Kurkut cinayetini fotoğraflayan gazeteci Gök’e hapis cezası

img
DİYARBAKIR - Hakkında açılan davada 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilen gazeteci Abdurrahman Gök, savunmasında, gazetecilik faaliyetleri ve Newroz’da polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut cinayetini fotoğraflamaktan kaynaklı yargılandığını belirtti. 
 
Diyarbakır'da 2017 yılındaki Newroz kutlaması sırasında polis tarafından katledilen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anını fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gök ile avukatları Resul Temur ve Mehmet Emin Aktar duruşmada hazır bulundu. Gök’ün meslektaşları da duruşmayı izledi. 
 
İddia makamı, bir önceki celsede sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, Gök’ün “örgüt üyeliği” suçlamasından beraat,  “zincirleme örgüt propagandası yapmak” suçlamasından cezalandırılmasını istedi. 
 
TEK TEK İDDİALARA YANIT VERDİ 
 
Mütalaaya karşı savunma yapan Gök, DAİŞ’in Suriye’deki saldırılarının haber takibi yaptığı sırada, çatışma alanlarından çektiği fotoğrafların “örgüt propagandası yapmak” olarak değerlendirildiğine işaret etti. Gök, “İddia makamının 31 Mart 2022 tarihinde görülen duruşmada mahkemenize sunduğu mütalaasında, paylaştığım fotoğraflar nedeniyle propaganda yaptığımı iddia etmesini kabul etmiyorum. Bu fotoğrafların tamamının çatışmalı alanlarda savaş muhabiri olarak çalıştığım dönemde çektiğim haber fotoğrafları olduğunu ve daha önce bunların haber olarak hem çalıştığım ajanslarda, hem de bu ajanslara abone olan-olmayan, gazete, internet siteleri ve televizyonlarda yayınlandığını beyan etmiştim. Ancak iddia makamı hala yaptığım paylaşımları, beni; gazetecilik mesleğimden ayrı tutarak bir değerlendirmeye gitmekte ısrar ediyor” diye belirtti.  
 
’KOBANÊ YERİNE LAZKİYE YAZSAYDIM…’
 
Gök, yaptığı paylaşımlarda fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiği dışında herhangi bir bilginin olmadığını belirtti. Gök, savunmasına şöyle devam etti: “Dolayısıyla merak ediyorum; acaba bu fotoğrafların altına Kobanê yerine ‘Libya’, ‘El Bab’, ‘İdlib’, ‘Lazkiye’, ‘Azerbaycan’ yazmış olsaydım iddia makamı yine de bu fotoğraflarla ‘örgüt propagandası yaptığımı savunabilecek miydi? Sanmıyorum. Çünkü çatışmalı bölgelerde sırf yaptıkları haberler nedeniyle ya da çektikleri fotoğraflarda silahlı savaşçılar bulunduğu gerekçesiyle bu şekilde yargılanan herhangi bir gazeteci bilmiyorum.
 
GAZETECİ SUÇLARI BELGELEYENDİR
 
Gazetecilerin silahlı çatışmaları kamuoyuna yansıtmasının önemi göz ardı edilemez. Gazeteci savaşların savaşmayan tarafıdır. Silahlı çatışmalar hakkında güvenilir bilgi toplayarak ve yayarak, kamu yararına çok önemli bir görevi yerine getirir. İnsan hakları ihlalleri, savaş suçları ve diğer korkunç olayların kamuoyunun ve karar vericilerin dikkatine sunulması genellikle gazeteciler sayesinde olur. Başkalarının gitmediği yerlere giderek, insanlarla röportaj yaparak, gerçekleri doğrulayarak, haberleri yayarak durumu gözler önüne sererler. Geçmişte çatışmaları haber yapan gazeteciler, mahkemelerin savaş suçlularından hesap sorması için önemli kanıtlar elde etmesine de yardımcı oldular. Gazeteciler bu anlamıyla suçları belgeleyebilir, insan haklarının korunmasına yardımcı olabilir, hesap verebilirlik sağlayabilir ve uluslararası dayanışmayı teşvik edebilir. 
 
BEDELLERİ GÖZE ALDIM
 
Tabi bunun da bir bedeli var. Savaş alanında görev yapan gazeteciler, bazen savaşan tarafların karşılaştıkları tehlikelerin benzerleriyle karşı karşıya kalabilirler, yaşamlarından olabilirler. Bütün bu tehlikelere rağmen, kamuoyuna doğru bilgiyi aktarmak için görevlerini icra ederler. Ben de bu bedelleri göze alarak çatışmalı alanlarda gazetecilik yaptım ve başıma bir şey gelmeden kurtuldum. Ama 8 sene sonra yaptığım habercilik nedeniyle yargılanıyorum, cezalandırılmak isteniyorum. Hem de uzun yıllar yaptığım yüzlerce haberden sadece birkaç fotoğraf seçilerek propaganda yaptığım şeklinde gerçeklerden uzak zorlama bir yorum ile. Aksi takdirde iddia makamı eğer hala propaganda yaptığımda ısrar ediyorsa o zaman bu propagandadan kimlerin etkilendiğini ve bu etkilenme sonucu nasıl bir suça bulaştıklarını da ispat etmek zorunda kalmaz mı?
 
İddia makamının mütalaasında belirttiği ‘01/11/2018” tarihli paylaşımdan neyi kastettiğini anlayamadım. Söz konusu tarihte ekran görüntüleri alınmış 3 adet paylaşım var. Bunlardan birincisi Sanatçı Yeşim Şahin'in 21 Mart 2017'de Diyarbakır'da polis tarafından öldürülen ve anı anına cinayet fotoğraflarını çektiğim Kemal Kurkut'a ilişkin ‘Yara’ başlığıyla kaleme aldığı bir yazıyı paylaşmam. İkincisi Kobanê’de savaşan sivilleri, halkı, çocukları, savaşın yıkımını gösteren tamamı benim haberlerini yaptığım yaklaşık 50 saniyelik foto-videodan alınmış bir fotoğraf karesi. Üçüncüsü de IŞİD'in saldırdığı Kobanê'de bir grup Kobanêli silahlı yurttaşla konuşurken, yerden aldığı bir avuç toprak için “Bu toprak Kobanê'dir ve bizim için kutsal bir topraktır. Biz bu toprağı terk etmeyeceğiz" diyen orta yaşlarda evli ve çocuklu Osman Hemed isimli bir Kobanêlinin haberi. 
 
KOBANÊ’DE ÇEKİLMESİ SUÇ İÇİN YETERLİ Mİ?
 
Bunlara ilişkin açıklamayı bir önceki duruşmada da hem sözlü hem yazılı olarak mahkemenize sunduğum için uzun uzun anlatmayacağım. Ancak iddia makamına tekrar sormak istiyorum, bu görsellerde bulunan şahısların herhangi bir örgüte üye olduklarını nereden biliyorsunuz. Aralarında yargılanan veya hüküm giyenler var mı? İsimleri soy isimleri nelerdir? Fotoğrafların Kobanê’de çekilmiş olması suç unsuru içeriyor olması için yeterli bir kanıt mı? Bu görseldekilerin hiçbirisinin herhangi bir parti ya da gruba aidiyeti yoktu. En azından yaptığımız röportajda kendi aktarımları bu yöndeydi ve bu bilgiler o dönem yaptığım haberde de hala mevcut. Aralarında Arap, Kürt ve Türk yurttaşlar da vardı. Nitekim bu görselde bulunanlardan bazıları Kobanê’de savaşın en yoğun yaşandığı Ekim 2014’te ve sonrasında yaşamını yitirdi ve bunların da haberlerini yaptım. ‘Ekran Görüntüsü 3’ nolu paylaşımda ismini Osman Hemed olarak paylaştığım yurttaş da, Kobanê IŞİD'ten tamamen kurtarıldıktan sonra 25 Haziran 2015'te İŞİD’in bir gece yarısı Kobanê'ye gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren 300'den fazla kişiden biriydi. 
 
HABER ARŞİVDE DURUYOR
 
İddia makamının mütalaasında suç delili olarak belirttiği ‘18/01/2017” tarihli ‘Rakka operasyonundan bir kare’ notuyla paylaştığım görsel ise Tişrin Barajı’nın doğusundaki Heci Ali köyünde 28 Arap aşiretinin bir araya geldiği ve uluslararası basının da katıldığı basın toplantısından bir fotoğraf karesi. Haberde kullandığım, hazırlanan ‘hemis’ isimli yöresel yemeklerden halaylara, konuşmalardan toplantı hazırlıklarına kadar çektiğim ve paylaştığım onlarca fotoğraftan sadece bir tanesi. Fotoğrafta silah dışında herhangi bir şey olmamasına rağmen iddia makamı bu fotoğraf karesiyle propaganda yaptığımı öne sürerek zorlama bir yoruma gidiyor. Yaptığım haber hala o dönem çalıştığım ajansın arşivinde bulunuyor. 
 
KOALİSYON EŞLİĞİNDE BOMBALANDI
 
İddia makamının mütalaasında bir başka suç delili olarak belirttiği ‘17/10/2014” tarihli paylaşım ise Kobanê’nin batısında kente yaklaşık 4-5 kilometre uzaklıkta olan Til Şeir Tepesi’nin Kobanêli savaşçılar tarafından IŞİD’in elinden alınmasını gösteren bir fotoğraf karesi. Burada yaşanan yoğun çatışmalarda can kayıpları yaşanmış, daha sonra IŞİD tepeyi ele geçirmek için defalarca saldırılar yapmış ve en son 25 Ekim’de koalisyon uçakları tarafından bu tepe neredeyse televizyonların canlı yayın yaptığı sırada bombalanmıştı. Hala internet arşivlerinde bu bombalamaya dair görüntüler de benim yaptığım haberler de mevcut. 
 
İddia makamının mütalaasında Ekran görüntüsü 5-6 diye belirttiği fotoğraf kareleri de Kobanê’deki mezarlığa ait. Bu mezarlık; hem Kobanê’de yaşanan savaşta, hem de daha sonrasında Rakka’ya yönelik başlatılan operasyonda yaşamını yitiren savaşçıların defnedildiği bir mezarlık. Bu fotoğraflar eşliğinde geçtiğim haberde, mezarlıkta bulunanların sayıları ve nereli olduklarını içeren bilgiler var. Yine mezarlığın yeni açılan alanına (suç unsuru diye gösterilen fotoğraf) Rakka operasyonunda yaşamını yitirenlerin defnedildiğini belirten bilgi var. Fotoğraf eşliğinde paylaştığım Kürtçe notta da her geçen gün mezarlıktaki sayının arttığını belirtiyorum. Bu bilgi nasıl bir propaganda içeriyor olabilir merak ediyorum.  
 
GEREKÇE KURKUT CİNAYETİNİ FOTOĞRAFLAMAMDIR
 
Bu davanın başlama aşaması ve geldiği nokta itibariyle kolluk ve iddia makamına göre, ben cezalandırılmalıyım ve bunun için elle tutulur herhangi bir delilin varlığına ihtiyaç duymaya gerek yok. Başından beri iddia makamının iddialarından da anlaşılacağı üzere yargılanan gazeteciliğimdir. Bu gazetecilik faaliyetlerim çerçevesinde suçlanmamın en büyük gerekçesi de Diyarbakır'da 21 Mart 2017'de Newroz alanında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut'un cinayet anını fotoğraflamamdan kaynaklıdır. Burada kolluk ve devamında iddia makamı ‘canlı bomba’ diye kamuoyuna duyurulan Kemal Kurkut'un fotoğraflarını yayınlayarak gerçeği ortaya çıkardığım için benden intikam almaya çalışıyor. Çünkü Emniyet Müdürlüğü yetkililerini, emniyetin gerçeği yansıtmayan beyanını olduğu gibi kamuoyuna duyuran dönemin Diyarbakır Valisi’ni ve bu cinayetin sorumlularını savunan İçişleri Bakanlığı'nı yalanlayan fotoğraflar yayınlamıştım. 
 
SİLAHLI FOTOĞRAFLAR ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ 
 
Gözaltına alındığım tarihten bugüne kadar yaşanan tüm safhalarda mesnetsiz iddialarla cezalandırılamayacağımı anlamış olacak ki, iddia makamı, sırf gazetecilik faaliyetlerim nedeniyle yargılandığımı perdelemek için, özel olarak silah bulunan fotoğrafları seçerek ‘örgüt propagandası’ yaptığımı iddia ediyor. Yargılanmamın başından beri yaptığım savunma ile bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını tüm samimiyetimle ve sahip olduğum tüm bilgilerle anlatmaya çalıştım. Belirttiğim nedenlerle, iddia makamının gazetecilik faaliyetlerim çerçevesinde bulunduğum alanlarda,  yaptığım işler sebebiyle cezalandırılmama yönelik hazırladığı mütalaanın aksine beraatıma karar verilmesini saygılarımla talep ederim.”
 
Gök, yargılamaya konu olan fotoğrafın haber sitesindeki görsel alıntılarını da mahkemeye sundu. 
 
‘CİNAYETİ KARARTMAK İÇİN EVİ BASILDI’
 
Ardından savunma yapan avukat Resul Temur, davanın Kemal Kurkut cinayeti nedeniyle açıldığını düşündüklerini belirtti. Müvekkilinin Kemal Kurkut’un öldürülmesini fotoğrafladıktan sonra evinin basıldığını hatırlatan Temur, bu aramaya ilişkin herhangi bir soruşturmaya denk gelmediklerini, daha sonra böyle bir arama izninin olmadığının anlaşıldığını dile getirdi. Temur, “Neden böyle bir arama yapıldı?” sorusunun cevapsız kaldığını belirterek, aramanın Kemal Kurkut cinayetinin delillerini karartmak için yapıldığını kaydetti. 
 
‘KORUNMASI GEREKİRKEN CEZA TALEP EDİLİYOR’
 
Dosyanın perdelenen bir dosya olduğunu vurgulayan Temur, temelde ise gazeteciliğin yargılandığını ifade etti. Temur, “Bu dava Anayasa madde 13 ilkesinin ihlalidir. Davanın en başından bu yana ısrarla meselenin bir örgüt üyeliği, propaganda davası olmadığını izah ettik. Müvekkil çatışmalı alanlarda yaptığı gazetecilikte elde edilen ürünlerden yargılanıyor. Müvekkilin çatışmalı alanlarda bulunması Cenevre Sözleşmesi Ek 1 Protokolü’nde koruma altında olması gerekirken maalesef cezalandırılması talep ediliyor” diye konuştu. 
 
‘FOTOĞRAFLAR İFADE BİÇİMİDİR’
 
Çekilenlerin haber fotoğrafları olduğunu belirten Temur, “Çekilen fotoğrafların tamamını müvekkil çekmiştir. Gelinen aşamada aslında görsel gazetecilikte başlı başına fotoğrafla hikaye anlatma gelinen bir noktadır. Dolayısıyla müvekkilde bunu fotoğraflarla topluma anlatmıştır. Müvekkilin çekmiş olduğu haber fotoğrafların propaganda suçuna dayanak oluşturması mümkün değildir. Bu fotoğrafların tamamını bir ifade biçimi olarak kabul etmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. 
 
Temur, müvekkilinin beraatını istedi. 
 
‘BEN SAVAŞIN KORKUTUCULUĞUNU GÖRÜYORUM’
 
Avukat Mehmet Emin Aktar ise, müvekkilinin çektiği fotoğraflar arasında DAİŞ saldırısında yaşamını yitirenlerin mezarlığının bulunduğuna işaret ederek, “Siz burada flamaya, mezarlar üzerindeki yazıya takılabilirsiniz. Oysaki ben yurttaş olarak savaşın korkutuculuğunu görürüm. Müvekkil bu fotoğrafı kullanarak DAİŞ’in ne kadar korkutucu olduğunu göstermek istemiştir. Fotoğraf üzerinde amblem bile yok, propaganda olamaz” dedi. 
 
CEZADA ARTTIRIMA GİTTİ
 
Savunmaların ardından mahkeme, “örgüt üyesi olmak” iddiasından Gök’ün beraatine karar verdi. Mahkeme, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasından ise bir yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, artırıma giderek, cezayı bir yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çıkardı. 
 
Mahkeme, cezada indirim uygulamazken, cezanın ertelenmesine yer olmadığı karar verdi. 

Diğer başlıklar

12:33 Önder için şarkı yazdı: Diren Sırrı
12:10 İstanbul’da 1 Mayıs programı belli oldu
11:32 TJK-E’den 'Özgür Yaşamla Diyaloglar' etkinlikleri
11:27 Eskişehir'de 1 Mayıs'a çağrı
10:43 'Yüzde 3'lük engelli kadrosu 2'ye düşürülmek isteniyor'
10:26 Ailelerden İmralı'ya gitmek için yeni başvuru
10:13 Bakanlık kalp krizi geçiren tutsağın başvurusunda topu savcıya attı
09:59 Öcalan'ın avukatı: 'Umut hakkı' için hukuk politikasında değişikliğe gidilmeli
09:26 Ağır iş yükü ve güvencesiz çalışmaya karşı alanlarda olacaklar
09:25 Muğla'da art arda deprem
09:21 HDK Abdullah Öcalan’ın çağrısı için ‘halk kürsüleri’ kuracak
09:19 Kadın katillerini ve sermayeyi koruyan yargıya karşı 1 Mayıs’a çağrı
09:18 İzmir ve İstanbul'da ev baskınları
09:16 Çukurova 1 Mayıs'a hazır
09:15 Polis 'fişledi' üniversite soruşturma başlattı
09:14 Kadınlar 'çağrı' seferberliğine öncülük ediyor
09:14 TEM'e göre PKK/KCK'nin 151 logo ve amblemi var!
09:12 'Eşit ve kapsayıcı kentler istiyoruz'
09:11 DİGEL Tekstil direnişi 1 Mayıs’a taşınacak
09:10 Wan'da 1 Mayıs sürecin ruhuyla kutlanacak
09:09 Şirnex'te öğretmen 4 çocuğa cinsel tacizde bulundu
09:09 Ağrı İl Özel İdaresi AKP'ye çalışıyor!
09:07 AKP'nin 23 yıllık işçi politikası: Yoksulluk, güvencesizlik ve ölüm
09:02 Peköz: Kıbrıs ve Kürt sorununda Abdullah Öcalan'ın paradigması Ankara için fırsat
09:00 30 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
08:30 İBB soruşturmasında 18 tutuklama
29/04/2025
22:35 İmamoğlu'nun gittiği otelin müdürlerine gözaltı kararı
22:04 Mustafa Karasu: Meclis’in içinde olmadığı bir sorunun çözümü olamaz
21:37 Tişrîn Barajı’ndaki direniş 112’nci gününde
21:29 PÎK, Kürt Ulusal Birlik Konferansı’na desteğini açıkladı
20:32 Ankara’da gözaltı ve tutuklamalar protesto edildi
19:30 Ayşe Barım’a 30 yıl hapis istemi
19:24 Soma Davası’nda 10 sanığa beraat!
17:38 Eskişehir’de gözaltına alınan öğrenciler serbest
17:33 İstanbul’da 2 bin 928 binada hasar tespit edildi
17:05 Gazeteci ve siyasetçilerden Sırrı Süreyya Önder’e ziyaret
16:40 Öğrenciler süreci tartışacak
16:15 Kürtçe şarkıya 10 ay ceza
16:07 Halepçe’nin vilayet olması kararı onaylandı
16:02 DBP ve DEM Parti heyetinden MSD’ye ziyaret
15:53 Özerk Yönetim 1 Mayıs’ı tatil ilan etti
15:29 Curnê Reş'te Kadın Dayanışma Merkezi açıldı
15:23 Kent kent 1 Mayıs çağrısı
15:05 Depremde yıkılan ve yeniden inşa edilmeyen ASM için çağrı
14:50 Êzidî kız çocuğu davasında avukatlar hakkında suç duyurusu
14:45 Tülay Hatimoğulları: Sürecin başarıya ulaşması için girişimler hızlandırılmalı
14:43 31 yılın ardından memleketinde
14:32 Barodan uyarı: Grevdeki tutsakların hayati tehlikesi var!
14:25 SES davasında karar çıkmadı
14:11 1 Mayıs'ta katledilenler anıldı: Barış için 1 Mayıs alanlarında olalım
13:55 TJA: Demokratik yaşam kadın emeği ile kurulacak
13:28 Af Örgütü ‘Dünya İnsan Haklarının Durumu’ raporunu açıkladı
13:21 GABB Eşbaşkanı Şedal: Kayyım uygulamalarına son verilsin
13:05 GABB 1'inci Dönem Olağan Meclisi toplandı
12:53 Pirsûs Katliamı davası: 10 yıl sonra görüntüler bilirkişiye gönderilecek
12:48 Êzidî çocuğun kaçırılması davası ertelendi
12:45 Tülay Hatimoğulları: İktidarı somut ve güven verici irade koymaya davet ediyoruz
12:40 Pasûr patlaması davasında tanık dinlenmesine karar verildi
11:55 Avukatlar İmralı'ya gitmek için başvurdu
11:51 Pelin Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği açıklandı
11:22 TÜİK'e göre işsizlik düştü
11:00 Avukatın darp edildiği görüntüler dosyaya 'kesilerek' eklendi
10:46 İHD Eş Genel Başkanı Küçükbalaban: Devlet yol haritasını açıklamalı
10:04 Gençler 1 Mayıs’ta kampüslerden alanlara akacak
09:54 Türkdoğan: Süreç Öcalan'ın çözüm paradigmasına uygun sonuçlanmalı
09:47 İBB soruşturmasında gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi
09:44 Aydın'da sağanak sonrası su baskını
09:42 Arife Çınar: Demokratik toplum şiarıyla 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız
09:33 Meteorolojiden kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı
09:03 Çocuklarını çatışmalarda yitirdi: Çözüm için Meclis’te bir araya gelsinler
09:02 Genç kadınlar 1 Mayıs'ta eşitlik mücadelesini büyütecek
09:02 Besta'da asker gözetiminde korucular eliyle ağaç kesimi
09:01 Baharın nadide çiçeği: Guldexwîn
09:01 Kalp krizi geçiren tutsağın avukatı: Derhal tahliye edilmeli
09:00 'Kadına yönelik şiddet son buluncaya dek mücadelemiz sürecek'
09:00 29 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
07:46 1 Mayıs öncesi ev baskınları
28/04/2025
23:31 ABD Yemen’e saldırdı: 68 kişi hayatını kaybetti
22:42 Meral Danış Beştaş: Barış için hepimize büyük görevler düşüyor
22:30 HDK ve DEM Parti Gençlik Meclislerinden Taksim’e çağrı
21:43 Aksaray’da bir kadın katledildi
21:37 Irak ve Federe Kürdistan'da 1 Mayıs resmi tatil ilan edildi
21:27 DEM Parti: Ahmet Türk kemoterapi sürecini başarıyla atlattı
21:21 İsrail, ateşkes ve rehine takası teklifini reddetti
19:55 Mamak Emek ve Demokrasi Güçlerinden Menekşe Erbay anması
19:46 Gazeteci Ceren Kaynak İskit toprağa verildi
19:40 Erdoğan: Nüfus meselesi beka sorununa dönüşmektedir
19:30 SES, uluslararası sendikal örgütlerin katılımıyla forum düzenledi
19:06 Amediyê’de drone infilak etti: 3 peşmerge yaralandı
18:58 Karşıyaka Emek ve Demokrasi Platformu kuruldu
18:26 Çiftçileri mağdur eden 2 şirket hakkında soruşturma
18:17 Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı 26 bin lirayı aştı
18:13 Önder’in bulunduğu hastaneye ziyaretler sürüyor
18:09 Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 8 kişi hayatını kaybetti
18:07 EGM'den jammer açıklaması
17:51 Halit Oral’ın annesi hayatını kaybetti
17:48 İspanya ve Portekiz’de geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor
17:34 Yeni papanın seçileceği tarih belirlendi
17:21 Amed Tiyatro Festivali 4'üncü gününde
17:11 Öğrencilerden 'aile sempozyumuna' mor boyalı protesto
16:37 DBP ve DEM Parti'nin temasları sürüyor
16:05 EMEP'ten Adalet Bakanlığı önünde eylem
14:48 Birçok kentte 1 Mayıs'a çağrı açıklaması
14:43 ‘Roboskî'nin failleri 160 aydır yargılanmadı’
14:34 Irak, Şara'yı Arap Zirvesi’ne davet etti
14:22 12 yılda en az 764 çocuk iş cinayetinde katledildi
14:07 İstanbul'da hissedilen bir deprem daha
14:05 DEM Partili eşbaşkana 2 yıl 1 ay ceza
14:03 İran saldırısında 2 kolber yaralandı
14:02 Kazancı Yokuşu’nda katledilenler anıldı
13:55 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Temel talebimiz Öcalan’ın fiziki özgürlüğüdür
13:30 Depremde annesini kaybeden Kübra Özyurt ifade verdi
13:10 Pexşan Ezizi ile dayanışan öğrenci tutuklandı
13:06 Önder'in durumu kritik: Beyinle ilgili refleksleri azaldı
12:34 İHD güncel verileri açıkladı: 335’i ağır bin 412 hasta tutsak var
12:11 STÖ ve barolar: 'Umut hakkı' düzenlemesi ivedilikle yapılmalı
12:07 Askeri harcamalarda küresel çapta yüzde 9.4 artış
12:03 İBB soruşturmasında gözaltı sayısı 52'ye yükseldi
11:57 Sevk sonrası çıplak arama ve darp
10:26 ‘Konferansta kadın sözleşmesi gerekliliği açığa çıktı’
10:21 YNK ve KDP kabine görüşmelerinde 12’nci tur
10:20 Hastaneden açıklama: Önder'in hayati tehlikesi artarak devam ediyor
10:04 Gazeteci Levent: Türkiye Kıbrıs’taki ilişkilere ses çıkarabilecek pozisyonda değil
10:01 Direniş tarihiyle tanınan mahalle kentsel dönüşüm ve tarikatların hedefinde
09:01 'Şimdi sıra Kürt Ulusal Kongresi'nde'
09:01 'Karar süreçlerinde kadınlar söz sahibi olmalı'
09:00 DEM Parti Newroz coşkusuyla 1 Mayıs'a çağırdı
09:00 28 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
08:52 Kütahya’da 3.9 büyüklüğünde deprem
08:37 Geneviève Garrigos: Rojava’da inşa edilen model Suriye'nin geleceği için önemli
08:24 PKK'den 'kongre' açıklaması
08:21 Samsun'da heyelan: 2'si çocuk 3 kişi öldü
27/04/2025
23:14 İstanbul’da 3.5 büyüklüğünde deprem
22:36 Ankara’da 4 genç tutuklandı
21:35 Xarpêt'te 4.9 büyüklüğünde deprem
20:56 Gazeteci Ceren Kaynak İskit hayatını kaybetti
20:35 Xîzan ve Tetwan’da askeri operasyon başlatıldı
20:11 İran’da patlama: 40 kişi hayatını kaybetti, ulusal yas ilan edildi
20:01 Darp edilerek gözaltına alınan gençlere tutuklama talebi
19:31 DAİŞ’ten kurtarılan Êzidî gençler ailelerine kavuştu
19:13 Xarpêt-Amed yolunda kaza: 25 yaralı
19:07 HDK ve DEM Parti’den 1 Mayıs forumu
18:44 Tanrıkulu: AKP iktidarında 34 bin 908 işçi hayatını kaybetti
18:33 ‘Hapishane Çalıştayı’ sona erdi: Ortak mücadele yöntemleri ele alındı
18:20 Kanada'daki festivalde katledilenlerin sayısı belli oldu
18:11 Gever’de 1 Mayıs’a katılım çağrısı
17:24 Irak’ta seçim zamanında yapılacak
17:19 Önder’in doktorlarının yarın açıklama yapması bekleniyor
17:03 Bismil’de Kadın Emeği Buluşması'na büyük ilgi
16:26 'Kötülerin inşa ettiği sistemini kibritle tutuşturacağız'