Dede: Kobanê Davası’nda seçim öncesi karar çıkarılmaya çalışılıyor

ANKARA - Kobanê Davası’nda savunmaları sınırlandırma kararının, adil yargılama hakkının doğrudan ihlali olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, iktidarın seçim öncesi karar çıkarıp kullanmayı amaçladığını söyledi. 
 
DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 13’üncü duruşması 30 Mayıs’ta başlayacak.
 
Yargılamanın yapıldığı Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi, siyasetçiler Aysel Tuğluk, Dilek Yağlı, Gülser Yıldırım, Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Mesut Bağcık, Sebahat Tuncel, Sibel Akdeniz, Aynur Aşan ve Zeynep Karaman’ın savunmalarını avukatlarıyla birlikte bir gün, birleşen dosyaları bulunanlar için iki gün olacağını belirterek, en geç 20 Mayıs’a kadar savunma yapacaklarına dair mahkemeye bildirimde bulunulmasına ilişkin ara karar kurdu.
 
HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, tutuklu siyasetçilerin savunma hakkının kısıtlanmasına yönelik kararı değerlendirdi.
Kobanê Davası’nda yargılama başladığı günden bugüne adil bir yargılamanın esas alınmadığını dile getiren Dede, davanın siyasi yönlendirmelerle açıldığını da hatırlattı. Davada bir an önce karar çıkması için acele edildiğini vurgulayan Dede, bu acelenin duruşmanın ilk gününden bugüne sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi: “Duruşmanın ilk gününde 3 bin 530 sayfalık iddianame 10 dakika içerisinde heyet tarafından özetlenmiş oldu. Kimlik tespiti dahi yapılmadan yargılamaya başlandı. Hukuk kuralları, CMK’yi askıya alan olağanüstü bir yargılama yöntemiyle karşı karşıya kaldık. İlk günden bu ana kadar. Bu hukuksuzluklar kesintisiz olarak devam etti. Son duruşmada mahkeme heyeti kurduğu ara kararında şu ana kadar savunması alınmayan siyasetçiler ve avukatlarına bir gün sınırlandırmasına dair karar aldı.”
 
ADİL YARGILANMA HAKKI
 
Türkiye’nin Anayasa’sında uluslararası sözleşmelerde en temel hakkın yargılananların “savunma hakkı” olduğunu anımsatan Dede, “Hiçbir şekilde kısıtlanamaz. Adil bir yargılama olacaksa, hiçbir şekilde savunmanın kısıtlanmaması gerekiyor. Bu kadar kapsamlı bir davada 3 bin 530 sayfalık iddianame, dava başlarken 324 olan klasör sayısı bini aştı. Arkadaşlarımızın bir gün de savunmasını yapmasını beklemek, adil yargılama hakkının doğrudan ihlali demektir. Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir. 30 Mayıs’ta başlayacak duruşmalarda bu yöndeki itirazımızı sunacağız. Hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Yargılanan siyasetçiler de bu sınırlandırmayı kabul etmeyecek. Arkadaşlarımızın savunma hakkının kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
 
‘İKTİDARDAN BAĞIMSIZ DEĞİL’
 
Birdenbire mahkeme heyetinin böyle bir karar almasının 2023 Haziran seçimlerinden bağımsız olmadığını da sözlerine ekleyen Dede, “Bu soruşturmanın yürütülmesi döneminde de biçiminde de siyasi kararlar olduğu çok açıktı. 2014 yılında gerçekleşen olaylarda arkadaşlarımızın her birinin ifadesi alınmışken, suçlama sadece 2911 sayılı kanuna muhalefete teşvik suçlaması iken, 2018’de Erdoğan’ın seçim kampanyasının bir aracı olarak bu dosya tozlu raflardan çıkarıldı. Özel olarak görevlendirilmiş savcı Ahmet Altun, dosyaya gizlilik kararı koydu ve bu süreç örüldü. Yargılama başlaması ardından da Devlet Bahçeli, Fahrettin Altun, Süleyman Soylu, Erdoğan’ın bizzat kendisi bu yargılamaya doğrudan müdahale olan söylemler, tweetler ve videolar paylaştı. Mahkemenin son aldığı kararında bu siyasi iradeden bağımsız olduğunu düşünmek mümkün değil. Osman Kavala, Canan Kaftancıoğlu, Gezi davalarında kararlar verildi. Seçim öncesinde siyasi iktidar Kobanê Davası’nda da bu ülkenin demokrasisi için mücadele eden insanları bir mahkeme kararıyla suçlu sıfatıyla seçim malzemesi olarak kullanılması amacı var. Mahkeme bir rutin içerisinde devam ediyordu. Yaşanan olağanüstü bir durum yok iken mahkemenin böyle bir ara karar alması, gerçekten bizde de bir yerlerden böyle bir talimat geldiği, tehdit edildiği, sıkıştırıldığı ya da gönüllü olarak siyasi iktidara iradelerini teslim ettikleri kanısını uyandırıyor” ifadelerini kullandı.
 
‘BAŞKAN ÇETE ÜYESİ ÇIKTI’
 
Yargılamanın kumpas olduğuna dair daha önce de birçok belge, bilgiyi kamuoyu ile paylaştıklarını, duruşma salonlarında söylediklerini dile getiren Dede, “Bu iddianameyi kabul eden, yargılamayı başlatan, iddianameyi okumadan, kimlik tespiti dahi yapmadan süreçleri başlatan heyetin başkanı çete üyesi çıktı. Bu bile bu davanın başından beri nasıl organize edildiğini, kurgulandığını, nasıl yönetildiğini ortaya koyması açısından çok önemlidir. Bu başkan görevden alındı, şu anda da ev hapsinde. Fakat heyetin geri kalan üyeleri yargılamayı devam ettiriyor. O dönemde heyette yer alan hakim mahkeme başkanı oldu. Bahtiyar Çolak ile ilgili soruşturma Kobanê Davası’ndan çok önceye dayanıyor. Dolayısıyla kendi yanı başındaki hakim günün yarısını yanında geçirdiği kişinin çete üyesi olduğunu fark edememiş bir heyetin, başka kişilerin her hangi bir suç işleyip, işlemediği konusunda kabiliyetleri yok, becerileri yok. Bahtiyar Çolak’ın bir çete üyesi olduğunu, devlet içine sızmış bu çete faaliyetleri doğrultusunda bu yargılamayı yaptığını biliyor ve onunla birlikte hareket ediyorlardı. Bu iki ihtimalden biridir. Her iki ihtimalde bu heyetin yargılamayı yapmasının adil bir yargılama olmayacağının göstergesidir” diye konuştu.  
 
‘ÇOLAK’IN RUHU SALONDA’
 
Kobanê Davası’nın eski başkanı olan ve Atadedeler adlı suç örgütüyle ilişkili olan Bahtiyar Çolak’ın uygulamalarının yeni heyetle sürdürüldüğünü de kaydeden Dede, şöyle devam etti: “Bahtiyar Çolak yargılamayı nasıl idare etmişse, yargılananlara nasıl yaklaşmışsa, savunma avukatlarının taleplerini nasıl reddetmişse yeni heyette aynı tutumu devam ettiriyor. Bahtiyar Çolak belki kişi olarak dosyadan ayrılmış ama ruhu hala yargılamanın yapıldığı Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda dolaşıyor. Çolak, talimatları yerine getirmek için nasıl hukuku ayaklar altına almışsa, şimdiki heyet bunu da aşan bir pratiğin sahibidir. Birçok hukuksuzluğa imza atmış olmak ile birlikte Çolak en azından savunma yapan arkadaşlarımızın sözünü kısıtlamıyordu, konuşmalarına izin veriyordu. Bu heyet şu anda siz savunma da yapamazsınız, durumuna gelmiş.”
 
Kobanê Davası’nın gizli ve açık tanıklar üzerinden kurgulandığına işaret eden Dede, “HDP’li siyasetçiler üzerindeki iddiaları desteklemek için yer verilen tanıklar mahkeme salonunda o döneme dair bilgileri olmadığını, yargılanan kişilere dair bilgi sahibi olmadıklarını söylediler. Davanın açılması ardından dosya içerisinde unutulan evraklar, hukuki olmadığını açık ortaya koyduk” diye ekledi.
 
‘MAHKEME KORKUYOR’
  
Davanın ilk gününden bu yana hakikatin ortaya çıkması için mücadele ettiklerini de söyleyen Dede, “Kobanê Davası’nda, 6-8 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olaylarda başta yaşamını yitirenler olmak üzere zarar görenlerin, neden zarar gördüğünü, sebep olan kişilerin kimler olduğunu, bunun arkasında nasıl bir güç olduğunun açığa çıkarılmasına dair mücadele edeceğimizi, yargılamayı bunun vesilesi yapacağımızı söyledik. Daha öncede Meclis’te 6-8 Ekim Kobanê olaylarının araştırılması için çok kez önerge verdik. Gerçeklerin açığa çıkarılmasını en çok isteyen, peşine düşen HDP’ydi. Bunu gerçekleştirebilmemizin yolu yargılanan arkadaşlarımızın söz kurması, avukatlarının ortaya koyacağı belgeler olacaktı. Mahkeme aldığı kararla hakikatin ortaya çıkmasından ne kadar korktuğunu, kurguladığı komplonun çöktüğünü, ileri götüremeyeceklerini de gördüğü için siyasetçilerin, avukatların sözünü kesme, söz kurmalarına, çaba göstermelerine engellemek için savunma kısıtlaması kararı aldı.”
 
YOĞUN KATILIMLI DURUŞMA OLACAK
 
Heyetin ara kararında 20 Mayıs’a kadar siyasetçilerin savunma için isim bildirmesine dair kararına ilişkinde Dede, verilen kararın hukuksuz olduğunu söyledi. Mahkemenin aldığı kararın Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda (CMK) yeri olmadığını da aktaran Dede, “Böyle bir düzenleme, usul yok. Bugüne kadar Türkiye’de yapılan hiçbir yargılamada bu karar alınmamıştır, bunun alınabilmesinin imkanı yok. Bu ara karara istinaden bize söylenen hiçbir şeyi yapmayacağız. İsim bildirmedik, bildirmeyeceğiz. Mahkemenin hukuksuz bir şekilde yürüttüğü bu yargılamada aracı haline gelmeyeceğiz. Baştan beri bu tavrımızı koruyoruz. Bu duruşma öncesi barolarla, hukuk örgütleriyle çeşitli görüşmeler yaptık. Uluslararası temsilciliklerle görüşme yaptık. Yapılan hukuksuzluğun ortadan kaldırılması adına, karşı durmak adına, 30 Mayıs’ta başlayacak duruşmalara gelmelerini istedik. Orada olacaklarını söylediler. Biz o gün davanın yüzlerce avukatı, baro başkanları ve Türkiye Barolar Birliği’nden, hukuk kurumlarından katılacak kişilerle mahkemenin ara kararından dönmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’
 
Dede, siyasetçilerin savunma hakkının kısıtlanması yanı sıra avukatların da mesleki faaliyetlerinin bu kararla engellendiğini belirtti. Dede, şunları kaydetti: “Barolar, hukuk örgütleri, avukatların mesleki faaliyetlerini sürdürmelerini, müvekkillerinin haklarını, hukuklarını savunma imkanlarının ellerinden alınması için mücadele edeceklerdir. Asla geri adım atmayacağız. Mahkemenin ara kararını uygulamasına fırsat vermeyeceğiz.”
 
AYM’NİN KARARI
 
Dede, AYM’nin Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında Kobanê Davası kapsamında yapılan başvuruya verilen ret kararını değerlendirdi. Bu kararında ülkedeki siyasi atmosferden bağımsız ele alınamayacağını vurgulayan Dede, “Anayasa Mahkemesi kararı hukuka uygun değildir. Bir kişi hakkında bir tutuklama kararı varken, ikincisi verildiğinde ‘ben denetleyemem’ diyor. Denetlenmeyen bir kararsa o karar verilmemelidir. Eğer birkaç dosyadan aynı anda tutuklamaya hukuk izin veriyor ve bu kararlar alınıyorsa, AYM’de verilen kararların hukuka uygun olup, olmadığını denetlemekle yükümlüdür. Orada bir hukuka aykırılık varsa AYM’nin bunu incelemesi gerekir. AYM’nin ikinci ya da üçüncü tutukluluk kararlarda verdiği retler mağduriyetlere yol açacak. Mahkemeler de bu konuda AYM’nin kararları nedeniyle pervasız davranacaktır. İdris Baluken hakkında benzer bir karar olduğu için bugün 2911 sayılı kanuna muhalefetten dahi hakkında tutuklama kararı verildi” diye belirtti.
 
 ‘NEDEN İNCELEMİYOR?’
 
AYM’nin de bilinçli bir şekilde birkaç tutuklama kararı olan ya da ceza almış siyasetçilere yönelik başvuruları değerlendirdiğini anlatan Dede, şöyle konuştu: “Selahattin Demirtaş sadece bu dosyadan tutuklu ve başvurular eş zamanlı yapıldı. AYM, ikinci tutuklulara dair hızla karar veriyor neden Demirtaş’ın başvurusunu önüne alıp, onun üzerinden karar vermiyorlar. Bugün Kobanê Davası’nda heyetin de kendine dayanak yaptığı aleyhe olan kararları öncelikle ele alıyor. Ülkedeki siyasi atmosferin AYM nezdinde de etkili olduğunu gösteriyor. Bu gerçekten tehlikeli kişilerin hürriyeti tehdit altında. Bu noktada AYM’nin rolünü oynaması gerekir. İkinci tutukluk meselesinin uygulanabilir olup, olmadığını bir tarafa bırakarak, tutuklama meselesinin hukuka uygun olup, olmadığını tespit edip, karar vermesi gerekir. Bu yerel mahkemeler ve toplum nezdin de bir sonuç doğururdu.”  
 
MA / Berivan Altan
 

Diğer başlıklar

03/05/2024
22:20 Mersin'de 2 kişi tutuklandı
22:14 ODTÜ’lü öğrencilerden ‘bahar şenliği’ için yürüyüş kararı
22:04 Süleymaniye’de 4 dağcı yaşamını yitirdi
21:53 Almanya’daki Kürt kadınları CPT’ye 450 mektup gönderdi
20:34 1 Mayıs gözaltılarına tepki
19:57 Firari korucu 4 yıl sonra evinde yakalandı
19:45 Dêrsim 38 Duvar’ındaki katliama ait fotoğraflar kaldırıldı
19:37 Oğur’u katleden fail Kaçak'ın duruşması ertelendi
19:29 ‘Propaganda Günlerinde Hakikat’ paneli: Hakikati yazmaya devam edeceğiz
19:10 Öğrencilerden İstanbul ve Dêrsim'de Kenan Mak anması
19:03 Wan’dan seslendiler: Tutsak gazeteciler serbest bırakılsın
18:57 Dal için açıklama: Gazetecilik değil çıplak arama işkencesi suçtur
18:23 ‘Kırılan kapı’ davasında ekolojiste ceza
18:11 Bursa’da 2 kişi tutuklandı
17:55 31 yıllık tutsak 15 aydır tahliye edilmiyor
17:42 Şenyaşar ailesi için çağrı: Bu direnişe ortak olalım
17:38 DFG, MKG ve DİSK’ten basın özgürlüğü açıklaması: Mücadele sürecek
17:30 Hacettepe öğrencilerinden ‘ranta ve zamlara’ karşı rektörlük protestosu
17:15 Hewler Valisi Xoşnav'dan Mêrdîn ve Cizîr belediyelerine ziyaret
16:19 BES-AR: Genel enflasyon yüzde 102,80
16:10 Gözaltındaki gençler serbest
15:58 Êlih Belediyesi eşbaşkanı belli oldu
15:55 EMEP heyetinden basın örgütlerine ziyaret
15:54 Wan Barosu'ndan yeni avukatlar için 'Genç Ofis Bürosu'
15:45 Erdoğan: İlk fırsatta CHP ile görüşeceğim
15:42 DİB’ten Taksim açıklaması: Gözaltılar serbest bırakılsın
15:20 İHD'den 'Toplumsal barış ve halk iradesine saygı' nöbeti
15:08 Seyit Rıza ve yoldaşları için 40 fidan dikildi
14:23 DEM Parti-CHP görüşmesi: Anayasa için samimiyete ihtiyaç var
13:52 Mersin'de 3 Mayıs açıklaması
13:17 27 basın kuruluşu: Kürt medyasını hedef almaktan vazgeçin
13:16 TÜİK önünden seslendiler: Gerçek rakamları açıklayın
12:52 CHP-DEM Parti görüşmesi başladı
11:48 Wan'da eşbaşkanlar gazeteciler ile bir araya geldi
11:48 DİSK Basın-İş’ten MA’ya ziyaret
11:24 Ailelerden İmralı için görüşme başvurusu
11:01 Gever kırsalındaki askeri operasyon 7'nci gününde
10:52 Celal Başlangıç’ın ardından: Hakikatin izini sürdü
10:50 DEM Parti'den Dersim Katliamı açıklaması
10:20 TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 69.80
10:17 Hunergeha Welat'tan yeni eser
10:16 Mêrdîn ve İzmir’de ev baskınları: Yönetmen Kesik gözaltına alındı
10:03 ENAG enflasyon verilerini açıkladı
09:58 Ankara ve Antalya’da kadın katliamı
09:54 Benzin ve motorine zam
09:27 Basın Özgürlüğü Günü: İfade özgürlüğü tehdit altında
09:04 1 yılda katledilen kolber sayısı en az 54
09:04 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciye dair sorular 192 gündür yanıtsız
09:04 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:03 Tanîna Sindiyan'da doğa rengarenk
09:01 Av. Demirtaş: Tutsaklar eylemleriyle hukuksuzluğa işaret ediyor
09:00 03 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:52 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
08:49 Yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 6’sı ağır 34 yaralı
07:28 Gazeteci Başlangıç hayatını kaybetti
02/05/2024
23:59 İran rejimi bir Kürt kolberi daha katletti
23:55 Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok köye saldırı
23:18 İnegöllü: Uluslararası koruma başvurusu alınan müvekkilim kaçırılarak GGM'ye götürüldü
20:40 'Kanun Hükmü' filmi bu kez Ankara’da engellendi
19:14 Wan protestolarında tutuklanan çocuk tahliye edildi
18:44 Adalet talep eden Şenyaşar’a bakanlığın tüm kapıları kapalı
18:02 Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi
17:29 Eğitim Sen MEB'in önünde: Bakan Yusuf Tekin artık istifa etmelidir
16:59 Bursa’da çok sayıda gözaltı
16:58 Bêrecûk'ta Begit açıklaması: Meclis üyelerine rüşvet teklif etti
16:23 İtirafçı beyanları nedeniyle yargılanan avukata beraat
16:19 Müfredat taslağına tepki: İktidar örtük şekilde ideolojisini aktaracak
15:40 Leyla Zana hakkında ceza talebi
15:19 Tarım alanlarını sulamak için tarım alanına taş ocağı açılacak
15:13 Gazeteci Terkoğlu’na 2 yıl hapis cezası
15:11 Savunmaya Özgürlük Platformu: Tanık yalanlarına rağmen karar onandı
15:00 İran’da Kürt tutsak idam edildi
14:45 Qoser’de elektrik kesintisi protestosu
14:08 Katledilen Fatma Oğur’un duruşmasına çağrı
14:05 Veysi Aktaş için araştırma komisyonu kurulması talebi
13:17 Hatimoğulları: Yol temizliğine ihtiyaç var
13:09 Amed kırsalında askeri operasyon
12:48 DEM Parti CHP’yi ziyaret edecek
12:47 DEM Parti Amed İl Örgütü kongreye gidiyor
12:29 Feminist Gece Yürüyüşü davasında beraat kararı
12:25 Kurtulmuş'tan DEM Parti’ye ziyaret
11:55 4 yaşındaki çocuğa cinsel taciz
11:43 'Sendikal mücadele daha güçlü olmalı'
11:33 38 aydır haber alınamayan Abdullah Öcalan için başvuru
11:26 541 başvuruyu yanıtsız bırakıp 'tecrit yok' diyor
11:25 İstanbul’daki 1 Mayıs gözaltılarında 182 kişi serbest bırakıldı
11:07 Tecrit Bülteni: 2 yıl 13 ay 7 gündür ‘mutlak iletişimsizlik’ var
09:45 31 yıllık tutsağa yeni müddetname: Tahliye 6 yıl sonra
09:10 191 gündür kayıp gazeteciye dair başvurular yanıtsız
09:08 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:07 1 Mayıs mesajı: Bütçe savaşa aktarılmasın
09:04 Türkiye'de basın özgürlüğü: 22 yılda 894 gazeteci tutuklandı
09:03 Geçinemeyen yurttaşlar: Çözüm demokrasi ve hukuk
09:02 Fuar da çiftçiye pahalı geldi!
09:00 02 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:46 Katledilen 2 kişinin cenazeleri ailelerine teslim edildi
01/05/2024
23:53 Kuzey ve Doğu Suriye’de 1 Mayıs coşkusu
22:21 1 Mayıs'ta 226 gözaltı
22:06 DEM Parti’den Bêrecûk açıklaması
21:35 Fed, faiz kararını açıkladı
20:36 Çukurova'da Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talep edildi
19:18 Avrupa’da 1 Mayıs kutlamaları
18:14 İstanbul'da 1 Mayıs kısıtlamaları kaldırıldı
18:11 Emine Şenyaşar Adalet Bakanlığı önünde: Oğlumu bırakın
17:52 Uğur ve Örkmez'e cezaevinde saldırı
17:16 Hamas’tan Bahçeli’ye teşekkür mesajı
16:50 Hatimoğulları Wan Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
16:25 Êlih’te 1 Mayıs kutlaması: Bu düzen değişecek
16:12 Gimgim Belediye Eşbaşkanı Ekinci tahliye edildi
15:57 Ankara'da emekçiler taleplerini sıraladı
15:07 İstanbul’da en az 216 kişi gözaltına alındı
15:04 1 Mayıs kutlamaları: Kürt sorununun çözümü için mücadele büyütülmeli
14:36 İşçi Bayramı'nda iş cinayeti
14:26 Serbest bırakılan erkek 2 kişiyi katletti
14:20 KNK heyeti ABD’de
14:16 Bayındır: Zulme karşı birleşmeliyiz
Hatimoğulları: Çözüm olursa işçinin ekmeği büyür
14:12 Gündoğdu Meydan'ında 1 Mayıs coşkusu
13:52 Saraçhane'de binler polis saldırısına direndi
13:34 Wan'da 1 Mayıs: Savaşa harcanan bütçenin halka aktarılması için alanlardayız
13:15 Bakırhan: İşçiler buradan ayrılmadan bir yere ayrılmayız
12:48 'Para karşılığında tahliye' operasyonu: 20 gözaltı
12:41 İzmir’de işçiler grev kararı aldı
12:27 Hava saldırısında 2 kolber hayatını kaybetti
12:20 Bakırhan Saraçhane’de: Ortak zeminde mücadele vurgusu
12:17 Saraçhane'de 1 Mayıs direnişi
11:12 BM’ye gazeteci Ahmet için acil talepli başvuru
11:12 Birçok kentte 1 Mayıs kutlaması
10:46 Sokaklarda 1 Mayıs direnişi başladı
10:44 Alaşehir’de kadın cinayeti
10:07 Taksim’e yürüyecek binler Saraçhane’de
09:11 İşçiler Saraçhane’de toplanmaya başladı
09:09 Tahliyesi engellenen Aktaş'ın kardeşi: Annemin umudunu çaldılar
09:07 Kulüp yangını: ‘Bilinçli taksir’den yargılanmaları gerekiyor
09:06 Kayyımdan Dêrik’e 4 milyonluk kapı
09:04 190 gün oldu: Gazeteci Ahmet nerede?
09:04 Ünsal: AKP ve CHP’nin kaderi Kürt sorununda atacakları adımlara bağlı
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Meyve fidanlarına yüzde 50 zam
09:00 Süngerli odada tutulan oğlunun durumundan endişeli
09:00 01 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:37 Engellemelere rağmen Taksim’e girdiler
08:23 İşçiler Taksim’e çıkmaya hazırlanıyor
30/04/2024
21:40 TÖP Sözcüsü Gözen serbest bırakıldı
21:29 Okul müdürüne DEM Parti’li eşbaşkanlar soruşturması
21:20 Semsûr'da kadın cinayeti
21:15 Valiliğin festivalinde bir paraşütçü düştü
20:31 Koçyiğit: İmralı’da neyi gizliyorsunuz?
19:04 Asrın Hukuk Bürosu’ndan bakanlığa: En son ne zaman görüş yapıldığını açıklayın
18:47 'Her yer Taksim her yer 1 Mayıs' kampanyası başlatıldı
18:07 Askeri araç devrildi:2 ölü