Zübeyir Aydar: Seçimin sabote edilmemesi için herkes üzerine düşeni yapmalı

İSTANBUL - Eylemsizlik kararına rağmen Türkiye'nin süren saldırılarına karşı demokrasi güçlerine büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, “Seçim ortamının sabote edilmemesi için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli” dedi. 
 
Türkiye, KCK’nin Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından aldığı eylemsizlik kararına rağmen KDP’nin desteğiyle Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki Avaşîn, Metîna ve Zap alanlarına yönelik 17 Nisan 2022 tarihinde başlattığı saldırılarını sürdürüyor. Hava saldırıları devam ederken, son olarak KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, aldıkları eylemsizlik kararını 14 Mayıs seçimleri sonrasına kadar uzattıklarını duyurdu.
 
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, saldırıları, KCK'nin eylemsizlik kararı ile seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nın rolüne dair Mezopotamya Ajansı'na (MA) değerlendirmelerde bulundu.
 
ATEŞKES KARARI
 
Kurdistan merkezli yaşanan depremlerde büyük bir yıkım ve trajedi yaşandığını belirten Aydar, halkın acılarını göz önünde bulunduran KCK'nin bu nedenle eylemsizlik kararı aldığını söyledi. “Burada savaşa ve çatışmaya devam ederek, daha fazla acının yaşanmaması için eylemsizlik kararı aldık. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu çerçevede insani olarak yaklaştığımızı, eylemsizlik kararını bu yüzden aldığımızı ilan ettik. Hareketimiz sadece bu depremde bunu yapmadı, 1999 depreminde de aynı tavrı sergiledi. Çünkü insani ve ahlaki bir hareketiz, ancak maalesef karşı taraf buna hiçbir şekilde uymadı ve saldırılarına eskisi gibi devam ediyor. Bu kararımız karşı tarafla aramızdaki farkı çok net ortaya koyuyor” dedi. 
 
AKP-MHP-ERGENEKON İTTİFAKI
 
İktidarın depremin yaralarını sarmak yerine saldırılarına devam ettiğini vurgulayan Aydar, bunun hiçbir insani ve ahlaki tarafının olmadığının altını çizdi. Aydar, şöyle dedi: “AKP-MHP iktidarı tamamen zorla, baskıyla ranta dayalı olarak iktidarını devam ettirmek istiyor. Bu ittifak 2014'te kurulan AKP-MHP-Ergenekon ittifakıdır. Anti Kürt’tür. Kürt hareketini tamamen tasfiye etmek, eski statüde tutarak asimilasyonu devam ettirmek istiyorlar. Kürtleri, tamamıyla ortadan kaldırmak üzerine oluşturulan bir siyasetin ürünüdür. Bunlardan dolayı da deprem ya da başka bir şey onları durdurmuyor. Normalde bir ülkede bu tür büyük yıkım ve trajedi yaşandığında ülke bütün gücüyle hatta askeri gücüyle buna müdahale eder, yaraları sarmaya çalışır. Bu mağduriyeti azaltmaya çalışır. Fakat burada ordu hareketsiz kaldı. Çünkü yukarıdakiler bu yönde bir talepte bulunmadı, hatta ‘Savaş halindeyiz onun için orduyu böyle şeylerle meşgul edemeyiz’ saikiyle hareket ettiler. Saldırıların da bu şekilde devam etmesi ona dayanıyor. Bunlar açısında ne kadar insan ölmüş ne kadarı mağdur olmuş hiç önemli değil. Onlar için önemli olan kendi iktidarlarını ve rantlarının devam etmesidir.”
 
DEMOKRASİ GÜÇLERİ TAVIR ALMALI
 
Halk Savunma Merkezi'nin (HSM) yaptığı açıklama ve eylemsizlik kararına rağmen Türkiye'nin saldırılarına devam ettiğine dikkat çeken Aydar, buna rağmen KCK'nin eylemsizlik kararını seçim sonrasına bıraktığını hatırlattı. Türkiye'nin yakın bir tarihte sandık başına gideceğini ve bu seçimin herkes için önemli olduğunun altını çizen Aydar, “Bu seçim bizim için de demokrasi güçleri açısından da çok önemli. Ta öteden hareketimize buna yönelik talepler de vardı; Seçim ortamında farklı bir şey olmasın, eylemler olmasın karşı tarafa bahane verilmesin diye. Bizde, seçimlerin demokratik bir ortamda demokrasi güçlerinin kendilerini daha rahat hissetmeleri, iktidara bahane yaratılmaması için kararı seçim sonrasına kadar uzattık. Seçim sonrasında ayrı bir değerlendirme yapılacaktır. Bu insani ve ahlaki çabamızı karşı taraf görmezden geliyor. Eylemsizlik kararına rağmen Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar, tehditleri var. ‘Operasyonlara devam edeceğiz’ diyor. Kuzey Kurdistan’da, Rojava’da ve Başur’da net belirlemelerle devam edileceği belirtiliyor. Kim ne derse desin bu tavır uzatılan eylemsizlik kararına en üst düzeyde verilmiş yanıt olarak değerlendiriyoruz. Kararımızı insanlarımız ve kamuoyu takdir etmelidir. Demokrasiden yana olan güçler bunu değerlendirmeliler” diye belirtti.
 
Eylemsizlik kararına karşı Türkiye'nin savaş politikalarında ısrar etmesine karşı tüm aydın ve demokrasi güçlerinin ortak tavır takınması gerektiğini sözlerine ekleyen Aydar, “İktidarın savaş ısrarına karşı herkes tavır koymalı. Tüm aydınlara ve demokrasi güçlerine, sivil toplum örgütlerine, dünyadaki dostlara şunu söylemek gerek; eylemsizlik kararını onlarda istiyorlarsa, bunu selamlamasını, pozitif yanını ortaya koymalarını ve hükümet üzerinde de baskı kurmaları gerekir. Seçim ortamının sabote edilmemesi için bu karara karşılık üzerlerine düşen görevi yerine getirmeliler. Bu konuda imza kampanyaları, açıklamalar, bu yünde eylemlikler görüşmeler olabilir. Yani bu çerçevede herkesin hassasiyetini ortaya koymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE'NİN KÜRT DÜŞMANLIĞI 
 
Hükümetin iç ve dış politikasının tamamıyla Kürt karşıtlığı üzerine kurulu olduğunu belirten Aydar, özellikle Lozan ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla bu politikalara yoğunluk verildiğine dikkat çekti. Lozan’ın devam etmesi için çalıştıklarını ve kendilerine göre bir takım belirlediklerini dile getiren Aydar, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Kürt serhildanını tamamıyla bastırmayı hedefliyorlar. Bu yönde içerde ve dışarıda böyle bir çaba içindeler. Özellikle son dönemde Türkiye’nin Rojava’ya yönelik provokasyonları, saldırıları söz konusu.  Rojava'ya saldırılar devam etti. Kara operasyonu yapamadılar. Şimdi Rusya'nın desteğiyle Suriye ile birlikte bunu yapmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin Moskova’daki buluşması, İran’ı da katmaya çalışıyorlar. Böyle bir karar var. Bu tamamıyla Türkiye hükümetinin anti Kürt politikasının dışarıya yansımasıdır. Dışarıdaki bütün ilişkilerini buna göre düzenliyor. Kurdistan halkı dört parçada bunu görmeli. Türkiye'yi şu an yöneten rejimin anti Kürt politikasını görmeli, ona göre tavır almalıdır. Kimsenin mevcut rejime payende olmasını istemiyoruz. Herkse bunu görerek özgürlük güçlerinin yanında yer almalıdır” dedi.
 
EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI 
 
Türkiye'deki ittifaklara da değinen Aydar, AKP-MHP iktidarının oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın bütün halklara düşman olduğunu söyledi. “20 yıldır AKP’nin Türkiye’yi ne duruma getirdiği özellikle son 8 yıldır savaşta nelerin yaşandığı hepimizin gördük” diyen Aydar, Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda Türkiye’de demokrasiden bahsetmenin mümkün olamayacağını belirtti. Aydar, ittifaklara ilişkin şöyle devam etti: “Kaos ortamları yaşanacaktır. Öbür tarafta ise 6’lı Masa ya da Millet İttifakı dediğimiz ittifak var. Millet İttifakı’nın da kendisine göre bir restorasyon ve raydan çıkmış devleti tekrar eski sisteme göre restore etme gibi bir projeleri var. ‘Türkiye sorunları’ diye geniş bir program açıkladılar. Maalesef bunların içinde Türkiye’nin en temel sorunu olan Kürt sorununa değinen tek bir şey yok. Kürtlerin hak, hukuk durumu çözülmeden ne demokrasi işlenebilir, nede devlet çarkı istendiği gibi işlenebilir. Öbür taraftan Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde oluşmuş Emek ve Özgürlük İttifakı’nın programına bakıldığında aslında Türkiye’deki sorunları bir bütünüyle çözümünden yana, Türkiye demokrasisi açısından, Türkiye’de gelişecek demokratik değerler açısından güvence olacaktır.”
 
DEMOKRATİK CUMHURİYET
 
Millet İttifakı’nın şuanda kendisine göre bir alternatif oluşturduğunu ancak amaçladığı sistemle henüz Türkiye’yi demokratikleştirecek bir sistemi inşa edemeyeceğini kaydeden Aydar, “Tabi ki bu hükümetin gitmesi önemli ama yerine geldiğinde Türkiye’nin yeniden kurulması ancak demokratik bir cumhuriyetle mümkün olacaktır. Demokratik yöntemlerle çözülecek sorunların başında Kürt sorunu geliyor. Bu şekilde Türkiye demokratikleşebilir. Bu açıdan seçim olayında bana göre en önemli şey mevcut hükümetin Cumhurbaşkanlığı sisteminde bir bütün olarak kaybetmesidir. Öbür taraftan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın en güçlü şekilde parlamentoya yansımasıdır. Parlamentoya güçlü bir şekilde yansıdığı takdirde yapılacak yeni Anayasa konusunda demokrasi güçlerinin eli güçlenmiş olacak. Türkiye büyük bir deprem ve  ekonomik kriz sürecinde seçime gidiyor. Türkiye halkının demokratik yönde değişim beklentisi var. Herkes ona göre tavrını ortaya koymalı.  Aynı zamanda iktidarın devletin gücünü kullanarak sandıkları manipüle etme, seçim sonuçlarını kendisine göre hileyle, farklı yöntemlerle ‘ben kazandım’ demek gibi durumlarına karşı da şimdiden herkesin tedbirini alması gerekir” ifadelerini kullandı.
 
‘DİKTATÖRLÜK DEVAM EDER’
 
Bu seçimlerin sıradan bir seçim olmadığının altını çize Aydar, Türkiye’nin tümüyle bir diktatörlük rejime doğru gittiğini söyledi. “Tek adam rejimi” kazandığı takdire halkın elinde var olan en ufak hak kırıntılarının dahi elinden alınacağına işaret eden Aydar, şöyle devam etti: “Türkiye’de yaşayan herkes buna göre davranmalı, demokrasi güçlerinin daha fazla parlamentoda yer alması için daha fazla çaba sarf etmesi lazım. Türkiye’nin de temel sorunları ancak bu şekilde çözüm yoluna kavuşur. Herkes şunu görmeli; Türkiye'de Kürt sorunu çözülmediği sürece yeni diktatörler gelecek, yine savaşlar olacak, yine ekonomi kötüye gidecek. Türkiye'deki ekonomik krizin temel nedeni savaştır. Son 8 yıldır bütün kaynaklar savaş yatırılıyor. Bu anlamda demokrasi güçlerinin, halkların bunu iyi görmeleri gerekir. Bunun için 14 Mayıs’ta halktan ve demokrasi güçlerinden beklentimiz bütün sorunların diyalog içinde çözümü çerçevesinde hareket edecek kadroyu seçmeleri.”
 
MA / Esra Solin Dal 
 

Diğer başlıklar

13:53 15 il için 'sarı kod' uyarısı
13:52 19 gazetecinin davası: 10 tanık dinlenmeyecek, yurt dışı yasağı kaldırılmadı
13:29 KESK’ten OVP ile dayatılan kölelik koşullarına karşı mücadele çağrısı
13:27 Bedirhanoğlu'ndan komisyona: Yerinden yönetim talep ediyorum
13:17 31 yılın ardından tahliye edildi
12:38 Barış Anneleri'nden konferans hazırlığı
11:56 Amed'deki 'umut hakkı' yürüyüşünde öne çıkan talepler
11:47 AK, Türkiye'yi Demirtaş'ı serbest bırakmaya çağırdı
11:19 Meclis komisyonunun 11’inci toplantısı başladı
11:01 AK'den 'umut hakkı' kararı: Türkiye’ye süre verdi, komisyona işaret etti
10:16 İddia: Müdür karanlık geçmişini perdelemek için tahliyeleri erteliyor
10:12 ‘Rant’ projeleri reddedilince DEM Parti’yi karaladılar
09:59 İşte Türkiye’nin 'statüsüz Kürt' diplomasi trafiğinin detayları
09:51 Wan’daki kayyımdan kışkırtıcı adım
09:35 Wan'dan haykırdılar: Öcalan'ın özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğüdür
09:10 Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri açıklandı
09:05 Rapor: Depremzedelerin koşulları değişmedi, sağlık sorunları arttı
09:03 Gimgim’da bal hasadı: Bu sene verim de kalite de düşük
09:02 Sağlıkta şiddetin boyutu: 13 yılda 123 bin başvuru
09:00 ‘Kadınların dahil olduğu bir çözüm süreci birlikte yaşamı temin edebilir’
09:00 18 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
17/09/2025
23:27 Şara ile Kalın görüşmesinde anlaşmazlık
23:15 Hunergeha Welat'tan 'Vê carê rast e' klibi
22:57 Keskin Bayındır: Kanunlar artık 'Öcalan özgür olmalı' diyor, uygulayın
21:27 Fed’den yılın ilk faiz indirimi
21:18 Komisyonun 10'uncu toplantısı sona erdi: Etkili adımlar atılsın
21:08 Amed'de sağlıklı yaşam için bisiklet turu
20:44 Mersin'de polisin 2 saatlik ablukasını aşan kitle yürüdü
20:28 ‘Barış istiyoruz’ kampanyasına yoğun ilgi
19:50 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Umut hakkı demokratik entegrasyon için önemli anahtardır
19:14 İsviçre'den seslendiler: Umut hakkı tanınsın, barış yolu açılsın
19:04 KHK eylemi 338'inci haftasında
18:55 Wan’da binler Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü
18:33 Akademisyenler Meclis komisyonunda: Anayasa barışa dönük bir dille yeniden kaleme alınabilir
17:47 Gazze'de katledilenlerin sayısı 65 bini geçti
17:40 Amed yürüyüşünde Abdullah Öcalan’ın dev posteri açıldı
17:02 MİT Başkanı Şara ile görüşecek
16:45 Bayrampaşa Belediye Başkanı görevden alındı
16:44 Cemaatteki tecavüz davasında karar bozuldu, cezalar arttırıldı
16:40 Çadır eylemindeki işçilerden yeni kararlar
16:35 Geçici hükümet Nepal’de ulusal yas ilan etti
16:20 Tahliyeye kurul engeli
15:39 Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
15:35 Wan'da yürüyüşe son çağrı
15:04 3 yılda İran 2 bin 910 kişiyi idam etti
14:52 Meclis Başkanı Kurtulmuş: Elimizi çabuk tutmalıyız
14:43 Sanatçılardan ‘Barışı toplumsallaştırmak’ buluşması
14:42 30 yıllık tutsağın, kardeşinin cenazesine katılma talebine ret
14:40 Êlih'te aynı aileden 4 kişinin katledilmesi protesto edildi
14:22 ‘Kent uzlaşısı’ davasına çağrı
14:13 Komisyonun 10’uncu toplantısı başladı
14:06 İnsan hakları örgütlerinden Zeyneb Celaliyan’ın tedavi hakkı için çağrı
13:38 Abdullah Öcalan: Hukuksal çözüm aşamasına gelindi
13:02 ‘Komisyon Öcalan ile görüşmeli, yasal düzenlemeler konuşulmalı'
12:34 Zeyneb Celaliyan'dan mektup: Zulme sessiz kalmayın
12:18 Kayyımın kapattığı Alo Şiddet Hattı yeniden hizmete sunuldu
11:59 AYM kararı hiçe sayılıyor: 'Sanal devriye'den 25 hesaba erişim engeli
11:42 Mêrdîn'de doktor saldırıya uğradı
11:30 Z.Ş.'yi öldürmeye teşebbüs eden sanığın duruşması ertelendi
11:29 Kazanhan'ın annesinden mahkemeye: Katili siz mi saklıyorsunuz?
11:28 DBP'den hükümete 'umut hakkı' çağrısı: Kararlar uygulanmalı
11:02 İranlı Prof. Dabashi: Bilge Öcalan’ın çağrısı bölgede kalıcı bir etki yaratacak
10:52 Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Örnek gözaltına alındı
10:34 Muğla'da orman yangını
10:11 'Kent Uzlaşısı' davası: Kürtlerin seçme ve seçilme hakkına saldırıdır
10:08 Arap aşiretleri öncüleri: Öcalan’ın mesajı halkların kardeşliğini güçlendiriyor
10:00 Amed ve Mêrdîn'de Musa Anter anması yapılacak
09:38 ‘Komisyon anadilde eğitimin önündeki bariyerleri kaldırmalı’
09:21 Öcalan Avrupa'ya gidişleri eleştirdi: Gençlere bilinçli bir göçertme politikası uygulanıyor
09:19 Türkiye Suriye'de ateşle oynuyor
09:18 Prof. Kariane Westrheim: Konsey ‘umut hakkı’na dair Türkiye’yi harekete geçirmeli
09:17 HDK’li Çakmak: Temel hedefimiz barışın toplumsallaşması
09:17 Katliam ihalesi: Av kotası arz talep doğrultusunda belirleniyor
09:12 Görme engelli dengbêjlerin dünyası: Xewnên Tarî
09:11 Av. Tekin: Komite 'umut hakkı' için Türkiye'ye baskı kurmalı
09:09 Şerzan Kurt’un babası: Süreçten umutluyuz, eşitlik istiyoruz
09:07 Amed-Wan arasında yaklaşık 1 yıldır adalet arıyor: Rojin’e ne oldu?
09:04 Tutsak yakınlarının süreç beklentisi: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü
09:01 Üniversite kütüphanesi valiliğe tahsis edildi: Eğitimciler tepkili
09:00 ATK’den yüzde 94 engelli tutsağa: DAİŞ’e karşı neden savaştın?
09:00 17 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
16/09/2025
23:27 Bayrampaşa Belediyesi Başkanı dahil 20 kişi tutuklandı
23:05 DEM Parti'li Çandar: Demirtaş ve Mızraklı serbest bırakılmalı
22:13 İngiliz sendikalarından Avrupa Konseyi’ne Abdullah Öcalan çağrısı
22:07 KESK'ten yarı zamanlı çalışma yönetmeliğine dava
21:06 Kalkan: Çözüm Önder Apo’nun özgürlüğüyle gelişir
20:54 Mersin ve Amed’de ilçe ilçe ‘umut hakkı’ yürüyüşüne çağrı
20:36 DEM Partili belediye eşbaşkanlarından kadın buluşması
19:44 İran rejimi 16 günde 126 insanı idam etti
19:41 Direnişteki işçilerden destek çağrısı
19:20 UN Women raporu: Dünya kadın haklarında alarm veriyor
19:15 Kayyım atanan belediye eşbaşkanlarından ‘Barış için imza standı’na ziyaret
19:10 Adana’dan Akbelen’e destek: 7554 sayılı yasa iptal edilmeli
18:14 Kadınlar Jîna Emînî için alanlarda: Jin jiyan azadî
17:32 Trump'tan Hamas'a: Tüm rehineleri hemen serbest bırakın
17:23 Wan’nın tüm ilçelerinde 'umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
16:54 İran Konsolosluğu önünde Jîna Emînî anması: Özgür yaşamı inşa edeceğiz
16:53 BES'ten TİS kararlarına karşı imza kampanyası
16:42 'Öcalan'ın özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür'
16:18 HDK soruşturmasında beraat ve ‘kovuşturmanın durması’ kararı
16:10 Mezopotamya Su Forumu Amed'de gerçekleştirilecek
15:26 ‘Özgürlük felsefesi dünyaya yayıldı’
15:20 Yandaş medyanın Pınar Aydınlar manipülasyonu
15:18 Tevriz Dora davası 10 Şubat’ta ertelendi
15:04 Kadın derneklerinden AK’ye ‘umut hakkı’ mektubu
15:00 Türkiye futbolunda ilk: Formada Kürtçe slogan yer aldı
14:18 Wan'da yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalı
14:10 Gazi Yaşargil'de sağlıkçılara dönük şiddet protesto edildi
14:07 Sûrfest programı belli oldu
13:49 Seqiz'da 'Jîna Emînî' grevi
13:39 Erdoğan: Süreç ivme kazanıyor
13:29 ÖHD'den Meclis'e çağrı: Kürtçeyi resmi statüye kavuşturun
13:25 Tutsaklara kitap engeli: Kurum güvenliğini bozabilir
13:24 ‘Jin, jiyan, azadî özgür bir yaşamın manifestosu’
12:51 İran'ın rejiminin 'affı' siyasi tutsakları kapsamayacak
12:47 Suriye’de 16 günde 13 sivil hayatını kaybetti
12:16 Filistin’den Gazze için uluslararası topluma çağrı
11:40 ‘Jîna Emînî’nin mücadelesi kadınlara rehberlik etti’
11:18 Borsa İstanbul'da operasyon: 14 gözaltı
11:06 Meksikalı kadınlardan ‘umut hakkı’ için eylem
11:00 Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu Bağdat’ta
10:31 Bakanlar Komitesi'ne mektup: 'Umut hakkı'nda net sinyal ver
10:00 Yürüyüşe katılım çağrısı: Barışın yolu Öcalan'ın özgürlüğünden geçer
09:58 Rojava'dan kadınlara: Devrim ruhunu diri tutalım
09:43 Yazar Gezer: Devletli düşünme geleneğine karşı ‘Xwebûn’ bir kırılma yaratıyor
09:08 AK önünde eylem: 'Umut hakkı'nı uygulayın
09:06 Dêrsim'de deprem, heyelan ve taşkın riski
09:06 Gabar Dağı'nda yeni tehdit: 114 sondaj kuyusu açılıyor
09:05 Gilî Dağ'da çöp sorunu
09:04 Jîna Emînî’nin ardından: Kadın özgürleşmeden erkeğin özgürleşemeyeceği anlaşıldı
09:03 'Umut hakkı' tanınmayan ağır hasta tutsağın babası: Bu bize de işkence
09:02 Amed'deki yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğünü haykıralım
09:01 Mızraklı’nın tahliyesine engelin gerekçesi: Örgütten ayrılmadı!
09:00 KJAR koordinasyon üyesi: Rojhilat ve İran'da yeni bir mücadele çizgisi var
09:00 16 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:50 Yazar, şair ve sanatçılardan Nesimi Aday için çağrı
08:34 İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
08:14 Amed’de ilçe ilçe 'umut hakkı' yürüyüşü çalışması
15/09/2025
23:23 İzmir'de 5 ESP'li tutuklandı
22:43 İİT-Arap Birliği Ortak Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı
21:44 Pınar Aydınlar'a bir ceza bir de beraat talebi YENİLENDİ
21:27 5’inci Suriye Forumu sonuç bildirgesiyle sona erdi
20:49 'Kara para' soruşturmasında adı geçen Tekdağ serbest
19:53 Avukatlar İmralı'dan döndü
19:43 ‘Zeytinlikler termik santrallere kömür olacak’
19:37 Kayyımın işten çıkardığı işçilerin eylemi 47’nci gününde
19:30 Erdoğan Şara ile Katar'da bir araya geldi
19:00 Çin: ABD diğer ülkelerin egemenliğini ihlal ediyor
18:55 Wan'da 'Yaşamak ve yaşatmak için örgütleniyoruz' kampanyası başlatıldı
18:50 'Umut hakkı' yürüyüşüne çağrı