HDP kongresi on binlerin katılımıyla başladı: Çözüm Biz’de

ANKARA - HDP’nin “Çözüm Biz’de” şiarıyla gerçekleştirdiği 5. Büyük Kongre, Hakkari’den Edirne’ye on binlerin katılımıyla, coşkuyla başladı. 
 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5. Büyük Kongresi, Ankara’da bulunan Arena Spor Salonu’na gerçekleştiriyor. “Çözüm Biz’de” ve “Serkeftin ya me ye” sloganıyla gerçekleştirilen kongreye, Hakkari’den Edirne’ye onbinlerce kişi katıldı. HDP İzmir İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz’ın dev posterinin olduğu ve “Deniz Poyraz ölümsüzdür” yazılı pankartın asıldığı kongrede, “Demokrasi İttifakı ile Üçüncü Yol”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Demokrasi İttifakı ile mutlaka kazanacağız”, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede çözüm biziz, “Savaş ve tecrit değil barış ve çözüm”, “Tekçi rejim değil Demokratik Cumhuriyet”, “Açlık ve yoksulluk değil hakça paylaşım, “Özgürlük için çözüm biziz sözümüz var”, “Kürt sorununda demokratik çözüm” ve “Çözüm bizde özgürlük ellerimizle” yazılı pankartlar asıldı. 
 
ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ
 
Salonda basın protokolünün olduğu bölüme, “Özgür basın susturulamaz”, “Gazetecilere özgürlük” ve “Azadî ji bo rojnamevanan” yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca salona, “Li dijî faşîzmê çareserî em in”, “Ji şer û tecrîdê re na çareserî aştî ye”, “Li dijî xizaniya jinan çareserî em in” ve “Long live international solidarity” (Yaşasın uluslararası dayanışma) yazılı pankartlar asıldı. 
 
DELEGELER YERLERİNİ ALDI
 
Bin 50 delegenin oy kullanacağı kongrede, 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri Parti Meclisi (PM) üye listeleri ve Eş Genel Başkanlar seçilecek. Kongrede farklı çevrelerden yazar, aydın, sanatçı, siyasetçinin yer alacağı geniş bir Danışma Kurulu da açıklanacak. Ayrıca Merkezi Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Komisyonu’nda yer alacak isimlerde belirlenecek.
 
RENGARENK HDP BAYRAKLARI 
 
HDP bayraklarıyla donatılan kürsülere, HDP’li belediyelere atanan kayyımların icraatlarının yer aldığı “Kayyım Raporu” kitabı ve HDP’nin 23 Şubat 2020 ile 2 Temmuz 2022 arası tarihleri kapsayan Faaliyet Raporu’nun yer aldığı kitapçıklar bırakıldı. Federe Kürdistan Bölgesi, Ortadoğu ve Avrupa’dan katılımcılar için ayrılan protokol bölümüne, “Desteserkirina Îrade û Rastiya Qeyûma” başlıklı Kürtçe ve İngilizce kayyım raporları kitapçıkları bırakıldı.
 
Kürt siyasetçi Ahmet Türk ile birlikte HDP eski dönem milletvekilleri Abdullah Zeydan, Adem Geveri, Behçet Yıldırım, Sırrı Süreyya Önder’in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi katıldı. 
 
İNANÇ TEMSİLCİLERİ KONGREDE
 
Kongreye, Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Genel Başkanları Kadriye Doğan ve Musa Kulu, Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi (JİNEPS), Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Koçgiri Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Nusret Tunç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Yönetim Kurulu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşbaşkanı Nevin Kamilağaoğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Esat Ünsal, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, AGOS’tan Pakrat Estukyan, Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı Evgil Türker, Gürcü Kültür Merkezi temsilcisi Ceyhan Akay, Roman Hakları Derneği Genel Başkanı Yücel Tutal katıldı. 
 
AYDIN, YAZAR VE SANATÇILAR
 
Gazeteciler Hüseyin Aykol, Ayşegül Doğan, Çiğdem Toker, Gökçer Tahincioğlu, Mehmet Altan, Murat Sabuncu, Nevşin Mengü, yazarlar Ali Bilge, Emine Uçak ile akademisyenler Dilek Hattatoğlu, Dinçer Demirkent, Onur Hamzaoğlu, Dizi oyuncusu Kerem Fırtına’nın amcası Doğan Fırtına da konuklar arasında yer aldı. 
 
YAKINLARI KATLEDİLEN AİLELER 
 
Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, Suruç Aileleri adına Metin Kılıç ile Fetih Aydın, Mehmet Tunç’un annesi Esmer Tunç ile eşi Zeynep Tunç, Silopi’de katledilen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ın anneleri Sakine Demir, Behiye Nayır, Hatice Uyar, Şenyaşar Ailesi adına Ferit Şenyaşar, Tahir Elçi’nin yeğeni Dilan Elçi, polisler tarafından katledilen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, İzmir İl Örgütü’nde katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, Barış Anneleri İnisiyatifi, Rojava’da DAİŞ’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Aziz Güler’in babası Mehmet Güler, sokağa çıkma yasaklarında Sur’da katledilen Rozerin Çukur’un annesi Fikriye Çukur, polis tarafından İstanbul’da katledilen Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, Van’da helikopterden atılan ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un eşi Makbule Turgut ile oğlu Hüseyin Turgut, sokağa çıkma yasaklarında katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Mehmet Yavuzel’in abisi Reşat Yavuzel, Gezi Aileleri adına katledilen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Silopi’de sokağa çıkma yasaklarında katledilen ve cenazesi buzdolabında bekletilen Cemile Çağırga’nın babası Ramazan Çağırga, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde sistematik cinsel saldırıya uğrayan Garibe Gezer’in ablası Asya Gezer’in yanı sıra Muhsin Melik’in eşi Şenay Melik, Roboski Aileleri, Şırnak’ta panzer arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in abisi Hüseyin Birlik, 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, Kobanê sınırında katledilen Kader Ortakkaya’nın ablası Ayşegül Ortakkaya, Ekin Ceren Doğruak’ın babası Nusret Doğruak, Metin Lokumcu’nun abisi Ulaş Lokumcu, Madımak Katliamı’ndan yaralı kurtulan Elif Dumanlı, Konya’da ırkçı saldırıda katledilen Dedeoğulları ailesinden sağ kalan Çetin Dedeoğulları, Murat Bozlak’ın eşi Zeycan Bozlak, Orhan Doğan’ın oğlu Emre Doğan ve Feridun Yazar’ın kızı Rahşan Yazar da kongre de konuklar da kongrede katılım sağladı. 
 
TUTUKLU SİYASETÇİLERİN AİLELERİ 
 
Tutuklu siyasetçiler HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı, Gülser Yıldırım’ın eşi Kamiren Yıldırım da kongreye geldi. 
 
KADINLAR SALONDA
 
Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) ile Uçan Süpürge adına İrem Kuralay, Ankara Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Üçer, Ankara Anarşist Kadınlar Zeynep Ülger, Mersin Mimoza Kadın Derneği üyeleri, İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü, Van-Star Kadın Derneği üyeleri ile kadın örgütleri kongreye katıldı. Ayrıca Botan’dan Serhat’a, Ege’den Marmara’ya ulusal kıyafetleriyle kongreye akın eden kadınlar, rengarenk elbiseleriyle dikkat çekti.  
 
HDP BİLEŞENLERİ SALONDA
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüleri Sevtap Akdağ Karahalı ve Sezgin Kartal, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanları Canan Yüce ve Cavit Uğur’da kongrede salonunda protokolde yerini aldı. 
 
KONGREDE ORTAK MÜCADELE RUHU
 
HDP’nin ortak mücadele birliği kapsamında bir araya geldiği parti ve kurumlarda kongre salonunda yerini aldı. Sosyalist Meclisler Federasyonu Sözcüsü Erdal Ataş ile Barış Kayaoğlu, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Sözcüsü Özge Akman, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Doğan Ergün, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Genel Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Sol Parti Başkanlık Kurulu üyeleri İlknur Başer ile Hasan Hayır, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) üyeleri, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Kaldıraç, Alınteri, Türkiye Komünist Partisi, Emek ve Özgürlük Cephesi, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) üyeleri katıldı. 
 
KÜRDİSTANİ İTTİFAK KONGREDE
 
Türkiye’de bulunan ve aralarında HDP ile ittifak içerisinde olan çok sayıda Kürdistani partiler de kongreye katıldı. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Devrimci Demokratik Kürt Derneği Necat Özbey, Azadi Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) adına Mehmet Gül ile Faruk Amedi, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) adına Alaaddin Aras ile Celal Yıldız, Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Merkezi Disiplin Kurulu üyesi Hasan Şeşoğlu, Azadi Partisi adına Abdulrahman Süleyman yer aldı. 
 
MUHALEFET PARTİLERİNDEN TEMSİLCİLER
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ve Yönetim Kurulu üyesi Nuray Sağıroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ile Genel İdare Kurulu üyesi Süleyman Tekbaş, Yeniden Refah Partisi Engelli Koordinasyon Birim Başkanı Davut Konakçı ile Tek Parti Genel Başkan Vekili Süleyman Yağcıoğlu beraberinde bir heyet ile katıldı. 
 
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
 
Çok sayıda dernek ve vakıf temsilcileri de kongrede yer aldı. Katılımcı gönderen dernek, vakıflar şöyle: Diyalog Grubu, Yurttaş Girişimi, Hak ve Adalet Platformu, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Asrın Hukuk Bürosu, Hak İnisiyatifi Derneği, Türkiye Engelliler Konfederasyonu ve Altınokta Körler Derneği, Türkiye Sosyal Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), Sosyal Araştırmalar Vakfı, Kars İş Adamları Derneği, Ankara Dayanışma Akademisi, Barış İmzacıları, Mülkiyeliler Birliği, Devrimci 78’liler Federasyonu, 78’liler Girişimi,  Çerkesya Hareketi, Mustafa Supi Kültür Merkezi, Doğu Güneydoğu Dernekleri Platformu (DGD), Muş Dernekleri Federasyonu, Elih-Batman Dernekleri Federasyonu, İstanbul Bekiran Derneği, Van Dernekleri Federasyonu, Iğdır Dernekleri Federasyonu, Yaşam Ağacı Derneği, KHK Platformu, Denge Denetleme Ağı, KAOS-GL Derneği, Yeni Yaşam Derneği, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği, Kulplular Derneği, Ankara Dersimliler Derneği, Vartolular, Çaldıranlılar, Karakoçanlılar dernekleri, Divriği Kültür Derneği, Ankara Dayanışma Derneği, Hüseyin Gazi Başak Kültür ve Sanat Derneği, Kızılırmak Dernekleri Federasyonu, ANKA-DER, Karala Dergi, Tüketici Hakları Federasyonu, Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği (SODİD), Siirt Şivan Dernekleri Federasyonu, Erzurum Dernekleri Platformu, KAYY-DER, Adyaman, Gergerliler, Kozluklular dernekleri temsilcileri kongreye katıldı. 
 
Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Ahmet Karer Yurdaş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve bağlı sendikalar, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanları Şükran Kablan ile Mehmet Bozgeyik, KESK’e bağlı sendikaların genel başkanları, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Emin Koramaz, İstanbul Geri Dönüşüme Katkı Derneği, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, Pressan Direnişi, TOMİS, Yemek Sepeti Direnişi, Tozkoparan Rantsal Dönüşüme Karşı Mücadele Derneği, Tüm Emekliler Sendikası, 2021 Tüm Emekli Sen üyeleri de kongre salonunda yer aldı.
 
AVRUPA’DAN ORTADOĞU’YA KATILIM
 
Katalan Komünist Partisi, Avrupa Sol Parti, EFA (Avrupa Özgür İttifakı) Başkanı, Fransa Yeni Anti-Kapitalist, İsveç Sol Parti, Norveç Yeşil Parti, Norveç SolKurd, Hollanda Sosyalist Partisi, Danimarka Kızıl-Yeşil İttifak, Finlandiya Sol İttifak, Danimarka Kızıl Yeşil İttifak,  İsviçre- BastA, İsviçre Emek Partisi, İsviçre Sosyaldemokrat Parti, İspanya Podemos, İtalya Komünist Yeniden Kuruluş Partisi, Hollanda İşçi Partisi, Katalonya Cumhuriyetçi Sol Parti Katonts Parlamentosu, Katalonya Cumhuriyetçi Sol Parti İspanya Senatosu, Katalan Parlamentosu Üyesi ve CUP, Norveç Sosyalist Sol Parti, AP SD grubu, BASK Bildu Dış İlişkiler Sekreteri, Katalan Parlamentosu Üyesi ve CUP Dış İlişkiler üyesi, Bulgarist Sosyalist Partisi, Almanya Sosyal Demokrat Partisi, Portekiz Komünist Partisi Avrupa Parlamentosu, Fransa Sol Parti, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Fransa Komünist Partisi, İtalya Demokratik Partisi, SYRIZA, AP Sol, Die-Linke, Birleşik Krallık Unite Sendikası, AKPM Birleşik Sol Grup Başkanı,Rosa Luxemburg Stiftung, Birleşik Krallık İşçi Partisi ve  EFA’dan katıldı. 
 
HDP kongresine Cezayir İşçi Partisi, Fas Demokratik Yol Partisi, Fas Demokratik Yol Partisi, Fas Birleşik Sosyalist Partisi, Tunus Halkım Akımı Partisi, Filistin Ulusal Girişim Hareketi, Lübnan Komünist Partisi, Mısır Sosyalist Halk Koalisyonu, Ürdün Arap Kadınları, DKY Ortadoğu Kuzey Afrika Sözcüsü/Fas İnsan Hakları Örgütü, Filistin Kadın Komiteleri, Ürdün Halkın Demokratik Partisi, BM Kadın Bölgesel Grubu Üyesi Cezayir Kadın Gözlemevi, Adalet Derneği ve Yemen Eski BM Barış Elçisi, Ürdün Halkın Birliği Partisi PB üyesi, Kuveyt İlerici Hareketi katıldı. Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Hizbî Zehmetkêş, Hizbî şûî Kûrdîstan, Bizûtneweyê Rizgari Demokrati Kurdistan, Yekitiya Parlamentere Kurdistan, Yekitiya Neteweyî Demokrata Kürdistan temsilcileri salonda yerini aldı.
 
KONGRE BAŞLADI
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı alkış ve zılgıtlarla karşılayan onbinler, uzun süre “HDP halktır, halk burada” sloganları attı. Buldan ve Sancar, salon boyunca dolaşarak katılımcıları selamladı. 
 
‘HALKIMIZLA BİRLİKTE AYAKTAYIZ’
 
HDP'nin Örgütleme Komisyonu Eşsözcüsü Mahfuz Güleryüz, katılımcıları selamlayarak, “Herkesin gözleri bizlerin üzerinde. Biri çok merak ediyor. Demişti ya ‘mecalleri kalmadı’. Bayraklarımızı sallayalım, biz buradayız. Halkımızla birlikte dimdik bir şekilde, onurlu bir şekilde buradayız. Ankara’yı, faşizmin merkezini demokrasinin merkezi yapmaya ant içtik” dedi. 
 
Güleryüz’ün konuşması sırasında “HDP halktır, halk burada”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları attı. 
 
Kongrenin Divan Kurulu’na HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Dersim Dağ, Serpil Kemalbay ve Necdet İpekyüz’ün seçildi. 
 
TUTUKLU SİYASETÇİLER SELAMLANDI
 
Katılımcıları selamlayan Divan Kurulu’nda yer alan Saruhan Oluç, “İyiki varsınız, iyi ki birlikte mücadele ediyoruz. Mazlumların sesi, sözü ve kürsüsü oluyoruz. Bugün aramızda bulunamayan sürgündeki arkadaşlarımıza, alkışlarımızla, zılgıtlarımızla selam ve sevgi gönderiyoruz. Cezaevlerinde rehin tutulan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selçuk Mızraklı, Aysel Tuğluk, Leyla Güven, Nurhayat Altun, Sebahat Tuncel şahsında, Kobanê kumpas davasında rehin tutulan arkadaşlarımıza selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Hepsi onurumuzdur” diye konuştu. 
 
İMRALI TECRİDİNE KARŞI KARARLI DURUŞ
 
Oluç, “Bu salon dosta da düşmana da gerçeği bir kez daha gösteriyor. Onbinlerce insan buluştu. Kürt halkı ve Türkiye demokrasi güçleri buradayız, varız, var olacağız. Mücadele ediyoruz, kazanacağız, çünkü haklıyız. 8 Mart’tan, Newrozlardan, meydanlardan aldığımız güçle, kararlılıkla, bugün bu salonu hep birlikte doldurduk. Hukuk dışı İmralı tecridi karşısında gücünüzü ve kararlı duruşunuzu kutluyoruz. Mücadele ve direnişle güçleniyoruz. Bugün ve yarını, halklarla birlikte kazanacağız. Güçlüyüz, haklıyız” ifadelerini kullandı. 
 
‘UMUT BURADA, ÇÖZÜM BURADA’
 
HDP’nin umut olduğunu vurgulayan Oluç, “Umut buraca, cesaret burada, çözüm burada. HDP halktır, halk burada. Bu salon demokrasi, özgürlük ve barış isteyen tüm vicdan sahibi yurttaşlara sesleniyor. Çözüm bizde diyor. HDP gelecek aydınlık günlerin anahtarıdır. İşte bu mesajlarla kongre, iktidara da muhalefete de mesaj veriyor. Bunu duyanlar gerekeni yapmalıdır. Kürt sorununda, demokrasi ve adalet mücadelesinde çözüm bizde diyor” şeklinde konuştu. 
 
Divan Kurulu’ndan Dilan Dirayet Taşdemir, Newroz coşkusuyla kongrelerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yürüyüşünüzle yeri göğü inlettiniz” dedi.  
 
Kongre, on binlerin saygı duruşu ve eşliğinde başladı. 
 
Kongrede HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşuyor.
 
 
 

Diğer başlıklar

10:21 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel seçim tarihi belli oldu
09:43 3 kentte kadın cinayeti | YENİLENDİ
09:40 Gazeteci Süleyman Ahmet'ten 157 gündür haber yok
09:36 Taybet İnan'ın kızı: Bizi katledenlere oy vermeyin
09:26 Giresun’da KYK yurdundan asansör düştü
09:25 Dilovası’nda gençlerin gözü seçimde: Neden bahar açmasın ki?
09:24 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 124 gündür grevdeler
09:16 Kürkçü: Kurdistan’da her hafta, her ay Kızıldereler yaşanıyor
09:09 Mezarlığa konteyner kuran anneye verilen cezanın gerekçesi: Örgüt mezarlığı!
09:08 Gazeteci Aykol'a gönderilen mektup 4 yıl sonra ulaştı
09:07 Amed'de binlerce kişiyle sandıklar korunacak
09:06 Mahkeme ‘hukuki menfaat’ gerekçesiyle Akbıyık’ın iddialarını esas almadı
09:05 Yıldız’ın avukatı: Tutsağa para göndermek yasada suç değil
09:04 Doktor Gül: Bağımsız heyetler İmralı'ya gitmeli
09:00 1 oy neden önemli?
09:00 29 MART 2024 GÜNDEMİ
28/03/2024
23:50 DEM Parti Amed'de gazetecilerle buluştu: Gayrimeşru olanlar gidecek
23:27 Sêwereg'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
23:13 Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
22:40 Öğrenciler ‘deprem riski’ nedeniyle yurttan çıkarılmak istendi
20:53 Akdeniz’de kasıtlı çıkarıldığı belirtilen yangınlarda artış
20:47 HDP'nin eski MYK üyelerinin ‘Ermeni Soykırımı’ açıklamasından yargılandığı davada karar çıktı
20:20 Şenyaşar ailesinin eylemine DEM Partili kadınlar ve avukatlardan ziyaret
19:46 YSK’den ‘iftar’ kararı: Sayım aralıksız yapılacak
19:34 Bakırköy Cezaevi önünde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
19:27 Nijerya'da 3 ayda 202 kişi menenjitten hayatını kaybetti
18:02 Bakırköy Cezaevi’nde tutsaklar görüş sonrası darp edildi
17:50 Genç: Erdoğan Kürt sorununda çözüme yönelmez
17:23 DEM Parti’den bir ilk: Engelliler için yeni bir yaşam mümkün standı
17:16 DBB’ye ait malzemeler askeriye ve emniyet tarafından taşınıyor
16:59 Yargıtay, Ata ve Mızrak davasında polislerin beraatını onadı
16:49 DEM Parti seçim çalışmalarına hız verdi
16:46 MB rezervleri bir haftada 4 milyar 53 milyon dolar azaldı
16:39 DEM Parti: AKP’liler Belçika’daki ırkçı saldırının sözcülüğünü yapıyor
16:30 Hatimoğulları: Savaş için kapı kapı dolaşacağınıza barış için İmralı kapısını açın
16:21 Adalet Nöbeti’nden ‘İmralı kapısını açın’ çağrısı
16:07 Zana Bedlîslilere seslendi: Sandıklarınıza sahip çıkın
16:07 DEM Parti: Antalya'da adaylarımızı geri çekmiyoruz, oylar DEM'e
16:01 Temelli Colemêrg'de: Bu faşist iktidarı yıkacak olan sizin iradenizdir
16:00 Hatice Yıldız’ın tutukluluğu Bakırköy cezaevi önünde protesto edildi
15:47 Roboskî’yle yüzleşme olmadan demokrasi mümkün değil
15:34 Meleyî aşireti DEM Parti’ye desteğini açıkladı
15:17 Bakırhan: Halk onuruna ve iradesine sahip çıkacak
15:15 Pontoslu yazar Haralambidis yaşamını yitirdi
15:05 Êlih kayyımı AKP adayı için 53 milyona koli hazırlattı
15:01 Amed’de okul temizliği yaptırılan 15 öğrenci zehirlendi
14:55 Tutsaklardan siyasi partilere mektup: Açlık grevleri konusunda rol üstlenin
14:37 Mart ayı katliamlarıyla yüzleşme çağrısı
14:18 Okullar 1 Nisan'da tatil
14:16 Bayındır Bazîd’den seslendi: 1 Nisan’da başarımızı birlikte kutlayalım
14:01 Yargıtay Başkanı onuncu turda da seçilemedi
13:08 Açlık Grevi İzleme Koordinasyonu: Tutsakların talepleri karşılanmalı
12:55 DEM Parti’den 3 merkezde miting
12:48 Mûş'ta vali, kaymakam ve komutandan seçim çalışması
12:22 Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın çıktı
12:21 Kütahya ve İstanbul’da erkek şiddeti
11:57 AKP'li belediyenin taş ocağına 'ÇED gerekli değil' kararı
11:42 ÖHD’den iki bakanlığa başvuru: Sağlık hakkı ihlaline sebep olan uygulamalar son bulsun
11:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni görüşme başvurusu
11:06 Zafer işareti gerekçesiyle seçim görevi iptal edildi
10:42 Kantinden para ile satın aldıkları eşyalara el konuldu
10:41 Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde etti
10:29 Cisim patlaması raporu: Dayan ailesi mağdur edildi
10:23 Ertak: Şirnex'te 2004 ruhuyla sandık başına gidelim
09:37 DEM Parti'ye destek yürüyüşü
09:13 Gazeteci Ahmet’in akıbetine dair 156 gündür açıklama yok
09:12 Tutsaklar 123 gündür açlık grevinde
09:11 DEM Parti Cihanbeyli için seferber
09:09 Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz
09:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT güven veren bir kurum olmaktan çıktı
09:07 Wêranşar DEM'den yana
09:06 Ebexliler 2019’un hesabını soracak!
09:04 'Taşıma' hilesine karşı binlerce hareketli seçmen başvurusu
09:02 Tutsak yakınlarından hukuksuzluğa karşı dayanışma çağrısı
09:01 Tuncel: Sandığa gidelim, gasp edileni geri alalım
09:01 28 MART 2024 GÜNDEMİ
08:51 Ahlat T Tipi’nde provakatif saldırı
08:42 Beyaz Saray’dan İsrail’i görüşmeye ikna çabaları
27/03/2024
23:59 Riha’da kitlesel halk buluşmaları: Halka hizmet DEM Parti ile gelecek
23:56 Halk buluşması mitinge dönüştü: Hiçbir kuvvet Êlih’in kafasını karıştıramaz
23:22 Riha’da gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı
21:41 Barikat Riha’dan DEM Parti’ye destek yürüyüşü
21:34 Agirî ve Wan'da gençlik şöleninde tecrit vurgusu
21:08 Serüven Kültür Dünya Tiyatro Günü’nde sokakta
20:53 Memurlar AKP çalışmalarına götürülüyor
20:36 Mêrdîn adayları sahada: Sesimiz sandıklardan güçlü çıkmalı
20:30 Tiyatro oyuncularından DEM Parti’ye destek
20:22 Haber Sen: TRT anayasal suç işliyor
20:05 Zana: İmralı kapıları açılsın
19:47 Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmek isteyen EMEP’lilere engel
19:43 İzmir'de kadın katliamları protestosu: Örgütlenelim
19:38 Colemêrg’teki final mitingine kitlesel yürüyüşle çağrı yapıldı
19:15 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
19:09 KHK eylemi 287’nci haftasında
18:54 Sêrt’te silahlı kavga: 4’ü ağır 8 yaralı
18:28 Bodrum’da kadınlar çocuk istismarını protesto etti
18:04 Erdoğan Êlih’de Ankara ve İstanbul için oy istedi
17:57 İHD Ankara Şube Ekoloji Komisyonu Yıllık Ekoloji Raporu’nu açıkladı
17:02 Türkdoğan TİHV ve İHD’yi ziyaret etti
16:51 DEM Partili adaylar: Adana için yeni bir tarih yazma vakti geldi
16:49 DEM Parti seçim çalışmasında: 1 Nisan'da zaferi kutlayacağız
16:47 Zana'dan Adalet Nöbeti'ne ziyaret: Annelerin mücadelesi olmasa dilimiz yok olurdu
16:38 Eğitim Sen: Cumhur İttifakı adayları okullarda propaganda yapıyor
16:22 Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım
15:50 Hatimoğulları'ndan Erdoğan'a: Çık sen kendini ıspatla
15:47 Emekliler: Sandıkta hesap soracağız
15:40 ÖHD, Marmara Bölgesindeki cezaeevlerine dair raporunu paylaştı
15:37 Hareketli seçmenler Muğla'dan yola çıktı
15:15 Mahkeme kararı verdi: Devletin öğrencilere yemek sağlama yükümlülüğü yoktur
15:12 Trabzon’da göçük: 3 işçi yaşamını yitirdi
15:10 Uçar: Bu seçim Şêx Seîd'e hakaret edenler ile Şêx Seîd'in torunları arasında
14:49 Belediyeden 'Yardıma muhtaç' kuyumcuya 70 bin TL yardım!
14:43 Cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı
14:30 Bayındır Qereyazî’de: Bu seçim, Kürtlerin dili, kimliği için referandumdur
14:20 DEM Parti'den Elkê'de sandık güvenliği eğitimi
14:18 Türkiyeli yetkili: Rusya saldırganlarını tutuklama talebi yoktu
13:49 Hrant Dink davası sanığı: İstihbaratı cinayetten bir gün sonra almış gibi rapor düzenledik!
13:44 Çewlig'de miting
13:40 Akkuyu'da maaşlarını alamayan işçiler iş bıraktı
13:28 Öğrenciler Erdoğan’ın mitingine taşındı
13:16 Baro ve STÖ’lerden CPT’ye İmralı çağrısı: Çözüm için adım atın
12:54 Açlık grevinde olan 5 tutsağa hücre cezası
12:37 Licik bilirkişi raporu: Zehirli kimyasalın Fırat’a taşınma riski var
12:18 Yargıtay Başkanı 6'ncı turda da seçilemedi
12:02 YNK: Kerkük'te Türkmen Cephesi ile anlaşan KDP ulusal değerleri sattı
11:35 Bakırhan: Üçüncü yol ağacının altında birleşelim
11:13 Yaşlı nüfus 5 yılda bir buçuk milyon arttı
11:00 Sınırdaki saldırılarda 10 kolber yaralandı
10:28 Roboskîliler: AKP'ye giden her oy üstümüze bomba olarak yağacak
10:27 Şirnex ve Riha'da ev baskınları
09:52 Hezro kırsalında askeri operasyon ve abluka
09:23 HRW ve Yurttaşlık Derneği: Depremle ilgili yetkililerin soruşturulmasına izin verilmeli
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 155 gündür haber yok
09:09 Açlık grevi eylemi 122'nci gününde
09:08 'Bize ulaşan herkesi sandığa taşıyacağız'
09:07 Kayyım kadın merkezini yıllık bin 500 TL'ye kiraya verdi
09:06 AKP'liler ‘oy verme’ sözü karşılığında rüşvet dağıtıyor
09:04 Eşbaşkan adaylarından 'sandığa sahip çık' çağrısı
09:04 DAİŞ saldırıları: 2015 öncesi konumuna dönmek istiyor
09:03 Ege'den binlerce kişi kayyımları göndermeye gidiyor!
09:02 Hak savunucuları: Yıldız'ın tutuklanması insan hakkı ihlalidir
09:02 Kuzey ve Doğu Suriye'de yerel yönetim
09:01 Ayşe Gökkan: Merhamet dilemiyor, ataerkil yargıya baş eğmiyoruz
09:00 Dilovası’nda seçmenler değişim için sandığa gidecek
09:00 27 MART 2024 GÜNDEMİ
26/03/2024
23:59 Zana: Kürt halkı baskılara karşı boyun eğmedi, eğmeyecek
23:52 30 yıl sonra 'Bijî berxwedana zindanan' sloganıyla karşılandı
23:02 WHO: Dêrazor’daki saldırıda bir çalışanımız yaşamını yitirdi
22:50 Mêrdîn’de kayıp gencin cesedi suda bulundu
22:35 Hezex’te coşkulu halk şöleni