Cinayetler arttıkça 'karanlık' bağlar ortaya çıktı

img
AMED - AKP-HÜDA PAR ortaklığı sonrası yeniden gündeme gelen Hizbullah’ın işlediği cinayetler arttıkça, JİTEM-ordu-polisle olan ilişkiler daha da görünür oldu. Şahit İmam, "İlim grubunun silahlı kanadına operasyon yapılmıyordu. Bütün emareler, İlim'in desteklendiği yönünde” dedi. 
 
AKP ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ortaklığının yeniden gündeme getirdiği Hizbullah’ın örgüt yapısı ve cinayetlerine bugün, Menzil Grubu’na dönük gerçekleştirilen saldırılarla devam edeceğiz. 
Hizbullah, 3 Aralık 1991’de PKK’li olduğunu öne sürdüğü Süryani Mihal Bayru’nun öldürülmesinin ardından Kurdistan'da sivillere dönük saldırıları arttırdı. Saldırılar arttıkça Hizbullah-JİTEM ve Hizbullah-ordu-polis işbirliği de ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu işbirliği Meclis’te zaman zaman dile getiriliyor, soru önergeleri veriliyordu. Ancak buna rağmen cinayetler de sürüyor, tetikçiler yakalanmıyordu. Hizbullah, 1993-94 yılları sonrasında yurtsever Kürtlere karşı saldırılarını, bu kez kendisine destek vermeyen ve teşhir eden İslami kesimlere yöneltmeye başladı. İlk hedef ise, kendisine rakip olarak gördüğü ve Batı’dan Hizbullah’a gelen desteğin kesilmesi için İslami camia üzerinde baskı kuran Menzil Grubu oldu. Taşlı ve sopalı saldırılar, satırlı ve silahlı saldırılara dönüştü. 
 
SATIRLI SALDIRILAR BAŞLATILDI 
 
İlk saldırı 17 Eylül 1993’te Amed’deki Sümer Camisi’ndeki Menzil etkinliğine dönük oldu. Satırlı, taşlı ve sopalı saldırıda 2 kişi öldürüldü. Menzil Grubu'ndan yanıt gecikmedi; Hizbullah’ın hücre evlerine ar arda baskınlar düzenleyerek, ağır darbeler vurmaya başladı. Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu'nun Amed’te kaldığı hücre evi Menzilciler tarafından tespit edilince, hızla yeri değiştirildi. Velioğlu, saldırıdan kurtarılmasının ardından Menzil Grubu'na yönelik devletin baskısı başladı. Amed, Êlih ve Mêrdin’deki karşılıklı çatışmalarda 72 Menzil üyesi, 100’ün üzerinde Hizbullah tetikçisi öldürüldü. Çatışma Menzil lehine seyrederken, Menzil üyelerinin evlerine seri baskınlar düzenlenmeye başlandı. Uzun süren gözaltı ve tutuklamalarla Menzil, Hizbullah lehine güçten düşürüldü. Bu dönemde Hizbullah’ın hiçbir hücre evine baskın yapılmadı, üyeleri gözaltına alınmaması ise dikkat çekti. 
 
Menzil Grubu’nun kalan üyeleri, saldırı ve baskılara karşı Kurdistan’ı terk ederek, farklı kentlere kaçmak zorunda kaldı. Bunlar arasında Menzil’in lideri Fidan Göngür, sonraki lideri Mele Mensur ve Vahdet’in lideri Abdulvahap Ekinci de bulunuyordu. 
 
TÜM İSLAMİ ÖRGÜTLER HEDEF ALINDI
 
Hizbullah, bu dönemde aynı zamanda Kurdistan’da gelişim aşamasında olan ve Kürt medrese geleneğinden gelen tüm örgütlü ve örgütsüz İslami görüşteki yapıları hedef aldı; ya biat ya da ölüm seçeneği dayatıldı. Hizbullah, Menzil lideri Fidan Göngür, Vahdet üyeleri, Med Zehra lideri İzzettin Yıldırım, Partiya İslamiya Kudistan üyeleri, İslami Hareket’in önde gelenlerinden Abdulhalim Altunal ve Bahri Tekin’i öldürdü. 
 
CAMİ İMAMLARI ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Hizbullah, kendisine biat etmeyen, eylemlerini tasvip etmeyen ve kendi camilerinde örgütlenmesine izin vermeyen imamları da hedef aldı. Bu imamlardan en bilinenlerden olan Ubeydullah Dalar ve Saddık Turhallı, Hizbullah tarafından öldürüldü. Hizbullah’ın bu dönemde oluşturduğu strateji, saldırı biçimi ve korunmasındaki her kapı devlet dairelerini çıkıyordu. 
 
HİZBULLAH'IN DİĞER ÖRGÜTLERE YAKLAŞIMI  
 
Hizbullah’ın kuruluş aşamasında Menzil grubu içinde yer alan Şahit İmam, saldırıları, Hizbullah ile Menzil arasındaki ideolojik farklılıkları, Hizbullah-HÜDA PAR arasındaki ilişkiye dair tanıklıklarını bu dosya dizisinde anlattı. 11 Eylül 1994'te kaçırıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Menzil Grubu’nun lideri Fidan Göngür’ün çok yakınında bulunan Şahit İmam, Hizbullah’ın 1993’te yönünü yeniden Menzil’e çevirdiğine işaret ederek, "İlim (Hizbullah), PKK’ye saldırılarda bulunduğu süreçte, Menzil ve benzeri gurupların kendilerine destek vermemesinden kaynaklı alttan alta kindarlık besliyordu. Onların deyimiyle, ‘Biz cihat ederken, dinsizlerle çatışırken, kâfirlerle ve Ermenilerle çatışırken neden bizi yalnız bıraktınız?’ zihniyeti işleniyordu. Menzil de ısrar ve inatla bu çatışmanın yanlış olduğunu ve bu çatışmanın tarafı olmayacağını söylüyordu. Biz, başımızda bir sistem varken, bütün konularda bizi ezen, bize zulüm eden, dini, milli haklarımızı kullanmaya engel bir sistem varken, bizimle çatışması söz konusu olmayan, ideolojik farklılığı vardır diye, bir Kürt hareketiyle çatışmamızın aptallık olduğunu söylüyorduk” diye konuştu. 
 
VAHDET HAFTASI'NDA SALDIRI 
 
Hizbullah’ın Menzil’e yeniden saldırı başlatmasının ve ilk ölüm olayının İslami camiada önemli bir yeri olan “Vahdet Haftası”nda, yani 17 Eylül 1993’te gerçekleştirdiğini anımsatan Şahit İmam, “O süreçte İlim çatışırken, Menzil sahada daha fazla kitleselleşme, daha fazla açılım yapma, daha fazla kitap ve dergi çıkarma faaliyetlerine yoğunlaştı. İlim ise, dergi çıkarmayı gereksiz, kitle iletişim araçlarını kullanmayı saçma görüyordu. Ama Menzil başından beri üniversite gençliğiyle diyalog kuran, dergi çıkaran, yazılar yazan şeyler yapıyordu. Bu sürede Menzil, üniversitelerde ve sahada yayılırken ve bir miktar daha kabul ve makul bir yapı olarak kabul görülüyordu. İlim ise, illegaliteyle tamamen haşır neşir olduğu için bu sefer Menzili durdurmak istedi. Menzil, İlim karşısında tek alternatifti. ‘Sen bu yönteminle yanlış yapıyorsun’ diyen tek yapıydı. Muhtemeldir ki bu sistemin de işine gelmediği için (birileri çatışırken birileri bahçede sessiz sedasız yayılıyorken ve sistem içinde zararlı bir yapıyken) Menzil, bu çatışma sürecinin içine çekildi ve sistematik fiili saldırılar başladı. Çok ilginçtir ilk yoğun saldırılar Vahdet Haftası’na, radikal İslami kesimin kutladığı Vahdet Haftası, Eylül ayına denk gelmişti. Müslümanlar arası birlik anlamın gelen o haftada, Menzil halkın katılımıyla çok büyük bir program yaptı. Sümer Camisi’nde gerçekleşen o programdan sonra aynı gün içerisinde 9/10 kişi satırlı saldırıya uğradı. Bu 93'teki satırlı ilk saldırıydı. 17 Eylül’de o saldırıdan kaynaklı ilk ölümün olduğunu biliyorum. Bunlardan biri Mele Ahmet adından Menzil’den biriydi. Diğeri ise Ferit Nergiz adında işportacılık yapan gariban bir esnaftı. Satırlı saldırıda ikisi de öldü” sözleriyle o dönemi anlattı. 
 
MENZİL’DEN 'KARŞILIK VERME' KARARI
 
Satırlı saldırıda iki kişinin ölmesinin ardından Menzil’e yoğun ve sistematik saldırılar başlatıldığını ifade eden Şahit İmam, “Bir süre sonra Menzil kamuoyun ikinci kez bildiri dağıttı. İlki Aydınlık gazetesinin ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının tercüme edip dağıtmasına karşı Mersin ve Kurdistan’ın 11 ilinde eş zamanlı bildiri dağıtılmıştı. İkinci bildiri, İlim grubunun saldırılarına karşılık verilmesine ilişkindi. Yanlış hatırlamıyorsam bildiride, ‘Yıllardır bize saldıran, kendine Hizbullah diyen ama bizim kendisine Hizbul-zulüm dediğimiz bir yapı var. Bize karşı sistematik bir saldırıdadır. Biz de halkımızla birlikte mecbur kalıp bunlara karşı savaşmakla mükellefiz. Karşılık vermek kaçınılmazdır’ ifadelerinin yer aldığı bir bildiriydi. Biz bu bildiriyi dağıttık, bildiri dağıtma sırasında Menzil’den bir kişi kaçırıldı. Bu kişi Hazrolu, lise son sınıfta okuyan Sedat adında bir çocuktu. Şu ana kadar ortaya çıkmadı, kimin tarafından kaçırıldığı bilinmiyor” ifadelerini kullandı. 
 
KARŞILIKLI ÇATIŞMALAR
 
Menzil’in 17 Eylül’deki ölümlü saldırıdan sonra Hizbullah’a Ekim ayında "yanıt" verdiğini belirten Şahit İmam, şunları söyledi: "Bu bildiri ve olaylardan sonra Menzil tarafından karşılık verildi. 1993 Ekim ayı başlarından başlayarak, 1994 Nisan ayına kadar Diyarbakır ve Batman olmak üzere şehirlerde karşılıklı çatışmalarda 100’ye yakın insan öldü. 1994 Nisan ayında Menzil’e çok yoğun polis operasyonları başlatıldı. Menzil'in o dönemde Diyarbakır ve Batman’daki bütün silahlı üyeleri yakalandı. Tabii aylarca süren teknik takipler sonucunda hücreler tespit edilip basıldı, kitlesel tutuklamalar başladı. Dolayısıyla Menzil'in silahlı kanadı o operasyonlarla birlikte tüketildi. Menzil’in öncüleri aranmaya başlandı, tutuklananlar oldu, gizlenenler oldu, metropollere taşınmalar oldu. Menzil’in bir numaralı insanı Fidan Güngör’le beraber çalışan Mola Mansur Güzelsoy’du yurtdışına gitmek zorunda kaldı, çünkü aranıyordu. Mola Mensur Güzelsoy yurtdışına gittikten sonra İran’da 96’nın başında beyin ameliyatından sonra vefat etti. Nisan ayında dediğim operasyondan sonra Fidan Güngör aranmaya başlandı. Menzil'in önüne gelen isimleri -yani yakalanmayan, baskınlarda ele geçmeyenler- saklanmak zorunda kaldı. Mola Mansur o dönemde Adana’ya, Fidan Güngör İstanbul’a yerleşti.” 
 
FİDAN GÜNGÖR NASIL KAÇIRILDI?
 
İstanbul’da kaçak yaşayan Fidan Güngör’ün, Hizbullah’tan ayrıldığı görüntüsü veren ve Menzil’in güvenini kazanmaya çalışan Murat Filiz adlı bir kişinin “elimde önemli belgeler var” diyerek Güngör’le irtibat kurduğunu aktaran Şahit İmam, Fidan’ın 11 Eylül 1994 tarihinde bu kişi ve beraberindekiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Güngör’ün hareketini toparlama çalışması yürüttüğünü ifade eden Şahit İmam, şöyle devam etti: “Biri gelip Fidan Güngör’e, İlim grubundan ayrılan Murat Filiz isimli Batman asıllı birinin elinde çok önemli bilgi ve belgelerin olduğunu ve bunu paylaşmak istediği bilgisini veriyor. Güngör, bunu kişinin güvenilir olup olmadığını araştırıyor. Murat Filiz, görüşmeden birkaç ay önce profesyonel bir şekilde kendini onlardan ayrı gösteren, aleyhlerine konuşan, bu görüntüyü vermek için onlarla tartışıp, tehdit edildiğini söyleyerek, etrafındakilerde güven oluşturarak, onlar üzerinden Fidan Güngör’e ulaşıyor. Güngör’e bir mesaj iletiyor: ‘Ben Fidan Güngör’le görüşmek istiyorum. Bazı konular var, onunla paylaşmak istiyorum. Çok önemli bilgilerdir’ diye. Güngör bu güvendiği insanlar üzerinde gelen bu bilgilerle Murat Filiz ile görüşmek için bir ev belirleniyor. Eve girer girmez Fidan Güngör’ü başka bir odaya, Sabahattin Talayhan’ı başka bir odaya alıyorlar. Bundan sonrakiler Filiz’in ifade tutanaklarındandır. Diyor ki ‘İkisine uyuşturucu iğne yaptık. Sabahattin Talayhan’ı hemen orada boğduk, Fidan Güngör’ü ellerini kollarını bağladık. Gözlerini koli bandıyla bantladı. Daha önce hazırlanmış bir kanepenin içerisine koyduk. Ev taşınıyor havasıyla onları taşıdık. Batman’dan gelen kamyonete yükledik, o kamyonet hazırdı. Ondan sonra örgütün nereye götürdüğünü bilmiyorum.’ Güngör’ün kaçırılma olayı böyle gerçekleşiyor.” 
 
Fidan Güngör’den bir daha haber alınmadığını dile getiren Şahit İmam, Menzil’e 1994 Nisan’ındaki operasyonlar ve Hizbullah’ın Fidan Güngör’ü kaçırıp öldürmesi sonrası saldırıların yavaşladığını belirtti. İmam, “Nisan’daki operasyonlardan sonra İlim tarafından toplamda 2-3 eylem oldu. Fidan Güngör’ün kaçırılmasından sonra sanırım bir tane daha olay oldu. 96’da Mehmet Polat adlı Kulplu bir arkadaşa yönelikti." 
 
‘EMARELER İLİM'İN DESTEKLENDİĞİ YÖNÜNDE’
 
Şahit İmam, devletin Hizbullah’a desteğine dair ise şunları söyledi: "İlim, PKK ile çatıştığında batıdaki İslamcı yapılardan destek aldılar. Biz, onlarla temasa geçerek bunun yanlışlığını söyleyip, ‘Neden onlara destek veriyorsunuz, neden Kürtlerin birbirini öldürmesinde rol sahibi oluyorsunuz’ diye batıdakileri uyarınca bazıları İlim’den desteklerini çektiler. Sonra Menzil'e saldırılar olunca batıdaki grupların çok büyük çoğunluğu İlim'den desteğini çekti. Ama İlim’in PKK’yle çatışması sırasında, devletin en azından operasyonlarına tabii olmama, yakalananların anında bırakılması, göz yumulması, kimi bazı ilişkilerle desteklendiği konusundaki o kurulan ağ ve ilişkiler, Menzil’e saldırı sırasında da sürdü. 5-6 yıllık silahlı eylem geçmişi olan İlim grubunun o zaman için silahlı kanadına operasyon yapılmıyor, çökertilmiyor, ama 4-5 ay içerisinde Menzil’in silahlı kanadı çökertiliyor. Bu bir kayırmanın bariz işareti değil midir? Bir tarafı desteklemenin en açık delili değil midir? İşte silah verildi, para verildi, güç verildi diyebilecek somut kanıt elimizde yok. Bunu göremedik, çünkü zaten devlet bunu göstere göstere de yapmaz. Çünkü kontravari bir eylem yapıyor. Devlet, kendini işin içerisinde göstermemeye çalışıyor, çünkü bu onun başına iş açar. Ama görünen bütün emareler, İlim grubunu desteklendiği, kayırdığı yönünde.”
 
Yarın: Hizbullah ve diğer yapılar, devletin kontrolüne mi geçti? Kobanê serhildanı döneminde HÜDA PAR nasıl sahaya sürüldü? HÜDA PAR’ın Cumhur İttifak’ın katılması ne anlama geliyor?
 

Diğer başlıklar

21/10/2024
23:17 Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istemi
21:29 Cizîr’de şüpheli ölüm
21:04 Lübnan’dan İsrail'e roket saldırısı
20:26 Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı
19:40 Federe Kürdistan Bölgesi Parlamento seçim sonuçları açıklandı
19:32 Bayındır: Kürtler büyük direniyor
19:08 ‘Sağlığın piyasallaşması bebek ölümlerine neden oldu’
18:24 Adana’da 3 kadın katledildi
17:10 Kuşçu'yu katleden Erat’a ağırlaştırılmış müebbet
16:13 Hezex'te arazi kavgası: 1 ölü
15:25 ‘Özgürlük’ mitingi engeline dair suç duyurusu
15:24 Asistan hekimler iş bıraktı
15:03 Demirtaş: Temel sorunların çözümünde siyaset rol üstlenmeli
14:51 Şems Seçim İzleme Ağı: Oy gizliliği ihlal edildi
14:45 500 isimden gazetecilere verilen cezanın iptali için mektup
14:32 Özel: Sorunu çözeceksek tüm aktörler kıymetlidir
14:12 Êzidîlerin başlattığı ‘özgürlük’ kampanyası 1 yılını doldurdu
14:05 Kırşehir Cezaevi’ndeki ihlaller Meclis gündeminde
14:02 Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kapatma davası ertelendi
13:31 Emeklilerden hükümete: Geçinemiyoruz haberiniz var mı?
13:26 Güzeldere geçidinde kar yağışı
13:25 TJA’dan ‘Yenidoğan Çetesi’ açıklaması
11:57 Demirtaş'tan çağrı metni: Kadınların çığlığını duyuyoruz
11:44 Temizer’in ön otopsi raporu belli oldu
11:40 Basın örgütlerinden DFG Eşbaşkanı Müftüoğlu’nun karar duruşmasına çağrı
11:35 Mêrdîn'de gözaltına alınanlar serbest
11:12 AK’ye mektup kampanyası: İmralı’daki işkence için adım atın
11:05 Tarımsal girdi fiyatları 1 yılda yüzde 33,25 arttı
10:19 Federe Kürdistan Bölgesi seçim sonuçları
10:09 DEM Parti: Sağlık Bakanı derhal istifa etmeli
09:48 ‘Alimler, Analar ve Pirler’ buluşması: Çürümeye dur demeli
09:44 Ölmüş hayvanları barınağa bırakanlar hakkında suç duyurusu
09:43 'Bombalı kumpas' soruşturmasında takipsizlik kararı
09:13 ‘Tarafsızlara’ geçmeyi reddeden 30 yıllık tutsağın tahliyesine engel
09:02 Wan’daki yurttaşlar: Muhatap Abdullah Öcalan’dır
09:02 'Samimi bir çözüm isteniyorsa İmralı'nın kapıları açılmalı'
09:02 Miks 6 ay süren kışa hazırlanıyor
09:00 Birçok kent için kuvvetli yağış uyarısı
09:00 21 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:33 Fethullah Gülen öldü
08:32 Xwebûn 'Çözüm İmralı'da' manşetiyle çıktı
20/10/2024
23:20 İsrail'in Lübnan'a saldırılarında 2 bin 464 kişi öldü
22:40 Ömer Öcalan: İmralı için neden hukuk uygulanmıyor?
21:21 Federe Kürdistan'da seçime katılım oranı yüzde 64
21:13 Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni konserle son buldu
20:53 Mêrdîn’de mahsere şenliği
19:49 Baroların seçim sonuçları
19:41 Tahliye edilen Karataş'tan tutsaklar için mücadele çağrısı
19:31 ‘İnançları kullanan iktidara karşı birlikteliğe ihtiyaç var’
19:14 Demirtaş, ziyaret öncesi Özel'e çağrı metni verecek
19:00 Fernas direnişinde anlaşma sağlandı
18:52 Adana'da Öz ve Demir aileleri barıştırıldı
18:33 İstanbul Barosu'da 22 yılın ardından değişim: Yeni başkan Kaboğlu
18:27 Pirsûs Belediyesi'nden istismar semineri
18:15 Federe Kürdistan'da oy verme işlemi tamamlandı
18:07 Kürtçe Kitap fuarı sona erdi
17:14 Cegerxwîn, şiirleri ile anıldı
17:07 Pîran'da madenin yarattığı tahribat incelendi
17:00 Kadınlar Rojin Kabaiş için yürüdü
16:46 Aileleri polis tarafından aranan öğrenciler: ‘Suç’ işlemeye devam edeceğiz
16:29 İşçi Emekçi Birliği’nden miting: Gücümüzü örgütleyelim, direnişi büyütelim
15:59 Mêrdîn’deki sokağa çıkma yasağı sonlandırıldı: 4 gözaltı
15:46 Eyn İsa’ya saldırı: 3 çocuk katledildi
15:45 YNK Seçim Sorumlusu: KDP'liler halka baskı uyguluyor
15:35 Kaboğlu: Demokratik Cumhuriyet borcumuzdur
15:29 Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren tutsak Temizer'in taziyesine ziyaret
15:27 Tarih ve Gastronomi Şöleni’nde yöresel sunumlar yapıldı
14:03 ‘Alimler, Analar ve Pirler Buluşması’: Ahlaklı toplum vicdanda başlar
13:48 Çocuklar için 'sokakta spor ve müzik' etkinliği
13:08 Avukatlardan meslektaşlarına oy kullanma çağrısı
13:07 Gazeteci Gök ve Müftüoğlu’nun duruşmalarına çağrı
12:49 Meclis'te bütçe maratonu başlıyor
12:43 Kerboran’da şüpheli çocuk ölümü
12:37 Federe Kürdistan’da sandık çağrısı: Değişime ihtiyaç var
12:30 DBP İstanbul’da örgütlenmeyi tartıştı: Mahalle, mahalle örgütleneceğiz
12:07 KDP Türkiye’den getirdiği sahte seçmene oy kullandırıyor
11:21 'Yenidoğan Çetesi' iddianamesi: Bebeği narkotik ilaçla uyutmuşlar
10:44 Muğla'da orman yangını devam ediyor
10:43 Mesrur Barzani’den Türkiye itirafı
10:38 Türkoğlu: Barış ‘jin, jiyan, azadî’ felsefesi ile yüzleşmekle olur
10:11 Kılıçdaroğlu hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ soruşturması
10:06 Anneler: Barış için Sayın Öcalan ile görüşülmeli
09:43 Tahliye olan yazarlar: Dilin gelişmesi için daha çok üreteceğiz
09:42 Şenyaşar ailesi 6 yıl 4 ay sonra taziye kuracak
09:09 Kadınlar kendilerini güvende hissetmiyor: Özsavunma şart
09:08 30 yıllık geçim kaynağı: Arıcılık
09:08 Tutsaklara ağız içi arama ve kelepçeli muayene dayatması
09:07 Ortadoğu'da savaş tırmanıyor: Kürtlerin ne yapacağı önemli
09:05 Kadınlar: Mücadele ortak bir paydada yürütülmeli
09:05 'Türk bayraklı bikini' paylaştın soruşturması
09:00 20 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:39 Dîlok Barosu kurulunda tecrit tepkisine saldırı girişimi
08:14 Mêrdîn’de 2 mahallede sokağa çıkma yasağı ve baskın
08:03 Federe Kürdistan’da parlamento seçimleri başladı
19/10/2024
23:33 Gever'de şüpheli kadın ölümü
22:44 Tahliye olacağı gün yaşamını yitiren tutsak Temizer toprağa verildi
21:34 İzmir Barosu genel kurulunda 'jin, jiyan, azadî' sloganı
21:06 Kadınlar: 25 Kasım'da Tünel Meydanı’nda buluşalım
20:27 Şehba köylerine obüslü saldırı
19:45 Kadınlar ‘Kendime Mektup’ kitabının söyleşisinde buluştu
19:40 Kültürel Soykırım panelinde 'örgütlenme' vurgusu
19:19 Kaboğlu: Adil yargılanma hakkını korumakla yükümlüyüz
19:08 Şüpheli ölen tutsağın babası: Bırakılması gerekirken kelepçeleyip götürdüler
18:47 Hediye Kalkan’ın yorumuyla 'Bilbilo'
18:33 ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi: Direne direne kazanacağız
18:20 Şamîran Kadın Yaşam Merkezi açıldı
18:09 Tuncel: 13 Ekim'de verilen 'özgürlük' mesajı iyi görülmeli
17:47 Erdoğan ve Scholz savunma sanayini görüştü
16:45 Tahliye kararı verildiği gün şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
16:38 YNK özel oylamada 70 bin oy aldı
16:11 Cenazesi 3 yıl sonra ailesine teslim edildi
15:22 Erxenî'de Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni
15:06 DEM Parti Sözcüsü: Tecrit kaldırılmalı, Öcalan tartışmalara dahil edilmeli
15:01 Hasta tutsaklar Onaran, Yılmaz ve Tokmak’ın tahliyesi talep edildi
14:48 İstanbul Barosu'nun genel kurulu başladı
14:39 'Yenidoğan çetesi' soruşturması: 9 hastanenin ruhsatı iptal edildi
14:35 Fadıl Şenyaşar: Halkın sahiplenmesiyle dışarıdayım
14:19 JRO: Federe Kürdistan'da gazetecilerin seçim takibi engellendi
13:56 107 haftadır direnişteler
13:54 Bayındır: Abdullah Öcalan’ın başaktör olmadığı hiçbir süreç samimi değildir
13:17 Fehmi Tosun'un kızı: Hesap sormak için buradayız
12:00 Kayıp yakınları: Çözüm istiyorsanız cinayetleri aydınlatın
11:48 Kolberlere saldırı sürüyor
10:45 YNK’li aday: Büyük değişimler olacak
09:52 İnternet oyununda hediye transferi 'örgüte finans sağlamak' sayıldı
09:46 Seveni çok bakanı yok
09:45 İtalyan Bonaccorsi: Gerçeği özgürleştirmek için mücadele etmeliyiz
09:05 Yeraltındaki yaşama ışık tutan sergi
09:02 Alıkonulan gençlere şiddet, tehdit ve hakaret
09:02 İşçi kıyımı sürüyor: Tek yol örgütlü mücadele
09:01 Tekerlekli sandalyeye bağlı tutsak ‘dikkat, kaçabilir’ notuyla sevk edildi
09:01 Depremde hasar gören hastanenin yenilenmesi talebi
09:01 Qileban'da 'çatlak baraj' korkusu
09:01 Kürtçe Kitap Fuarı: Halk sahip çıkıyor, soruyor, okuyor
09:00 Çocuğa cinsel taciz, ailesine tehdit
09:00 19 EKİM 2024 GÜNDEMİ
18/10/2024
23:35 ‘Yenidoğan çetesi’ sermayeyi önceleyen politikaların sonucu’
23:19 DEM Parti’den Kadir İnanır’a ziyaret
22:28 BDP Adana İl Başkanı Karataş tahliye oldu
22:19 Dîlok’ta çocuklardan yürüyüş: Susma
21:20 Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı
20:37 Kadınlardan meşaleli yürüyüş: Artık yeter şiddete dur de
20:07 Kürtçe Kitap Fuarı 3’üncü gününde
19:47 Eğitim Sen’den MEB protestosu: AKP elini kadınlardan çek
19:15 Dîlok’ta Fernas işçileriyle dayanışma açıklaması
19:02 Federe Kürdistan’da özel oylama tamamlandı
18:26 YJA Star’lı Stêrk’in cenazesi 79 gün sonra verildi
17:37 Etki ajanlığı ‘casusluk düzenlemesi’ olarak yeniden Meclis’te
17:29 Elbak’ta yasak sonrası operasyon başlatıldı
17:17 Avukat Rişvanoğlu’na tehdide tepki ve suç duyurusu