Cinayetler arttıkça 'karanlık' bağlar ortaya çıktı

img
AMED - AKP-HÜDA PAR ortaklığı sonrası yeniden gündeme gelen Hizbullah’ın işlediği cinayetler arttıkça, JİTEM-ordu-polisle olan ilişkiler daha da görünür oldu. Şahit İmam, "İlim grubunun silahlı kanadına operasyon yapılmıyordu. Bütün emareler, İlim'in desteklendiği yönünde” dedi. 
 
AKP ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ortaklığının yeniden gündeme getirdiği Hizbullah’ın örgüt yapısı ve cinayetlerine bugün, Menzil Grubu’na dönük gerçekleştirilen saldırılarla devam edeceğiz. 
Hizbullah, 3 Aralık 1991’de PKK’li olduğunu öne sürdüğü Süryani Mihal Bayru’nun öldürülmesinin ardından Kurdistan'da sivillere dönük saldırıları arttırdı. Saldırılar arttıkça Hizbullah-JİTEM ve Hizbullah-ordu-polis işbirliği de ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu işbirliği Meclis’te zaman zaman dile getiriliyor, soru önergeleri veriliyordu. Ancak buna rağmen cinayetler de sürüyor, tetikçiler yakalanmıyordu. Hizbullah, 1993-94 yılları sonrasında yurtsever Kürtlere karşı saldırılarını, bu kez kendisine destek vermeyen ve teşhir eden İslami kesimlere yöneltmeye başladı. İlk hedef ise, kendisine rakip olarak gördüğü ve Batı’dan Hizbullah’a gelen desteğin kesilmesi için İslami camia üzerinde baskı kuran Menzil Grubu oldu. Taşlı ve sopalı saldırılar, satırlı ve silahlı saldırılara dönüştü. 
 
SATIRLI SALDIRILAR BAŞLATILDI 
 
İlk saldırı 17 Eylül 1993’te Amed’deki Sümer Camisi’ndeki Menzil etkinliğine dönük oldu. Satırlı, taşlı ve sopalı saldırıda 2 kişi öldürüldü. Menzil Grubu'ndan yanıt gecikmedi; Hizbullah’ın hücre evlerine ar arda baskınlar düzenleyerek, ağır darbeler vurmaya başladı. Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu'nun Amed’te kaldığı hücre evi Menzilciler tarafından tespit edilince, hızla yeri değiştirildi. Velioğlu, saldırıdan kurtarılmasının ardından Menzil Grubu'na yönelik devletin baskısı başladı. Amed, Êlih ve Mêrdin’deki karşılıklı çatışmalarda 72 Menzil üyesi, 100’ün üzerinde Hizbullah tetikçisi öldürüldü. Çatışma Menzil lehine seyrederken, Menzil üyelerinin evlerine seri baskınlar düzenlenmeye başlandı. Uzun süren gözaltı ve tutuklamalarla Menzil, Hizbullah lehine güçten düşürüldü. Bu dönemde Hizbullah’ın hiçbir hücre evine baskın yapılmadı, üyeleri gözaltına alınmaması ise dikkat çekti. 
 
Menzil Grubu’nun kalan üyeleri, saldırı ve baskılara karşı Kurdistan’ı terk ederek, farklı kentlere kaçmak zorunda kaldı. Bunlar arasında Menzil’in lideri Fidan Göngür, sonraki lideri Mele Mensur ve Vahdet’in lideri Abdulvahap Ekinci de bulunuyordu. 
 
TÜM İSLAMİ ÖRGÜTLER HEDEF ALINDI
 
Hizbullah, bu dönemde aynı zamanda Kurdistan’da gelişim aşamasında olan ve Kürt medrese geleneğinden gelen tüm örgütlü ve örgütsüz İslami görüşteki yapıları hedef aldı; ya biat ya da ölüm seçeneği dayatıldı. Hizbullah, Menzil lideri Fidan Göngür, Vahdet üyeleri, Med Zehra lideri İzzettin Yıldırım, Partiya İslamiya Kudistan üyeleri, İslami Hareket’in önde gelenlerinden Abdulhalim Altunal ve Bahri Tekin’i öldürdü. 
 
CAMİ İMAMLARI ÖLDÜRÜLDÜ 
 
Hizbullah, kendisine biat etmeyen, eylemlerini tasvip etmeyen ve kendi camilerinde örgütlenmesine izin vermeyen imamları da hedef aldı. Bu imamlardan en bilinenlerden olan Ubeydullah Dalar ve Saddık Turhallı, Hizbullah tarafından öldürüldü. Hizbullah’ın bu dönemde oluşturduğu strateji, saldırı biçimi ve korunmasındaki her kapı devlet dairelerini çıkıyordu. 
 
HİZBULLAH'IN DİĞER ÖRGÜTLERE YAKLAŞIMI  
 
Hizbullah’ın kuruluş aşamasında Menzil grubu içinde yer alan Şahit İmam, saldırıları, Hizbullah ile Menzil arasındaki ideolojik farklılıkları, Hizbullah-HÜDA PAR arasındaki ilişkiye dair tanıklıklarını bu dosya dizisinde anlattı. 11 Eylül 1994'te kaçırıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Menzil Grubu’nun lideri Fidan Göngür’ün çok yakınında bulunan Şahit İmam, Hizbullah’ın 1993’te yönünü yeniden Menzil’e çevirdiğine işaret ederek, "İlim (Hizbullah), PKK’ye saldırılarda bulunduğu süreçte, Menzil ve benzeri gurupların kendilerine destek vermemesinden kaynaklı alttan alta kindarlık besliyordu. Onların deyimiyle, ‘Biz cihat ederken, dinsizlerle çatışırken, kâfirlerle ve Ermenilerle çatışırken neden bizi yalnız bıraktınız?’ zihniyeti işleniyordu. Menzil de ısrar ve inatla bu çatışmanın yanlış olduğunu ve bu çatışmanın tarafı olmayacağını söylüyordu. Biz, başımızda bir sistem varken, bütün konularda bizi ezen, bize zulüm eden, dini, milli haklarımızı kullanmaya engel bir sistem varken, bizimle çatışması söz konusu olmayan, ideolojik farklılığı vardır diye, bir Kürt hareketiyle çatışmamızın aptallık olduğunu söylüyorduk” diye konuştu. 
 
VAHDET HAFTASI'NDA SALDIRI 
 
Hizbullah’ın Menzil’e yeniden saldırı başlatmasının ve ilk ölüm olayının İslami camiada önemli bir yeri olan “Vahdet Haftası”nda, yani 17 Eylül 1993’te gerçekleştirdiğini anımsatan Şahit İmam, “O süreçte İlim çatışırken, Menzil sahada daha fazla kitleselleşme, daha fazla açılım yapma, daha fazla kitap ve dergi çıkarma faaliyetlerine yoğunlaştı. İlim ise, dergi çıkarmayı gereksiz, kitle iletişim araçlarını kullanmayı saçma görüyordu. Ama Menzil başından beri üniversite gençliğiyle diyalog kuran, dergi çıkaran, yazılar yazan şeyler yapıyordu. Bu sürede Menzil, üniversitelerde ve sahada yayılırken ve bir miktar daha kabul ve makul bir yapı olarak kabul görülüyordu. İlim ise, illegaliteyle tamamen haşır neşir olduğu için bu sefer Menzili durdurmak istedi. Menzil, İlim karşısında tek alternatifti. ‘Sen bu yönteminle yanlış yapıyorsun’ diyen tek yapıydı. Muhtemeldir ki bu sistemin de işine gelmediği için (birileri çatışırken birileri bahçede sessiz sedasız yayılıyorken ve sistem içinde zararlı bir yapıyken) Menzil, bu çatışma sürecinin içine çekildi ve sistematik fiili saldırılar başladı. Çok ilginçtir ilk yoğun saldırılar Vahdet Haftası’na, radikal İslami kesimin kutladığı Vahdet Haftası, Eylül ayına denk gelmişti. Müslümanlar arası birlik anlamın gelen o haftada, Menzil halkın katılımıyla çok büyük bir program yaptı. Sümer Camisi’nde gerçekleşen o programdan sonra aynı gün içerisinde 9/10 kişi satırlı saldırıya uğradı. Bu 93'teki satırlı ilk saldırıydı. 17 Eylül’de o saldırıdan kaynaklı ilk ölümün olduğunu biliyorum. Bunlardan biri Mele Ahmet adından Menzil’den biriydi. Diğeri ise Ferit Nergiz adında işportacılık yapan gariban bir esnaftı. Satırlı saldırıda ikisi de öldü” sözleriyle o dönemi anlattı. 
 
MENZİL’DEN 'KARŞILIK VERME' KARARI
 
Satırlı saldırıda iki kişinin ölmesinin ardından Menzil’e yoğun ve sistematik saldırılar başlatıldığını ifade eden Şahit İmam, “Bir süre sonra Menzil kamuoyun ikinci kez bildiri dağıttı. İlki Aydınlık gazetesinin ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının tercüme edip dağıtmasına karşı Mersin ve Kurdistan’ın 11 ilinde eş zamanlı bildiri dağıtılmıştı. İkinci bildiri, İlim grubunun saldırılarına karşılık verilmesine ilişkindi. Yanlış hatırlamıyorsam bildiride, ‘Yıllardır bize saldıran, kendine Hizbullah diyen ama bizim kendisine Hizbul-zulüm dediğimiz bir yapı var. Bize karşı sistematik bir saldırıdadır. Biz de halkımızla birlikte mecbur kalıp bunlara karşı savaşmakla mükellefiz. Karşılık vermek kaçınılmazdır’ ifadelerinin yer aldığı bir bildiriydi. Biz bu bildiriyi dağıttık, bildiri dağıtma sırasında Menzil’den bir kişi kaçırıldı. Bu kişi Hazrolu, lise son sınıfta okuyan Sedat adında bir çocuktu. Şu ana kadar ortaya çıkmadı, kimin tarafından kaçırıldığı bilinmiyor” ifadelerini kullandı. 
 
KARŞILIKLI ÇATIŞMALAR
 
Menzil’in 17 Eylül’deki ölümlü saldırıdan sonra Hizbullah’a Ekim ayında "yanıt" verdiğini belirten Şahit İmam, şunları söyledi: "Bu bildiri ve olaylardan sonra Menzil tarafından karşılık verildi. 1993 Ekim ayı başlarından başlayarak, 1994 Nisan ayına kadar Diyarbakır ve Batman olmak üzere şehirlerde karşılıklı çatışmalarda 100’ye yakın insan öldü. 1994 Nisan ayında Menzil’e çok yoğun polis operasyonları başlatıldı. Menzil'in o dönemde Diyarbakır ve Batman’daki bütün silahlı üyeleri yakalandı. Tabii aylarca süren teknik takipler sonucunda hücreler tespit edilip basıldı, kitlesel tutuklamalar başladı. Dolayısıyla Menzil'in silahlı kanadı o operasyonlarla birlikte tüketildi. Menzil’in öncüleri aranmaya başlandı, tutuklananlar oldu, gizlenenler oldu, metropollere taşınmalar oldu. Menzil’in bir numaralı insanı Fidan Güngör’le beraber çalışan Mola Mansur Güzelsoy’du yurtdışına gitmek zorunda kaldı, çünkü aranıyordu. Mola Mensur Güzelsoy yurtdışına gittikten sonra İran’da 96’nın başında beyin ameliyatından sonra vefat etti. Nisan ayında dediğim operasyondan sonra Fidan Güngör aranmaya başlandı. Menzil'in önüne gelen isimleri -yani yakalanmayan, baskınlarda ele geçmeyenler- saklanmak zorunda kaldı. Mola Mansur o dönemde Adana’ya, Fidan Güngör İstanbul’a yerleşti.” 
 
FİDAN GÜNGÖR NASIL KAÇIRILDI?
 
İstanbul’da kaçak yaşayan Fidan Güngör’ün, Hizbullah’tan ayrıldığı görüntüsü veren ve Menzil’in güvenini kazanmaya çalışan Murat Filiz adlı bir kişinin “elimde önemli belgeler var” diyerek Güngör’le irtibat kurduğunu aktaran Şahit İmam, Fidan’ın 11 Eylül 1994 tarihinde bu kişi ve beraberindekiler tarafından kaçırıldığını söyledi. Güngör’ün hareketini toparlama çalışması yürüttüğünü ifade eden Şahit İmam, şöyle devam etti: “Biri gelip Fidan Güngör’e, İlim grubundan ayrılan Murat Filiz isimli Batman asıllı birinin elinde çok önemli bilgi ve belgelerin olduğunu ve bunu paylaşmak istediği bilgisini veriyor. Güngör, bunu kişinin güvenilir olup olmadığını araştırıyor. Murat Filiz, görüşmeden birkaç ay önce profesyonel bir şekilde kendini onlardan ayrı gösteren, aleyhlerine konuşan, bu görüntüyü vermek için onlarla tartışıp, tehdit edildiğini söyleyerek, etrafındakilerde güven oluşturarak, onlar üzerinden Fidan Güngör’e ulaşıyor. Güngör’e bir mesaj iletiyor: ‘Ben Fidan Güngör’le görüşmek istiyorum. Bazı konular var, onunla paylaşmak istiyorum. Çok önemli bilgilerdir’ diye. Güngör bu güvendiği insanlar üzerinde gelen bu bilgilerle Murat Filiz ile görüşmek için bir ev belirleniyor. Eve girer girmez Fidan Güngör’ü başka bir odaya, Sabahattin Talayhan’ı başka bir odaya alıyorlar. Bundan sonrakiler Filiz’in ifade tutanaklarındandır. Diyor ki ‘İkisine uyuşturucu iğne yaptık. Sabahattin Talayhan’ı hemen orada boğduk, Fidan Güngör’ü ellerini kollarını bağladık. Gözlerini koli bandıyla bantladı. Daha önce hazırlanmış bir kanepenin içerisine koyduk. Ev taşınıyor havasıyla onları taşıdık. Batman’dan gelen kamyonete yükledik, o kamyonet hazırdı. Ondan sonra örgütün nereye götürdüğünü bilmiyorum.’ Güngör’ün kaçırılma olayı böyle gerçekleşiyor.” 
 
Fidan Güngör’den bir daha haber alınmadığını dile getiren Şahit İmam, Menzil’e 1994 Nisan’ındaki operasyonlar ve Hizbullah’ın Fidan Güngör’ü kaçırıp öldürmesi sonrası saldırıların yavaşladığını belirtti. İmam, “Nisan’daki operasyonlardan sonra İlim tarafından toplamda 2-3 eylem oldu. Fidan Güngör’ün kaçırılmasından sonra sanırım bir tane daha olay oldu. 96’da Mehmet Polat adlı Kulplu bir arkadaşa yönelikti." 
 
‘EMARELER İLİM'İN DESTEKLENDİĞİ YÖNÜNDE’
 
Şahit İmam, devletin Hizbullah’a desteğine dair ise şunları söyledi: "İlim, PKK ile çatıştığında batıdaki İslamcı yapılardan destek aldılar. Biz, onlarla temasa geçerek bunun yanlışlığını söyleyip, ‘Neden onlara destek veriyorsunuz, neden Kürtlerin birbirini öldürmesinde rol sahibi oluyorsunuz’ diye batıdakileri uyarınca bazıları İlim’den desteklerini çektiler. Sonra Menzil'e saldırılar olunca batıdaki grupların çok büyük çoğunluğu İlim'den desteğini çekti. Ama İlim’in PKK’yle çatışması sırasında, devletin en azından operasyonlarına tabii olmama, yakalananların anında bırakılması, göz yumulması, kimi bazı ilişkilerle desteklendiği konusundaki o kurulan ağ ve ilişkiler, Menzil’e saldırı sırasında da sürdü. 5-6 yıllık silahlı eylem geçmişi olan İlim grubunun o zaman için silahlı kanadına operasyon yapılmıyor, çökertilmiyor, ama 4-5 ay içerisinde Menzil’in silahlı kanadı çökertiliyor. Bu bir kayırmanın bariz işareti değil midir? Bir tarafı desteklemenin en açık delili değil midir? İşte silah verildi, para verildi, güç verildi diyebilecek somut kanıt elimizde yok. Bunu göremedik, çünkü zaten devlet bunu göstere göstere de yapmaz. Çünkü kontravari bir eylem yapıyor. Devlet, kendini işin içerisinde göstermemeye çalışıyor, çünkü bu onun başına iş açar. Ama görünen bütün emareler, İlim grubunu desteklendiği, kayırdığı yönünde.”
 
Yarın: Hizbullah ve diğer yapılar, devletin kontrolüne mi geçti? Kobanê serhildanı döneminde HÜDA PAR nasıl sahaya sürüldü? HÜDA PAR’ın Cumhur İttifak’ın katılması ne anlama geliyor?
 

Diğer başlıklar

20:48 Cenevre eylemi: Abdullah Öcalan'ın önündeki engeller kaldırılsın
20:37 CHP: Özel’in İmralı günü Demirtaş'ı ziyaret planlaması yok
20:29 DEM Parti: Çocukların adaleti ertelenemez
20:22 Amed-Êlih yolunda kaza: 3 kişi hayatını kaybetti
20:16 Bütçe görüşmeleri sürüyor: İhaleler almış başını gidiyor
20:10 Mazlum Ebdî ve Îlham Ehmed, Mesud Barzani ile bir araya geldi
19:38 DEM Parti’nin süreç koordinasyonu Meclis’te toplandı
19:35 KHK eyleminde kadınların barış talebi vurgusu
19:03 İsrail ateşkese rağmen Lübnan’a saldırdı
17:54 Zelenski ve Erdoğan görüştü
17:36 Berîvan Kutlu’nun taziyesine kitlesel ziyaret
17:02 Amed Belediye Eşbaşkanları üniversiteli gençlerle buluştu
16:25 İzmir'de 'Dêrsim'in kayıp kızları' filmi izlendi
16:23 Bütçe görüşmeleri: Ulaşımda çok dillilik talebi
16:07 Gazeteci Aykol'a kan takviyesi yapılacak
16:05 DEM Parti Colemêrg’te iki aileyi barıştırdı
16:00 AKP ve CHP ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplanıyor
15:42 Öğrencilere polis ve ÖGB şiddeti
15:36 Gazeteci Aslan hakkında iddianame hazırlandı
15:24 Wan’da çok sayıda öğrenci gözaltına alındı
15:21 Bölge oda ve borsalarından sürece destek: Her adım yarına umuttur
15:20 Riha'da işkenceyle katledilen çocuk toprağa verildi
14:59 Ayla Akat Ata: Sürecin başarıya ulaşması kadının emeğiyle mümkün
14:57 Kadınlar 25 Kasım’a hazırlanıyor
14:51 Sağlık emekçileri vergide adalet talep etti
14:40 Veterinerlerin durumuna dikkat çekildi
14:19 CHP İmralı ziyaretine yeşil ışık yakmazsa DEM Parti nasıl bir tutum alacak?
14:18 Gelecek Partili Torun: Bahçeli ile İmralı’ya gitmeye ben de varım
14:07 Mamdani’den Abdullah Öcalan’a destek: Barış küresel bir kazanım olacaktır
14:06 Adana’da ÇEDES tepkisi: Okullara imam değil, öğretmen istiyoruz
14:03 Erdoğan'dan süreç açıklaması: Tüm partilere önemli görevler düşüyor
13:09 DEM Partili belediyeler kadın çalışmalarının raporunu açıkladı
12:51 Nurettin Demirtaş'tan Aykol'a geçmiş olsun mesajı
12:28 EMEP Genel Başkanı: Komisyon bir an önce Abdullah Öcalan ile görüşmeli
12:27 Rojin Kabaiş’in ailesinden DEM Parti’ye ziyaret
12:02 Helin Ümit: Devlet karar vermek zorunda
11:51 Îlham Ehmed: Kadınların içinde yer almadığı bir barış kalıcı olamaz
11:49 MHP’li Yıldız: Komisyon Abdullah Öcalan’ı ziyaret etme yönünde karar alacak
11:45 İmralı’ya gönderilen araştırma raporları iade edildi
11:11 Aksoyoğlu: İktidar süreci bekletiyor
10:54 Ebdî: Önder Apo’nun başlattığı barış süreci tüm Ortadoğu için şanstır
10:37 Bedran Çiya Kurd: Sözlü olmaz, tüm haklar anayasal güvenceye alınmalı
10:05 Çukurova bölge mitingine katılım çağrısı: Halktan yana bütçe istiyoruz
10:03 Çocuk Hakları Günü: İhlaller devlet eliyle derinleştiriliyor
10:01 Akbelen'de maden sahası dışındaki ağaçlar da kesildi
09:59 Kamaç: Nasıl ki Kürt tarafı adım atıyorsa devlet de adım atmalı
09:54 Saadet Partisi Grup Başkanı Kaya: Güven artırıcı adımlar atılmalıdır
09:52 Afganistan’da varoluş duruşu: Direniş
09:26 Kadın öncülüğünde yeniden inşa: 23 merkez ve 145 proje
09:13 Saadet, DEVA ve CHP il başkanları: Acilen yasal adımlar atılmalı
09:11 Eren Keskin: Rojin dosyasında ATK işkenceyi gizlemek üzerine iş yaptı
09:05 Direnişle örülen bir yaşam: Botan’ın Bêrîvan’ı
09:02 Arıcılardan sahte bal uyarası: Glikoza dikkat!
09:00 19 KASIM 2025 GÜNDEMİ
07:59 Eylemlerin tanıdık siması Dengbêj Hecer hayatını kaybetti
07:50 Mêrdîn'de çöp toplamada yeni yöntem için ilk adım
18/11/2025
23:43 Sevilay Çelenk: Türkiye’nin dış politikası ölüm ve yıkım getiriyor
23:23 Komisyon'dan Kurtulmuş için 'ortak tavır' bildirisi
22:33 Wan Barosu Başkanı, Rojin Kabaiş dosyası başsavcı vekili ile görüştü
22:17 Özel: Komisyon'da görevli arkadaşlarımız perşembe günü toplanacak
21:17 Tanhan'dan Fidan'a: Türkiye'nin Efrîn'deki rolü ne?
21:07 Komisyon, 21 Kasım'da 'İmralı'ya gitme' gündemiyle toplanacak
20:39 Mazlum Ebdî ve İlham Ehmed Duhok’taki foruma katılacak
20:28 Komisyon İmralı kararını verecek: CHP engel mi?
19:10 111 gündür direnen işçiler: Gasp edilen haklarımızın iadesini istiyoruz
18:46 Gazeteci Hamdullah Bayram tahliye edildi
18:43 Böcek ailesinin ölümüne ilişkin ön rapor çıktı
18:17 DEM Partili Temelli: İmralı’ya sırtınızı dönemezsiniz, o vapur kalkacak
18:01 Gelecek Partili Torun: Türkiye Adem-i Merkeziyetçilikten korkmamalı
17:39 Kadınlardan 25 Kasım eylemleri: Şiddeti birlikte durduracağız
16:51 Yücel 31 yılın ardından tahliye oldu: Başaracağız
16:49 Gazeteci Aykol’un tedavisi devam ediyor
16:46 Özgür Özel’den AİHM kararlarını uygulama çağrısı
16:28 HPG’li Garan’ın taziyesine ziyaret: Süreci onurlu barışla taçlandıracağız
16:18 EMEP Genel Başkanı Aslan, gazetecilerle bir araya geldi
16:15 İnternet sitelerine erişim sağlanamıyor
15:42 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Kadınların emeğiyle bu süreci büyütebiliriz
15:37 KESK'ten Adana bölge mitingi için çağrı
15:24 Komisyon’un 17’nci toplantısı başladı: Hep birlikte kazanacağız
15:03 Öztürk: Suriye politikanızın gelecekteki sonuçlarını görmek istiyorsanız Kıbrıs’a bakın
14:59 Sanal medya platformu X çöktü
14:56 Dêrsim’de baz istasyonu tepkisi
14:53 Siyaset bilimci Köker: Komisyonun İmralı'ya gitmesi ciddi bir beklenti haline gelmiştir
14:39 Rosa Kadın Derneği: Nilay Esmer’in yanındayız
14:38 Ekoloji örgütlerinden Avrupa Komisyonu'na mektup
14:35 ‘Kadın Kurtuluş İdeolojisi’ atölyelerinin raporu: 25 kentte 3 bin kadına ulaşıldı
14:34 DAKAP'tan 25 Kasım açıklaması: Barışı kadın mücadelesi getirecek
14:32 Gazeteci Kaya’nın duruşması ertelendi
14:31 İHD’den, Hatice Onaran çağrısı
14:27 7. Mezopotamya Gurme Fuarı açıldı
14:15 Kadınlar, sergiye yapılan baskını protesto etti
14:13 Silifke'de atık deposuna tepki: Köylerimizde çöplük istemiyoruz
14:09 Figen Yüksekdağ’dan Önder adına yapılan turnuvaya mesaj
14:04 Bakırhan: Komisyon İmralı’ya giderse sürecin zemini güçlenir
13:38 750 kurum ve kuruluştan açıklama: Kürt dili resmen tanınsın
13:06 Gazeteci Bayram’a 7 yıl 6 ay hapis
12:48 DEM Parti’den cezaevi katliamına yönelik zaman aşımı kararına tepki
12:43 Bakırhan: Bahçeli tarihi sorumluluk alma cesaretini gösterdi
12:40 Berivan Kutlu uğurlandı: Yarım bıraktığı barış şarkısını tamamlayacağız
12:21 Tunç’tan İmralı ziyareti açıklaması: Takdir komisyona ait
11:49 Kolombiya’da askeri operasyonlarda 15 çocuk yaşamını yitirdi
11:41 Tülay Hatimoğulları ve Özgür Özel'in olduğu 11 vekil için dokunulmazlık fezlekesi
11:03 Zelenski Türkiye'ye geleceğini açıkladı
11:00 Bahçeli: 3 arkadaşımla İmralı’ya gitmekten imtina etmem
10:29 25 Kasım sergisine polis baskını: 7 fotoğrafa el konuldu
10:13 CHP Genel Merkezi avukatı Çağlayan: İBB iddianamesi hukuki değil siyasi bir dosya
10:10 Fransa Ukrayna’ya savaş uçağı gönderecek
10:07 BM, ABD’nin Gazze tasarısını kabul etti
10:06 Hüseyin Özsoy: Örgütlü toplumlar özgür toplumlardır
09:34 Êzidî komutan Dilvîn Şengalî: Erkeklerin ve yasaların korumadığını öğrendik
09:27 Anadolu Üniversitesi’ndeki kadın öğrenciler: Güvende değiliz
09:12 ‘Bir fotoğrafla hayatımızı kararttılar’
09:07 SMF’li Gürz: Barış bütün ezilenlerin ortak mücadele programıyla gelişebilir
09:05 ÖHD'li Aktaş: 'Umut hakkı'nın uygulanmasının önünde engel yok
09:02 Wan otlu peynirin fiyatı cep yakıyor
09:00 18 KASIM 2025 GÜNDEMİ
17/11/2025
23:59 ‘Kamu görevlileri tarafından uyuşturucu dağıtımı yapılıyor’
23:37 Irak seçimlerinin nihai sonuçları açıklandı
23:20 Çiçek Otlu: Bakanlık ve ATK, Rojin Kabaiş'in cinayetine ortaktır
23:11 ‘İçişleri Bakanlığı bütçesinde barışa, adalete ve ekmeğe tek bir kuruş yok’
22:24 'Bîra Sûrê' Rojava Film Festivalinde
21:51 Süveyda’nın batısı ağır silahlarla bombalanıyor
21:29 Kayseri'de 74 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu
20:44 Dilek İmamoğlu'ndan 'toplumsal sorumluluk' çağrısı
20:38 Tanhan: Kayyım ve bürokratlar hakkında mali soruşturma açılsın
20:13 Zehirlenme faciasında baba Servet Böcek de hayatını kaybetti
19:40 Kadınlardan Berk Akand protestosu
19:35 DEM Parti Kadın Meclisi'nden direnişteki işçilere ziyaret
19:16 DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Berivan Kutlu için taziye mesajı
18:53 Suriye’de Alevi evleri işaretlendi, evleri boşaltma çağrısı yapıldı
18:49 Kuzey Ege için fırtına uyarısı
18:47 Devrilen kepçenin altında kalan Akkaya yaşamını yitirdi
18:43 Gazeteci Aykol'un tedavisi ek ilaçlarla devam ediyor
18:33 Kadınlar şiddete karşı mücadele yöntemlerini konuştu
18:30 Dilovası'ndaki iş cinayeti protestosu: Susmayacağız
17:36 ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ katliamı davasında ‘zaman aşımı’ kararı
17:26 Tutsakların tahliyelerinin engellenmesi Meclis gündeminde
17:20 Ayşe Tokyaz cinayetinde iddianame hazırlandı
17:16 Cizîr Belediyesi eski Eşbaşkanı Berivan Kutlu hayatını kaybetti
16:55 Irak'ta seçimi kazanan 6 adayın oyları iptal edildi
16:48 Meclis tutanaklarda yer verdiği Kürtçe ifadeleri sildi
16:10 'Barış, Demokrasi ve Sağlık Çalışma Grubu' kuruldu
15:34 İZBB işçileri: İşimizi geri istiyoruz
15:13 Meclis tutanaklarında ilk defa Kürtçe ifadeler yer aldı
14:51 TTB Demokrasi ve Sağlık Çalışma Grubu: Çözüm demokratikleşme programıyla mümkündür
14:41 Bütçe görüşmelerinde Yerlikaya'ya tepki: Huzur bu mu?
14:39 Eğitim Sen’den rapor: 2026 Eğitim Bütçesini kabul etmiyoruz
14:36 Kadın tutsaklar için birçok kentte açıklama: Dayanışmayı büyütelim
14:35 Fadime Elkan’ın taziyesi kitlesel ziyaret
14:05 Asistan hekimler eylemde