Dedeoğulları davasında tahliye: Sanıklara haksız tahrik indirimi

img

KONYA -Dedeoğluları saldırı davasında sanıklar Ali ve Lütfü Keleş tahliye edildi, diğer sanıklara haksız tahrik indirimi uygulandı. 

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Dedeoğulları ailesine yönelik saldırı davasının 6’ncı duruşması, Konya 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanıklar Ali Keleş (Velioğlu) ve Lütfü Keleş, Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. 

Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Mehdi Zana Akkaya, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Mersin ve Urfa şubesinden avukatlar izledi. Duruşmaya, Dedeoğulları ailesinden sağ kalan tek kişi Çetin Dedeoğulları da katıldı. 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, avukat Abdurahman Karabulut, Lütfü Keleş’e soru yönelterek, Yaşar Dedeoğlu ile arasında geçen ilk tartışmaya dair detayları aktarması talebinde bulundu. Talep, mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

‘İDDİA MAKAMI KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR’

Söz alan avukat Atilla Kart, iddia makamının maddi olguları değerlendirmesi sürecinde hukuki çelişkileri barındırdığını belirterek, hukuki aykırılıklar ve eksiklikler giderilmeden yapılacak bir yargılamanın maddi gerçekle ilgisi olmayacağını söyledi. 112 kayıtlarına değinen Kart, “Sanıklar konut dokunulmazlığı yönünden de ayrıca ceza almalıdır. Olayın maktül mağdurların ikametgahında yaşandığını kabul eden savcılar, buna rağmen olayı karşılıklı kavga olarak değerlendiriyor. İddia makamı maddi unsurları görmezden gelerek kendisi ile çelişmektedir” diye konuştu.  

‘SALDIRI ÖLDÜRME AMACI TAŞIYORDU’

ATK raporlarının söz konusu saldırıyı sanıklar tarafından toplu ve organize bir biçimde işlendiğini gösterdiğine dikkat çeken Kart, şunları söyledi: “Böylesine ağır sonuçları olan bir olayı karşılıklı kavga olarak nitelendirmek adil değil. Raporda kasten öldürmeye teşebbüsten bir saldırının olduğu da ortaya çıkmıştır. Heyet olarak taleplerimizi reddedip geçiyorsunuz. Hangi gerekçe ile reddettiğinizi açıklamak zorundasınız. Polis tutanağını imzalayan polislerden bir tanesinin olay yerinde olmadığı halde tutakta imzası var. Bunun bir anlamı var. Bunu karşılıklı bir kavga olarak nitelendiriyorsunuz. Maktül mağdurların vücutlarında önemli hasarlar meydana gelirken sanık Ayşe Keleş’in vücudunda yalnızca yumuşak doku hasarı var. Sanıkların ifadeleri, ATK raporları ile çelişiyor. Maktül mağdurlar olaydan 6 ay sonra vücutlarında kalıcı bir hasarın olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gideceklerdi ancak katledildiler. Saldırı ölüme yol açacak vasıtalar ile gerçekleştirilmiş ancak mağdurların kendini savunmasıyla neticeye ulaşamamıştır.”

ÖNLEMLERİN ALINMAMASI İLE KATLİAM YAŞANDI’

Saldırının ardından ailenin öldürüleceğini fark ettiğini söyleyen Kart, müşteki Çetin Dedeoğlları’nın İngiltere’den Konya’ya gelerek eve ve bahçeye güvenlik kamera düzeneğini kurduğunu aktardı. Kart, “Bu sayede 30 Temmuz katliamı tüm çıplaklığı ile kayıtlara geçiyor. Kamera kayıtları olmasaydı, 30 Temmuz katliamı faili meçhul cinayetler arasında yerini alacaktı. Böylesine bir kurgudan söz ediyoruz. Bu süreçte devlet ve kamu görevlileri ise koruma taleplerine rağmen duyarsız kalmaya devam ediyor. 12 Mayıs’ta vuku bulan saldırı öldürmeye teşebbüstür. Önlemlerin alınmaması ile 30 Temmuz katliamı yaşanmıştır. Bu bağlamda saldırı katliamdan bağımsız bir şeklide ele alınamaz” ifadelerini kullandı. 

BAŞSAVCI: SAVCIMI HARCATMAM

“Bağımsız ve tarafsız olduğuna inanmadığımız 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi ve heyeti” sözleri ile savunmasına başlayan avukat Abdurrahman Karabulut, şöyle devam etti: “Hukuki ve fili irtibat olmasına karşı dosyaları birleştirmemekte ısrarcı tutumunuza karşı tarafsız olmadığınıza, talimatla hareket ettiğinize inanıyoruz. Lütfü Keleş’e yönlendirmediğiniz soru çok önemliydi. Bizler savcıya ilişkin dilekçe verdiğimizde Başsavcı, ‘ben savcımı harcatmam’ diyor. Biz de 7 canımızı kolay kolay harcatmayız. Bu canların öldürülmesinde devlet ve kolluk görevlileri sorumludur. Sanıklar AKP üyesidir. Sanıklar hakkında tutukluluk kararı verilmesini talep ediyoruz.” 

‘KÜRDÜN CANI TÜRKÜN TOPRAĞI KADAR DEĞERLİ DEĞİL’

Avukat Ebru Akal, saldırı esnasında Dedeoğlları ailesinin savunmasız halde olduğunu vurguladı. Saldırganların, “Ben ülkücüyüm, sizi buradan süreceğiz” sözlerini hatırlatan Akal, 112 kayıtlarında sağlık görevlilerinin “Kavga varsa polis gelmeden gelemeyiz” dediğini hatırlattı. Ciddi ihlallerin olduğunu belirten Akal, “Sorgulamada ve kovuşturmada çok ciddi ihlaller var. Mağdur ailenin koruma talebine cevap verilmezken, sanık aileye koruma tahsis ediliyor. Dosya savcısı, 30 Temmuz tarihine kadar hiçbir delil ve evrakı toplamadı. Önlemler alınmadı, sanıklar 12 Mayıs saldırısından sonra tahliye edildi ve olaylar 30 Temmuz katliamı ile sonuçlandı. Kürdün canının Türkün toprağı kadar değeri görülmedi. Sizler Türkiye tarihine ya utanç verici bir kararla geçeceksiniz ya da gereğini yaparak geçeceksiniz” diye konuştu. 

‘SAVCI İFADELERDE KÜRT KISMINI ÇIKARIYOR’

Avukat Mehmet Emin Gökdemir, “12 Eylül ve 30 Temmuz olayları TCK 76 ve 77 kapsamında değerlendirilmelidir. Saldırganlar milli ve etnik bir grubu tamamen veya ulaşabildiği kadarını yok etmek istediğini ve soykırım suçunu işlediğini söyledik. Mağdurlar önceki ifadelerinde saldırgan Keleş ve Çalık ailelerini tanıdıklarını ancak tanımadıkları bir grubun da saldırıda olduğunu söylemişti. Saldırganlar, mağdurlardan bahsederken ‘Kürt’ diyorlar. Bu dosya tarihi bir dosya, çünkü diğer tarihi dosyalara benziyor. Sanıklar Mehmet Altun’u azmettirdi. Altun, Kürt oldukları için öldürdüğünü söylüyor. Maktül mağdurlar Kürt oldukları için öldürüldüklerini söylüyor ama savcı, ifadelerdeki Kürt kısmını çıkarıyor. Bütün sanıkların ifadelerinin soykırım ve insanlığa karşı suç bağlamında yeniden alınması gerekiyor” sözlerini kullandı. 

ÖHD Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı avukat Özüm Vurgun, Türkiye’de yürütülen cezasızlık politikalarına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Deniz Poyraz, Vartinis Davası, Lice Katliam davası gibi davalar hala sürüyor. Musa Anter Davası zaman aşımından düşürüldü. Bu utanç listesine Dedeoğulları dosyasının da eklenmesini istemiyoruz.”

AVUKAT TALEPLERİNE YİNE RET

Ara kararda dosyaların birleştirme talebi başta olmak üzere avukatların tüm talepleri reddedildi. Ara kararın ardından ilk olarak avukat Atilla Kart söz alarak, heyetin reddini talep etti. Kart, "Gelinen aşamada ceza muhakemesi anlamında mahkeme heyeti bizim muhatabımız değildir. Meslek hayatınızda böylesine hususları ihlal eden başka bir kararınız olacağına ihmal vermiyorum. Mehmet Altun, 12 Mayıs tarihli saldırı dolayısıyla cinayeti işlediğini söylüyor. Hukuki illiyet daha nasıl dile getirilebilir? Mahkeme bürokrasiye hareket ediyor. Adli yargılama için adalete erişimin olması gerekiyor" diye konuştu. 

Av. Mehdi Zana Akkaya, ret gerekçelerini şöyle sıraladı: "Devletin değerlendirmekten kaçınması, olayın aydınlatılmasına yönelik taleplerin reddedilmesi, ret kararlarının gerekçesiz şekilde mahkeme olarak tesis edilmesi, taraflar nezdinde olayın tam olarak aydınlatıldığı, kamu vicdanının tatmin edildiği bir sonuca henüz ulaşamamışken, yargılamanın sonuçlandırılması, aşamalarda sunulan ve tartışmasız bir biçimde ortaya konan ihlal ve usule aykırılıkların mahkemece dikkate alınmaması, bu hususta temel olarak TCK 76 ve 77 yönünden değerlendirme yapmaktan kaçınılması, yaşam hakkının usul boyutuyla ihlal edildiği, ayrımcılık yasağının ihlal edildiği, etkili soruşturma yükümlülüğünün ihlal edildiği konusunda açık deliller ortaya konmuş ve tartışılmışken, adalet tesisini sağlayacak olan mahkemenin  bu hususta herhangi bir işlem yapmaması.”

Heyetin reddi talebinin ardından dosya avukatları, HDP’li Gergerlioğlu ve aile yakınları duruşma salonunu terk etti. 

Salonda savunma yapan davalı tarafın avukatlarının olaya ilişkin HÜDA PAR ve MAZLUM-DER’in raporlarını dayanak göstermesi dikkat çekti.

SANIKLAR TAHLİYE EDİLDİ 

Mahkeme heyeti, avukatların heyetin reddi talebini reddetti. Sadece davalı tarafın bulunduğu salonda karar açıklandı. Kararda tutuklu bulunan sanık Ali Keleş ve Lütfi Keleş serbest bırakılırken, tüm sanıklara 1 yıl ila 3 yıl arasında hapis cezası ve para cezaları verildi. Sanıkların hepsine haksız tahrik indirimi uygulanırken, konut dokunulmazlığı suçundan hepsine beraat verildi. 

‘ANKARA’DAN GELEN KANUNSUZ EMİR UYGULANDI’

Kararın ardından Konya Adliyesi önünde yapılan açıklamada Av. Kart, şunları söyledi: “Konya’da bir yargılama yapılmadı. Ankara merkezli verilen kanunsuz emir ve talimatın gereği yapıldı. Bu kararı tartışılacak bir yönü yok. Bu karar hukuken yok hükümde. Bu mahkeme görev yetkisini kötüye kullanmıştır. Bunun hesabı hukuk ve demokrasi içinde mutlaka sorulacak. Haksızlığa isyan ediyoruz.”  

‘KONYA’DA KATLİAM YETKİSİ VERİLDİ’

Kararın iktidarın yargıyı ve yasama başkanlığını nasıl boyunduruk altında tuttuğunu gösterdiğini söyleyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “İlk saldırı dosyasıyla katliam dosyasının birleştirilmemesinin gerekçesi ne olabilir. Gerekçe sunamadan tüm avukat taleplerini reddeden bir hakim gördük karşımızda. Hakim bey uyduruktan ceza verdi ve sanıkları tahliye etti. Apaçık bir nefret. Başka katliamların olduğu zamanlarda kimse biz gerekeni yaptık demesin, Konya’da bu ehliyet verildi” dedi. 

‘HUKUKİ MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Açıklamada söz alan Mehdi Zana Akkaya, öldürülen Dedeoğulları ailesine yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Bunlar Kürt olunca öldürülebilir, avlanabilir canlılar gibi değerlendiriyordu mahkeme. Bu dosyadaki iki kişi de tahliye edildi. Tarihe şerh düşüyoruz. Öfkeliyiz, hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Diğer başlıklar

12/05/2024
23:50 Kuzey ve Doğu Suriye’de tarlalar yakılıyor
20:42 Soydan’ın cenazesi Gever’de defnedildi
20:18 Mêrdîn’de 15 Mayıs kutlamaları sürüyor
20:13 Feqîyê Teyran'ın mezarına kitlesel ziyaret
19:54 DEDAŞ’ın 6 gündür elektrik vermediği site sakinleri tepkili
19:49 Mêrdîn halkına hakaret eden Akgündüz'den ‘vatandaşlıktan çıkarın’ açıklaması
19:19 Şerzan Kurt Muğla'da anıldı
19:15 Cizîr’de Dil, Kültür ve Sanat Festivali başladı
18:43 Kobanê Davası öncesi kadınlardan buluşma: Yargılanan ortak mücadelemiz
18:22 Engellemelere rağmen Emine Şenyaşar'a ziyaret: Hepimizi temsil ediyor
17:35 Amed'te Kürt Dili Bayramı etkinlikleri
17:03 Soma Katliamı'nın 10'uncu yılı: 301'i unutma unutturma
16:39 Soydan’ın cenazesi Gever'e doğru yola çıkarıldı
16:36 Tutsak yakınlarından 'özgürlük' eylemine destek
16:33 Adana’da sağanak yağış ve fırtına
16:25 Gazze'de ölü sayısı 35 bini geçti
15:01 Bakırköy Cezaevi önünde ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi
14:32 AFAD 4 saat sonra ulaştı: 1 ölü, 6 yaralı
14:26 Endonezya’da öğrencileri taşıyan araç kaza yaptı: 11 ölü 53 yaralı
14:15 Anneler Günü etkinlikleri: Bize verilecek en büyük hediye barıştır
13:40 Tahliye olan Arat: Herkes elini taşın altına koymalı
12:04 Irak cumhurbaşkanı: Su sorununun nedeni komşu ülkeler
11:54 Erdoğan’dan enerji açıklaması
11:11 Afganistan ve Endonezya’da sel: 327 ölü
10:43 Cezaevinde şüpheli ölüm
10:20 İmar izni kaldıran yeni yasa yürürlükte
09:16 Savaş ve ekonomik krizin yükünü taşıyan kadınlar
09:09 Jin dergi ‘Asimilasyona karşı Kürtçe’nin direnişi’ manşetiyle çıktı
09:07 1 günde en az bin 97 kadın şiddete maruz kalıyor
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:05 Ekoloji Birliği eko-kırıma karşı ortak hareket edecek
09:04 Gazeteci Ahmet’ten 201 gündür haber yok
09:03 Botan'da Gülistan Doku Turnuvası için hedef 100 takım
09:02 31 yıllık tutsağa ‘karikatür' davası
09:01 'Ağız içi arama' başvurusuna yanıt: Yetki bizde değil, jandarmada!
09:00 12 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:42 19 kent için sağanak uyarısı
11/05/2024
22:31 Çocukları için mücadele eden anneler: Adalet istiyoruz
21:57 Mêrdîn’de 15 Mayıs kutlamaları başladı
21:15 Taksim tutuklamaları Kadıköy’de protesto edildi
19:46 Kuzey ve Doğu Suriye’de belediye seçimleri ertelendi
18:54 'Hozan Mizgîn Kürt kültürünün ışığı oldu'
18:38 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 100’üncü gününde
18:13 'OHAL’de kadın örgütlülüğü hedef alındı'
17:31 Colemêrg’te cisim patlaması sonucu bir kişi yaralandı
17:27 Sara Kaya 7 yıl sonra memleketinde: Nisêbîn yine direniyor
17:13 Amedspor şampiyonluk kupasını görkemli bir törenle aldı
17:06 Jîn Art açılışını büyük bir coşkuyla yaptı
16:56 DEM Parti’den Mersin raporu: Uyuşturucu, çeteleşme, şiddet ve işsizlik
16:49 Depremzede Kaya'nın 'adalet' eylemi 6'ncı gününde
16:28 Kadınlardan CPT’ye mektup
15:08 3 kentte ağır hasta tutsakların tahliyesi için çağrı
14:49 AKP’li başkan belediye şirketinden her ay 33 bin TL maaş almış
14:10 Şakran’daki işkence protesto edildi
14:07 Kürt Yayıncılar Çalıştayı başladı
14:03 Emek örgütleri DEM Parti'ye saldırı protesto etti
13:55 İHD ve kayıp yakınlarından 3 kentte eylem
13:54 İsrail ordusunda Refah’a yeni saldırı öncesi açıklama
13:50 Halil ve Kasım Alpsoy için adalet istediler
13:38 ‘Öcalan konuştuğunda çözümün önü açılır'
13:18 15 Mayıs programı açıklandı: Özgür yaşamı özgür dille inşa edeceğiz
13:01 ARSİSA yöneticisi Acar: Asimilasyona karşı 365 günümüz Kürtçe olmalı
12:07 Ekoloji Birliği Amed'de toplandı
12:01 9'uncu Yargı Paketi AYM kararlarını hiçe sayıyor
11:51 DFG’den Süleyman Ahmet için açıklama: Serbest bırakın
11:40 Tutsak ailesi: 'Tecrit yok’ diyenler cezaevlerine baksın
11:31 7 yıldır kayıp olan kadının katledildiği ortaya çıktı
11:21 29 kent için fırtına ve yağış uyarısı
10:10 Soma katliamı 10'ncu yılında: Mücadele süreci belgeselleştirildi
09:31 Muğla'da kaza: 25 kişi yaralandı
09:25 Cezaevlerinde ‘Öcalan’a özgürlük’ eylemi sürüyor
09:24 Gazeteci Ahmet’ten 200 gündür haber yok!
09:19 Abdullah Öcalan'ın avukatı: Türkiye BM’nin tedbir kararını yerine getirmiyor
09:18 Dîloklu sahafçılar siftahsız dükkanı kapatıyor
09:12 IPI Direktör Yardımcısı Griffen: Kürt gazetecilere yönelik ‘yargı tacizi’ var
09:11 Amed kayyımı giderayak 267 kilo çerez yemiş!
09:08 Gürbüz: Tecridi değil özgürlüğü konuşmalıyız
09:05 Yeni müfredatta velilerden tepki: Şeriat düzeni getirilmek isteniyor
09:01 Faili belli 'kazalar'da 25 çocuk yaşamını yitirdi
09:00 11 MAYIS GÜNDEMİ
08:25 Kamu İhale Kurumu'na yeni atamalar
00:30 Amed’te Rastak konseri
10/05/2024
23:50 Antalya'da 7 kişi serbest bırakıldı
22:44 Eskişehir’de şüpheli kadın ölümü
22:38 Aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti
22:32 İki aracın arasına sıkışan şoför hayatını kaybetti
22:28 Valilikten Hıdırellez Bayramına yasak kararı
22:04 Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem
18:27 Üniversite öğrencisinden Şenyaşar’a destek
18:19 Colemêrg’te 7 kişiye tutuklama 2 kişiye ev hapsi
17:59 Amed’te engellilerden yürüyüş
17:13 27'nci Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı
16:42 7 yıl önce kaybolan kadının ölümüne dair 26 gözaltı
16:02 Gazeteci Celal Başlangıç İstanbul’da anıldı
15:51 Îdir’da çocuğa şantaj ve tecavüz davası ertelendi
15:40 Hemşireler hakları için eylemde
15:32 Wan'da 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı programı açıklandı
15:29 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı, talepler karşılanmalı
15:27 ‘Dualar Beyitler Semahlar’ albümü tüm dijital platformlarda yayında
15:18 Avukatlardan ölümlü kazaların yaşandığı bulvardan çağrı
14:44 Dêrsim’deki ağaç kıyımına tepki
14:38 Yargıtay Başkanlığı seçimi: Şentürk adaylıktan çekildi
13:42 İSİG: Nisan ayında 163 işçi yaşamını yitirdi
13:18 TÜİK’e göre işsizlik 0,1 azaldı
13:11 Öğretmenler şiddete karşı eylemde
12:57 9 gazetecinin iddianamesi mahkemeye sunuldu
12:51 Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı
12:28 Diyarbakır 2 No'lu Cezaevi'ndeki birçok tutsak sevk edildi
12:01 Ot toplamaya giden yurttaşın cenazesine ulaşıldı
11:53 Ailelerden İmralı için görüşme başvurusu
11:50 Yargıtay'dan 'Sansür Yasası' kararı: Gazeteci Aygül'ün cezası bozuldu
11:34 Ekolojistler yeni mücadele hattı için Amed’de buluşuyor
11:14 13 soruda Emine Şenyaşar’ın adalet mücadelesi
11:05 Doğan: Kobanê Kumpas Davası kararı önemli olacak
10:37 Kayyımlardan milyonlar alan Türk hakkında suç duyurusu
10:24 Tiryaki: Kayyımlar binlerce kişiyi usulsüz bir şekilde işe almış
10:07 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:41 Licik’te incelemelerde bulunan vekiller: Yüzde yüz ihmal var
09:39 Kayıp çocuğun cansız bedeni bulundu
09:18 199 gündür kayıp gazeteciye dair başvurular yanıtsız
09:15 Hozan Mizgîn'i anlattı: Sesiyle mücadeleye çekiyordu
09:13 Kürtleri tanımak için Amed’e geldiler
09:11 Sağlık Bakanlığı randevu krizini çözemiyor
09:07 3 yılda en az 384 tutsağın tahliyesine engel
09:05 Gençler özel savaşa karşı ‘sahaya’ çıkıyor
09:02 'Ağız içi aramayı' reddeden tutsaklar tedaviye erişemiyor
09:02 İktidar eğitimi yapboz tahtasına çevirdi
09:01 Eyşe Şan'da Kürtçe eğitime yoğun başvuru
09:00 10 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:59 İran'da bir kolber katledildi
00:10 DAİŞ yöneticisi Osman Akın serbest bırakıldı
09/05/2024
22:22 Kuzey ve Doğu Suriye’de tarlalar ateşe verildi
22:09 Mersin ve Manisa’da kadın katliamı
20:35 Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü sahiplerine verildi
20:16 Ege için toz taşınımı uyarısı
18:56 Otlu’dan Sabah Gazetesi’ne: İyi ki sizin gibi yalancı değiliz
18:35 Êzidî kız çocuğunu kaçıran DAİŞ’lilerin davası ertelendi
17:57 Sara Kaya’ya 10 yıl hapis ve tahliye
17:53 Taksim tutuklamaları Hopa'da protesto edildi
17:48 Ankara'da emniyette 1 müdür ve 2 yardımcıya uzaklaştırma
17:39 Eğitim sendikalarından şiddet karşı iş bırakma kararı
17:17 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 98’inci gününde
17:04 Kürt Dil Bayramı deklerasyonu: Kürtçe eğitim dili olsun
16:48 Koca Sabah gazetesini yalanladı: Annem 2016’da vefat etti
16:09 Hüseyin Deniz öykü yarışması için son başvuru yarın
16:06 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından yeni başvuru
15:53 Türkiye, Demokrasi Algısı Endeksi'nde 47'nci sırada
15:12 DEM Parti binasına saldırıdan gözaltına alınan Begit tutuklandı
15:10 DEM Parti'ye saldırılar protesto edildi: Çetelerden korkmayız
14:42 Amedspor'un kupa töreni programı belli oldu