Günay’dan Akşener’e: Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez

ANKARA - HDP Sözcüsü Ebru Günay, hiçbir partiyle bakanlık tartışması yürütmediklerini ve yürütmeyeceklerini belirterek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine, “Halk seni çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez” şeklinde yanıt verdi. 
 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğine dikkat çeken Günay, “Ekonomik, siyasal ve toplumsal krizlerin ortasında debelenen bir ülke gerçekliği var karşımızda. İktidar ülkeyi yönetemiyor, yönetim kriziyle baş edemiyor. Her geçen gün daha fazla çürüyen, kokuşmuş AKP-MHP iktidarına gerçekten kimsenin tahammülü kalmadı” dedi. 
 
“Önümüzdeki seçimler sonucunda ya bu krizler derinleşecek, altından kalkması çok zor karanlık bir geleceğe, ağır bir faşizme kapı aralanacak ya da eğer muhalefet sorumlu davranırsa gerçekten değişimin başlayacağı demokratik bir Türkiye’nin kapısı aralanacak” diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yönüyle önümüzdeki seçimler, tüm kesimler ve ittifaklar için bir varlık yokluk savaşına dönüşmüş durumda. Evet, tartışmasız olarak bu seçimler, Türkiye’nin demokrasi sınavı olacak. Halk bu sınavı vermek, yeni bir Türkiye’ye uyanmak isterken, öyle anlaşılıyor ki, sorumsuz ve haddini aşan açıklamalarıyla bazı siyasetçiler bu kâbusu sürdürme peşinde.”
 
ÜLKE UÇURUMUN EŞİĞİNDE
 
Cumhur İttifakı’nın İttihatçı ve maceracı iç ve dış politikayla, mafya ve karanlık güçlerle ittifak halinde ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiğini söyleyen Günay, “Adım adım inşa ettikleri faşizmi, tek adam rejimini kalıcı hale getirmek istiyorlar. Demokratik değişimin yaşanmaması için her türlü kirli siyaseti makul görüyor, muhalif kesimlerin gücünü kırmak için devletin tüm zor aygıtlarını hukuk dışı kullanmaktan çekinmiyorlar” diye belirtti. 
 
‘KISIR TARTIŞMALAR İÇİNDE OLMAYIZ’
 
Millet İttifakı’na yüklenen Günay, şunları söyledi: “Seçim hesaplarından başka bir şeyin derdine düşmeyen Millet İttifakı ise makyajcı ve restorasyoncu bir siyasetle günü kurtarmanın derdine düşmüş durumda. Adaylık tartışmalarına sıkışmış durumdalar ve sanki tek önemli olan sandık günüymüş gibi seçim sonrasına dair hiçbir plan ve proje geliştirmiyorlar. ‘Kime hangi Bakanlık verilecek? Kim masada olsun? Kim olmasın? Aday kim olsun?’ gibi kısır tartışmalar sürdüren, seçim sonrasına dair hiçbir şey söylemeyen bir siyasi hattın, ittifakın içinde zaten biz olmayız, olamayız. Hep söyledik, bir daha söyleyelim… Mesele sadece Erdoğan’ın gitmesi veya kalması değildir. Mesele yerine gelecek olanın Türkiye’yi demokratik ilkelerle yönetip yönetmeyeceğidir. O yüzden en başından beri kişileri değil, ilkeleri konuşalım diyoruz.  
 
NASIL BİR CUMHURİYET İSTİYORSUNUZ?
 
Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında nasıl bir ülke, nasıl bir Cumhuriyet istiyoruz? Yoksulluğun sefalet boyutlarında yaşandığı, Kürt sorununu Meclis’te tüm muhataplarıyla demokratik yollarla çözmek varken, şiddette ısrar edildiği, emekçilerin sömürüldüğü, kadınların öldürüldüğü, rüşvet ve yolsuzluğun dibinin yaşandığı bir ülkede halkımızın derdi basit seçim oyunları, seçim hesapları mıdır? Sorunlar nasıl çözülecek? Demokratik Anayasa nasıl yazılacak? Ekonomi nasıl rayına girecek? Kalıcı çözüm önerileriniz neler? Programınız nedir? Nasıl çözeceksiniz? Bu soruların yanıtlanması gerekiyor öncelikle. 
 
BAKANLIK TARTIŞMASI YAPMAYIZ
 
Bunlar üzerinde kafa yormak gerekirken, şimdi son günlerde tartışılan bazı konulara açıklık getirmek istiyorum. Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız. Seçimlerde alacağımız oylarla halkımız bizi görmek istediği yerde görecektir. Yönetim ehliyetimizi bize birileri değil, halk verecek zaten. Bizi yönetime halk getirecek ve bizde halkımızın taleplerine göre; çok da güzel yöneteceğiz. 
 
NE MİLLET İTTİFAKI’NI NE CUMHUR’U DESTEKLERİZ
 
Hangi masada olduğumuz biliniyor. Sanki HDP Millet İttifakı’nda yer almak istiyormuş gibi algı üretmek bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Biz geçen sene açıkladığımız deklarasyonla tutumumuzu ve ilkelerimizi ortaya koyduk. Ne Cumhur İttifakı’nın ne Millet İttifakı’nın içindeyiz ne de bu ittifakları destekleriz. Bizim böyle bir derdimiz olmadı, olamaz. 
 
TASVİP ETMEDİĞİMİZ ADAYA DESTEK VERMEYİZ
 
Emek ve Özgürlük İttifakı dahil en geniş Demokrasi İttifakıyla seçimlere gireceğiz. Hiç merak etmeyin bizim ne aday ne de tercih yapma sorunumuz var. Türkiye’nin en geniş kesimlerine hitap edecek isimler üzerinde şimdiden tartışmaya başladık. Bu kadar açık konuşuyoruz. Bizim tasvip etmeyeceğimiz bir adaya asla destek vermeyeceğimizi tekrar belirtmek isteriz. Bunun iyi bilinmesi gerekiyor. 
 
HERKES SORUMLU DAVRANSIN
 
Bir ülkenin geleceği söz konusuysa, Türkiye’nin üçüncü büyük partisine, alacağı oy yüzde 20’lere yakın olan bir partiye karşı, bir şey söylerken herkes sözünü ölçüp biçmeli. Siyasi istikbali için Saray etrafında tur atanların insafına bırakılamayacak kadar kritik bir süreçten geçiyoruz. Kimsenin kayyım rolüyle Türkiye’nin geleceğini karartmaya hakkı yok. Herkesin sorumlu davranarak siyaset yapması, haddini hududunu bilmesi gerekir. Tarihe hesap vermeleri gereken onlar olur, bu işin bedeli ağır olur. 
 
MERAL AKŞENER’E YANIT
 
Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim; HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakı’dır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek geliyoruz.
 
SEÇİMLERE HAZIRIZ
 
Seçimler ne zaman yapılırsa yapılsın, yarın yapılacakmış gibi hazırlık içindeyiz. Mücadele ittifakımızı bu yüzden günden güne büyütüyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da; içinde Kürtlerin, tüm ezilen kimliklerin ve inançların özgürce yaşayacağı bir ülkeyi inşa edeceğiz. Bunu biz başaracağız. Türkiye’nin kadim sorunlarına karşı kalıcı çözüm önerilerimiz var. Emek sömürüsüne, doğa katliamlarına, kadın cinayetlerine hayır diyoruz. Üçüncü Yol’un ittifakıyız. Her iki ittifak içinde sıkışmak istemeyen, gerçekten değişim isteyen herkesin ittifakıyız ve kapımız herkese açık. Emek ve Özgürlük için geliyoruz, çünkü biz değiştireceğiz.”
 
SEMRA GÜZEL AÇIKLAMASI
 
Dokunulmazlığı kaldırılan Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in manipülasyonlarla ve ucuz bir şovla gözaltına alınış şekli, 7 Haziran 2015’ten itibaren AKP-MHP bloğu tarafından yürürlüğe konulan algı operasyonlarından biridir. Kürt ve kadın düşmanlığının bir göstergesi de olarak tarihteki yerini aldı. Kürt sorununda bir diyalog kapısının açıldığı ve iktidarın da doğrudan dahil olduğu çözüm süreci döneminde çekilen ve 2017’de ortaya çıkan bir fotoğrafın, Suç İşleri Bakanı Soylu’ya servis edilmesiyle yürütülen bu kirli operasyon, AKP’nin halk iradesine darbesinin devamıdır.
 
HESAP SORACAĞIZ
 
Bizler iktidar dahil tüm aktörlerin dahil olduğu ve Türkiye halklarına, Kürtlere umut olmuş çözüm sürecin de bir milletvekilimizin yakın arkadaşı ile görüşmüş olmasını kriminalize etmeye çalışanlara asla hesap vermeyeceğiz. Aksine hesap soracağız! En başta Kürtlere ve partimize bu zulmü uygulayan faşist AKP-MHP ittifakından, tüm bu zulmün baş aktörü Suç İşleri Bakanı Soylu’dan, bu görüntüleri servis edenlerden ve kanunsuz emirleri yerine getirerek vekilimize işkence eden polislerden, adil ve tarafsız bir yargılama yapmayan hakimlerden, işkenceyi görmezden gelen savcılardan ve İstanbul Protokolünü dahi hiçe sayarak kelepçeli muayene yapan doktorlara kadar bu zulümde payı olan herkesten hukuk önünde hesabımızı er ya da geç mutlaka soracağız.
 
2 Mart darbesinde de DEP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldığında benzer görüntüleri basına servis eden saldırı konseptinin ve darbe geleneğinin, bugün Semra vekilimize boyun eğdirmeye çalışan AKP-MHP bloğu tarafından devam ettirildiği ortadadır.
 
KÜRT HALKI ASLA BOYUN EĞMEDİ
 
Semra vekilimizin de dediği gibi 90’lardan bugüne kadar ne Kürt halkı ne de temsilcileri bu çok yönlü saldırılar karşısında asla biat etmedi, diz çökmedi. Orhan Doğan’dan, İdris Baluken’e ve bugün de Semra Güzel’e kadar halkın vekillerini gözaltlarıyla, tutuklamalarla sindiremeyeceğinizi, boyun eğdiremeyeceğinizi öğrenmiş olmanız gerekirdi. Seyit Rıza'dan bu yana Kürt halkının başını eğmek isteyenlerin nasıl bir hezimete uğradığını bilmiş olmanız gerekirdi. Bu ucuz algı operasyonlarının tek sebebi miadını dolduran ve çoklu krizler içinde bulunan AKP’nin gündem saptırma çabasıdır.
 
ZULMÜ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ
 
Bugün baştan sona kadar çürümüş olan iktidarın yolsuzluk, cinayet, kara para ve uyuşturucuya bulaşmış vekillerine, her suçluyla boy boy fotoğrafları olan bakanına onlarca delile, belgeye rağmen tek soruşturma açılmazken; milletvekilimize zorlama suçlamalar üzerinden yapılan bu zulmü bizler asla kabul etmeyeceğiz. Semra Güzel, bugün Kürt olduğu için, kadın olduğu için, HDP’li olduğu için iktidarın hedefindedir. Ancak başta Semra Güzel olmak üzere halkın iradesinin temsilcileri olan tüm seçilmişlerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar bizler mücadele etmeye; bu Kürt ve kadın düşmanı iktidardan hesap sormaya devam edeceğiz.
 
CUDİ YÜRÜYÜŞÜ
 
Kürt düşmanı bu iktidar Kürdün doğasına da düşmanlık yapıyor. Şırnak’taki ağaç kıyımı, devletin Kürtlere karşı son yüzyılda yürüttüğü şiddet retoriğinin ekolojik boyutlarını göstermesi açısından son derece öğreticidir. 1990’larda başlayan köy boşaltmaları sonrası sistematik hale getirilen doğa talanı, güvenlik adı altında bizatihi devlet ve kolluk güçleri tarafından yapılıyor. 2019’da Cudi’de başlayan ve 2022’ye gelindiğinde en üst boyuta varan ağaç kesimi, koca bir bölgeyi, koca bir ekosistemi göz göre göre yok ederek sürdürülüyor. 
 
ASKER GÖZETİMİNDE RANT 
 
Sadece son 7 ayda Şırnak ormanlarının yüzde 8’i yok edildi. Sadece Besta bölgesinde, korucular 2 yılda 500 bin tona yakın ağaç kesti. Günlük 60 TIR odun kesiliyor. Asker gözetimde bir sektör oluşturulmuş ve büyük rantlar elde ediliyor. Çevre illerin tüm odun ihtiyacı bugün Şırnak’tan sağlanır oldu. Satanlar, satın alanlar açık şekilde bunu anlatıyor, uydu görüntüleri ve fotoğraflar ortada, mahkemelere yüzlerce itiraz yapılıyor ama tek bir yanıt yok! Birçok çevre örgütü ve ekolojist ise kıyıma karşı sessizliğini koruyor. Bakın, Temmuz 2022 tarihinde 14 yeni bölgede de ağaç kesimine başlandı. Bunun anlamı günlük yüzlerce ton endemik bitkinin ve tarihin yok edilmesidir.
 
TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR
 
HDP olarak en başından beri bu sistematik talana, asimilasyon ve kırım politikalarına dikkat çektik, halen de tüm kurumlarımızla mücadele ediyoruz. Tüm bunların savaş ekonomisinin bir parçası olduğunun, bölgeyi insansızlaştırma, demografik değişim yaratma üzerinden girişilen kırım siyaseti olduğunu tekrardan vurgulamak istiyorum. Valilik ve kaymakamlıklara 200’e yakın dilekçe başta olmak üzere, 30’a yakın soru önergemize tek bir satır cevap verilmedi. Cudi’nin haykırışı yıllardır devam ediyor. Bu haykırışa ses olmak, bu aleni katliamı durdurmak için DTK, TJA, DBP, HDP ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde 17 Eylül’de, ‘Savaş Yıkımına ve Doğa Talanına Karşı Yürüyoruz’ şiarıyla yapılacak Cudi Yürüyüşü’ne tüm halkımızı, ilgili kurumları davet ediyoruz.
 
Cudi’de kesilen ağaçlar için sesimizi beraber yükseltelim. Bundan ötürü çağrımız herkesedir. Siyasi parti, sendikalar, odalar… Herkesi ilgilendiriyor bu mesele, çünkü dünyada örneği az görülen, bu ekolojik cinayete karşı durmak zorundayız. Ağacın hakkını savunmak yaşamın hakkını savunmaktır. Rantı yaşama feda etmeyelim. Yaşamı savunalım.
 
KAMU KURUMLARINI AKP’LİLER SOYUYOR
 
Her alanda her yerde ranta bulaşmış durumdalar. Türkiye halkları AKP-MHP ittifakının yarattığı büyük ekonomik çöküşün altında ezilirken bir yandan kamu kurumları AKP milletvekillerinin aracılığıyla soyulmaya ve itibarsızlaştırılmaya devam ediyor. Diğer yandan yandaş şirketler ve sermaye karlarına kar katarken emekçiler, kadınlar, gençler yoksullaşmaya devam ediyor. AKP iktidarının yarattığı bu ikili düzende bilinçli ve planlı bir şekilde ekonomik veriler dizayn edilmektedir. Dolayısıyla artık yolsuzluk ve gasp ile tanımlanan AKP-MHP iktidar bloğu ömrünü bir nefesliğine uzatmak için her türlü kuralsızlığı mubah görecek şekilde kamu kurumlarını birer parti teşkilatı şeklinde çalışır vaziyete getirmektedirler.
 
RAKAMLARI DA ÇALIYORLAR
 
Son olarak Ağustos ayı enflasyonu aylık yüzde 1,46 olarak hesaplandı TÜİK tarafından. Yıllık enflasyon ise yüzde 80 olarak hesaplandı. Bağımsız araştırmacılar tarafından (ENAG) hesaplanan enflasyon yüzde 181’dir. Bu rakam bile gerçek enflasyonun altında bir rakamdır. Türkiye halkları büyük bir ekonomik komplonun doğrudan mağdurları olarak yaşamaya devam etmektedirler. TÜİK’e göre Türkiye büyüme rekorları kırmaktadır. AKP’nin dönüştürücü mekanizması TÜİK her veriyi aklayıp, paklayıp, modifiyesini yapıp yepyeni bir şekilde kamuoyuna sunmaktadır. Dönüştürücüye 100 diye giren sayı 10 diye çıkmaktadır. Her şeyin hırsızlığını ve gaspını yapan iktidar rakamları ve verileri de çalma konusunda büyük bir maharet göstermektedir.
 
Bu meseleye hırsızlık ve gasp dememizin bir sebebi var. Enflasyon verileri düşük gösterilerek kamu emekçilerinin maaşlarına yapılacak zam hakları gasp ediliyor. Üç kuruş maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin maaşlarına yapılacak zam hakları gasp ediliyor. Asgari ücretli soyuluyor, gençler, kadınlar, çiftçiler bu dönüştürücü ve kirli mekanizma tarafından soyuluyor.
 
HER KURUŞUN HESABI VERİLECEK
 
Halkların Demokratik Partisi olarak; Birisi parmakla bir yeri işaret ettiğinde önce işaret ettiği yere değil, işaret eden parmağa bakıyoruz. Kimlerin işaret ettiğine bakmadan işaret edilen yere bakıp, bir karara varmak bizim siyasi anlayışımıza uymamaktadır. O parmağın sahibini tanıyoruz, biliyoruz. Neye hizmet ettiğini, Türkiye halklarının aleyhine aldığı kararların nasıl sonuçlar doğurduğunu yaşayarak her gün deneyimliyoruz. Bu yüzden yargı önünde hesap vereceklerini ve emekçilerden çalınan her kuruşun iadesinin mücadelemizle gerçekleşeceğini belirtiyoruz.”
 

Diğer başlıklar

08:07 Erdoğan'dan 28 Şubat hükümlülerine af
01:18 15 barodan Kobanê Davası açıklaması
01:10 Tuncel: Cezaevlerinde İmralı tecridine karşı verilen mücadeleyi anlamlandıralım
01:03 Amor ve Sjöstedt’den Kobanê Davası kararına tepki
16/05/2024
23:19 Tahliye edilen siyasetçi kadınlar: Mücadele sürecek
22:48 Êlih ve Wan’da Kürt Dili Bayramı etkinlikleri
22:33 Amed ve Adana’da yürüyüş
22:19 Bedlîs’te 6 kişi tutuklandı
21:40 Tahliye olan Kışanak: Barışa ihtiyacımız var
21:16 Korucu saldırısında 6 yurttaş yaralandı
21:00 Hüseyin Deniz Öykü Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
20:28 Kobanê Davası kararına karşı ortak mücadele çağrısı
19:46 Kobanê Davası kararına tepki yağdı
19:36 Avrupa Parlamentosu Sol Grubu: Türkiye’de IŞİD karşıtı protestolar suç sayılıyor
19:28 Emine Şenyaşar’ı takip eden basın ve danışmana polis engeli
19:09 Birçok kentte Kobanê Davası protestosu: Boyun eğmeyeceğiz
17:52 Peri’de seçim çalışmalarının startı verildi
17:43 Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı
17:27 Hatimoğulları: Cuntaya rahmet okutacak bir karar
Bakırhan: Cezaları tanımıyoruz
17:18 MUÇEP : ÇED raporları kopyala-yapıştır hazırlanıyor
17:04 TJA: Kobanê Davası kararını tanımıyoruz
16:55 Önder’den Kobanê kararı yorumu: AKP’nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir
16:49 Meclis'te Kobanê Davası protestosu
16:44 Ahmet Türk'ten ilk açıklama: Mücadele etmeye devam edeceğiz
16:26 DEM Parti Kobanê Davası ardından olağanüstü toplanıyor
16:08 DEM Parti’den Kobanê kararına ilk tepki: Kumpaslarınızı çökerteceğiz
16:02 Seçim çalışmaları 3 koldan sürüyor: Curnê Reş bizim
15:31 Karar duruşmasını takip eden siyasetçiler: Kobanê Devrimi mahkum edilmek isteniyor
15:16 Kobanê Davası'nda siyasetçilere ceza yağdı
15:01 Dêrsim'deki maden projelerine karşı 'ortak mücadele' çağrısı
14:49 BES: 'Kamuda tasarruf' paketiyle fatura halka kesildi
14:48 Eylemcinin listesinde adı bulunduğu iddia edilen gazeteciler ifade verdi
14:47 Wan’daki gözaltı ve tutuklamalara tepki: İntikam operasyonu
14:22 Yemek ücretleri ödenmeyen memurlardan yemekli protesto
14:14 Tehdit alan kadın şikayetine rağmen korunmadı
13:55 Kobanê Davası için çağrı: Ülkenin geleceği karanlıklara teslim edilmemelidir
13:36 30 yıllık tutsak Yavuz tahliye oldu
12:34 Cannes Film Festivali sinema emekçilerinin eylemiyle başladı
12:24 Tutsak kadınlar: Öcalan’ın özgürlük koşullarının sağlanması için duruşmaya katılmıyoruz
12:08 TFF kadın hakemi hamile olduğu için FIFA listesinden çıkardı
11:49 Kobanê Davası: Duruşmaya ara verildi
11:32 Asrın Hukuk Bürosu’ndan İmralı’ya gitmek için başvuru
11:30 İran'da 2 tutsak kadın açlık grevine başladı
11:19 Kobanê Davası'nda karar duruşması başladı
10:25 Bakırhan: Ders alınıp alınmadığını göreceğiz
Hatimoğulları: Bu dava Türkiye için bir yol ayrımıdır
09:44 Alıkonulan gazeteciden 205 gündür haber yok
09:42 4 ilde 68 gözaltı
09:41 Tutsaklar 'özgürlük' eyleminde
09:40 DAİŞ saldırısında 1 Irak askeri hayatını kaybetti
09:16 Sêrtli yurttaşlar: İnsan dilini konuşmadığı yerde yok olur
09:10 Kürtçeye 10 kontenjana tepki: Seçmeli değil, anadilde eğitim olmalı
09:06 Jîn Art’tan büyük konsere çağrı
09:06 Ekolojide antikapitalist bir mücadele: Polen Ekoloji Enstitüsü
09:05 'Mardin Bienali'ne alternatif oldular
09:02 Tetwan'da her hafta kültür ve sanat atölyesi düzenlenecek
09:02 Cezaevinde şüpheli ölüm: Oğlumun intihar ettiğine inanmıyorum
09:01 Mevsimlik işçilerin zorlu geçim mesaisi başladı
09:00 16 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:58 Kobanê Davası'nda bugün karar bekleniyor
08:43 AYM kararına uymayan isim Yargıtay Başsavcılığına atandı
08:39 Meteoroloji’den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı
07:52 Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 gözaltı daha
00:05 Sinn Féin milletvekili: Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır
15/05/2024
23:18 İran’da 14 yıllık bir tutsak idam edildi
22:19 Enkazdaki elektrik kablosuna basan çocuk hayatını kaybetti
20:56 Wan ve Bedlîs’te 13 kişi tutuklandı
20:47 Kürt Dili Bayramı panelleri: Asimilasyona karşı Kürtçe konuş
20:28 Bakırhan: Kürtler asimilasyona karşı mücadeleyi sürdürecek
20:05 Kürt Dili Bayramı etkinliklerle kutlandı
19:32 İHD’den Soma açıklaması: Sorumlular hesap verene kadar mücadele sürecek
19:10 KHK eyleminde öğretmen atamalarında mülakata tepki
19:02 Curnê Reş’te seçim çalışmaları: Tekrar kazanacağız
18:54 BES Mêrdîn Şubesi: Tasarrufu zengin ettiklerinizden yapın
18:04 Emine Şenyaşar 104 gündür bakanlık önünde: İktidar bu sesi duymuyor
17:59 Gözaltılar protesto edildi: Birlikte mücadele edeceğiz
17:08 Ankara'da 4 polis gözaltına alındı
17:07 Bakan ile görüşmeleri engellenen Barış Anneleri: Adalet istiyoruz
17:05 DEM Parti Sêrt Gençlik Meclisi’nden motivasyon maçı
17:00 AKP’lilerden Kürtçe tahammülsüzlüğü
16:46 Slovakya Başbakanı Fico'ya saldırı
16:31 1 Mayıs gerekçesiyle tutuklanan 2 kişiye tahliye
16:28 Eğitim Sen'den ortak mücadele çağrısı
15:45 Kobanê Davası için çağrı: Sahip çıkmamak suçtur
15:42 TJA’dan Gök ve Dinç’in davasına ilişkin açıklama
15:35 İzmir'de gözaltında çıplak arama
15:31 Efrîn’deki ‘Türkleştirme politikası’ Fidan’a soruldu
15:24 Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Konak ifade verdi
15:17 Kayyımı olduğu belediyeden kaymakamlık için ofis malzemesi aldı
15:10 ‘Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz’
14:40 Birçok kentte 'Kürtçe eğitim ve resmi dil olsun' talebi
14:38 DEM Parti heyeti Avusturya’da
14:34 Taksim yasağı hakkında suç duyurusu
14:08 Yeni Yaşam 6'ncı yılını kutluyor
13:58 Kadınlardan Begit'e: Utançla anılmak istemiyorsan istifa et
13:52 Sağlıkçılardan 'vergide adalet' talebi
13:50 Bayraklı Belediyesi işçilerinden eylem
13:38 İzmir'de 10 yılda 13 bin 547 hektar ormanlık alan yandı
13:36 Makbule Sevinç davasında karar bozuldu ceza 15 yıla indirildi
13:27 Erdoğan: Oyunu yazanı çok iyi biliyoruz
12:43 Süleymaniye’de köylülerden yol kapatma eylemi
12:24 Amed’de 15 Mayıs yürüyüşü: Kürtçenin çığlığını her yerde yükselteceğiz
12:13 İçişleri Bakanı’ndan dikkat çeken açıklama
11:58 Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olsun
11:39 Tarihi Mısır Çarşı’sında yangın
11:38 Kavala’nın yeniden yargılama talebine ret
11:36 Dersim belediye eski eşbaşkanı Altun tahliye oldu
11:33 Yüksekdağ: Son sözü direnenler söyler
11:00 DEM Parti'den Kobanê Davası’na katılım çağrısı
10:43 Meclis Başkanlığı Kürtçeye dair talebi 'Anayasaya aykırı' buldu
10:41 Tekli hücrede tutulan Dal'ın dilekçelerine yanıt verilmiyor
10:24 Wan’da 8 kişi tutuklandı
10:13 İşkence ve sürgüne rağmen kimlik mücadelesinden vazgeçmedi
10:00 Asrın Hukuk Bürosu’ndan CPT’ye yeni başvuru
09:59 Barış Anneleri Abdullah Öcalan’dan haber almak istiyor
09:38 'Lêxe' şiarlı turnuvada son başvuru tarihi 21 Mayıs
09:32 ANKA-DER Kürt Dili Bayramı konseri düzenleyecek
09:31 Birçok kentte gözaltı
09:26 Gazeteci Ahmet'ten 204 gündür haber yok
09:25 Tutsakların ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eylemi sürüyor
09:24 İzmir'de 4,5 büyüklüğünde deprem
09:20 Tutsak annesi: Cezaevlerine ses olalım
09:18 Taban fiyatı memnun etmedi, üretici eyleme hazırlanıyor
09:17 MATUHAYDER Eşbaşkanı Erol: İmralı kapıları açılmalı
09:13 Engelli bireylerin talepleri neler?
09:11 Mobbing nedeniyle intihar girişiminde bulunan askerin mektubu
09:04 Hücrede arıyla yaşam
09:03 Eğitimde şiddet artıyor: Çözüm sistem değişikliğinde
09:02 STÖ temsilcileri: Kürtçe eğitim dili olmalı
09:01 Türk anne Zarok TV izleterek çocuğuna Kürtçe öğretti
09:00 15 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:22 Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam
14/05/2024
23:41 Kuzey ve Doğu Suriye’de köylere saldırı
23:33 İran rejimi, bir Kürt yurttaşı katletti
22:05 Bozan’dan Erdoğan’a: Bir merminin fiyatını düşünmeyi bırak barışın hesabını yap
20:57 Riha'da Hemşireler Günü kutlaması
20:45 İzmir'de bir kadın katledildi
20:24 Sancar: AKP Kobanê üzerinden DAİŞ’in varlık kazanmasına yatırım yaptı
19:33 'Kobanê düşmedi ama bu dava düşecek'
19:28 Cizîr-Nisêbîn yolunda kaza
18:55 Kurdistan kentlerinde Kürt Dili Bayramı etkinliklerine ilgi yoğun
18:28 Emine Şenyaşar’a dayanışma ziyaretleri
18:07 Golf sahası için bin 500 ağaç kesilecek
17:46 HABER-SEN, Dîlok’taki PTT’lerde yaşanan sorunları duyurdu
17:28 Gazetecilerin duruşması ertelendi
17:24 Belediye bütçesinden AKP’li adaya 29 milyon TL aktarıldı
17:08 Kerboran Belediyesi’nin kayyımdan kalan borcu 72 milyon TL
16:36 Soydan'ın taziyesine kitlesel ziyaret
16:30 ‘Her yerde Kürtçe konuşmalıyız’
16:27 Gezi'de yeniden yargılama kararını değerlendirecek heyet değişti
16:02 Tutsaklar Halis Tekin ve Yılmaz Suncak tahliye edildi