‘Nükleer Düzenlemesi sermayeye yeni sektör kuruyor’

img
İSTANBUL - Nükleer Düzenleme Kanunu’nun Meclis’ten geçmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Bağımsız araştırmacı Pınar Demircan, bu kanunun sermaye için yeni bir sektör yaratacağını söyledi. 
 
Nükleer Düzenleme Kanunu (NDK) geçen günlerde Meclis’te görüşülerek kabul edildi ve yasalaştı. Söz konusu durum, kanun öncesi 2018 yılında 702 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devreye konuldu. Bu kararnameyi iptal eden Anayasa Mahkemesi, iktidara 1 yıl süre tanıdı, sürenin bitmesine günler kala ise NDK çıkarıldı. Bu kanunda şaşırtıcı olan bir diğer şey ise NDK ile kurulan kurumun başkan ve üyelerinin yasa daha çıkarılmadan, 14 Şubat’ta Yargıtay’da yemin etmeleri ve göreve başlamalarıydı. Bağımsız araştırmacı ve Nükleersiz.org Koordinatörü Pınar Demircan, Meclis’ten geçen kanunu değerlendirdi. 
 
Demircan, yürürlüğe giren kanunda nükleer enerjinin barışçıl kullanım ilkesinin esas alınacağına dair ibareyi, “Barış ortamında bile çevre ve insan sağlığı açısından tehdit teşkil ederek ekosistemle mütemadiyen savaş halinde olan nükleer santrallerin savaş ortamındaki riskleriyle düşünülmesi şart. Zira kuruluşta barışçı amaçlar bile olsa öyle kalmayacakları görülüyor” şeklinde değerlendirdi. Dünyanın sermayenin çıkarları için gözden çıkarıldığını söyleyen Demircan, durumun Türkiye’de de farklı olmadığını hatta siyasi sistemin kurumlarının tahrip edilmesiyle, daha vahim sonuçların yaşanabileceğini dile getirdi.
 
YENİ BİR ÖZEL SEKTÖR
 
Nükleer santrallerin kurulmasıyla sermayeye yeni bir özel sektörün yaratıldığını söyleyen Demircan, “Nükleer Düzenleme Kanunu potansiyel tehlikeyi haiz nükleer santraller üzerinden ehil olmayan, kar ve maliyet hesabıyla çalışan şirketlerin iştahını karşılamak için yeni bir sektöre kapının aralandığını haber veriyor. Bugün nükleer santral sahibi ve bu endüstrinin hakimi olan İngiltere, ABD, Hindistan ve Fransa gibi devletlerin nükleer teknoloji alanındaki gelişmeleri incelendiğinde kamusal sağlık ve güvenlik açısından stratejik nitelikteki nükleer tesis, radyasyon tesisi, radyoaktif atık tesisi işletmek gibi süreçlerin, radyasyona ilişkin uygulamaların, radyoaktif atık süreçlerine istinaden hizmetlerin uzunca bir süre kamu kurumları tarafından ifa edilmiş olduğu ve bu alanın özel şirketlere 20 yıl sonra açıldığı görülüyor. Dolayısıyla bu endüstrinin çatısı altına giren ve girmeye çalışan devletlerin eşitsiz koşulları oldukça zorlayıcı” diye belirtti.
 
YENİ NÜKLEER FELAKETLER
 
Demircan, şunları söyledi: “Doğrudan rekabet ortamına atlayan devletlerde yeni nükleer felaketlerin hızlı ve kaçınılmaz şekilde yaşanacağı öngörülebilir. Yani aslında hiç kurulmaması gereken nükleer santrallerin kurulmasının yanı sıra bir de piyasanın insafına terk edilmesi ve bunun için şirket-devlet geçişkenliğinin kamu-özel işbirlikleri aracılığıyla kendini gerçekleştirmesi sadece ülkemiz değil, dünya için nükleer tehdittir.” 
 
NÜKLEER TİCARETİN İSPATI
 
Nükleer atıkların yönetimi konusunun çevre ve halk sağlığı için tehdit oluşturmaması önemliyken, kanunun 9’uncu maddesinde nükleer santraldeki atıklarla ilgili olarak hem ihracattan hem de ithalattan bahsedildiğine değinen Demircan, “Doğal olarak bu iki kelime de Türkiye'nin nükleer atık deposu olacağı izlenimini doğuruyor. Nükleer Düzenleme Kurumu’nun ne de teknik süreçleri yürütmesi için kurulan TENMAK'ın ağır maliyetli bu sorunu çözümlemeye yanaşmadığını görüyoruz. Yani İzmir'in Çernobil'i diye nitelenen bir radyoaktif kirlilik sorunu varken nükleer süreçlere ilişkin tüm düzenlemeler şüpheyle yaklaşılmayı daha da hak ediyor. Zira Gaziemir'deki radyoaktif kirlilik topraklarımızda nükleer ticaretin yapılmış olduğunun ispatıdır” dedi.
 
AÇIK VE NET BİLGİ VERİLMİYOR
 
Demircan, “Bugün nükleer atıklarla ilgili düzenleme yapan Nükleer Düzenleme Kurumunun öncelikle Gaziemir sorununu ciddiye alıp çözmesi gerekir. Bu nedenlerle inşasında en ileri aşamaya gelinmiş olan ve süreçleri şeffaf yürütülmeyen, soru sorulduğu zaman devlet yetkililerinden ‘ticari sır’ yanıtı verilen Akkuyu NGS'de atıklarla ilgili ne yapılacağı ve atık sorunun nasıl çözümleneceği konusunda yurttaşlara açık net bilgi verilmeyen durum da doğal olarak ilave soru işaretleri uyandırmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
MALİYET HESABI YAPILAMAZ
 
Kanun ile radyoaktif tehlikeler meydana geldiğinde de yaşanacak hak kayıpları karşısında şirketlerin korunması emarelerinin görüldüğünü belirten Demircan, “Peki bu alan bu kanunla açıkça şirketlerin insafına bırakılırken yurttaşların korunması nasıl mümkün olacak?” diye sordu. Şirketin sorumluluğunun 700 milyon dolarla sınırlandırılmasının göz boyama amacı taşıdığını söyleyerek, “Çünkü nükleer felaketlerin maliyetleri öngörülemez, nükleer santraller sigortalanamaz. Bu durumun en büyük ve somut örneğini Fukuşima Nükleer Felaketinde görüyoruz. Radyoaktif temizlik ve beratarafında ilk 10 yıl için toplam maliyet 250 milyar dolar ön görülmüş olmasına rağmen bugün yani 11 yılın sonunda 750 milyar dolara ulaşmış bulunuyor, oysa bu meblağa ancak 2040'ta ulaşılacağı öngörülmekteydi” dedi.

YETKİSİZ ALANLAR

Kanunun 20’inci maddesinde “Türk mahkemelerinin yargılama yetkisinin söz konusu olduğu hâllerde sadece Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri yetkilidir” ibaresinin de muğlaklık içerdiğine işaret eden Demircan, Türkiye mahkemelerinin yargılama yetkisinin olmadığı alanların bulunması ihtimalini dile getirdi. Demircan, “Zira nükleer endüstri milletlerarası anlaşmayla kurulmuştur ve bu kapsamda ticari ve özel alanlardaki uyuşmazlıklarda Tahkime gidilmesi söz konusu olacaktır .Kanunda nükleer alanın Anayasanın ve diğer kanunların dışında tutulması ile konunun sivil toplumun müdahalesinden uzaklaştırılması amaçlandığı görülüyor” dedi.

KULUÇKA MAKİNASI

Nükleer santralde kullanılan ve her yıl çıkarılan nükleer atıkların yakıt havuzlarında 20-30 yıl soğutulduktan sonra yeniden işlemeye tabi olacağının altını çizen Demircan, buna ise nükleer atığın geri dönüşümü projesi dendiğini söyledi. Demircan, “Bunu Akkuyu NGS özelinde açıklarsam: Bugün yüzde yüz hissesine sahip olan ve hissesi asla yüzde 51 den aşağı düşmeyecek olan Rosatom  Akkuyu NGS'den elde edeceği kullanılmış yakıttan MOX yakıtı üreterek dünya genelinde sayısı artan nükleer santrallerine yakıt üretecektir, zira bunun için 2021'de Moskova'da atıktan yakıt üretim tesisi devreye girmiştir. MOX denen bu yakıt uranyum yakıtından daha da tehlikelidir, çünkü atom silahlarında kullanılan plutonyum ve ham uranyumun karışımından elde edilir. Bu yakıt Rusya'nın benzer tipteki santrallerinde kullanılması planlandığı üzere  Akkuyu NGS'de de kullanılabilir. Kanunda bahsi geçen ithalat prosesi ise yeniden işlendikten sonra geri kalan kısmın Türkiye'ye geri gönderilmesidir.  Yani Türkiye'deki tesis Rusya'nın ihtiyaç duyduğu yakıt üretiminde kuluçka makinası olacaktır. Bu da Türkiye'de 100 bin yıl koruma gerektiren bir deponun yüz milyonlarca dolar maliyete katlanarak kurulması demektir. İşte kanunda bahsi geçen ithalat ve ihracat konusunun içeriği aslında budur ve bu alan özel sektöre açılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
SORUNLU BİR PROJE
 
“Akkuyu NGS en başından itibaren sorunlu bir projedir” diyen Demircan, “Akkuyu NGS'nin inşa sürecinde sivil toplumun itirazları dahil yerli ve yabancı sermaye için tüm engeller Akkuyu NGS ve iştiraklerinin lehine devlet eliyle nasıl kaldırılıyorsa izinler de devlet eliyle şirketlere verilmiştir. Nitekim orada inşaat sürecinin başlamasıyla iş cinayetleri yaşanmakta ve bu cinayetlerin üstü örtülmektedir. Genel anlamda yapılması gereken incelemelerin Rus personelin hayatını kaybetmesi halinde şirket tarafından soruşturma başlatması gibi eşitsizliklerle karşılaşılması ise tesisin operasyon sürecinde personel arasında açığa çıkabilecek tehlikelerin varlığını da haber vermektedir. Ayrıca bir projenin inşa sürecinde bu kadar ölümlü kaza ve problem yaşanıyorsa bu durum denetimsizliğin de ispatıdır” şeklinde belirtti.
 
SANTRAL ACELEYE GETİRİLİYOR
 
Akkuyu inşaatında yaşanan sorunlara değinen Demircan, “Temelin iki kez çatlaması, proje trafosunda yangın çıkması gibi dünya genelinde bir nükleer santralin inşasında skandal olan bu olaylar maalesef ülkemizde kanıksanmış görünüyor. 2023'e yetişmesi için 20 bin işçinin pandemi demeden bir arada çalışmaya ve altyapısız ilkel koşullarda, barakalarda yaşamaya zorlanması her şeyden önce insan haklarına aykırıdır. Normal şartlarda bu kapasitedeki bir nükleer santral inşasında 10 bin kişi çalışırken Akkuyu’da bunun 2 katı işçinin çalıştırılması ve normalde 1 reaktörün inşasının 7 yıla kadar uzamasına karşın Türkiye'de 4 reaktörün inşasının neredeyse 4-5 yılda tamamlanacak duruma getirilmesi endişe vericidir. Bu durumda santralde operasyona başlatılmaması ve bu projenin durdurulması nükleer enerjiyi savunanların bile tek dileği olmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
ÇERNOBİL’DEN 10 KAT FAZLA
 
36 yıl önce meydana gelen Çernobil faciasından Türkiye ve Avrupa’nın etkilendiğini söyleyen Demircan, şunları belirtti: “Bugün Rusya tarafından işgal edilen Zaporijya Nükleer Santrali hem mesafesi nedeniyle yakın hem de kapasitesi Çernobil’in kat be kat üstündedir. Ukrayna diş işleri bakanlığı Zaporijiya nükleer santralinde kazanın meydana gelmesi halinde Çernobil’den 10 kat daha fazla radyoaktif maddenin ekosisteme yayılacağını bildirdi. Nükleer felaket coğrafi kader gibidir yani bir kere başlandı mı felaketlerden kurtulmak mümkün olmuyor.”
 
UKRAYNA’DA YAŞANANLARIN BENZERİ
 
Başından beri nükleer karşıtlarının, demokratik kitle örgütlerinin itiraz yükselttiği Akkuyu NGS'ye dair Ukrayna’da yaşananların benzerlerinin gelecekte Türkiye’de yaşanma ihtimalinin olduğuna işaret eden Demircan, “Tesisin, Rusya tarafından yap-sahip ol-işlet türünden bir anlaşmayla yapılması ülkemizi siyasi ve askeri çatışmaların da merkezine sürüklediğimize işaret etmekte. Yani dünyada ilk kez bir devletin bir başka devletin sınırları içinde toprak sahibi olarak nükleer santral kurması ve işletmesi bu projeyle gerçekleşmek üzeredir. Bu durum Türkiye'nin değil geleceğini, bugününü de tehlikeye atmaktadır. Birçok nedenin yanı sıra sivil görünümlü ve barışçı olduğu iddia edilen bir nükleer santralin savaşkan bir devletin sahipliğinde işletilmesi olasılığı herkesin gündeminde olmalıdır. Akkuyu NGS nükleer enerjiyi savunanların bile karşı çıkmasını hak eden bir projedir. Tarih hesap sorar” dedi. 
 
MA / Kadir Güney
 
 

Diğer başlıklar

21:06 Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen Alevilere polis engeli
20:53 Abdullah Öcalan’dan gençlere mektup: Örgütlenin, örgütleyin | YENİLENDİ
20:38 Zenûbiya Kadın Topluluğu: Meşru bir yönetim istiyoruz
20:29 Gençler festival alanında
20:09 Ankara’da 3 kişi tahliye edildi
19:53 Dîlok'ta boykotu paylaşan işçi işten atıldı
19:50 Şengal için 21 kurumdan çağrı
19:32 İstanbul'da gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı
19:29 Eskişehir’de ‘tutuklular serbest bırakılsın’ çağrısı
19:23 İsrail'den Şam'a saldırı uyarısı
19:18 Bahçeli boykot edenleri hedef aldı
18:54 Tavuk dönerden zehirlenenlerin sayısı 300'ü geçti
18:46 CHP standına bıçaklı saldırı
18:40 Serêkaniyê'de göçük altında kalan işçiler hayatını kaybetti
18:37 Abdullah Öcalan'a özgürlük nöbeti 667'nci haftasında
18:29 Şengal Özerk Yönetimi: Irak Êzidîlerden özür dilemelidir
18:16 Anlaşma kapsamında tutsaklar serbest bırakıldı
18:14 Xelfetî'de festival sürüyor
18:12 CPT: Türkiye 118 saldırı gerçekleştirdi
17:38 Tişrîn'in direnişi 87'nci gününde
16:59 Saldırıya rağmen Amara yürüyüşçüleri Xelfetî'ye yürüyor
15:44 HDK’den 'boykot' gözaltılarına tepki: Cadı avı
15:09 Xelfetî'de 4 Nisan Festivali
14:31 BES-AR: Gerçek enflasyon yüzde 58,20
13:27 GGM'de tutulan Ylhamcanov Hurşit için serbest bırakılma çağrısı
12:48 TTB: Protestolarda tutuklananlar sağlık hakkına erişemiyor
12:37 Af Örgütü: Suriye’de Aleviler kasten öldürüldü
12:33 Tarık Taş toprağa verildi
12:24 Xelfetî'de festival erken başladı
12:12 Silêmaniyê'de şüpheli kadın ölümü
11:43 Amara yürüyüşçüleri Mustafa Dağ’ı andı
11:40 Gençlerin yürüyüşü 3’üncü günde: 33 düş yolcusu anıldı
11:37 DFG’den Mart ayı raporu: 21 gazeteci gözaltına alındı, 8'i tutuklandı
11:32 Özel'den hesapları engelleyen X'e uyarı
11:25 Xelfetî’de 4 Nisan Festivali coşkusu
11:15 Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 38, ENAG'a göre yüzde 75
11:14 OSB'nin tehdit ettiği Söke Ovası için çağrı
10:33 Sondaj çalışmaları, heyelan ve sele neden oldu
10:26 İran’da ilk 3 ayda en az 56 Beluc katledildi
10:17 Amara’ya yürüyen gençlerin mesajı net: Abdullah Öcalan özgür olmalı
09:51 Tahliye olan Eripek 30 yılın ardından köyünde
09:10 Gazeteciye ceza gerekçesi ‘soru sorma’
09:09 Avrupa’da Kürtler ve dostları 4 Nisan’a hazırlanıyor
09:08 Tutsaklara 20 ay 'aile görüş yasağı' cezası
09:07 Cilo Dağı eteklerinde baharı müjdeleyen görüntüler
09:06 Ayşe Çelikbilek: ‘Umut Hakkı’ sağlanmalı
09:05 Trump yeni gümrük vergilerini açıkladı
09:03 Kozanoğlu: Döviz kontrol edilmese kriz başlayacak
Sönmez: Enflasyonun 6 puan yükselmesi bekleniyor
09:02 6 yıl sonra İmralı’ya giden Sabiha Aslan: Sağlık durumları ve moralleri iyiydi
09:00 03 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
08:40 Kadınlar Çiyayê Reş'te 4 Nisan’ı kutladı
08:35 İstanbul’da ‘boykot’ gözaltıları
07:25 Colemêrg’teki madende iş cinayeti
02/04/2025
23:18 Polisten şiddet görenler için bilgilendirme formu
23:09 Uluslararası Af Örgütü: Suriye sahilindeki katliamlar savaş suçudur
22:18 ‘Kürt Dirilişi’ belgeselinin ilk bölümü yayınlandı
22:13 Amor: AB üyeliği askeri güçten değil demokrasiden geçiyor
21:53 Mêrdîn'de fırtına: Çatılar uçtu, ağaçlar yerinden söküldü
21:40 Gözaltı sonrası beyin kanaması geçiren kişi yaşamını yitirdi
21:09 30 yıl tutsaklığın ardından yaşamını yitirdi
20:43 Abdullah Öcalan’ın yaş günü sloganlarla kutlandı
20:01 OHCR’ye Alevi katliamları dosyası sunuldu
19:44 Tirbespiyêli Êzidîlerden 4 Nisan kutlaması
19:24 Tişrîn nöbeti 86'ncı gününde
19:14 KHK'liler: Ülkeyi yönetenler halka hukuksuzluk dayatıyor
18:39 Amara yürüyüşçüleri Pirsûs’ta: Rojava Devrimi selamlandı
18:28 Boykot çağrılarına dünyaca ünlü müzisyenlerden destek
17:40 Irak Cumhurbaşkanı Reşid, Bafil Talabani ile görüştü
17:33 Çin'den Tayvan'a gözdağı tatbikatı
17:14 Werîşe Muradî için sanal medyada kampanya
16:19 Özgür Özel: Boykot listemizin arkasındayız
16:16 TOMA'nın ayağını ezdiği genç 2 ay yürüyemeyecek
16:04 Abdullah Öcalan’ın 76’ncı yaş günü kutlandı
15:39 Gazeteci Evin Buldan mezarı başında anıldı
15:34 TRT 1, 'boykotu' destekleyen oyuncunun işine son verdi
15:18 Gençlere coşkulu karşılama: Amara'da doğan güneş İmralı'da yükseliyor
14:24 İsrail karadan saldırı başlattı: 16 Filistinli katledildi
13:45 Alıkonulan 5 YBŞ’linin ailesinden eylem
13:42 AB Türkiye'yle yapılacak toplantıları iptal etti
13:33 RTÜK Başkanı ‘boykot’ haberlerini veren yayınları hedef aldı
13:21 Eğitim Sen ‘Anadilde Eğitim Çalıştayı’ düzenleyecek
13:17 30 yıllık tutsak Namet Eripek tahliye oldu
13:10 Türkiye Barolar Birliği’nden polis şiddetine tepki
12:51 Amara yürüyüşleri Curne Rêş’te
12:13 Pentagon’dan Ortadoğu açıklaması: Askeri kapasite arttırılacak
11:53 Mart ayı savaş bilançosu: 11 bin 585 saldırı gerçekleşti
10:44 Mêrdîn'de ulaşıma zam
10:32 Doğal gaz faturalarında kademeli tarife
10:14 Bakan Yerlikaya’dan ‘boykot’ açıklaması
09:55 Federe Kürdistan ziyareti: Öcalan’ın tarihi çağrısının heyecanı vardı
09:26 DBP'li Mehmet Gidici yaşamını yitirdi
09:07 Enternasyonal gençler: Öcalan yeni bir siyaset anlayışı geliştirdi
09:06 Hizbullahçıları affeden Erdoğan’a: Süreci zorlayan değil geliştiren adımlar atın
09:05 Amara misafirleri ağırlamaya hazır
09:03 Gençler: Abdullah Öcalan’ın açtığı yolda birlikte yürüyelim
09:00 02 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
08:25 Sivas'ta kaza: 2 ölü, 18 yaralı
00:11 Müvekkiliyle görüşmek isteyen avukata şiddet
01/04/2025
23:07 Sudani, Pezeşkiyan’la telefonla görüştü
22:56 CPT: Türkiye Belave köyü çevresini bombaladı
22:48 Genel Meclis, Şam anlaşmasını kamuoyuna duyurdu
22:17 Bayındır’dan 30 yıl sonra tahliye olan Rüzgar’a ziyaret
21:41 Hunergeha Welat’tan yeni klip:Ji Firatê
21:03 ‘Boykot’ çağrısına soruşturma
20:30 Özel’den tüketim boykotuna destek
20:25 İmamoğlu'ndan ailesinin hedef alınmasına tepki
19:59 Trump'tan '2 Nisan' alarmı
19:44 Nûrî Şêxo: Anlaşma tüm yurttaşların haklarını koruyacak
19:27 Amara yürüyüşçüleri Sewreg’de sloganlarla karşılandı
18:51 Êzidîler Abdullah Öcalan’ın Rönesans perspektifini pratikleştirecek
18:39 Halep ile Şam arasında anlaşma
18:23 Sudani’den cumhurbaşkanına dava
18:05 MKG’den IFJ’ye ziyaret
17:56 İTO enflasyon verilerini açıkladı
17:46 Fidanlar Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için dikildi
17:29 4 Nisan için kapı kapı çağrı
17:22 Soykırımlara Karşı Mücadele Platformunu kuruldu
17:05 İstanbul’da iki kadın katledildi
16:41 Bakan Tunç’a göre ‘işkence ve kötü muamele’ yok
15:51 HRW kadın tutsakların durumuna dikkat çekti
14:27 DEM Parti Mêrdîn'de halkla bayramlaştı
13:03 Amara'da 4 Nisan çağrısı: Daha çok kenetlenmeliyiz
12:53 DEM Parti MYK’si ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’ gündemiyle toplanıyor
11:52 İran Kürt bir yurttaşı katletti
11:45 Amed’den Amara’ya ‘özgürlük’ yürüyüşü başladı
11:32 Demokratik İslam dergisinin 3'üncü sayısı çıktı
11:10 Üniversitelilerden ekonomik boykot çağrısı
11:06 DEM Parti’den Akitu Bayramı mesajı
10:54 Bahçeli'den CHP ve medyaya '15 Temmuz' göndermesi
10:36 İsrail'den Beyrut'a hava saldırısı
10:20 Gazze’de 10 günde 322 çocuk katledildi
09:58 İzmir'de iki kadına saldırı
09:19 Saliha Aydeniz: Kürtlerin birliği Ortadoğu’nun demokratikleşmesi için önemli
09:09 Ekonomik kriz alım gücünü düşürdü: Artık kimse geçinemiyor
09:07 Yerel seçimin üzerinden bir yıl geçti: Wan’daki demokrasi sorunu bugün İstanbul’da yaşanıyor
09:03 Amed 'adım' bekliyor: Tecrit hala devam ediyor
09:00 01 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
31/03/2025
21:37 Anne Baba Dayanışma Ağı: Çocuklarımızı serbest bırakın
20:45 Amara yürüyüşü yarın başlıyor
20:11 İmamoğlu'ndan boykot çağrısı
19:06 Abdullah Öcalan'dan mesaj: Çağrının sahiplenilmesini selamlıyorum
18:36 Bayramda 3 iş cinayeti
17:47 DBP Eş Genel Başkanı Bayındır Êlih’te halka bayramlaştı
17:15 İmralı'da bayram görüşü gerçekleşti
17:00 Gazze saldırılarında 50 bin 375 kişi katledildi
16:25 Myanmar depreminde ölü sayısı 2 bin 56'ya yükseldi
16:13 Şêx Seîd Meydanı’nda halkla bayramlaşma
15:50 32 yıl sonra tahliye edilen Güler Bilen'e kitlesel ziyaret
15:43 İzmir'de silahlı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi
14:49 DEM Parti ve AKP bayramlaştı: Çağrı toplumda karşılık buldu