükmünü yitiriyor. Ortadoğu yeniden dizayn olacak. Buna yön vermenin en etkili yöntemi tecridi kırmak olduğunu biliyoruz. Onun  için tecridin kırılması için harekete geçmeliyiz” diye kaydetti.

Diğer başlıklar

09:51 Wan’daki kayyımdan kışkırtıcı adım
09:35 Wan'dan haykırdılar: Öcalan'ın özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğüdür
09:10 Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri açıklandı
09:05 Rapor: Depremzedelerin koşulları değişmedi, sağlık sorunları arttı
09:03 Gimgim’da bal hasadı: Bu sene verim de kalite de düşük
09:02 Sağlıkta şiddetin boyutu: 13 yılda 123 bin başvuru
09:00 ‘Kadınların dahil olduğu bir çözüm süreci birlikte yaşamı temin edebilir’
09:00 18 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
17/09/2025
23:27 Şara ile Kalın görüşmesinde anlaşmazlık
23:15 Hunergeha Welat'tan 'Vê carê rast e' klibi
22:57 Keskin Bayındır: Kanunlar artık 'Öcalan özgür olmalı' diyor, uygulayın
21:27 Fed’den yılın ilk faiz indirimi
21:18 Komisyonun 10'uncu toplantısı sona erdi: Etkili adımlar atılsın
21:08 Amed'de sağlıklı yaşam için bisiklet turu
20:44 Mersin'de polisin 2 saatlik ablukasını aşan kitle yürüdü
20:28 ‘Barış istiyoruz’ kampanyasına yoğun ilgi
19:50 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Umut hakkı demokratik entegrasyon için önemli anahtardır
19:14 İsviçre'den seslendiler: Umut hakkı tanınsın, barış yolu açılsın
19:04 KHK eylemi 338'inci haftasında
18:55 Wan’da binler Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü
18:33 Akademisyenler Meclis komisyonunda: Anayasa barışa dönük bir dille yeniden kaleme alınabilir
17:47 Gazze'de katledilenlerin sayısı 65 bini geçti
17:40 Amed yürüyüşünde Abdullah Öcalan’ın dev posteri açıldı
17:02 MİT Başkanı Şara ile görüşecek
16:45 Bayrampaşa Belediye Başkanı görevden alındı
16:44 Cemaatteki tecavüz davasında karar bozuldu, cezalar arttırıldı
16:40 Çadır eylemindeki işçilerden yeni kararlar
16:35 Geçici hükümet Nepal’de ulusal yas ilan etti
16:20 Tahliyeye kurul engeli
15:39 Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
15:35 Wan'da yürüyüşe son çağrı
15:04 3 yılda İran 2 bin 910 kişiyi idam etti
14:52 Meclis Başkanı Kurtulmuş: Elimizi çabuk tutmalıyız
14:43 Sanatçılardan ‘Barışı toplumsallaştırmak’ buluşması
14:42 30 yıllık tutsağın, kardeşinin cenazesine katılma talebine ret
14:40 Êlih'te aynı aileden 4 kişinin katledilmesi protesto edildi
14:22 ‘Kent uzlaşısı’ davasına çağrı
14:13 Komisyonun 10’uncu toplantısı başladı
14:06 İnsan hakları örgütlerinden Zeyneb Celaliyan’ın tedavi hakkı için çağrı
13:38 Abdullah Öcalan: Hukuksal çözüm aşamasına gelindi
13:02 ‘Komisyon Öcalan ile görüşmeli, yasal düzenlemeler konuşulmalı'
12:34 Zeyneb Celaliyan'dan mektup: Zulme sessiz kalmayın
12:18 Kayyımın kapattığı Alo Şiddet Hattı yeniden hizmete sunuldu
11:59 AYM kararı hiçe sayılıyor: 'Sanal devriye'den 25 hesaba erişim engeli
11:42 Mêrdîn'de doktor saldırıya uğradı
11:30 Z.Ş.'yi öldürmeye teşebbüs eden sanığın duruşması ertelendi
11:29 Kazanhan'ın annesinden mahkemeye: Katili siz mi saklıyorsunuz?
11:28 DBP'den hükümete 'umut hakkı' çağrısı: Kararlar uygulanmalı
11:02 İranlı Prof. Dabashi: Bilge Öcalan’ın çağrısı bölgede kalıcı bir etki yaratacak
10:52 Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Örnek gözaltına alındı
10:34 Muğla'da orman yangını
10:11 'Kent Uzlaşısı' davası: Kürtlerin seçme ve seçilme hakkına saldırıdır
10:08 Arap aşiretleri öncüleri: Öcalan’ın mesajı halkların kardeşliğini güçlendiriyor
10:00 Amed ve Mêrdîn'de Musa Anter anması yapılacak
09:38 ‘Komisyon anadilde eğitimin önündeki bariyerleri kaldırmalı’
09:21 Öcalan Avrupa'ya gidişleri eleştirdi: Gençlere bilinçli bir göçertme politikası uygulanıyor
09:19 Türkiye Suriye'de ateşle oynuyor
09:18 Prof. Kariane Westrheim: Konsey ‘umut hakkı’na dair Türkiye’yi harekete geçirmeli
09:17 HDK’li Çakmak: Temel hedefimiz barışın toplumsallaşması
09:17 Katliam ihalesi: Av kotası arz talep doğrultusunda belirleniyor
09:12 Görme engelli dengbêjlerin dünyası: Xewnên Tarî
09:11 Av. Tekin: Komite 'umut hakkı' için Türkiye'ye baskı kurmalı
09:09 Şerzan Kurt’un babası: Süreçten umutluyuz, eşitlik istiyoruz
09:07 Amed-Wan arasında yaklaşık 1 yıldır adalet arıyor: Rojin’e ne oldu?
09:04 Tutsak yakınlarının süreç beklentisi: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü
09:01 Üniversite kütüphanesi valiliğe tahsis edildi: Eğitimciler tepkili
09:00 ATK’den yüzde 94 engelli tutsağa: DAİŞ’e karşı neden savaştın?
09:00 17 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
16/09/2025
23:27 Bayrampaşa Belediyesi Başkanı dahil 20 kişi tutuklandı
23:05 DEM Parti'li Çandar: Demirtaş ve Mızraklı serbest bırakılmalı
22:13 İngiliz sendikalarından Avrupa Konseyi’ne Abdullah Öcalan çağrısı
22:07 KESK'ten yarı zamanlı çalışma yönetmeliğine dava
21:06 Kalkan: Çözüm Önder Apo’nun özgürlüğüyle gelişir
20:54 Mersin ve Amed’de ilçe ilçe ‘umut hakkı’ yürüyüşüne çağrı
20:36 DEM Partili belediye eşbaşkanlarından kadın buluşması
19:44 İran rejimi 16 günde 126 insanı idam etti
19:41 Direnişteki işçilerden destek çağrısı
19:20 UN Women raporu: Dünya kadın haklarında alarm veriyor
19:15 Kayyım atanan belediye eşbaşkanlarından ‘Barış için imza standı’na ziyaret
19:10 Adana’dan Akbelen’e destek: 7554 sayılı yasa iptal edilmeli
18:14 Kadınlar Jîna Emînî için alanlarda: Jin jiyan azadî
17:32 Trump'tan Hamas'a: Tüm rehineleri hemen serbest bırakın
17:23 Wan’nın tüm ilçelerinde 'umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
16:54 İran Konsolosluğu önünde Jîna Emînî anması: Özgür yaşamı inşa edeceğiz
16:53 BES'ten TİS kararlarına karşı imza kampanyası
16:42 'Öcalan'ın özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür'
16:18 HDK soruşturmasında beraat ve ‘kovuşturmanın durması’ kararı
16:10 Mezopotamya Su Forumu Amed'de gerçekleştirilecek
15:26 ‘Özgürlük felsefesi dünyaya yayıldı’
15:20 Yandaş medyanın Pınar Aydınlar manipülasyonu
15:18 Tevriz Dora davası 10 Şubat’ta ertelendi
15:04 Kadın derneklerinden AK’ye ‘umut hakkı’ mektubu
15:00 Türkiye futbolunda ilk: Formada Kürtçe slogan yer aldı
14:18 Wan'da yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalı
14:10 Gazi Yaşargil'de sağlıkçılara dönük şiddet protesto edildi
14:07 Sûrfest programı belli oldu
13:49 Seqiz'da 'Jîna Emînî' grevi
13:39 Erdoğan: Süreç ivme kazanıyor
13:29 ÖHD'den Meclis'e çağrı: Kürtçeyi resmi statüye kavuşturun
13:25 Tutsaklara kitap engeli: Kurum güvenliğini bozabilir
13:24 ‘Jin, jiyan, azadî özgür bir yaşamın manifestosu’
12:51 İran'ın rejiminin 'affı' siyasi tutsakları kapsamayacak
12:47 Suriye’de 16 günde 13 sivil hayatını kaybetti
12:16 Filistin’den Gazze için uluslararası topluma çağrı
11:40 ‘Jîna Emînî’nin mücadelesi kadınlara rehberlik etti’
11:18 Borsa İstanbul'da operasyon: 14 gözaltı
11:06 Meksikalı kadınlardan ‘umut hakkı’ için eylem
11:00 Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu Bağdat’ta
10:31 Bakanlar Komitesi'ne mektup: 'Umut hakkı'nda net sinyal ver
10:00 Yürüyüşe katılım çağrısı: Barışın yolu Öcalan'ın özgürlüğünden geçer
09:58 Rojava'dan kadınlara: Devrim ruhunu diri tutalım
09:43 Yazar Gezer: Devletli düşünme geleneğine karşı ‘Xwebûn’ bir kırılma yaratıyor
09:08 AK önünde eylem: 'Umut hakkı'nı uygulayın
09:06 Dêrsim'de deprem, heyelan ve taşkın riski
09:06 Gabar Dağı'nda yeni tehdit: 114 sondaj kuyusu açılıyor
09:05 Gilî Dağ'da çöp sorunu
09:04 Jîna Emînî’nin ardından: Kadın özgürleşmeden erkeğin özgürleşemeyeceği anlaşıldı
09:03 'Umut hakkı' tanınmayan ağır hasta tutsağın babası: Bu bize de işkence
09:02 Amed'deki yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğünü haykıralım
09:01 Mızraklı’nın tahliyesine engelin gerekçesi: Örgütten ayrılmadı!
09:00 KJAR koordinasyon üyesi: Rojhilat ve İran'da yeni bir mücadele çizgisi var
09:00 16 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:50 Yazar, şair ve sanatçılardan Nesimi Aday için çağrı
08:34 İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
08:14 Amed’de ilçe ilçe 'umut hakkı' yürüyüşü çalışması
15/09/2025
23:23 İzmir'de 5 ESP'li tutuklandı
22:43 İİT-Arap Birliği Ortak Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı
21:44 Pınar Aydınlar'a bir ceza bir de beraat talebi YENİLENDİ
21:27 5’inci Suriye Forumu sonuç bildirgesiyle sona erdi
20:49 'Kara para' soruşturmasında adı geçen Tekdağ serbest
19:53 Avukatlar İmralı'dan döndü
19:43 ‘Zeytinlikler termik santrallere kömür olacak’
19:37 Kayyımın işten çıkardığı işçilerin eylemi 47’nci gününde
19:30 Erdoğan Şara ile Katar'da bir araya geldi
19:00 Çin: ABD diğer ülkelerin egemenliğini ihlal ediyor
18:55 Wan'da 'Yaşamak ve yaşatmak için örgütleniyoruz' kampanyası başlatıldı
18:50 'Umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
18:36 NADA: Kadınlara yönelik soykırımı durdurmak için sesimizi yükseltelim
18:29 Kartalkaya davasında 'olası kastla öldürmek' suçundan ceza istendi
18:20 HSK olağanüstü toplantısını erteledi
18:17 Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi
18:11 Amed'de şüpheli kadın ölümü
18:07 Dêrsim’de 'barış için imza' standı
18:00 6 mahalleye 8 saat su verilmeyecek
16:32 5. Suriye Forumu: Özerk Yönetim başarısını kanıtladı
16:06 Nergis Muhammedi: Jin, jiyan azadî hareketinden intikam almak istiyorlar
16:02 Erzingan’a görüşe giden aile kaza geçirdi
15:43 Şemrex’te Kadın Yaşam Merkezi yeniden hayata geçiyor
15:17 DEM Parti’den aileler arasında yaşanan kavgalara karşı çağrı
14:57 Wan'da 17 Eylül'deki yürüyüş için bildiri dağıtıldı