Sansür yasası: Signal, WhatsApp, Telegram'dan veri alınabilecek

ANKARA - “Sansür yasası” ile Signal, Telegram ve WhatsApp gibi uygulamalardan bilgi alınabileceğini dile getiren HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki, bunun adının “toplumu susturma yasası” olduğunu söyledi.
 
AKP ve MHP tarafından Meclis’e sunulan 40 maddelik “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Muhalefetin “sansür ve toplumu susturma” yasası olarak tariflediği kanun teklifinde, gazetecilik faaliyetleri başta olmak üzere sanal medya kullanıcıları ve ağ sağlayıcıları içinde ciddi kısıtlama ve cezalandırmaları getirecek düzenlemeler içeriyor.
 
Özellikle teklifte yer alan internet haberciliği, basın kartları, sanal medya ağ sağlayıcıları ve kullanıcıları, iletişim platformları (WhAtsapp, Signal, Telegram) alanında getirilmesi planlanan düzenlemeler muhalefet tarafından en fazla eleştirilen maddeler oldu.
 
AKP-MHP ortaklığıyla getirilen teklifi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi hukukçu Mehmet Rüştü Tiryaki, değerlendirdi.
 
 
Yasa teklifinin getirilişi üzerinden söze başlayan Tiryaki, iktidar ve ortağının yazılı ve görsel basını kontrol altına aldığını, alamadığı muhalif medya ve TV’leri ise hem RTÜK hem de gözaltı ve tutuklamalarla yıldırmaya çalıştığını belirtti.
 
‘SUSTURMA İLE SEÇİME GİTMEK İSTİYORLAR’
 
AKP ve MHP’nin kontrol edemedikleri bir alanın internet ve sanal medya platformları olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden uzun süredir bir hazırlık içerisinde olduğunu hatırlatan Tiryaki, “Bugün Meclis’e sunulan ve komisyonlarda görüşülen teklifin amacı iddia edildiği gibi dezenformasyon ile mücadele değil, asıl amaçları sansür yasası, sosyal medya platformlarının tahakküm altına alınmaya çalışması, internet iletişimlerinin kontrol altına alınmaya çalışılmasıdır. Sosyal medya platformları kontrol altına almaya çalışıyorlar. Kimsenin itiraz edemeyeceği, itiraz edenlerin susturulduğu, itirazların dile getirildiği mecraların da susturulduğu bir süreç içerisinde seçime gitmeyi planlıyorlar” dedi.
 
‘2 YILDAN 4,5 YILA HAPİS CEZASI’
 
Kanun teklifinde yer alan en tartışmalı madde olan 29’uncu madde ile devam eden Tiryaki, bu madde ile Türk Ceza Kanunu’na (TCK) yeni bir madde eklendiğini belirtti. “Gerçeğe aykırı bilgiyi yayma” diye bir suç yaratıldığını söyleyen Tiryaki, “Türk Ceza Kanunu’nun 217’nci maddesinden sonra gelmek üzere yeni bir madde ekleniyor. Bu yeni bir suç ve bunu yapanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Eğer ‘örgüt yapısı’, ‘örgütsel fiil’ olarak işlendiyse yarı oranında arttırılacak yani 2 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası verilecek” diye belirtti.
 
‘SANAL MEDYA’YA BANT DARALTMASI’
 
Komisyon görüşmelerinde teklifin imzacılarından MHP’li Feti Yıldız’ın “gazeteci yargılanmayacak, tutuklanmayacak” sözlerinin maddi temeli olmadığının altını çizen Tiryaki, teklif görüşmeleri sırasında kanun teklifi kabul edilmeden Diyarbakır’da 16 gazetecinin tutuklandığını hatırlattı. Türkiye’de bir atasözünü hatırlattığı için dahi gazetecilerin tutuklandığını, gözaltına alındığını anımsatan Tiryaki, teklifin kanunlaşması ardından enflasyona, hükümetin politikalarına dair herhangi bir haber yapan, tweet atan kişilerin yargılanabileceklerini, gözaltına alınabileceklerini, tutuklanabileceklerini ve hapis cezası alabileceklerini belirtti. Düzenlemenin sadece bununla da sınırlı olmadığını da sözlerine ekleyen Tiryaki, “Amaç sadece gerçekten gerçeğe aykırı bilgiyi yayan, kamuoyunda korku, yılgınlık yaratan bir haber yapan kişiyi yargılamak değil. Aynı zamanda sosyal medya platformunda yayınlandıysa, çıkarılmasını isteyecekler. Eğer sosyal medya platformu bu haberi kaldırmaz ise yüzde 95’e kadar bant daraltmaya gidebilecekler” dedi.
 
‘DOLAR 30 TL’YE YÜKSELİR’ DİYEN YARGILANACAK
 
Maddenin getirdiği düzenlemeye dair ise Tiryaki, şu örnekleri verdi: “Seçime giderken ‘enflasyon yüzde 200 oldu’, ‘Böyle giderse dolar 18 TL’den 30 TL’ye yükselir’ diyen bir kişinin gözaltına alınması, tutuklanması, yargılanması mümkün olacak. Sanal medyadan bu içeriğin kaldırılması istenecek, eğer erişim engellenmez ise sosyal medya platformuna erişimi engelleyecekler. Asıl amaçları yalan haberciliğin önüne geçmek değil. Hepimiz biliyoruz ki; yalan haberleri havuz medyası üzerinden nasıl yaydıklarını, ayrıca on binlerce trolüyle nasıl dezenformasyon yaptıklarını biliyoruz. Kaldı ki Cumhurbaşkanı’nın söylediği sözler arasında gerçeğe aykırı o kadar çok bilgi var ki; bu bilgilerin hiçbirisi ile ilgili bir şey yapmayan yargı organları bundan sonra yalan yanlış bilgiyi yayan bu iktidara yönelik değil, muhalefete yönelik susturma girişiminde bulunacağını söylemek kesinlikle kehanet olmayacaktır. Çok tehlikeli bir madde, düşünce ifade özgürlüğünün özel bir alanı olan basın ifade özgürlüğünün doğrudan ihlal edilmesi anlamına geliyor.”
 
KİM KARAR VERECEK?
 
Bu madde içerisinde önemli olan diğer meselenin de “gerçeğe aykırı bilgi ya da yalana” kimin karar vereceği olduğunu dile getiren Tiryaki, “Bir gazeteci haber yaptı, iktidar mensubu, bakan, hükümet yetkilisi ‘gerçeği yansıtmıyor’ dediği andan itibaren savcı kime inanacak? O haberi yapan kişiye mi iktidara mı? Elbette pervasız bir şekilde gerçeğe aykırı bilgi yayan iktidarın sözleriyle basın mensuplarının haber yapması engellenecek. Dezenformasyon yasası değil, açıkça sansür yasasıdır” ifadelerini kullandı.
 
‘MİLYONLARCA TL’LİK PARA CEZASI’
 
İktidarın daha önce sanal medya ağ sağlayıcıların temsilcisi bulundurmasına dair düzenleme yaptığını hatırlatan Tiryaki, yeni kanun teklifinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) taleplerini yerine getirme biraz daha kontrol altına almaya gidildiğini söyledi. Tiryaki, şöyle konuştu: “Sosyal ağ sağlayıcıları BTK’nin talebini yerine getirmez ise çok büyük milyonlarca TL’lik para cezaları, verilmediği takdir de yüzde 95’e kadar bant daraltma uygulanmasının getirilmesi öngörülüyor.”  
 
‘BASIN SAVCILIĞINDAN BİK’E YETKİ’
 
En tartışmalı maddelerden olan gazete, dergi ve yeni düzenleme ile internet haber sitesinin açılması için basın savcılıkları yerine Basın İlan Kurumu’na (BİK) yetki verilmesi oldu. Bu maddenin de komisyonda çok tartışıldığını aktaran Tiryaki, “Demokratik bir ülkede yargı organları yerine gazeteci, medya örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin kontrolünde olan BİK’e verilmesi doğru sayılabilir. Fakat Türkiye’de böyle değil. Türkiye, AB uyum yasaları çerçevesinde basına dair her tür başvurunun basın savcılığına yapılması için düzenleme yapmıştı. Daha önce idareye, hükümetlere başvuru yapılırken, AB uyum sürecinde bu konuda bir değişiklik yapıldı. Yargının bağımsız olduğu varsayılarak, gazete çıkaracak kişilerin basın savcılığına başvurması daha doğru olacağı söylendi. Bugüne kadar herhangi bir sorun olmadan yürüdü. Şimdi değiştirmek istiyorlar. Diyorlar ki; Bundan sonra kim gazete, dergi çıkaracaksa BİK’e başvursun. Peki bu BİK’in yönetiminde kimler var? Tamamen BTK ve Cumhurbaşkanlığı yetkisinde” ifadelerini kullandı.
 
BİK’İN KONTROLÜNE ALINIYOR
 
BİK’in Genel Kurul’daki üye sayısının da 36’dan 42’ye çıkarıldığını ancak 14 üyenin Cumhurbaşkanlığı tarafından direk atama yapılacağını anlatan Tiryaki, “Öyle basın mensubu falan bile olması gerekmiyor. Geri kalan 28 kişiden 14’ü de yine idarenin temsilcileri, kalan tarafsız denilen basın mensuplarından seçilecek kişilerde listeye bakıldığında görüleceği gibi iktidarın kontrolündeki medya mensuplarının temsilcileri oluşturacak. Bu yasa değiştirerek, gazetecilik ve dergicilik görece bağımsız olması gereken yargı yerine BİK’in kontrolüne almaya çalışıyorlar” dedi.
 
Yönetmelikle düzenlenen basın kartı verilmesi şartları, komisyonları ve yetkilerine dair de yasal düzenleme içeren teklifte basın kartlarının verilmesinin İletişim Başkanlığı’nın kontrolü altına alındığının altını çizen Tiryaki, Danıştay’ın verdiği “yürütme durdurma” kararına aykırı bir düzenleme yapıldığını da vurguladı.
 
‘DANIŞTAY KARARINI BOŞA ÇIKARAN DÜZENLEME’
 
Danıştay’ın “Yürütmenin durdurulması” yönünde kararı ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Biz terör örgütlerinin basını ele geçirmesine izin vermeyeceğiz” sözlerini hatırlatan Tiryaki, şunları söyledi: “Ne açılan davada, Danıştay İDDK’nin kararında böyle bir şey var. Danıştay, basın kartlarının iktidarın, hükümetin kontrolüyle dağıtılmasının kime verilip, verilmeyeceğine karar verilmesinin yasaya aykırı olduğunu söylüyor. Bunun doğru anlaşılmaması, yaptıkları hukuksuzluğun kitlelerde doğru algılanmaması için Hitler döneminin Gobells bakanı gibi açıklama yapıyorlar. AKP-MHP kesinlikle yargı kararlarına saygı duyan bir iktidar değiller. Bir düzenleme yüksek mahkeme tarafından iptal edildiğinde yargı kararlarına saygılı olan bir iktidarın ona göre düzenleme yapması gerekir. Tersine genelge iptal edildiyse yönetmelik çıkaran, yönetmelik iptal edildiyse kanun çıkaran, kanun iptal edildiyse Anayasa’yı değiştiren bir iktidardan söz ediyoruz. Danıştay kararını boşa çıkarmak içinde bunu yapıyorlar.”
 
‘MEDYA KONTROL ALTINA ALINIYOR’
 
Komisyon’da da bütün muhalefet milletvekilleri tarafından yüksek sesle bu maddeye karşı çıkıldığını aktaran Tiryaki, “Bir kişinin gazeteci olup, olmadığına iktidar karar veremez. Sadece gazetecilerin öz örgütleri karar verebilirler. Fakat Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonra Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü yerine oluşturulan İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve hükümetin propaganda başkanlığı gibi çalışan bir yapı kimin gazeteci olup, olmayacağına karar veriyor. 52 yıllık gazeteci ve 25 yıl sarı basın kartı taşıyan Aydın Engin’e İletişim Başkanlığı basın kartı vermedi. Şimdi yönetmelikle basın kartı verilmesine dair düzenlemeler yasal güvence altına alınıyor denilerek, basın kartı verilmesi tamamen meslek örgütlerinin kontrolünden çıkarılması sağlanmış oluyor. Medyanın kontrol altına alınmasının tipik örneğidir” diye aktardı.
 
Tiryaki, getirilen yasa ile 40 yıl önce yargılanmış, soruşturma geçirmiş kişilere dahi basın kartı verilmemesinin dayanağını oluşturulduğunu ve muhaliflerin basın kartı almaması için her yolun denendiğini belirtti.
 
SİGNAL, TELEGRAM VE WHATSAPP’A DAİR DÜZENLEME
 
Teklifte yer alan ancak kamuoyunda pek tartışılmayan 36’ncı ve 37’nci maddeler ile “Şebekeler üstü hizmet sağlayıcılar, Kurumun elektronik haberleşme sektörüne ilişkin görevleri kapsamında bu hizmete yönelik yapacağı düzenlemelere uymakla yükümlüdür. Şebekeler üstü hizmet sağlayıcılar, Türkiye'deki aktif bireysel ve kurumsal kullanıcı sayısı, sesli arama sayısı ve süresi, görüntülü görüşme sayısı ve süresi, anlık mesaj sayısı ve Kurumun belirleyebileceği diğer bilgileri Kurumca belirlenecek periyotlarla, bildirmek zorundadır” düzenlemesi getiriliyor. Getirilen bu düzenlemenin Signal, WhAtsapp, Telegram gibi uygulamalar için olduğunu ifade eden Tiryaki, “BTK, bu uygulamalardan görüşme sayısı, görüşülen kişiler, görüntülü arama sayısı, süresi dahil bunların hepsinin istenmesine olanak tanıyor. Eğer bu konuda da adım atılmazsa, şebekeler üstü iletişimi sağlayanlar bilgi paylaşmazsa bunlara dair yasaklama, engelleme de söz konusu olacak” dedi.
 
‘BTK İÇERİKTE İSTEYEBİLİR’
 
Yapılan görüşmelerdeki içeriklerin de istenip, istenmeyeceğinin teklifte açıkça yazılmadığını ancak “kurumunda isteyeceği diğer bilgiler” diye sınırsız bir alan yaratıldığını vurgulayan Tiryaki, ekledi: “BTK’nin iletişimi sağlayan uygulamalardan içerik dahi istemesi mümkün. Verip, vermeyeceklerini gelecekte göreceğiz. Bu durum yargı kararına dahi bağlanmıyor.”
 
MA / Berivan Altan

Diğer başlıklar

21:21 Madenciler anıldı: Çıkış yolu direnişlerin birleşmesinde
21:17 AKP'li belediye 3 sokağı borç karşılığı sattı
21:14 DEM Parti komisyon üyeleri: Görüşme içeriği bağlamından koparıldı, tamamı paylaşılsın
20:37 Güngören’de 6 katlı binada patlama
20:32 'Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı' haberine erişim engeli
20:24 DEM Parti’den tarım işçisi kadınlara ziyaret
20:17 DEM Parti komisyona sunacağı raporunun ana hatlarını paylaştı
19:30 'Barış ve halkların kardeşliği inşa edilmeli'
19:25 Abdullah Öcalan: Sürecin başarıya ulaşması için tüm gayretimi ortaya koyuyorum
19:06 BM’den Sudan’daki iç çatışmanın durdurulması çağrısı
19:01 MSD: Krizden çıkmanın yolu diyalog
17:47 Dilovası’nda 7 işçinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin rapor hazırlandı
17:46 Komisyonda 'tutanak' krizi
17:15 İsrail askerleri Filistinli bir çocuğu başından vurdu
17:11 MHP'li Yıldız: İmralı görüşmesi çok olumlu geçti
17:01 Ayşegül Doğan: Tutanaklar açık biçimde okunmalıdır
16:56 Gazeteci Aykol’un durumu stabil
16:52 Kınık Merası'nın statüsünün değiştirilmesine tepki
16:51 AKP: Kayyum uygulaması düşmeli
CHP: TMK değişmeli, eşit yurttaşlık sağlanmalı
16:37 İHD ve TİHV İnsan Hakları Haftası programını açıkladı
15:24 HPG'li Can'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:07 Wan'da şüpheli kadın ölümü
15:06 Tutuklanan öğrencilere destek eylemi: Talepleri taleplerimizdir
14:14 Zınar Altuntaş hayalini gerçekleştirdi
14:07 Komisyonda tutanakların okunmasında 'fikir' ayrılığı
14:01 Komisyon ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplandı
13:19 AP Türkiye Raportörü Amor DEM Parti'yi ziyaret etti
13:06 Mêrdîn’in gizli cenneti Qurdîs’te sonbahar görüntüleri
13:03 DEM Parti Eskişehir'de halk toplantısı düzenleyecek
13:01 Artuklu Üniversitesi’nde ‘kişiye özel kadro’ alımı mahkemeden döndü
12:27 Kurtulmuş: Mühim olan İmralı ziyaretinin komisyon ile paylaşılması
12:26 BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye’ye ilk resmi ziyaret
12:24 Tahliye edilen 30 yıllık tutsak: Kürtler özgürlüğüne kavuşacaktır
12:23 AB Komisyonu Rusya'yı kara listeye aldı
11:50 İSİG Kasım ayı raporu: 216 iş cinayeti yaşandı
11:43 Sağlıkçılar temizlikte çalıştırılmak zorunda bırakılıyor
10:04 Bahçeli'den süreç için yasal düzenleme açıklaması
10:00 Nobel Ödüllü isimler Barış ve Demokratik Toplum Konferansı’na katılacak
09:47 Ukrayna ve ABD heyeti Miami'de görüşecek
09:33 Kuvvetli yağış ve buzlanma bekleniyor
09:19 İlk ziyaretine 7 yaşında gitti, 29 yıldır cezaevindeki babasının yolunu gözlüyor
09:11 ÖHD Eş Genel Başkanı: Meseleye bütüncül hukuk çerçevesinde yaklaşılmalı
09:10 İlahiyatçı Salar: Diyanet hutbelerde süreci halka anlatmalı
09:09 Prof. Dr. Levent Köker: Çözümle Türkiye demokratikleşme sürecine girecek
09:07 TÜGVA'nın 'asimilasyoncu' projelerini kayyım finanse ediyor
09:05 Devrim komünlerle adım adım ilerliyor
09:00 04 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
03/12/2025
23:47 Tecavüz faillerine beraat!
23:43 Stutgart’ta Alevi ve Durzi halka saldırılar protesto edildi
23:03 Çocuk ölümlerini protesto eden 16 TİP'li genç tutuklandı
22:54 Amedspor Down Sendromlu Zınar’ın hayalini gerçekleştirecek
22:50 İsrail 10 yıl sonra Lübnanlı yetkililerle görüştü
21:01 Akış’ın tutukluluğuna devam kararına tepki: Darbe sürüyor
20:37 KDP, Xebat ve Lecan’a ağır silahlı güçleri yerleştirdi
20:18 BMGK 14 yıl sonra Şam’ı ziyaret edecek
20:16 Cenevre eyleminde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü istendi
19:00 Şam’a füzeli saldırı
18:52 Serra Bucak’tan Ongözlü Köprü ve Hevsel Bahçeleri açıklaması
18:49 KHK eylemi: Arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmeli
18:31 Asgari ücret için ilk toplantı tarihi belli oldu
18:24 TÖP üyeleri serbest bırakıldı
18:19 30 yıldan sonra tahliye edilen Çirik: Diğer tutsakların da özgürlüğü yakındır
18:03 Barış Annesi Aliye Timur son yolculuğuna uğurlandı
17:49 Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Akış’ın tutukluluğuna devam kararı
17:37 Kuzey ve Doğu Suriye Halklar Meclisi tüzüğünü kabul etti
17:34 Divandere'de 8 kadın öğrenci zehirlendi
17:30 İran güçleri Ezîze Mûradiyan adlı Kürt kadını gözaltına aldı
17:17 AB ülkeleri Rusya'dan gaz ithalatı yapmamak üzere anlaştı
17:13 KESK: İktidarın sadık bürokratlarına 30 bin TL seyyanen zam
16:56 HPG'li Serhat Korkmaz'ın taziyesine kitlesel ziyaret
16:49 Katledilmek istenen Yasemin Durbak'a dayanışma ziyareti
16:35 Barzani: Entegrasyon garantisi olmadan QSD'nin silah bırakması beklenemez
15:38 'Engelliler ayrımcılığa, izolasyona mahkum ediliyor'
15:37 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
14:47 Okullarda ücretsiz yemek davası görüldü: 3 çocuktan 1'i okuldan aç dönüyor
14:04 Erdoğan: Kürt sorunu 'benim sorunumdur' iradesini bugün de taşıyoruz
12:16 Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten 'Bahçeli'ye darbe olur' iddiasına yalanlama
12:10 Abdullah Öcalan’dan bütüncül hukuk mesajı: Demokrasi dışı müdahale olgusu Türkiye gündeminden çıkar
12:05 İngiltere'den sürece destek
11:39 Prof. Bose’den Abdullah Öcalan’ın çağrısına destek: Taraflar bu umut anını değerlendirmeli
11:30 TÜİK'in enflasyon oranı yine düşük çıktı
11:25 Okullarda ücretsiz yemek davası: Ne bakanlık ne de yargı çocukları aç bırakamaz
11:12 Bahçeli: Süreçten asla geri adım atmayacağız
10:52 Dêrsim’de fuhuş ağı: İsim isim teşhir ederek anlattı
10:34 DEM Parti MYK toplandı
10:32 Gazeteciler raporu: Gözaltı, soruşturma tutuklama, ceza, işten çıkarmalar sürüyor
10:16 Özgür Ülke anması: Hakikat açığa çıkarsa barışa o kadar yakın oluruz
10:08 TÖP üyesi 5 kişi gözaltına alındı
10:03 Dicle Nehri'ne düşen çocuğun cenazesi bulundu
09:55 Nahit Eren'den 'transfer' müjdesi: Söylemler kulübü yıpratmamalı
09:33 Urartular'ın 'başkenti işgal' altında
09:31 Hastane yol gösterdi: İhtiyaçlarını karşılayamaz, ancak R Tipi'ne sevk edilebilir!
09:20 Dr. Gezer: Engellilerin ailelerinin kaygıları ortadan kaldırılmalı
09:19 Prof. Dr. Şebnem Oğuz: Süreç, Türkiye'nin geleceğini belirleyen bir eşik
09:17 Mêrdîn’de uyuşturucuya karşı harekete geçtiler
09:15 Öldürülen gazeteci Hakan Tosun'un ablası: Adalet yerini bulmalı
09:07 Wan’da 10 ayda 158 hak ihlali yaşandı
09:05 Gençlerden çağrı: Uyuşturucu ve fuhuşa karşı birlikte önlem alalım
09:00 Dêrazor'un bir yanı yıkım, diğer yanı inşa
09:00 03 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:05 Amedspor’dan SMS kampanyası
02/12/2025
23:34 'Qamişlo’dan göçertilenlerin geri dönüşü sağlansın' çağrısı
23:23 Trump'tan Venezuela ve Kolombiya’ya kara operasyonu tehdidi
23:00 AB'nin eski dışişleri şefine gözaltı
22:11 Licê’deki fuhuş çetesine karşı toplantılar yapıldı
20:36 Dicle Nehri'ne düştüğü iddia edilen çocuk bulunamadı
20:33 Savcılıktan öz savunmaya ceza istemi
20:29 Putin: Avrupa savaş istiyorsa, hazırız
20:08 BM: Sudan savaşında 14 milyon kişi yerinden edildi
20:03 Gazeteci Karabay cezaevinden çıktı
19:10 İsrail saldırılarında 257 gazeteci katledildi
18:31 Mahkeme, hasta tutsağın tahliyesini engelleyen İGK kararını yasaya uygun buldu!
18:09 223 işçinin eylemi sürüyor: Ranta geçit vermeyeceğiz
18:07 Netanyahu: Şam’dan Hermon Dağı’na kadar silahsız bölge istiyoruz
17:46 Manavgat Belediyesi soruşturmasında 19 gözaltı
17:42 DEM Parti Heyeti İmralı'dan döndü
17:34 Lacan'da gerginlik sürüyor: Gazetecilerin ekipmanlarına el konuldu
17:15 Şüpheli çocuk ölümü davasında tahliye kararı
16:41 Ankara'da Savunmaya Özgürlük Nöbeti: Adaletin sesi yeniden yükselecek
16:19 ABD Adana konsolosu DEM Parti'yi ziyaret etti
15:59 Cinsel saldırıya uğrayan çocuk mahkemede dinlenecek
15:43 Gazeteci Karabay'a ceza ve tahliye
15:31 Besta’da asker gözetiminde ağaç kıyımı sürüyor
15:27 Amed'de Jineolojî atölyeleri başlıyor
15:22 Gazeteci Aykol'un tedavisi sürüyor
14:24 Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu: Alevi katliamına karşı ortak irade büyütülmeli
14:10 İzmir Barosu: Avukatların çalışma koşulları adil olmalı
14:04 Danıştay'a çağrı: Okullarda ücretsiz yemek davasını kabul et
13:36 Mîdyad’ta şüpheli kadın ölümü
13:34 Mahalleliler, taş ocağı çalışmalarını durdurdu
12:45 Bakırhan: Abdullah Öcalan'la görüşülmesi sorunun siyasal zemine taşınmasını sağladı
12:42 DSİ barajında çalışan işçi yüksekten düşerek hayatını kaybetti
12:13 İmralı Heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek için yola çıktı
12:02 Özgür Ülke gazetesinin bombalanması protesto edilecek
12:00 Federe Kürdistan ve idaresi dışındaki bölgelerde Kürt nüfus 10 buçuk milyona ulaştı
11:57 Filozof Ceruti: Abdullah Öcalan'ın çağrısı Ortadoğu'ya örnek olabilir
11:41 Amed Büyükşehir’den Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi açıklaması: Kararlıyız
11:36 Arap Alevileri: Suriye'deki Alevi katliamı derhal durdurulmalı
11:22 Duruşma için getirildiği Ahlat'ta 3 ay hücrede tutulacak
11:05 31 yıllık tutsağın tahliyesi Seyit Rıza'nın sözleri gerekçe gösterilerek ertelendi
11:02 Salih Müslim: Demokrasi yoksa entegrasyon da yok
11:01 Kürt mahallelerinde çete yapılanmaları
10:48 Putin ve ABD Ortadoğu Temsilcisi Witkoff Ukrayna'yı görüşecek
10:44 Bahçeli’den süreç açıklaması: Ok yaydan çıkmıştır, gemiler yakılmıştır
10:10 'Burası Kürdistan'dır' diyen Taşkesen'e sanal medya paylaşımından 4 yıl 2 ay ceza
09:40 5 kentte ‘borsa manipülasyonu’ soruşturması: 10 gözaltı
09:40 Alagöz'ün Giresun'daki maden genişletme isteği askıya çıktı
09:38 Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı
09:05 Tehdit edilen eşbaşkanlar: Halkın iradesine saygı göstermek zorundalar
09:04 Mazgêrt avcıların hedefinde: Halk ve canlılar tedirgin