Buldan’dan 28 Mayıs çağrısı: Şimdi kaybettirme zamanı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çok kentte çalışmalar sürerken, Mêrdîn’de temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs’ta sandıklarda demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek” dedi.
  
Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için birçok merkezde çalışmalar yürüten DTK, Yeşil Sol Parti, HDP milletvekilleri ve yöneticileri,  halkı sandığa davet etti.
 
MÊRDÎN
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, beraberinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Mehmet Kamaç ve Mêrdîn milletvekillerinin katılımıyla Mêrdîn'de iki gün sürecek olan halk buluşmalarını gerçekleştiriyor. Halk buluşmalarının ilk merkezi olan Savur ilçesinde Ewîna köyünde Buldan ve beraberindeki heyet, yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği Buldan ve beraberindeki heyet Ewîna köyünde halkı selamladıktan sonra köy meydanında toplanan halka hitap etti. 
 
İlk olarak söz alan Kamaç, Kürt halkının iradesi ile 21 yıldır sürdürülen faşizmin önünün alındığını belirterek, “Var olun. Herkes bilsin ki, zafer bizimdir. Tek bir söylemleri yok bu sokaklarda konuşabilecekleri. Yüzleri yok karşımıza çıkmaya. Ellerinde sadece savaş ve siyasi soykırım saldırıları var. Bu saldırılar ile iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar” dedi. 
 
BULDAN: ŞİMDİ KAYBETTİRME ZAMANI
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, halka 14 Mayıs’taki duruşlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasına “Halkımızın iradesini ve kararlılığını bir kere daha göstereceğine yürekten inandığımı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum” diyerek devam etti. Halkın 14 Mayıs’ta büyük bir başarının altına imza attığını kaydeden Buldan, “Halkımız takdire şayan bir mücadele ile her türlü oyuna, her türlü hileye, her türlü baskıya, her türlü şiddete rağmen iradesine oy vermiş ve kendi iradesini belirlemiştir. AKP ve MHP ittifakı Türkiye’nin her yerinde Yeşil Sol’un kaybetmesi, Yeşil Sol’un siyaset dışı kalması, Yeşil Sol’un parlamentoya girmemesi için her türlü çabayı sarf etmiş, ama sonuç alamamıştır. Çünkü halkımız izin vermemiştir. 14 Mayıs tarihinde eğer Erdoğan kazanamamışsa bu sizin kararlılığınızın göstergesidir, bu sizin başarınızdır. 14 Mayıs tarihinde Erdoğan kazanmadı. Bizler faşizmi durdurduk. Ama şimdi kaybettirme zamanıdır. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve AKP’ye kaybettirmek bir kez daha bizlerin görev ve sorumluluğudur” diye konuştu. 
 
‘SEFERBERLİK RUHUYLA HAREKET ETMELİYİZ’
 
Aydınlık ve karanlık arasında bir tercih yapacaklarını kaydeden Buldan, şöyle devam etti: “Demokrasi ve faşizm arasında bir tercih yapacağız. Bu Türkiye’nin geleceği açısından, gençlerin geleceği açısından halkımızın yarınları açısından önemli bir tercih olacaktır. Şunu unutmayalım; AKP’nin son 20 yıldaki karanlık ve faşizm uygulamaları, eğer 28 Mayıs tarihinde Erdoğan kazanırsa bir kez daha devam edecek ve buna Türkiye halkları karar verecek. Bizler Kürt halkı olarak, Mardin halkı olarak 28 Mayıs tarihinde Erdoğan’a kazandırmamak, demokrasinin kazanması için, yarınlarımızın, geleceğimizin kazanması için bir kez daha seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki, Mardin halkları 28 Mayıs’ta bu kararlılığını bir kez çok net bir şekilde daha ortaya koyacak ve gösterecek. Bu seçim geleceğimizi belirleme seçimidir. Bu seçim yarınlarımızı belirlemem seçimidir. Ve herkesten ricamız şudur; Lütfen gidin oyunuzu kullanın, sandıklara sahip çıkın ve Erdoğan’ı hep birlikte gönderelim.” 
 
‘DEMOKRASİ KAZANCAK, FAŞİZM KAYBEDECEK’
 
28 Mayıs’ın başarısının Kürt halkının başarısı olacağını kaydeden Buldan, Kürtleri inkar eden, Kürtlerin yok sayarak, haklarını ellerinden almak isteyen bir rejimi gitme zamanının geldiğini dile getirerek, şunları söyledi: “14 Mayıs’ta kazanamamasının sebebi Kürt halkının iradeli duruşudur. Kürt halkının kararlı duruşudur. Ve Kürt halkı üzerinden yapılan siyasetin sandıktan geri dönüşünün bir göstergesidir. Biz şuna inanıyoruz, Kürt halkı kendi geleceği açısından, kendi yarınları açısından, cezaevlerindeki arkadaşlarımızın özgürleşmesi için, Kürt halkının bundan sonraki siyaset arenasında söz sahibi olabilmesi için bir kez daha Erdoğan’ın gitmesine karar vermesi gerekiyor.”
 
Millet İttifakı ya da CHP ile hiçbir ortaklıkları olmadığını ve Millet İttifakı’nı desteklemediklerini kaydeden Buldan, sadece barışı ve demokrasiyi desteklediklerini belirterek, “Bu nedenle sizlere güveniyoruz ki, 28 Mayıs tarihinde sandıklarda demokrasi kazanacak, faşizm kaybedecek. Bu ülkenin tarihini bir kez daha birlikte yazacağız. Geleceğimizi yarınlarımızı aydınlık bir ülke içerisinde, mücadelemizin ve direnişimizin sonunda huzur içinde, refah içinde geçmesi için bu kararı vermek durumundayız” dedi. 
 
 
14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti olarak istedikleri sonucu alamadıklarını kaydeden Buldan, 28 Mayıs’tan sonra eksikliklerinin ve yanlışlarının özeleştirisini yapacaklarını söyledi. Buldan, “Halkımıza söz veriyoruz, bütün bunları masaya yatırıp, değerlendireceğiz. Halkımızın almış olduğu kararlara saygı duyacağız. Şu an yapmamız gereken tek şey 28 Mayıs tarihine odaklanmak ve bir seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlanmak, AKP’yi ve Erdoğan’ı bir kez daha göndermek olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Buldan ve beraberindeki heyet ardından Stwerê ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirirken, sonrasında ise Şemrex (Mazıdağı) ve Dêrîk (Derik) ilçelerinde programlarını sürdürecek. 
 
WAN 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet seçim çalışmaları kapsamında Wan’ın Rêya Armûşê ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında halk ile konuşan Öztürk, “28 Mayıs günü artık bu faşist iktidarın biletini kesip göndereceğiz. Kürt düşmanlığına karşı, demokrasiye karşı, insanlığa karşı kim barıştan yana olursa bizim oyumuz ona olacak. Bizim sorunumuz sistemle ve bu sistemi göndereceğiz.  Bu defa başarı bizim olacaktır. Bu iktidarı biz Kürtler göndereceğiz” diye konuştu. Öztürk ve beraberindeki heyetin ziyaretleri gün boyunca devam etti. 
 
AGİRÎ
 
Agiri milletvekilleri Sırrı Sakık, Necla Demir ve Heval Bozdağ da Agirî merkez, Dûtax ve Bazid’te seçim çalışmaları gerçekleştirdi. Milletvekilleri, halkı ikinci turda sandığa davet etti. 
 
ERDEXAN
 
Erdexan’da ise Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar ve beraberindekiler kent merkezinde esnafları ziyaret ederek, ikinci tur için oy vermeye çağırdı. Uçar, “14 Mayıs için halkımıza gösterdikleri irade için teşekkür etmek ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri için sandığa gitmenizi talep ediyoruz. Değişim için halkımızın sandıklara gitmesi ve oyunu kullanması gerekiyor” dedi. 
 
RIHA  
 
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Dilan Kunt Ayan ve Ömer Öcalan, Pirsûs (Suruç) esnafını ziyaret ederek, seçimdeki destekleri için teşekkür etti. Heyet, Yeşil Sol Parti'nin yüzde 66.34, partinin desteklediği Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 72.64 oy aldığı ilçede yoğun ilgi ile karşılandı.
 
HDP Pirsûs ilçe binasında bir araya gelen vekiller, partililer ile Atatürk Bulvarı, Kuyumcular Caddesi, Bir Milyoncular Caddesi ve Dikili Mahallesinde bulunan esnafı ziyaret etti.Esnaf ziyaretinde heyete yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, taleplerini dile getirdi. Özellikle Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı hukuksuzluğun giderilmesi için daha etkili adımlar atılması talebinde bulunan yurttaşlar, şimdiden disiplinli ve planlı bir şekilde yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanılması gerektiğini söyledi.
 
Binalardan alkış ve zılgıtlarla heyeti karşılayan yurttaşlar ise, Yeşil Sol Parti'ye daha güçlü sahiplenme mesajı verdi.
 
ŞIRNEX 
 
Yeşil Sol Parti, Şirnex’te seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor.  Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez ve partililer, Şirnex’in Kiror, Nerex, Dehlabî, Heştan, Avgamasya, Milgaşantiye ve Çemêşemo köylerini ziyaret etti.  Yapılan ziyaretlerde halkın, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa giderek oylarını kullanması istendi.
 
Ziyaret sırasında konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekerek, “Bu seçim tarihi bir seçimdir ve önermelidir. Bundan dolayı halkımızın da bu hassasiyet ve bilinçle seçime yaklaşması gerekiyor. Bulunduğumuz her yerde sandıklarımıza giderek oyumuzu değişimden yana kullanalım” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Diğer başlıklar

22:02 4 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili 2 tutuklama
20:15 Mêrdîn'de akraba kavgası: 1 ölü, 10 yaralı
18:18 Gazeteci Akdemir anıldı: Mücadelemiz sürecek
17:30 Otizimli çocuğun cansız bedeni bulundu
16:51 İsrail Gazze'ye yardım götüren gemi için harekete geçti
15:43 Bakırhan Qers’te yurttaşlarla bayramlaştı
15:22 Barış Anneleri: Toplumsal barış için kapı kapı çalışacağız
15:09 Öcalan’dan bayram mesajı: Halkımızın kurbansız Kurban Bayramı’nı kutluyorum
14:44 Abdullah Öcalan 26 yıl sonra ilk kez çocuklarla görüştü
14:37 Aileler İmralı’da bayram görüşü gerçekleştirdi
14:26 Barış Anneleri: Sıra devletin atacağı adımlarda
14:05 Bayramın 3 günlük bilançosu: 26 ölü, 3 bin 590 yaralı
11:52 30 yıllık tutsağın tahliyesi ‘iyi halli değil’ gerekçesiyle engellendi
09:08 Jin derginin 119’uncu sayısı yayında
09:07 HDP’ye saldırı davası bozuldu: Silah var, tehdit yok
09:07 Saklı cennet: Tuz Mağarası
09:06 Barajın dibinde 20 köyün bağ ve bahçeleri susuzluktan kurudu
09:05 Sağlıkta başka bir sistem mümkün!
09:04 EMEP Genel Başkan Yardımcısı: İktidarın hiçbir bahanesi kalmadı
09:04 Mûş'ta bir ilk: Kent Kadın Meclisi kurulacak
09:00 8 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:31 Marmara Denizi'nde deprem
07:12 Kolombiya’da cumhurbaşkanı adayı silahlı saldırıda ağır yaralandı
07/06/2025
21:59 DEM Parti'den bayram ziyaretleri: Gündem süreç
21:08 Arjantin'de 'Özgürlük Sosyolojisi' kitabı okundu
18:17 Ege Denizi'nde kadın cenazesi bulundu
17:43 Rojhilatlı tutuklu şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
17:02 13 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edildi
16:33 İzmir'de orman yangını
16:22 Çanakkale açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem
15:28 DEM Parti Kadın Meclisi’nden Barış Anneleri’ne ziyaret
15:21 Siyasi partiler arası gün boyu bayram ziyareti
15:17 Ağır hasta tutsaklar Rüzgar ve Boran için tahliye çağrısı
14:51 AKP'li İler: Öcalan barış elini uzattı
14:50 Amed’deki yangınla ilgili gözaltı sayısı 5’e yükseldi
14:42 Hafız Akdemir katledildiği sokakta anılacak
14:30 Pervin Buldan: Sürece güveniyoruz çünkü Öcalan var
13:54 Kayıp yakınları: Kemiklerimizi versinler bir mezarımız olsun
13:53 Cumartesi Anneleri: Hiçbir bayramımız olmadı
13:23 Dîlok’ta şüpheli kadın ve çocuk ölümü
13:12 AKP'den DEM Parti'ye ziyaret: Kardeşlik hukuku birlikte tesis edilecek
11:38 Aydın: Yeni anayasa için yol temizliği şart
10:53 DEM Parti-MHP bayramlaşması: Çözüm yeri Meclis
09:43 Çaybaşı çöp tesisine kapatma kararı
09:06 Bir bitiş yeni yaşamın başlangıcı oldu
09:05 33 yıl geçti: Hafız Akdemir’in asıl failleri hala karanlıkta
09:04 3 öğrenciye cinsel tacizde bulundu: Başka suçtan tutuklandı
09:03 ESP’li Sezin Uçar: Sürecin ilerleyebilmesi için ‘umut hakkı’ sağlanmalı
09:03 Kadınlar bu yaz ‘Aile Yılı’na karşı örgütlenecek
09:02 Avrupa’da hukuk örgütleri ‘umut hakkı’ bildirimine hazırlanıyor
09:02 Sınavlar yaklaşıyor: Fırsat eşitliği yok, hayaller yurt dışı
09:02 Gilî Dağı’nda eşsiz manzara
09:02 AKP'li Ölmez'in madeni sağlığı tehdit ediyor
09:00 07 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:13 Elektrik akımına kapılan belediye başkanı ağır yaralandı
06/06/2025
22:40 Anne ve 3 çocuğunun öldüğü yangınla ilgili 4 gözaltı
22:21 30 yılın ardından tahliye edilen Kar'a kitlesel karşılama
19:43 Bakırhan'ın bayramlaştığı Eren Bülbül'ün annesi: Artık anneler ağlamasın
19:26 Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 226 gazeteci öldürüldü
18:59 Wan'da 'PKK halktır halk burada' pankartı
17:40 Suriye'de son 24 saatte 9 kişi öldü
16:32 Amed’deki yangında yaşamını yitirenlerin taziyelerine ziyaret
15:50 Bayram arefesinde 10 kişi yaşamını yitirdi
15:37 30 yıllık tutsak Kar tahliye oldu
13:42 Amed Büyükşehir Belediyesi yangına dair soruşturma başlattı
12:51 Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’ndan bayram tebrikleri
12:16 Erdoğan’dan bayram mesajı: Süreci başarıya ulaştıracağız
11:06 Amed’deki yangında yaşamını yitirenler defnedildi
09:48 Dr. Miley: Öcalan’ın özgürlüğü sürecin ayrılmaz parçası
09:33 Birçok kentte mezarlık ziyaretleri
09:14 'İnfaz düzenlemesi çifte bir eşitsizlik barındırıyor'
09:14 Adana ve Osmaniye'deki ağır hasta tutsaklar ölüme terk edildi
09:13 Eskişehir’de öğrencilere ‘İmamoğlu’ soruşturması
09:12 Emekli için bayram değil dert!
09:11 Riha’daki yurttaşlar: Eşit haklarla kardeşlik içerisinde yaşarız
09:10 Kayyım yönetimindeki belediyede mobbing: Çalışan hastanelik oldu
09:06 Alain Baiou'dan Öcalan'a mektup: Sonuna kadar yanındayız
09:05 Bahçeli: Bayram sonrası Meclis'e önemli görev düşüyor
09:03 ‘Kutsal aile’ adına kadının haklarına saldırı
09:02 Soydan Akay: Süreç sadece Türk-Kürt ilişkilerini değil Ortadoğu’yu etkileyecek
09:00 06 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:11 Vedat Aydın mezarı başında anıldı
05/06/2025
23:57 Taciz faili polis tutuklandı ve görevden uzaklaştırıldı
23:41 İsrail, Beyrut’a saldırdı
23:11 Musk’tan Trump'a ‘Epstein’ suçlaması
22:40 Amed’deki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e yükseldi
21:30 Amed’deki yangında 3 kişi hayatını kaybetti
21:25 BM: Gazze'de 640 bin kişi yerinden edilmeye zorlandı
20:36 Amed’de 13 katlı binada yangın
20:27 Taciz faili polis serbest bırakıldı
19:15 Mazlum Abdi’den Kürt ortak heyetine ilişkin açıklama
19:08 Silahlı saldırıya uğrayan Yiğiter’in detaylı ifadesi 16 gün sonra alındı
18:51 Wan’da bayram hareketliliği: Asıl bayramımız barışla gelecek
18:32 Meclis Genel Sekreteri görevden alındı
18:20 DİK: Kurban Bayramı barışa vesile olsun
17:42 5 Haziran katliamında yaşamını yitirenler anıldı: Barış ve demokrasiyi getireceğiz
17:25 Çocuk ve kadını taciz eden polise tutuklama istemi
17:12 Üniversite şenliğinde tutuklanan Akarsu tahliye edildi
17:08 10 yıl sonra gidilen 'Bagok Şehitliği'nin talan edildiği ortaya çıktı
16:00 Birçok kentte mezarlık ziyareti: Mücadelelerini sürdüreceğiz
15:56 Ebex’te ‘Kadın Kent Bostanı’ açıldı
15:34 İsrail saldırısında 3 gazeteci hayatını kaybetti
15:20 Türkiye’nin saldırılarında 2 HPG’li yaşamını yitirdi
15:11 'Öcalan ile görüşmek istiyorum' kampanyası başlatıldı
15:10 Basa’da şap hastalığı
14:04 DEM Parti: Demokratik toplum doğanın korunma mücadelesiyle bütündür
14:03 Çimento fabrikasının imar planlarının tamamı iptal oldu
13:56 Marmaris'te Sinpaş tepkisi: Kamu görevlileri göz yumuyor
13:22 Besiciler: Halk kurban değil, 1 kilo et bile alamıyor
12:31 KRT TV yönetiminden açıklama
12:05 Dünya Çevre Günü çağrısı: Yaşamı savunmak zorunluluktur
11:48 CHP'li 5 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
11:21 Polislerin darp edip şikayetçi olduğu şizofreni hastası hakkında karar
11:20 Özgür Özel'e Akın Gürlek soruşturması
10:54 Aram Yayınevi'nden 13 kitap
10:39 KRT TV emekçileri 'hak' nöbetinde
10:32 Çıplak aramaya maruz kalan tutsak yakınları: Başörtümüz çıkarılıyor
10:31 Emekliler: Ekonomi barışla iyileşir
10:00 DEM Parti'den '1950 toplantı' kararı
09:55 DBP'den 5 Haziran Katliamı açıklaması
09:11 ‘Tarafsızım’ demeyen 31 yıllık tutsağın tahliyesine engel
09:10 Uzman çavuşun katlettiği çoban Şen'in oğlu: Devlet adım atmalı
09:09 Kriz hayvan pazarını da vurdu: Ekonomi ancak barışla düzelir
09:08 Çanakkale'de 4.8 büyüklüğünde deprem
09:04 Dünya Çevre Günü: İklim krizi büyüyor
09:01 Avukat Ayşe Acinikli: Eşi hakim diye kanunların çiğnenmesi kabul edilemez
09:00 5 HAZİRAN 2025 GÜNDEMİ
08:21 PKK 12. Kongre Divanı: Kararların uygulanması demokratik siyaset ve hukuki güvenceyi gerektirir
04/06/2025
23:56 ABD’den ateşkes tasarısına veto
23:51 Narin Güran cinayeti: Sanık Bahtiyar aleyhine Yargıtay’a başvuru
23:13 SOHR: İsrail, Kuneytra kırsalına operasyon düzenledi
22:30 Vanspor kutlamalarında kayyım protestosu
21:49 İstanbul’da 3.5 büyüklüğünde deprem
21:12 Şam ile müzakereleri yürütecek Kürt heyeti belirlendi
20:24 Trump, Putin'le görüştü
20:22 Çelik: Anayasaya dair ilk toplantımız bayram sonrası olacak
19:34 10’uncu Yargı Paketi yürürlüğe girdi
19:13 Maxmur’da ablukaya karşı yürüyüş
19:09 Hama’da cephane deposunda patlama: 4 kişi öldü
19:07 Zelenski’den Rusya’ya liderler görüşmesi çağrısı
19:01 KHK eylemi 334'üncü haftada: Zulüm bitene kadar direneceğiz
18:57 Putin’den Ukrayna saldırılarına dair açıklama
18:54 İsrail cezaevlerindeki Filistinli sayısı 10 bin 400’ü aştı
18:28 'İnfaz erteleme kararları bağımsız sağlık kurullarınca verilmeli’
18:23 Maxmur’daki abluka için uluslararası kamuoyuna çağrı
18:17 Bakanlık kampında 17 yaşındaki genç boğularak yaşamını yitirdi
18:15 Gazze’de can kaybı 54 bin 607’ye yükseldi
17:47 Hama Havaalanı’nda patlama
17:43 Sağlık Bakanlığı’ndan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne karşı uyarı
17:34 Özel’den Silivri’deki sevklere tepki: Kötülükleri yanlarına kalmayacak