ELDH: Dünya halkları tecridin farkında

İSTANBUL - PKK Lideri Abdullah Öcalan için Adalet Bakanlığı’na 775 avukatın imzasının yer aldığı mektup gönderdiklerini belirten ELDH Genel Sekreter Yardımcısı Thomas Schmidt, tecridin tüm dünya halkları tarafından bilindiğini ve sona ermesi gerektiğini kaydetti.
 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Veysi Aktaş, Hamili Yıldırım ve Ömer Hayri Konar ile görüşme talebiyle Türkiye ve Kurdistan'dan 775 hukukçu, 10-17 Haziran tarihleri arasında görüşme yapma talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştu. Sonrasında 22 ülkeden 350 avukat 14 Eylül'de; Kuzey ve Doğu Suriye ile Suriye’nin farklı bölgelerinden 691 avukat ise 19 Eylül'de benzer başvurularda bulunmuştu. 
 
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen çok sayıda avukat ile birlikte görüş başvurularına dair Beyoğlu’nda bulunan dernek binasında basın toplantısı düzenledi. İtalya’dan gelen imzacı Fabio Marcelly, Avrupa Demokrasi ve Dünya İnsan Hakları için Avukatlar Birliği (ELDH) Genel Sekreter Yardımcısı Thomas Schmidt, Asrın Hukuk Bürosu avukatları ve ÖHD Eş Genel Başkanı İlknur Alcan’ın yanı sıra çok sayıda avukat toplantıya katıldı.
 
'MUTLAK TECRİDE' TEPKİ
 
ÖHD Eş Genel Başkanı İlknur Alcan, İmralı'da mutlak tecrit uygulandığını belirterek, istisnalar dışında 2011 yılından bu yana aile ve avukat görüşü yaptırılmadığını hatırlattı. Alcan, "Uygulanan tecridi artık tecrit olarak değerlendirmiyoruz, tecrit içinde tecrit, yani mutlak tecrit olarak değerlendiriyoruz. İmralı Adası’nda tutulan mahpuslar hiçbir haktan yararlandırılmıyor” dedi. 
 
2 BİNİ AŞKIN BAŞVURU  
 
Asrın Hukuk Bürosu’nun ÖHD’ye başvuru yaparak hukuki girişimlerde bulunmasını talep ettiğini aktaran Alcan, yaptıkları başvuruya dair Adalet Bakanlığı’ndan henüz dönüş yapılmadığını söyledi. Alcan, "Diğer ülkelerdeki meslektaşlarımızın da dikkatini çekti. Yaklaşık 2 bin avukat da Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanların birçoğu bugün burada” diye kullandı. 
 
‘AVRUPA GÖZ YUMUYOR'
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, 23 yıldır İmralı’da "hukuksuzluğa" karşı mücadele ettiklerini vurguladı. Bilmez, "Düşünün ki Avrupa Konseyi sisteminde bir hapishane var ve bu hapishaneye 27 Temmuz 2011’den beridir avukatlar hiçbir şekilde gidemiyor. İstisna olarak 2009’da 5 avukat görüşü yapıldı. Bugün hiçbir avukat Sayın Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklarla görüşemiyor. Normalde tutsakların Avrupa sisteminde ve dünyanın birçok yerinde telefon görüşmesi vardır ancak en sonuncusu 2021 Mart ayında gerçekleşmiş. O hapishaneden bugüne dek hiçbir haber dahi alınamıyor. Böyle bir hapishanenin Lonra’da, Paris’te olması mümkün değil. Ama bu hapishane İmralı’da var. Bütün Avrupa hukuk kurumları ne yazık ki bu büyük hukuksuzluğa göz yumuyor. Bizim için en üzücü tarafı da bu hukuksuzluğun görünmemesi" diye konuştu. 
 
İmralı'daki hukuksuzluğun tüm ülkeyi ilgilendirdiğine dikkati çeken Bilmez, "Bu mesele sadece Kürtleri, Sayın Öcalan’ın ailesini kapsamıyor artık. Yıllardır bütün ülkeye hızla yayılıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası da Sayın Öcalan’la hayata geçirildi. Türkiye’nin bu konuda düzenleme yapması gerekiyor ve ne yazık ki Avrupa kurumları bunu da görmezden geliyor” dedi. 
 
ÖCALAN'IN BARIŞ ÇABALARI
 
Bilmez, Kürt sorununa işaret ederek, şunları söyledi: "En yapısal sorunlarından birisi bu. Devleti yönetenler her zaman güvenlik politikalarını öncelediler. Barış için elinden geleni her zaman yaptı Sayın Öcalan. Devlet de bunu çok iyi biliyor. Sayın Öcalan’ın bu konuda çok samimi çabası var ama sonuçlanamadı. 2011’den beri kimseyle hapishanede görüşemiyor. 2011 yılından beridir Kürt meselesi devam ediyor, PKK hala var askerler de ölüyor. Sayın Öcalan’ın mutlak tecride alınması Kürt meselesinin çözümüne bir çözüm yaratmıyor. 5-6 yıl önce Sayın Öcalan’ın mesajı Türkiye’nin tüm medya kurumlarında canlı veriliyordu ve ülkede çok pozitif bir atmosfer oluşmuştu. Bir de bugünkü tabloya bakalım; kimse mutlu değil, ülke açık bir cezaevine dönüşmüş durumda, ekonomi yerle bir olmak üzere. Dolayısıyla bu tecride son verilmesi gerekiyor. Bunun için yabancı meslektaşlarımızın bu tecridi görmesini çok önemsiyoruz. 22 farklı ülkeden 350 arkadaşımız görüş başvurusu yaptı. Ortadoğu’da da benzer bir kampanya yapıldı, 750 avukat imza vermişti orda da. İmralı’daki hukuksuzluğun görülmesi yabancı meslektaşlarımızın bizimle dayanışması çok değerli, bu dayanışmayı birlikte büyütmek istiyoruz."
 
BAKANLIĞA GÖNDERİLEN MEKTUP
 
ELDH Genel Sekreter Yardımcısı Thomas Schmidt ise, girişimlerine değinerek, "Sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde avukatların erişimi için çalışıyoruz. Ama Türkiye’de Abdullah Öcalan için çalışıyoruz. Bu durumdan siyasi olarak yetkili olan Adalet Bakanlığı’na yazdığımız bizzat bir mektup var” dedi. Schmidt, ardından Adalet Bakanlığı’na yazılan mektubu okudu. 
 
Mektup şu şekilde: "Sayın Bakan, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş'ın avukatlarıyla görüşmeleri hukuka aykırı bir şekilde engellenmektedir. Abdullah Öcalan 7 Ağustos 2019 tarihinden bu yana avukatıyla görüştürülmezken, Veysi Aktaş, Hamili Yıldırım ve Ömer Hayri Konar’ın İmralı Adası'na nakledildikleri 2015 yılından bu yana bir kez bile avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmemiştir. İmralı Cezaevi'nde 15 Şubat 1999 tarihinden bu yana özel ve ayrımcı bir tecrit uygulanmaktadır. Avukat görüş yasağı 27 Temmuz 2011 tarihinden 2 Mayıs 2019 tarihine kadar 8 yıl boyunca kesintisiz olarak devam etmiştir. 2019 yılında 5 avukat görüşü gerçekleşebilmiş, 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşen son avukat görüşünün ardından ise kesintisiz yasak yeniden başlamıştır. En son 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen kısa bir telefon görüşmesinden bu yana Öcalan'dan haber alınamamasının ailesinde ve meslektaşlarımızda yarattığı endişeye tanıklık etmekteyiz. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden avukatlar olarak, bu durumun siyasi ve toplumsal etkilerinin de farkındayız.
 
KABUL EDİLEMEZ
 
CPT (AİÖK - Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi), 2019 yılında İmralı Cezaevi'ne yaptığı ziyarete ilişkin 5 Ağustos 2020 tarihinde yayınladığı raporda, Öcalan'ın ve diğer üç mahkumun dış dünya ile temaslarının tamamen yasaklanmasını bir tür hücre hapsi olarak değerlendirmiştir. CPT, böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu ve ilgili uluslararası insan hakları belgeleri ve standartlarına aykırı olduğunu belirtmiştir. Savunma hakkına sürekli müdahale edilmesi ve Öcalan ile diğer mahkumlara uygulanan tecrit halinin ELDH  (European Association of Lawyers for Democracy & World Human Rights), AED (Avocats Européens Démocrates) ve Lawyer for Lawyers gibi uluslararası hukuk örgütlerinin açıklamalarına ve geniş bir avukat ağının farklı vesilelerle eleştirel tepkilerine yol açması, konunun ne kadar önemli olduğunu ve yaygın bir şekilde takip edildiğini göstermektedir.
 
775 AVUKATIN BAŞVURUSU
 
Aralarında kurum temsilcileri ve baro başkanlarının da bulunduğu 29 farklı baroya kayıtlı 775 avukatın, 10 Haziran 2022 tarihinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak İmralı Cezaevi'ndeki avukat görüş yasağına son verilerek Sayın Abdullah Öcalan, Sayın Hamili Yıldırım, Sayın Ömer Hayri Konar ve Sayın Veysi Aktaş ile avukat görüşünün gerçekleştirilmesi talebinde bulunduklarını hatırlatmak isteriz. İmralı Cezaevi'ne avukat ziyareti yasağı, 2015 yılında güncellenen Mahpuslara Muameleye Dair Birleşmiş Milletler Asgari Standart Kuralları (Nelson Mandela Kuralları), CPT'nin tavsiyeleri ve Türkiye Ceza İnfaz Kanunu'nu (5275 sayılı Kanun) açıkça ihlal etmektedir. Devletler, tutuklu ve hükümlülerin kimliklerine ve aldıkları cezanın niteliğine bakılmaksızın haklarını kullanabilmelerini sağlamakla yükümlüdür. Bu aynı zamanda Birleşmiş Milletler Avukatların Rolüne Dair Temel Prensiplerine, özellikle de Temel Prensipler 8 ve 16'da belirtilen, avukatların hak ve ayrıcalıklarının da ihlalidir.
 
HÜKÜMLÜ GÖRÜŞ HAKKINA SAHİPTİR
 
Temel Prensip çok açıktır: ‘Gözaltına alınan veya hapsedilen herkesin, bir avukat tarafından vakit geçirilmeden ziyaret edilmesi, kesintisiz biçimde iletişim kurabilmesi ve sansüre uğramadan tam bir gizlilik içinde görüşebilmesi için yeterli imkanlar, zaman ve kolaylık sağlanır. Kanun adamları, görüşmeleri gözle izleyebilir fakat dinleyemez.’ Benzer şekilde, Temel İlke 16'da da hükümetlerin, avukatların korkutma, engelleme, taciz veya uygunsuz müdahale olmaksızın tüm mesleki işlevlerini yerine getirebilmelerini ve hem kendi ülkelerinde hem de yurtdışında serbestçe seyahat edebilmelerini ve müvekkillerine danışabilmelerini sağlamakla yükümlü oldukları belirtilmektedir. Bilindiği üzere, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in 25. maddesi uyarınca, yabancı avukatlar, vekâletnameleri olmasa dahi, Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere ve mütekabiliyet ilkesine uygun olmak kaydıyla, Türkiye'de hükümlü bulunan bir kişiyle görüşme hakkına sahiptir.
 
HAK KORUNMALI
 
Türkiye'deki meslektaşlarımızın tecride ve savunma hakkının ihlaline karşı sürdürdükleri mücadelenin esasen başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde korunan hakların hayata geçirilmesi için verilen bir mücadele olduğunu göz önünde bulundurarak, ilgili Yönetmeliğin 25. maddesi kapsamında Abdullah Öcalan ve İmralı'da tutulan diğer mahkumlarla görüşmek için yaptığımız başvuruyu bilgilerinize sunarız. Gerekli izni vereceğinizi umuyoruz.”
 
'DÜNYA HALKLARI TANIYOR'
 
Schmidt, ardından gazetecilerin sorularının yanıtladı. Schmidt, Avrupa ülkelerinin Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasına dair bir çalışma yürütmediğini ancak Avrupa halklarının bu tecridin farkında olduğunu dile getirdi. Schmidt, Abdullah Öcalan’ın paradigmasının tüm dünya halkları tarafından bilindiğini ifade etti.

Diğer başlıklar

18:02 Dîlok’ta iş cinayetleri protesto edildi
17:58 Adalet Nöbeti'nde taciz failinin duruşmasına çağrı
17:46 EGEÇEP’ten ortak mücadele çağrısı
17:45 EHP: Asgari ücret 65 bin TL olmalı
17:40 Yazar-ressam Hüseyin Özsoy, Wan’da okurlarıyla buluştu
17:35 Mêrdîn’de taziye evine saldırı
17:33 Tunçt’tan Seyîd Riza ve arkadaşları için klip: Cigêram
17:30 DADER konferansı: Devlet adım atsın
17:24 ‘Barış ve özgürlükte ısrar ediyoruz’ buluşmasına çağrı
17:23 Barış gazeteciliği paneli: Militarist habercilik dili toplumda düşmanlık yaratır
17:18 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
17:13 Gülistan Koçyiğit: Demokratikleşme olmadan barış olmaz
17:11 Êlih’te taziyelere kitlesel ziyaret
17:02 Kadınlar alanlarda: Şiddetsiz yaşamı birlikte kuracağız
17:01 'Zindandaki Kadınların Öyküleri' okurlarla buluştu
16:49 57 bin ağacın kesileceği rant projesi yargıya taşındı
16:35 Dêrsim’deki doğa mitingine katılım çağrısı: Sesimize ses verin
16:14 Demokratik Birlik İnisiyatifi: Sürecin öncüsü olacağız
16:07 Seyîd Rıza ve yol arkadaşları birçok kentte anıldı GÜNCELLENİYOR
15:55 İzmir Bağımlılıkla Mücadele Platformu kuruluşunu ilan etti
15:51 Takas Pazarı’na yoğun ilgi
15:17 ‘Muhlise Karagüzel ve Kavak’ı derhal serbest bırakın’
14:33 Koğuş değiştirmek isteyen tutsak darp edildi
14:28 COP 30 tepkisi: Ekolojik yıkım derinleşiyor
14:04 Mêrdîn kısa süreli yağışta göle döndü
13:56 İHD 22'nci Genel Kurulu başladı: Devletin Kürt meselesindeki güvenlikçi politikası değişmedi
13:51 Kayıplar için beş kentte adalet talebi
12:56 Cumartesi Anneleri Nazım Gülmez için adalet istedi
12:28 Dêrsim’de Seyit Rıza anması: Mezar yerlerini açıklayın
12:18 Sındırgı’da art arda depremler
10:37 CHP Milletvekili Akgün Alp: Devlet, Abdullah Öcalan ile görüşüyorsa Komisyon neden görüşmesin?
10:28 İşçi servisi devrildi: 14 yaralı
10:14 Nizamettin Kabaiş: Tehditlere rağmen mücadelemiz sürecek
09:24 Dilovası’nda yaşamını yitiren işçi sayısı 7'ye yükseldi
09:23 HDP binalarına saldırı dosyası 10 yıldır neden kapalı tutuluyor?
09:22 Dêrsim'de yüzlerce toplu mezar var: Yüzleşme çağrısı
09:11 Ruhsatsız fabrika yangından sonra mühürlendi!
09:08 Dilan Mızrak: Devlet sürecin hukuki zeminini bir an önce oluşturmalı
09:07 Kültürel hafıza yok oluyor, Ermeni evleri bir bir çöküyor
09:06 Bataklığa sürüklenenler anlatıyor: Ayağım tekerlek olmuş, tamir etmeye çalışıyordum
09:05 Çöken bina, patlayan depo: İhmalin getirdiği ölümlere karşı mücadele edeceğiz
09:04 Selamet Yeşilmen’in failleri 10 yıldır bulunmadı: Adalet bekliyoruz
09:03 Soğuk havalar cep yakıyor
09:03 'Halk ve inançlar arasında problem yok; sorun kanun ve yasalardır'
09:02 'Barışa katkı için Seyîd Rıza ve arkadaşlarının mezar yerleri açıklansın'
09:01 Devlet merkezli uygarlık sistemin yok edici düzeni: Kastik katil
09:00 15 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:59 Amed'de yollar göle döndü
08:22 Kürdistan kentleri için kuvvetli yağış uyarısı
14/11/2025
23:56 Yeni kurulan TELE2’nin haberine erişim engeli
23:42 Licê'nin Qelesi mezrasında ev baskını
23:19 Şam'da art arda patlamalar meydana geldi
22:50 Gençlerden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için meşaleli yürüyüş
22:43 DEM Parti eski il eşbaşkanına 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
22:36 Mêrdîn'de fırtınada motosikleti devrilen kurye yaralandı
22:10 Rahman A. boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
21:36 Kürdistan kentlerine ayrılan kültür ve turizm bütçesi yüzde 5'in altında
21:23 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê girişlerindeki kontrol noktaları kaldırıldı
21:20 Sabahat Tuncel: Barış bizim için bir tercih değil zorunluluktur
20:46 İstanbul'da Rojin Kabaiş için eylem
20:35 Êlih'te iş cinayeti
19:46 Gülhan'ı katleden faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
19:19 ‘Aç kalalım ama kültürsüz kalmayalım’
18:37 İşçiler 107 gündür eylemde: Taleplerimiz karşılansın
18:24 CHP'den İBB iddianamesine ilişkin HSK'ye başvuru
18:18 DEM Partili Oluç: Eli kulağındadır, kayyım rejiminin sonuna geliniyor
18:08 Riha’da toz taşınımı etkili oldu
18:02 HPG’li İş, kitlesel bir şekilde toprağa verildi
17:32 25 Kasım eylemleri: Dayanışmayla karanlığı yeneceğiz
17:06 Çetin'in taziyesine 'şehit namirin' sloganıyla ziyaret
17:01 Vince çıkan işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı
16:42 DEM Parti Kadın Meclisi direnişteki kadınları ziyaret etti
16:41 DEM Parti Turizm Bakanlığından Kürtçe ve diğer dilleri teşvik edilmesini istedi
15:52 Dilek İmamoğlu: Adalet yara alırsa umut yeşermez
15:19 İHD: 6 bin 94 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi
15:00 Bireysel silahlanma protestosu
14:07 Silahlı saldırıda 4 kişiyi yaralayan korucular serbest bırakıldı
13:54 LeMan davasında Pehlevan hakkında tahliye kararı
13:09 KESK'li kadınlar 25 Kasım programını açıkladı: Barış talebinde ısrarcıyız
12:26 MB anketine göre enflasyon beklentisi yükseldi
11:45 Çakıroğlu: Cumhuriyetin 2'nci yüzyılının kurucularından biri Abdullah Öcalan olacak
11:31 Tanrıkulu: Güven artırıcı adımlar atılmalı
Ekmen: Toplumun desteği süreç için önemli
11:13 AB Türkiye Delegasyonu Amed Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti
11:09 Sürecin etkili öncülere ihtiyacı var
10:55 Seyîd Rıza'nın mezar yeri açıklansın: Gidersem gözüm açık kalacak
10:51 Bakırhan: Süreçte belediyelere büyük sorumluluk ve görev düşüyor
09:58 92 yaşındaki tutsak annesi: Ölmeden oğlumu görebilecek miyim?
09:44 Erzincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde ‘suça göre’ muamele!
09:43 'Katliama işveren yer hazırlıyor, devlet göz yumuyor'
09:41 Prof. Dr. Nilgün Toker: Süreç hukuki güvence altına alınmalı
09:39 Barış Anneleri'nden komisyona çağrı: Komisyon önderliğimizle görüşsün
09:33 Wan'da Mısır Çarşısı metruk bir yapıya dönüştü
09:31 ÖHD’li Güneş: 'Umut hakkı’nın uygulanmaması demokratikleşmeye dirençtir
09:30 Her okulun kapısındalar: Çocuklar ve kadınlar 'özel' hedef
09:11 MARSU daire başkanı hakkında ‘taciz ve mobing’ten suç duyurusu
09:09 'Ölümlerin önüne geçmek için acil gündem hasta tutsaklar olmalı'
09:07 Engellenen röportajın 4. bölümü: Devleti demokratikleştirmek lazım
09:00 14 KASIM 2025 GÜNDEMİ
13/11/2025
23:46 Süveyda’da çatışmalar şiddetleniyor
23:37 DEM Partili Uysal: Gençlerin soluyacağı temiz hava kalmadı
21:30 Hatay Arsuz’da orman yangını
21:21 DEM Partili Hun: Her 4 gençten biri Türkiye’yi terk etmek istiyor
20:45 Sırrı Süreyya anısına turnuva: Her gol barış sözü olacak
20:40 Hatimoğulları ve Bakırhan, Demokratik Yerel Yönetimler Kuruluyla bir araya geldi
20:35 AB delegasyonu Amed'de
20:29 Uyuşturucuya karşı mücadeleye ayrılan bütçe yüzde 0,02
20:22 Kuzey ve Doğu Suriye’de üçlü görüşme
20:01 Meteoroloji'den 6 il için 'sarı kod 'uyarısı
19:58 Halkevleri: Polis eliyle özel bir saldırı programı uygulanıyor
19:55 Erdoğan, Erhürman'la görüştü
19:33 DEM Parti'den bütçe görüşmelerinde gençler için fon önerisi
19:22 'Yaşamlarımızı örgütlü mücadelemize emanet edeceğiz'
19:17 Şemrex’te kadınlar fidanları toprakla buluşturdu
19:11 Amedspor’dan 'bahis' açıklaması
19:07 Pasûr'daki iş cinayeti protesto edildi: Önlemler alınmadı
19:01 Dilovası Belediye Başkanı'nın eleştirilere yanıtı 'çoğu yer kaçak' oldu
18:47 223 işçinin direnişi 106'ncı gününde
17:51 Rusya: Ukrayna'ya saldırılar sürecek
17:37 Madde bağımlılığı ve fuhuşa karşı yürüyüşe çağrı
17:25 Adlığ ve Edemen’in taziyesine kitlesel ziyaret
16:59 Gazeteci Aykol'un hayati riski sürüyor
16:45 Mûş’ta ‘Kadın kurtuluş ideolojisi’ atölyesi
16:33 Pasûr’daki iş cinayetindeki ihmaller zinciri
16:30 TFF, bahis soruşturmasında futbolcuların cezalarını duyurdu
16:18 Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi
16:15 Suriye'nin Londra Büyükelçiliği 13 yıl sonra açıldı
16:13 Barrack: QSD’nin entegrasyonunu görüştük
16:07 HPG’li Öztürk’ün taziyesine kitlesel ziyaret
15:55 Komisyonun toplanacağı tarih belli oldu
15:45 İmamoğlu'nun hesabına erişim engeli
15:40 Wan Barosu: Rojin’in faillerinin bulunması için mücadelemiz sürecek
15:01 Cenazelere dönük saldırılara tepki: Barış sadece silahların susması değildir
14:58 Demokratik Modernite'nin yeni sayısı çıktı
14:56 Gazeteci Rahime Karvar’a ceza
14:25 ABD'den Türkiye'deki 7 şirkete yaptırım
14:24 Ahmet Özer’den DEM Parti’ye ziyaret
14:11 '6 kişinin öldüğü işyeri ruhsatsızdı, belediye göz yumdu'
14:07 Mûş'ta 'Çocuk yaşta zorla evlilikle mücadele' çalıştayı
13:54 HDP binasını yakma girişimi davasının gerekçeli kararı açıklandı
13:26 Epstein’ın mesajlarında Barrack’ın adı geçiyor
13:21 Nev Bahçe’de toplanan ayvalar reçele dönüştü
12:43 Sinemada katledilen çocuklara adanan festival başlıyor
12:22 DEM Parti: Alevilerin rızasının olmadığı çalışmaları durdurun
12:19 Tayfun Kahraman'ın tahliye talebine ret
12:13 Gazeteci Şahin’in yurt dışı yasağı 7 yıldır kaldırılmıyor
11:59 Behdînan’da seçim protestoları sürüyor
11:34 'İktidar Abdullah Öcalan'la görüşme konusunda yaklaşımını ortaya koymalı'
11:18 Taliban kadınlara okuma yazma veren kursları kapattı
11:16 Amûdê Katliamı kınandı:Unutmayacağız, unutturmayacağız
10:42 Şara’nın ABD ziyareti sonrası Suriye’yi ne bekliyor?