Buldan’dan 28 Mayıs çağrısı: Şimdi kaybettirme zamanı | YENİLENDİ

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çok kentte çalışmalar sürerken, Mêrdîn’de temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs’ta sandıklarda demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek” dedi.
  
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için birçok merkezde çalışmalar yürüten DTK, Yeşil Sol Parti, HDP milletvekilleri ve yöneticileri,  halkı sandığa davet etti.
 
MÊRDÎN
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, beraberinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Mehmet Kamaç ve Mêrdîn milletvekillerinin katılımıyla Mêrdîn'de iki gün sürecek olan halk buluşmalarını gerçekleştiriyor. Halk buluşmalarının ilk merkezi olan Savur ilçesinde Ewîna köyünde Buldan ve beraberindeki heyet, yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Buldan ve beraberindeki heyet Ewîna köyünde halkı selamladıktan sonra köy meydanında toplanan halka hitap etti. 
 
İlk olarak söz alan Kamaç, Kürt halkının iradesi ile 21 yıldır sürdürülen faşizmin önünün alındığını belirterek, “Var olun. Herkes bilsin ki, zafer bizimdir. Tek bir söylemleri yok bu sokaklarda konuşabilecekleri. Yüzleri yok karşımıza çıkmaya. Ellerinde sadece savaş ve siyasi soykırım saldırıları var. Bu saldırılar ile iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar” dedi. 
 
BULDAN: ŞİMDİ KAYBETTİRME ZAMANI
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, halka 14 Mayıs’taki duruşlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasına “Halkımızın iradesini ve kararlılığını bir kere daha göstereceğine yürekten inandığımı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum” diyerek devam etti. Halkın 14 Mayıs’ta büyük bir başarının altına imza attığını kaydeden Buldan, “Halkımız takdire şayan bir mücadele ile her türlü oyuna, her türlü hileye, her türlü baskıya, her türlü şiddete rağmen iradesine oy vermiş ve kendi iradesini belirlemiştir. AKP ve MHP ittifakı Türkiye’nin her yerinde Yeşil Sol’un kaybetmesi, Yeşil Sol’un siyaset dışı kalması, Yeşil Sol’un parlamentoya girmemesi için her türlü çabayı sarf etmiş, ama sonuç alamamıştır. Çünkü halkımız izin vermemiştir. 14 Mayıs tarihinde eğer Erdoğan kazanamamışsa bu sizin kararlılığınızın göstergesidir, bu sizin başarınızdır. 14 Mayıs tarihinde Erdoğan kazanmadı. Bizler faşizmi durdurduk. Ama şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AKP’ye kaybettirmek bir kez daha bizlerin görev ve sorumluluğudur” diye konuştu. 
 
‘SEFERBERLİK RUHUYLA HAREKET ETMELİYİZ’
 
Aydınlık ve karanlık arasında bir tercih yapacaklarını kaydeden Buldan, şöyle devam etti: “Demokrasi ve faşizm arasında bir tercih yapacağız. Bu Türkiye’nin geleceği açısından, gençlerin geleceği açısından halkımızın yarınları açısından önemli bir tercih olacaktır. Şunu unutmayalım; AKP’nin son 20 yıldaki karanlık ve faşizm uygulamaları, eğer 28 Mayıs tarihinde Erdoğan kazanırsa bir kez daha devam edecek ve buna Türkiye halkları karar verecek. Bizler Kürt halkı olarak, Mardin halkı olarak 28 Mayıs tarihinde Erdoğan’a kazandırmamak, demokrasinin kazanması için, yarınlarımızın, geleceğimizin kazanması için bir kez daha seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki, Mardin halkları 28 Mayıs’ta bu kararlılığını bir kez çok net bir şekilde daha ortaya koyacak ve gösterecek. Bu seçim geleceğimizi belirleme seçimidir. Bu seçim yarınlarımızı belirlemem seçimidir. Ve herkesten ricamız şudur; Lütfen gidin oyunuzu kullanın, sandıklara sahip çıkın ve Erdoğan’ı hep birlikte gönderelim.” 
 
‘DEMOKRASİ KAZANCAK, FAŞİZM KAYBEDECEK’
 
28 Mayıs’ın başarısının Kürt halkının başarısı olacağını kaydeden Buldan, Kürtleri inkar eden, Kürtlerin yok sayarak, haklarını ellerinden almak isteyen bir rejimi gitme zamanının geldiğini dile getirerek, şunları söyledi: “14 Mayıs’ta kazanamamasının sebebi Kürt halkının iradeli duruşudur. Kürt halkının kararlı duruşudur. Ve Kürt halkı üzerinden yapılan siyasetin sandıktan geri dönüşünün bir göstergesidir. Biz şuna inanıyoruz, Kürt halkı kendi geleceği açısından, kendi yarınları açısından, cezaevlerindeki arkadaşlarımızın özgürleşmesi için, Kürt halkının bundan sonraki siyaset arenasında söz sahibi olabilmesi için bir kez daha Erdoğan’ın gitmesine karar vermesi gerekiyor.”
 
Millet İttifakı ya da CHP ile hiçbir ortaklıkları olmadığını ve Millet İttifakı’nı desteklemediklerini kaydeden Buldan, sadece barışı ve demokrasiyi desteklediklerini belirterek, “Bu nedenle sizlere güveniyoruz ki, 28 Mayıs tarihinde sandıklarda demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek. Bu ülkenin tarihini bir kez daha birlikte yazacağız. Geleceğimizi yarınlarımızı aydınlık bir ülke içerisinde, mücadelemizin ve direnişimizin sonunda huzur içinde, refah içinde geçmesi için bu kararı vermek durumundayız” dedi. 
 
 
14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti olarak istedikleri sonucu alamadıklarını kaydeden Buldan, 28 Mayıs’tan sonra eksikliklerinin ve yanlışlarının özeleştirisini yapacaklarını söyledi. Buldan, “Halkımıza söz veriyoruz, bütün bunları masaya yatırıp, değerlendireceğiz. Halkımızın almış olduğu kararlara saygı duyacağız. Şu an yapmamız gereken tek şey 28 Mayıs tarihine odaklanmak ve bir seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanmak, AKP’yi ve Erdoğan’ı bir kez daha göndermek olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Buldan ve beraberindeki heyet ardından Stwerê ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirirken, sonrasında ise Şemrex (Mazıdağı) ve Dêrîk (Derik) ilçelerinde programlarını sürdürecek. 
 
WAN 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında Wan’ın Rêya Armûşê ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında halk ile konuşan Öztürk, “28 Mayıs günü artık bu faşist iktidarın biletini kesip göndereceğiz. Kürt düşmanlığına karşı, demokrasiye karşı, insanlığa karşı kim barıştan yana olursa bizim oyumuz ona olacak. Bizim sorunumuz sistemle ve bu sistemi göndereceğiz.  Bu defa başarı bizim olacaktır. Bu iktidarı biz Kürtler göndereceğiz” diye konuştu. Öztürk ve beraberindeki heyetin ziyaretleri gün boyunca devam etti. 
 
AGİRÎ
 
Agiri milletvekilleri Sırrı Sakık, Necla Demir ve Heval Bozdağ da Agirî merkez, Dûtax ve Bazid’te seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Milletvekilleri, halkı ikinci turda sandığa davet etti. 
 
ERDEXAN
 
Erdexan’da ise Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar ve beraberindekiler kent merkezinde esnafları ziyaret ederek, ikinci tur için oy vermeye çağırdı. Uçar, “14 Mayıs için halkımıza gösterdikleri irade için teşekkür etmek ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri için sandığa gitmenizi talep ediyoruz. Değişim için halkımızın sandıklara gitmesi ve oyunu kullanması gerekiyor” dedi. 
 
RIHA  
 
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Dilan Kunt Ayan ve Ömer Öcalan, Pirsûs (Suruç) esnafını ziyaret ederek, seçimdeki destekleri için teşekkür etti. Heyet, Yeşil Sol Parti'nin yüzde 66.34, partinin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 72.64 oy aldığı ilçede yoğun ilgi ile karşılandı.
 
HDP Pirsûs ilçe binasında bir araya gelen vekiller, partililer ile Atatürk Bulvarı, Kuyumcular Caddesi, Bir Milyoncular Caddesi ve Dikili Mahallesinde bulunan esnafı ziyaret etti.Esnaf ziyaretinde heyete yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, taleplerini dile getirdi. Özellikle Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı hukuksuzluğun giderilmesi için daha etkili adımlar atılması talebinde bulunan yurttaşlar, şimdiden disiplinli ve planlı bir şekilde yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanılması gerektiğini söyledi.
 
Binalardan alkış ve zılgıtlarla heyeti karşılayan yurttaşlar ise, Yeşil Sol Parti'ye daha güçlü sahiplenme mesajı verdi.
 
ŞIRNEX 
 
Yeşil Sol Parti, Şirnex’te seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.  Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ve partililer, Şirnex’in Kiror, Nerex, Dehlabî, Heştan, Avgamasya, Milgaşantiye ve Çemêşemo köylerini ziyaret etti.  Yapılan ziyaretlerde halkın, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa giderek oylarını kullanması istendi.
 
Ziyaret sırasında konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekerek, “Bu seçim tarihi bir seçimdir ve önermelidir. Bundan dolayı halkımızın da bu hassasiyet ve bilinçle seçime yaklaşması gerekiyor. Bulunduğumuz her yerde sandıklarımıza giderek oyumuzu değişimden yana kullanalım” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Diğer başlıklar

17:22 Gazeteci Gök'ten 'boş' mektup: İfade özgürlüğü sağlandığında tamamlanacak
17:17 Xelef’i katleden ve BM’nin kara listesinde olan örgüt lideri Artuklu Üniversitesi’nden mezun oldu
16:24 Tahliye edilen Yağız çiçeklerle karşılandı
15:28 Gazeteci Arslan’ın ‘tutuklu gazeteciler’ paylaşımı suç sayıldı
15:18 Genel-İş üyelerinden İHD’ye ‘ihlal’ başvurusu
14:30 Sinan Ateş soruşturmasını yürüten polis müdürüne terfi
14:29 İHD'nin zırhlı araç raporu: 15 yılda 44 kişi yaşamını yitirdi
14:27 KESK’ten İBB önünde eylem: Sürgün kararı iptal edilsin
14:18 Çatışmada yaralanan Gülmez ameliyat edildi
14:09 Nisêbîn'de bir kadın gözaltına alındı
14:06 Şule'yi katleden Tarkut'a ağırlaştırılmış müebbet talebi
14:00 Gazeteci Hafız Akdemir vurulduğu sokakta anıldı
13:47 Bakanlar Komitesi, Yüksekdağ ve Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi
13:46 Sağlık skandalı: Diş hastaları teknisyenlere emanet!
13:42 Hukuk örgütleri: Can Atalay serbest bırakılsın
13:32 Esendere Gümrük Kapısı’nda kota düşürüldü
13:30 Antalya'da barış anneleri gözaltına alındı
13:21 Japonya’da tecavüzün tanımı değişiyor
13:16 Emine Şenyaşar’a para cezası
12:45 İSİG: 5 ayda en az 730 işçi öldü
12:40 İzmir'de HDP'li genç gözaltına alındı
12:39 Şişli’de Libya vatandaşlarına silahlı saldırı: 2 yaralı
12:29 Akdeniz Belediyesi'nin borçlanmasına karşı açılan dava karara kaldı
12:20 Öztürk Türkdoğan hakkında beraat kararı
12:18 Yönetmen Tekin hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı
11:56 İHD’den Aşkan açıklaması: Kaza değil cinayet
11:56 Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
11:27 BEKSAV’da gözaltına alınanlar serbest
11:07 Yeşil Sol Parti milletvekillerinden gazetecilere ziyaret
10:47 Efrîn’de yüzlerce nar ağacı kesildi
09:41 Bazyani: Türkiye Behdinan’da 4 milyon ağaç kesti
09:34 Dolar güne rekorla başladı
09:03 Aykol: Kürt sorunu çözülmedikçe yeni bir Türkiye yaratılamaz
09:03 Cezaevi doktorundan tutukluya: Burada gebereceksin
09:02 Asimilasyona karşı Kirmanckî 6 eser yazdı
09:02 Seçim sonrası ekolojik talan hazırlığı
09:01 Gazeteci Güzelyüz: Bizi zihinsel olarak tutsak edemezler
09:00 Amedliler: Çözüm için savaş politikaları son bulmalı
09:00 08 HAZİRAN 2023 GÜNDEMİ
08:34 Sêrt’te çatışma: 1 asker yaşamını yitirdi
00:08 Ayhan ve Gökalp toprağa verildi
07/06/2023
23:36 İnfazı 2 kez yakılan tutuklu tahliye edildi
22:22 ‘Pride’ filmine polis baskını: Çok sayıda gözaltı
22:14 5. Ma Music günleri başladı
22:04 ‘Yaşananlar kaza değil, cinayettir'
21:56 Afganistan’da minibüs devrildi: 25 kişi hayatını kaybetti
21:46 Seçim öncesi tutuklanan Yeşil Sol adayı Yıldırım tahliye edildi
19:41 DFG Eşbaşkanı Altan 1 yıllık tutukluluğu değerlendirdi
19:37 KHK eylemi 257’nci haftasında
19:19 Gazeteci Arslan Kırşehir'e götürüldü
19:17 Yeni Meclis başkanı AKP’li Numan Kurtulmuş oldu
18:43 Kobanê Davası: Talebimiz hukuk dolandırıcılığına son verilmesi
18:28 Uzman çavuşun kullandığı aracın çarptığı çocuk yaşamını yitirdi
18:26 Eyn Îsa’ya saldırı: Kampta yangın çıktı
18:17 Cizîr’de gözaltına alınan aile serbest bırakıldı
18:14 Meclis Başkanlığı için 3'üncü tur oylaması başladı
17:38 Vartinis Davası ertelenerek zamanaşımına itiliyor
17:08 Meclis Başkanı seçiminde ilk turda çoğunluğa ulaşılmadı, ikinci tura geçildi
16:57 Yaşamını yitiren Ayhan ve Gökalp’ın cenazesi ailelerine verildi
16:52 Yüksekdağ’dan mahkeme heyetine 'seçim tebriği'
15:41 Mahfi Eğilmez: İlk kez bir iktidar kendisine enkaz devretti
15:23 HDP’li Tanrıkulu’nun tahliye talebi reddedildi
15:15 Askeri aracın geçişi sırasında patlama
15:14 İmamoğlu’ndan köklü değişim talebi
15:12 Gazeteci Hafız Akdemir vurulduğu sokakta anılacak
15:12 Hakkında 52 taciz şikayeti olan doktor görevinin başında
15:03 Siyasetçi Mehmet Çiçek yaşamını yitirdi
14:53 Çocuğa tecavüz davasında aile ve koruculara ceza talebi
14:51 Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giren hükümlü ölüm sınırında
14:16 Adalet mücadelesi 807’nci gününde: Tüm sorunların kaynağı adaletsizlik
13:25 Şarkıcı Mosso hedefte: ‘Konserleri iptal edilsin’ baskısı
13:15 Kobanê Davası heyetine: Sırtınızı güçlü yere dayamışsınız
13:04 HDP’li Turan: Savaşa aktarılan kaynaklar kesilmeden Türkiye ekonomisi düzelmez
13:04 Ege’de 2022’de 724 çocuk hakkı ihlali yaşandı
12:49 Riha’da ekmeğe zam
12:48 Ebrar Sitesi’nin 2’nci müteahhidi tutuklandı
12:08 Akdoğan’ın cenazesi Wan’da toprağa verildi
11:52 Kimyasal kullanımını gündeme getiren avukat Turan beraat etti
11:03 Almanya’dan DTSO’ya ‘Teşekkür Beratı’
11:02 Riha’daki seçim kutlamasında vurulan çocuk yaşam mücadelesi veriyor
10:52 HDP ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi: Mücadeleyi güçlendireceğiz
10:29 Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri yargılandı
10:15 AKP’li belediye, Ermeni mezarlığının nasıl yok edildiğini yazdı
09:43 Cizîr’de 2 gözaltı
09:32 Dolardaki artış sürüyor
09:29 Cizîr’de intihar ettiği belirtilen genç hayatını kaybetti
09:16 Belediyedeki iş cinayeti: Yaşamını yitiren işçi sigortasız çalıştırıldı
09:15 Faili serbest bırakıldı ama kalemi yerde kalmadı
09:14 Mexmûr'da halk kazandı: Direnişten vazgeçmeyeceğiz
09:14 Antalya Emniyeti Kürt öğrencilerin ev kiralamasını engelliyor
09:13 Çekpas sapı bilmecesi
09:12 Kadınlardan yeni dönemde mücadele çağrısı
09:11 Makbule Sevinç’in duruşmasına katılım çağrısı
09:10 16 gazeteci bir yıldır tutuklu: Keyfi cezalandırma
09:09 Din görevlileri okullara atandı: Toplumun dinamikleriyle oynanıyor
09:09 HDP MYK üyesi Özcan: Kadınca bir eleştiriyle kongreye gideceğiz
09:07 Gazeteci Şengalî: Şengal zayıflarsa, Rojava da zayıflar
09:02 Amed’ten HDP’ye: Yeni süreçte tabanın sesine kulak verilmeli
09:02 KCDK-E Eş Başkanı Koç: Çözümün adresi İmralı
09:00 07 HAZİRAN 2023 GÜNDEMİ
08:30 Gazeteci Fırat Can Arslan gözaltına alındı
06/06/2023
23:28 Emeklilik reformu karşıtı gösterilerde 28 gözaltı
22:57 İran, Riyad Büyükelçiliği'ni yeniden açtı
22:10 KESK Semsûr’den 4’üncü ay deprem raporu
21:43 Yıldız’ı katleden polis hakkında tahliye kararı
20:42 Elif Ana filmine Gronzi’de 2 ödül
20:36 Kadın Zamanı Derneği'nden MKGP'ye ziyaret
20:18 Kabine toplantısı sona erdi
19:40 Bêdlîs’te 8 gözaltı
19:35 TİP’ten Can Atalay için 85 yerde açıklama
19:22 Cindirêsê’de bir kişi kaçırıldı
18:46 Sendikaları kapatılmak istenen emekliler: Dava reddedilmeli
18:40 Gazeteci Turgut’un evine polis baskını
18:18 Demirtaş Batman Newroz davasından beraat etti
18:13 Akdoğan'ın cenazesi alındı
17:42 CHP’nin Meclis Başkanı adayı Bingöl oldu
17:33 Deprem enkazında bir kadının cenazesi bulundu
17:25 İzmir'de din görevlilerin okullara atanmasına tepki
17:16 Gabar’da ağaç kıyımı
16:38 Yeni kabine toplandı: Gündem savaş ve ekonomi
16:20 Nisêbîn’de 5 kişinin ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı
15:38 CHP’den kongre kararı
15:29 Koçyiğit: 'Eğitimde iş birliği protokolü' yasaya aykırı
15:05 Guherzê Dağı'na saldırı
14:39 Şenyaşar ailesinden Bakan Tunç’a: Urfa'dan işe başlamalı
14:31 Yeşil Sol Parti'nin Meclis Başkan adayı Hatimoğulları oldu
14:28 Motorine zam yolda
13:56 Darp edilen gazeteciye hapis cezası
13:15 Barajın vurulmasında Ukrayna ve Rusya birbirini suçladı
11:57 AİHM, Yüksekdağ ve Demirtaş'ı haklı buldu
11:57 Anne, baba ve 6 çocuğu gözaltına alındı
11:44 Avukatlardan İmralı başvurusu
11:43 DEDAŞ'ın uygulamasına karşı çıkan köylülere gaz bombalı saldırı
10:40 'Kendisini cumhurbaşkanı olarak tanıtıp para isteyen' paylaşımına beraat
10:35 BAT sigara grubuna zam
10:32 Akın: Özgürlük için mücadeleyi daha güçlü yürüteceğiz
09:01 Abdullah Öcalan: AKP, Kürt Haması yaratmaya çalışıyor
09:01 Hasta tutuklu Behçet Kaplan nasıl ölüme sürüklendi?
09:00 Nusaybin Emniyeti’nde yağma çetesi ortaya çıktı
09:00 'Sağlık emekçilerine şiddet politikası uygulanıyor'
09:00 Akbelen'de seçim sonrası baskılar arttı
09:00 06 HAZİRAN 2023 GÜNDEMİ
08:53 Kurda yükseliş sürüyor
08:45 Amed’te ağır hasarlı bina çöktü
08:04 Kararnameyle 13 üniversiteye rektör atandı
05/06/2023
23:34 Haiti’de sel: 42 kişi yaşamını yitirdi
23:11 Savunma Sanayi Başkanlığı’na Görgün atandı
21:37 Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu
21:32 Ağır yaralı Gülmez hastaneye getirildi
21:28 Tutuklu Binevş Kültür ve Sanat Derneği üyelerine tahliye