Buldan: Dünyanın her yerinde Kürtler bir olacak, beraber olacak

ADANA - Adana'da "Adalete Çağrı" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Paris’teki katliamı lanetleyerek, “Dünyanın her yerinde Kürtler bir olacak, beraber olacak” sözleriyle katliamın derhal aydınlatılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, "Adalete Çağrı" şiarıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda miting düzenledi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı miting alanı HDP bayrakları ile süslenirken, mitinge gelen kitle polisin 2 farklı arama noktasından üstleri aranarak, alana alındı.  7'den 70'e binlerce kişinin katıldığı mitingi saygı duruşuyla başlarken alanda HDP'li vekiller Ayşe Sürücü, Kemal Peköz, Sezai Temelli, Alican Önlü, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Fatma Kurtulan, Tülay Hatimoğulları ile SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve parti yöneticileri yer aldı.Saygı duruşu sırasında "Biji Serok APO", "Şehid namirin" ve "Jin jiyan azadi" sloganlarını atıp, zılgıt çekti. HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın kitleyi selamladı.

'BU KATLİAMIN SORUMLUSUNU BİLİYORUZ'

Mitingte ilk olarak DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk konuştu. Demokratik Toplum Kongresi adına kitleyi selamladığını ifade eden Öztürk, "Fransa'da Paris'te yine 3 kişi öldürüldü. Ailesine ve halkına başsağlığı dileriz. Bu ilk değil, bugünden önce 3 Kürt kadını katledildi. Ancak Fransız devleti sözünü yerine getirmedi. Bu katliamın sorumlusunu biliyoruz ama Fransa o dönemde üzerine düşen görevi yerine getirmedi. O dönemde görevlerini yerine getirmiş olsalardı bu katliam şimdi olmayacaktı. Fransa'nın artık kapsamlı bir soruşturma yürütmesi gerekiyor. Eğer yapmazlarsa onların da bu katliama ortak olduklarını bileceğiz. Türk devletinin plan yaptığı, Kürt halkını kısa sürede kurtaracağız dediği bir dönem. 2015 yılında Sayın Öcalan üzerindeki tecridin artması üzerine savaş kararı aldılar. 2013-2015'te görüşme oldu, kimsenin burnu kanamadı, hesabı sorulmadı. Görünen o ki Kürt halkı güçleniyor, demokrasi ve insan hakları alanında ilerleme var. Bu, sisteminiz için bir tehdittir ve süreç kötüdür. Tecrit, Kürt halkının tek sorunu değildir. İzolasyon ve savaş birbirine bağlıdır. Tecrit ağırlaştığında hükümet Kürtleri düşman olarak gösteriyor ve ben sizi kurtaracağım diyor. Bugüne kadar dört parça Kürdistan'da husumetleri apaçık ortadadır. Demokrasiden bahsedenler seslerini yükseltmelidir. Demokrasi, hukuk diyenler tecride karşı durmuyor, siyasetimiz sahipleniliyor, oy kullanmıyorlar" dedi.

 
 

'TECRİTLE İNSANLIĞA KARŞI İŞKENCE YAPILIYOR'

"Demokrasi istiyoruz diyorsunuz ama savaşı alkışlıyorsunuz. Bu sözüm muhalefete. Savaşa karşıysanız, her yerde savaşa karşı çıkın” diyen Öztürk konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Tecritte işkence yapılıyor, insanlığa karşı yapılıyor ama bunu tek kelime söylemiyor. Tüm tutuklular gibi Sayın Öcalan'ın da görüşme hakkı var. Avrupa ülkeleri ikiyüzlü. CPT İmraliye'ye gidiyor ama görüşmüyor. Burada diyoruz ki, Sayın Öcalan'a ucuz yaklaşırsanız kabul etmeyeceğiz. Geriye dönüp tarihimize bakın, uluslararası komplo gidince halkımızın cevabı iyi olmalı. Öcalan bizim için kırmızı çizgidir. Halkımızın kaygısı arttı. Sayın Öcalan'ın fikirlerine sahip çıkın, haklarınıza sahip çıkın demiyoruz. Hepimizin demokrasiye ihtiyacı var. Özgürlük mücadelemiz demokrasi yoludur. Bu zafer hepimizin olacak. Kimse küçük hesaplar yapmasın. Onların sistemi bitti, halkımızın mücadelesi onların sistemini durdurdu. Lütfen Kürtlerin kalbini rahatlatın. Önümüzdeki seçim tarihi bir seçimdir. Halk onları 2015'te iktidara getirdi ve şimdi koltikkhaları tehlikede. 2019'da bize o kadar çok saldırdılar ki halkımız hükümetini yendi. Bu üçüncü kez, üçüncü kez. Başarısız olmamız gerektiği gibi onlara vuralım. Bu, muhalefete Kürt halkına karşı olmama dersi olsun."

'BUGÜN HUKUKSUZLARIN SON BULMASI İÇİN MEYDANLARDAYIZ'

Öztürk ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kitleyi selamlayarak, "Bugün hukuksuzlukların son bulması için meydanlardayız. Bugün adalete büyük bir ihtiyaç olduğu için meydanlardayız. Bugün açlığın, yoksulluğun, sefaletin en üst doruklara çıktığı bir dönemde AKP hükümetinin hukuksuzluklarıyla, adaletsizlikleriyle ve en fazla açlığın, sefaletin, daha fazla yoksulluğun yaşandığı bir dönemdeyiz. Biz biliyoruz ki bu ülkeyi yöneten AKP hükümeti, 20 yıllık iktidarı boyunca bu süreçte özellikle hukuksuzlukları, haksızlıkları, baskıyı, inkarı, şiddeti daha fazla yükseltiyor. Biz biliyoruz ki bundan besleniyor. Bugün AKP’nin artık toplumun yüzüne bakacak yüzü kalmadı. Bugün AKP’nin artık anketlerde düştüğünü görüyoruz. Oy kaybeden bir iktidarın sarıldığı ve kendisini ayakta tutabilmek için yaptığı hukuksuzlukları, haksızlıkları da biliyuoruz. Evet bugün HDP olarak en büyük haksızlıklara maruz kalmış bir parti olarak, en büyük hukuksuzluklarla karşı karşıya kalmış bir parti olarak AKP’nin bu hukuksuluklarını bu haksızlıklarını elbette afişe etmek, deşifre etmek bizim görevimizdir. Bizim sorumluluğumuzdur. Onlar ayakta durmanın iktidarda kalmanın ve bir kez daha seçimi kazanmanın yol ve yöntemlerini Kürtlere saldırarak, HDP’ye saldırarak, kadınlara saldırarak yapmaya çalışıyor. Ancak Kürtler de direniyor mücadele ediyor ve ayakta kalıyor" diye konuştu.

Buldan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

HUKUKSUZLUKLARIN SAVAŞLA BAĞLANTISI VAR

"AKP’nin ayakta kalmak için yürüttüğü savaş politikalarını elbette ifade etmek lazım. Bugün savaş politikalarıyla beslenen ve savaşı kendisine bir yol edinen AKP hükümeti kendi içerisindeki iç barışı bile sağlayamayan ve komşu ülkelerle çatışma halinde olan savaş halinde olan bir iktidar haline geldi. Biz, bütün bu yaşanan ekonomik krizin de rantın da özellikle Türkiye’deki hukuksuzlukların da savaşla bağlantısını kuruyoruz. Niye? Çünkü biliyoruz ki Türkiye'nin kaynakları savaşa aktarılıyor. Bu kaynak Türkiye halklarına aktarılmıyor. Türkiye’nin kaynakları işçiye, emekçiye, esnafa, kadına ve bu ülkede üretim yapanlara aktarılmıyor. Bu ülkenin kaynakları savaşa aktarılıyor. Savaş konseptiyle birlikte rant sağlanıyor ve bunlarla birlikte de AKP, kendisini ayakta tutmaya çalışıyor.  Bu ülkede yaşayan halklar, bu ülkenin insanları, kadınlar, farklı inançlar, farklı kimlikler bu ülkenin kaynaklarını savaşa aktarılmasını istemiyor. Çünkü savaş ölüm demek, gözyaşı demek, kan demek, acı demek. Bunun getirisi elbette yoksul halkımızı daha çok vuruyor. Sofrasındaki ekmeğin küçülmesine sebep oluyor. Savaş aynı zamanda ekonominin çökmesine neden oluyor. Ve biz HDP olarak Türkiye'nin huzuru için, Türkiye’nin geleceği için Türkiye’nin yarınları için savaşa karşı olduğumuzu bir kez daha bu alandan, bu meydandan bu ülkeyi yönetenlere söylemek istiyoruz. HDP, savaşa karşıdır. HDP savaşa karşı çıkmaya da devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

MASA DEVRİLDİKTEN SONRA KÜRTLERİN TÜM KAZANIMLARINA EL KONULDU

Herkes iyi hatırlar. Herkes iyi bilir. Bu ülkede bir barış süreci yaşandı. 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda kurulan bir masa vardı. Bu masanın devrilmesiyle birlikte barış sürecini heba edenler, barış sürecini yok edenler, barış sürecini bitirenler, Kürtlere düşmanlığı esas aldılar. Oysa Kürtlerle barış, uzlaşı, diyalog mümkündü. 3 yıllık süre içerisinde bu ülkede kan akmadı, gözyaşı dökülmedi, canlar toprağın altına girmedi, anneler ağlamadı. Bu ülkede huzur vardı. Bu ülkede istikrar vardı, refah vardı. İnsanlar geleceğine umutla bakıyordu. Fakat ne oldu? O masa devrildikten sonra Kürtlerle düşmanlık yolu seçildikten sonra bir kez daha Kürtlerin bütün kazanımlarına ve bütün haklarına el konuldu. milletvekillerimiz 4 Kasım Darbesiyle cezaevine gönderildi. Halkın iradesiyle seçilen belediye eşbaşkanları görevinden alındı, yerlerine kayyımlar atandı. Onlar da cezaevlerine gönderildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde fezlekelerle birlikte dokunulmazlıklar kaldırıldı ve  milletvekilliği düşürüldü. İşte bunun en son örneği Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel arkadaşımızın vekilliğinin düşürülmesiydi. Oysa bilsinler ki Semra Güzel kadınların da Amed halkının da Kürtlerin de hala milletvekilidir. Milletvekili olmaya da devam edecektir.

TECRİDİN HİÇ BİR YASAL TARAFI YOKTUR

İşte bütün bu kötülüklerin, bu hukuksuzlukların ve haksızlıkların yaşandığı bir ülkede Türkiye’de AKP hükümetinin tercih ettiği başka bir yol daha var. O da tecrit meselesidir. Evet İmralı Cezaevinde Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit yaklaşık 2 yıldır derinleştirilmiş ve mutlak bir tecrit haline gelmiştir. Bu tecridin gayri meşru olduğunun, Sayın Öcalan’ın avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmemesinin hiçbir yasal tarafı yoktu. Yapılan bu hukuksuzluk hiçbir yasa hükmünde geçerliliği olan bir şey değildir. Tamamen keyfi olarak, AKP’nin keyfine bağlı olarak uygulanan ve tecriti İmralı’dan başlayıp Türkiye’nin her yerine yaymak isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız .Bugün savaşın da tecritin de hukuksuzlukların da adaletsizliklerin de en büyük müsebbibi elbette ki AKP hükümetidir. HDP olarak, bir an önce bu ülkedeki yasaların anayasanın, hukukun, adaletin, işletilmesini ve tecrite bir an önce son verilmesini ifade ediyoruz. Tecritin son bulması için de mitinglerimizi ve etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığa karşı çıkmak kendisine insanım diyen herkesin görevidir, herkesin sorumluluğudur. Dolayısıyla Ankara’ya AKP hükümetine tecrit başta olmak üzere bu hukuksuzluklara bir an önce son vermesini HDP olarak buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bu saldırıların, bu hukuksuzlukların, adaletsizliklerin AKP hükümetini de ayakta tutamayacağını biliyoruz. Artık çürüyen, çöken, yönetmeyen bir iktidar var. Ama karşısında da Kürt halkının, demokrasi güçlerinin, Türkiye halklarının onurlu mücadelesi var. İşte bu mücadeleden de rahatsızlık duyuyorlar. Türkiye halklarının, Kürtlerin yanında olmasına bile tahammül edemiyorlar. Bileşen partilerimize, saldırılar yapıyorlar.

HDP ADALETSİZLİĞİNİZE DİRENİŞİYLE CEVAP VERİYOR

İşte dün DBP’ye bir operasyon yapıldı.Demokratik Bölgeler Partisi  Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, şu an gözaltında. Keskin Bayındır'a yapılan bu saldırı, aslında bütün Kürtlere yapılan bir saldırıdır. HDP’nin bileşenlerine, HDP’nin yanında olanlara, HDP’nin çeperinde olanlara, HDP’ye selam verenlere görün verenlere elini tutanlara yapılan bir saldırıdır. Ama şunu ifade etmek isterim ki artık ne yaparsanız yapın HDP gümbür gümbür geliyor. Sizin saldırılarınıza, hukuksuzluğuna, adaletsizliğinize direnişiyle mücadelesiyle cevap veriyor. Bu hazırlık elbette bir seçim hazırlığıdır. Bunu biliyoruz. Seçimlere giderken HDP’nin yanında kim varsa HDP’nin kolunu kırmak, HDP’nin kanadını kırmak HDP’nin ayaklarını yerden kesmek üzere yapıldığını da biliyoruz. Ama bunlar nafile. Bunların artık ne Kürt halkını ne Türkiye halklarının Türkiye toplumunun sizin bu yaptıklarınıza karnı tok, biliyor ve bunun bilincindedir.

PARİS'TE AYNI KATLİAM OLMAYACAKTI

Dolayısıyla sevgili halkımız sevgili arkadaşlarımız saldırılar her yerde devam ediyor derken dün bir kez daha Fransa'nın başkentinde Paris’te 3 Kürt katledildi. Tam da 9 Ocak tarihinde yakın bir dönemde, yani 9 Ocak 2013’te Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinin yıldönümüne yakın bir tarihte. Biz bu saldırıları, bu katliamların siyasi saldırılar olduğunu, siyasi katliamlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, 9 Ocak’taki Paris katliamında katledilen 3 Kürt siyasetçi kadının gerçek anlamda katilleri bulunmuş olsaydı, gerçek yargılama yapılmış olsaydı dün Paris’te bir kez daha aynı katliam işlenmemiş olacaktı.

KÜRTLER HER YERDE HEDEF

Dün Fransa bir açıklama yaptı. Macron  “Kürtler Paris'te hedef oldu” açıklaması yaptı. Kürtler dünyanın her yerinde hedeftir. bunu biliyoruz. Çünkü Kürtlerin yaşadığı her yerde Kürt düşmanlığı vardır. Kürtler her yerde hedeftir. Çünkü Kürtlere karşı bütün dünya bir olmuş birlik olmuş, inkar ediyor, yok etmeye çalışıyor, siyasetini engelliyor, dilini, faaliyetlerini, mücadelesini engelliyor. Ama şunu da bilsinler ki Kürtler birlik ve beraberliğini de sağlıyor. Bundan sonra da bu birlik ve beraberlik devam edecek. Dünyanın her yerinde Kürtler bir olacak, beraber olacak.

MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ

O yüzden diyoruz ki dünkü saldırı ve katliamın bir an önce araştırılması kim yapmışsa kimler bu operasyona bu katliama ortak olmuşsa bir an önce ortaya çıkarılması gerekiyor ve hesabı sorulmalı, mutlaka cezalandırılmalıdır. İşte bunu için de Kürt halkının da birlik ve beraberliğinin özellikle bu dönem açısından çok elzem olduğunu, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz birlik ve beraberliğimiz koruyacağız. Biz mücadelemizi büyüteceğiz, direnişi büyüteceğiz ve bu saldırılar karşısında pes etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz.

BU ÜLKEYE BAHAR HDP İLE GELECEK

Şimdi bir seçim var önümüzde. Üç ayrı tarih söyleniyor. 20 Nisan, 14 Mayıs ve 18 haziran tarihleri kulislerde dolaşan tarihler. Ancak hangi tarih olursa olsun, hangi zamanda olursa olsun, kış olsun yaz olsun, bahar olsun bu ülkeye baharı da yazı da yaşatacak olan HDP, emek ve özgürlük ittifakı, Türk ve Kürt halkının kardeşliği, birlikteliği ve HDP bileşenleri, ittifakları onların mücadelesi bunun seçim sonucu olacaktır. Kapatma davası var önümüzde. Kobanî Kumpas Davası var önümüzde. Bütün bu hukuksuzluklar devam ederken çalışmalarımızı hiçbir şekilde aksatmadan, ara vermeden gece gündüz demeden 7 gün 24 saat daha güçlü, daha görkemli ve herkese ulaşarak, her eli sıkarak herkesin gönlüne girerek, herkesin kapısını çalarak yapmak zorundayız.  Biliyoruz ki bu ülkenin haklarının HDP’ye ihtiyacı var. HDP'nin de seçimlerde başarılı bir çıkmasına ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığı seçimi  ayrı. Bunu bir kenara bırakıyoruz. Büyük bir güçle büyük bir sayısıyla çok sayıda milletvekiliyle parlamentoya girmeyi ve halkımızı orada temsil etmeyi önümüze bir görev olarak koyduk. Cumnhurbnaşkanını değiştirmek de bu ülkeyi değişitirp dönüştümek de bette bizimle olacak, HDP’yle olacak, HDP’nin gücüyle olacak bunu da kimse aklından çıkarmasın.

KAZANACAĞIZ

İşte adalete en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Adana’da sizlerle olmaktan size hitap etmekten ve bu meydanda olmaktan büyük bir onur duydum. Sizlere geldiğiniz için bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kazanacağımıza, büyük başaracağımıza hepinizin yürekten inanmasını istiyorum. Biz inanıyoruz, bu inançla meydanlardayız, bu inançla buralara geliyoruz. Siz de bu inançla seçimlere kadar çalışmalarını yürütün diyorum."

Miting sanatçı Cevdet Bağca'nın sahne almasıyla sona erdi.

 

Diğer başlıklar

01:24 Kobanê’de SİHA saldırısı
01:18 ABD, Filistin'in BM üyeliğini veto etti
01:14 Kenya’da helikopter kazası: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü
01:10 Meclis İliç Komisyonu’nun üyeleri Resmi Gazete’de
18/04/2024
23:17 Tokat'ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha
23:09 Amed Tiyatro Festivali’nin startı verildi
22:49 Dêrik Belediyesi’nde x-ray cihazları kaldırıldı
22:31 Rönesans Rezidans davası: İmar affı yapan, imzası olan herkes yargılansın
21:31 Tokat’ta ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu, halk sokakta
21:18 DİSK’ten 1 Mayıs’a katılım çağrısı
20:16 Erdoğan, AYM başkanıyla görüştü
20:06 AKP’li belediye, kömür küllerini dereye döktü
19:35 ‘Gardiyanlar, Örkmez ve Uğur’u ‘sizi tecavüzcülerin yanına veririz’ diye tehdit ediyor’
19:22 SES eski Eş Genel Başkanı Erden'in ev hapsi kaldırıldı
19:10 Kadınlar Amed’den seslendi: Devlet şiddetine karşı mücadeleye devam
18:27 Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
18:23 DEM Parti, AK Genel Sekreteri Pejcinovic ile görüştü
17:54 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbetine ÖHD ve DEM Parti’den destek
17:18 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanına ilişkin rapor
17:06 Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 25’lik zam
17:01 Hastane deposunda bir işçi ölü bulundu
15:54 Amed’de kaza: 2’si çocuk 10 yaralı
15:48 21 kişinin hayatını kaybettiği otelin 5 kolonu eksikmiş
15:46 MEB’de ‘ihale’ soruşturmasında 3 gözaltı
15:26 AKP'li Beyoğlu'nun kaldırdığı kadın heykeli yeniden dikildi
14:47 Özerk Yönetim ve Şam yeniden diyalog masasında
14:46 Êlih kayyımı 3 milyar 53 milyon 970 bin TL borç bıraktı
14:44 Wan’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
14:22 Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü
14:21 Uzman çavuş tacizini takip eden Şirnex Barosu’na tehdit
14:20 Kaçak kazıda 3 kişi hayatını kaybetti
14:15 AKP'li yönetim belediye araçlarını bu hale getirdi
13:57 Gazeteci Gültekin hakkında beraat kararı
13:45 Taşımalı oylarla seçilen AKP'liler birbirlerini 'kirli işlerle' suçladı
12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok
14:44 Tutsak Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay engellendi
14:38 Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma
14:33 Wêranşar'da ilk 'Çarşema Sor' kutlaması
14:24 İYİ Parti'den istifa
14:05 BES mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti
14:00 Sağlıkçılardan 'sağlıkta şiddete son' çağrısı
13:42 Erdoğan'dan seçim yorumu: Tek iktidar Cumhurbaşkanı’dır
12:31 Bakan Işıkhan: Temmuz'da asgari ücrete ara zam olmayacak
12:16 Kobanê Davası: 13 tutsak siyasetçi duruşmaya katılmadı
11:49 Tutsak kadınlara tehdit
11:35 Türkiye, Yeşil Gelecek Endeksi'nde son sıralarda
11:11 Yargıtay başkanı seçimi 20'nci tura kaldı
10:50 'Bêrû'nun yasaklanması hukuka aykırı bulundu
10:22 DEM Parti Eş Genel Başkanları: Kobanê Davası tarihi fırsata çevrilebilir
10:19 AYM'den 'tek tip elbise' kararı
10:12 İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi
10:11 Giyadîn’de gözaltı
09:09 Gazeteci Ahmet 176 gündür KDP istihbaratının elinde
09:07 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:05 Mêrdîn kayyımları 3 milyar 502 milyon TL borç bıraktı
09:03 Hak savunucuları: Eylemdeki tutsakların talebi karşılanmalı
09:00 Av. Kaya: Abdullah Öcalan için yeni başvurularımız olacak
09:00 17 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:48 Kato'ya girişlere 15 günlük yasak
16/04/2024
21:43 Özel, Kobanê Davası için heyet görevlendirdi
20:34 Erdoğan, İsrail ile ticarete tepki gösterenleri hedef aldı
19:33 Çukurova’da kadınlardan öz savunma çağrısı
19:20 Wan direnişinin güler yüzlü çocuğu: İrademize sahip çıktık
19:07 Grevdeki işçiler gözaltına alındı
17:19 YSK, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçim itirazlarını reddetti
17:07 Şenyaşar, bariyerlere rağmen eylemini sürdürdü
16:55 Wan direnişinin sembolü Muhammed Orhan tahliye edildi
16:47 Seçimlerdeki şaibelerin araştırılması için önerge
16:44 Leyla Güven’e 5 ay ceza
16:41 Şiddet uygulayan polisler açığa alındı
15:24 Amed’de trafik kazası
15:13 Seçim sonrası yeni anket
14:37 İzmir’de asbestli gemi tepkisi
14:18 17 ve 18'inci turlarda da yeni başkan seçilemedi
13:35 1 Mayıs çağrısı: Adaletsiz düzene karşı alanlara çıkalım
12:46 Hatimoğulları: İktidarın 'çöktürme planı' çökmüştür
12:31 9. Amed Tiyatro Festivali'nde 19 oyun sahnelenecek
12:16 6 kadın gazetecinin davası ertelendi
11:49 Bahçeli seçim başarısızlığını görmedi: Oyumuz yüzde 16,62!
11:38 Cezaevi ve savcılığa İmralı başvurusu
11:37 ÇGD’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödülleri sahiplerini buldu
11:31 Eylemdeki tutsağın annesi: Talepleri talebimizdir
11:05 BİSAM: Yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL
11:01 Kobanê Davası'nda yarın tutukluluk incelemesi yapılacak
10:57 İstanbul’da ev baskınları
09:58 Altın fiyatlarında yeni rekor
09:10 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 175 gündür haber yok
09:09 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:06 Ayşe Gökkan: Özel savaşa karşı özsavunma halkası genişletilmeli
09:03 Celadet Elî Bedirxan için saygı gecesi düzenlenecek
09:02 Hevsel'de çok emek az kazanç
09:01 Wêranşar'da Çarşema Sor kutlanacak
09:00 16 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:30 Qileban’da kaza: 4 kişi hayatını kaybetti
08:17 DAİŞ’liler 100 küçükbaş hayvan kaçırdı
08:10 91 kurum ve isimden CPT'ye İmralı mektubu
15/04/2024
21:55 AK önünde Abdullah Öcalan için miting: Sessizliği kabul etmeyeceğiz
21:34 İsrail'den İran saldırısına karşılık verme kararı
21:27 Filistinli Gazeteciler Sendikası: İsrail mart ayında 6 gazeteciyi öldürdü
19:14 Girê Sor’da aracın çarptığı çocuk yaşamını yitirdi
18:34 Adana Kadın Platformu’ndan fail H.İ’nin beraatine tepki
17:12 Şemzînan’da polisten yurttaşlara tehdit ve hakaret
16:48 DEDAŞ'tan boş daireye 34 bin TL fatura!
16:36 Adalet Bakanlığı’nın üç kapısı da Emine Şenyaşar’a kapalı
16:28 BES-AR: Yoksulluk sınırı 66 bine dayandı
16:23 Üniformalı tacizine tepki: Özsavunmamızı geliştireceğiz