Öğretmenevi davasında Memiş’e 11 suçtan 85 yıla kadar hapis istemi

img
AMED - Diyarbakır Öğretmenevi ile ilgili yolsuzluk davası sanıklarından Eğitim Bir-Sen eski İl Başkanı Yunus Memiş hakkında, 11 suçtan 85 yıla kadar hapis cezası istendi. 
 
Diyarbakır eski İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer’in müştekiler arasında bulunduğu Diyarbakır Öğretmenevi’nde ile ilgili yolsuzluk davasında tüm sanıkların hapis cezası talepli mütalaa verildi. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan mütalaada, sanıkların “ihaleye fesat karıştırma”, “zimmet”, “rüşvet”, “sahtecilik”, “görevi kötüye kullanma”, “dolandırıcılık”, “kişiler arası konuşmayı kaydetme ve ifşa”, “gayri meşru yolla elde edilen malvarlığını gizleme”, “haksız mal edinme, kaçırma, gizleme” suçlarından cezalandırılması istendi. 
 
Mütalaada, Öğretmenevi’nin restoran, kafeterya, bahçe düzenlemesi, perde alımı gibi birçok işte, ihaleye girecek firmanın rüşvet karşılığında belirlendiği, ihaleye giren firma yetkilileri ile ihale komisyonunda yer alan öğretmen evi görevlilerinin birlikte ‘İhale Şartnamesi’ni düzenledikleri belirtildi. Firma yetkililerinin kendi aralarında anlaşarak ihaleye girdiği, Öğretmenevi İhale Komisyonu üye ve başkanlarının ihale hakkında önceden bilgilendirdiği, dosyanın bir numaralı şüphelisi Yunus Memiş’in mücbir sebep yokken doğrudan alım yoluna başvurduğu, Fiyat Araştırma Komisyonu’nda bulunan Handan Eker Taşkent’in izinli olmasına rağmen onun yerine araştırma raporuna sahte imza atıldığının belirlendiğine yer verilen mütalaada, Memiş’in buradan elde ettiği haksız kazancı dijital para olan “Bitcoin” yatırımı yaptığı kaydedildi.
 
Mütalaada, 11 suçla suçlanan dosyanın şüphelisi Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş, Öğretmenevi Müdür Vekili Berrin Aksu, İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Yaşar, Müdür Yardımcısı Baver Sungur, İhale Komisyonu üyeleri Sertaç Kurşunlukaya, Tülin Aydas, Ela Balyan, Öğretmenevi çalışanı Zülküf Memiş, iş insanları Nihat Güneş, Ahmet Güneş, Hüseyin Güneş, Muzaffer Güneş, Şeyhmus Mete, Mehmet Aydın, Remzi Sürek’e manfaat karşılığında ihale vermekle suçlandı. Mütalaada, Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen’in başkası adına kurduğu firma üzerinden anlaşmalı ihale alarak, ihaleye fesat karıştırma, kuyumcular Mustafa Engin, Celil Engin ve Memiş’in usulsüz şekilde elde ettiği malvarlığını aklama, Memiş’in ortağı Yusuf Vural’ın ise kamu kurumunu zarara uğratarak dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak suçunu işlediği yer aldı. 
 
RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK
 
Mütalaada, Yunus Memiş’in Öğretmenevi Kafe İşletme İhalesi’nde rayiç bedeli düşük göstermek için Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu’ndan rayiç bedelin 4 bin TL olarak yazılmasını istediği, Ebedinoğlu’nun da kabul etmesiyle 10 bin TL olması gereken rayiç bedelinin 4 bin TL olarak düzenlenmesiyle ikilinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği, Memiş’in ayrıca sahtecilik için azmettirme suçu işlediğinin altı çizildi. 
 
FATURA 3 KAT ŞİŞİRİLDİ
 
Memiş’in, birlikte Winner Woman Fitnees Club & SPA isimli spor salonu işlettikleri iş insanı Yusuf Vural’a 50 bin TL borç verdiği, daha sonra bu parayı alamadığı, bunu tahsil edebilmek amacıyla Öğretmenevi bahçe direkleri ışıklandırılması işini, fatura şişirilerek piyasa değerinin yaklaşık üç katına doğrudan temin yoluyla Yusuf Vural’a verdiği belirtilen mütalaada, böylelikle ikilinin özel belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık suçu işlediklerine yer verildi. 
 
KİRA BEDELLERİNİ CEBE ATMIŞLAR 
 
Memiş’in Berrin Aksu ile birlikte Öğretmenevi Konferans Salonun kiralanmasında nakit olarak elden aldığı banka hesapları ve tanık beyanlarıyla tespitine yer verilen mütalaada, sanık Memiş ve Aksu’nun bu şekilde iştirak halinde paraları zimmetlerine geçirdiği kaydedildi. 
 
HAKSIZ KAZANCI BİTCOİN’E YATIRILDI 
 
Mütalaada, Yunus Memiş’in yolsuzlukla elde ettiği kazancı üçüncü kişiler aracılığıyla Sur Kuyumcusu, Winner Fitneesa Woman isimli spor salonunda gayri resmi olarak üçüncü şahıslar üzerinden araç satın alarak, takibi yapılamayan Bitcoin isimli dijital para alarak suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama ve gizleme suçu işlediği vurgulandı. 
 
SUÇU AKLAYANLARA CEZA İSTEMİ
 
Öğretmenevi görevlileri Mustafa Yaşar ve Zülküf Memiş’in, Yunus Memiş’in usulsüzce elde ettiği malvarlığının aklanmasına yardım ettikleri aktarılan mütalaada, Sur Kuyumcusu yetkilileri Mustafa Engin ve Celil Engin’in düzenli olarak getirmiş olduğu kayıt dışı paraları alarak kuyumcuda muhafaza ettikleri ya da altın alarak değerlendirildiği tespitine verildi. Böylelikle suçun konusunu oluşturan malvarlığını satın alma, kabul etme, bulundurma veya kullanma suçunu işledikleri ifade edildi. 
 
MÜDÜRÜN KONUŞMASI GİZLİ KAYDEDİLDİ 
 
Memiş’in görevden alınan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer’in özel bir ortamda yaptığı konuşmayı kayıt altına aldığı, çeşitli mecralarda ve Youtube’a konulmak suretiyle videosunu yayınladığı, yapılan kriminal incelemede videoda manipülasyon yapıldığı tespitinin yer aldığı mütalaada, Memiş’in hukuka aykırı bir şekilde alenen ifşa suçunu işlediği belirtildi. 
 
MEMİŞ’E 11 SUÇTAN 85 YIL HAPİS İSTEMİ
 
Mütalaada davanın birinci dereceden şüphelisi Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Öğretmenevi Müdürü Yunus Memiş’in 11 suçtan hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada, Memiş’in; “mal varlığını aklamadan” 3 ile 7, “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizlemeden” 3 ile 5, “kişiler arasındaki konuşmaların kaydedilmesi suretiyle hukuka aykırı olarak ifşadan” 2 ile 5, “zimmetten” 5 ile 12, “özel belgede sahtecilikten” 1 ile 3, “resmi belgede sahtecilikten” 3 ile 5, “kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılıktan” 1 ile 5, “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl, “rüşvet almadan” 2 defa ayrı ayrı 4 ile 12, “rüşvet vermeden” 4 ile 12 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada, Memiş’in 11 ayrı suçtan toplamda 33 yıl ile 85 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 
 
Mütalaada, Öğretmenevi Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Baver Sungur ve Öğretmenevi görevlisi Zülküf Memiş’in “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl, “rüşvet almaktan” 4 ile 12 yıl arası olmak üzere toplamda 10 ile 26 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. 
 
Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Berrin Aksu hakkında, “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl, “zimmet suçundan” 5 ile 12 yıl arası değişen hapis cezası olmak üzere toplamda 8 ile 19 yıl hapis cezası istendi. 
 
PROF. DR. ÇELEN’E 7 YIL HAPİS İSTEMİ
 
Başkasının üzerine yaptığı firmanın sahibi Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Eğil Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Asım Kaya ve iş insanları Mehmet Aydın, Şeyhmus Mete hakkında ise “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl arası hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 
 
İhale Komisyonu Üyesi Sertaç Kurşunlukaya’ya “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl, “rüşvet almaktan” 4 ile 12 yıl, “rüşvet vermekten” 4 ile 12 yıl olmak üzere 15 ile 31 yıl arası hapis istenirken, İhale Komisyon Üyesi Tülin Aydas’ın da Kurşunlukaya ile aynı suçlamalardan 31 yıla kadar hapsi istendi. 
 
Mütalaada, iş insanları Ahmet Güneş, Hüseyin Güneş, Muzaffer Güneş’in ayrı ayrı “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl, “rüşvet vermekten” 4 ile 12 yıl olmak üzere toplam 7 ile 21 yıl, iş insanları Remzi Sürek, Nihat Güneş’in “ihaleye fesat karıştırmaktan” 3 ile 7 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 
 
EBEDİNOĞLU’NA SAHTECİLİKTEN CEZA İSTEMİ
 
Suçlamaların hedefindeki Memiş’in ortağı olduğu Yusuf Vural’ın, “kamu kurumlarını zararına dolandırıcılıktan” 1 ile 5 yıl, Öğretmenevi görevlisi Ela Balyan’ın “görevi kötüye kullanmaktan” 6 ay ile 2 yıl arası değişen hapis cezasının talep edildiği mütalaada, “resmi belgede sahtecilikten” Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun 3 ile 5 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 
 
İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Yaşar’ın ölümü nedeniyle hakkındaki suçlamaların düşürülmesi istenen mütalaada, kuyumcu Mustafa Engin ve Celil Engin’in, Memiş’in “yolsuzluktan elde ettiği parayı satın alma, kabul etme, bulundurma veya kullanma suçunu” işledikleri belirtildi.
 

Diğer başlıklar

16:29 Colemêrg’te serbest kürsü kuruldu
16:26 Özel Okmeydanı Hastanesi çalışanlarından açıklama
16:17 Çetin Arkaş: Demokratik ulus çatısı altında bir arada yaşayabiliriz
16:15 MESEM'ın çocuk işçi cinayetinde sanıklara indirim
16:11 DEM Parti İmralı Heyeti Babacan ve Bahçeli'yi ziyaret edecek
15:26 Aykol'un tedavisine yeni antibiyotiklerle devam edilecek
15:25 Roman dernekleri temsilcileri DEM Parti İzmir İl Örgütünü ziyaret etti
15:24 İşçilerden belediyelerden SGK borcu kesintisi yapılmasına tepki
15:00 Kadınlardan Meclis'teki istismara tepki
14:56 DEM Partili Parlak: Fidan ülkeleri silahlandırmaya teşvik ediyor
14:53 Nisêbîn’de ‘Barış ve Demokratik Toplum’ buluşması: Barış en acil ihtiyaç
14:52 MB politika faizini düşürdü
13:30 İzBB işçileri belediyeyi diyaloga çağırdı
13:23 Cezaevleri raporu: Sürece rağmen tutuklular her alanda hukuksuzluklara maruz kalıyor
12:54 Savcılık '19 Aralık Katliamı'nın zaman aşımı kararına itiraz etti
12:46 Cengiz Çiçek: Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı 100 yıllık ezberin bozulmasını gerektirir
12:44 MHP de süreç raporunu Meclis’e iletti: İnfaz düzenlemesi mutlaka yapılacak
12:18 'Uluslararası Konferans' sonuç bildirgesi: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü barışın gereğidir
11:45 Myanmar'da cunta yönetimi hastane bombaladı: En az 31 ölü
11:39 Gazeteci Akyüz'e verilen hapis cezasına itiraz reddedildi
10:26 'Türk'ün gücünü göreceksin' işkencesine suç duyurusu
10:07 Kayyımın Newala Qasaba'yı imara açma kararı durduruldu
09:58 FED politika faizini 25 baz puan indirdi
09:39 Adliyede intihar eden polis öldü
09:27 Hasta tutsak hastanede bir hafta elleri ve ayakları kelepçeli tutuldu
09:12 Suriyeli Aleviler için 'acil adım' çağrısı
09:09 Avukat Kaya: ‘Umut hakkı’ tercih ya da lütuf değil, zorunluluktur
09:07 Sembolîzmin Kürt edebiyatına etkisi
09:05 BES: Antalya Defterdarlığı Memur-Sen aklıyla yönetiliyor
09:03 Tarihi Ermeni bahçeleri kurutulup yapılaşmaya açıldı
09:00 Av. Özoral: Abdullah Öcalan artık serbest kalmalı
09:00 11 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:42 Pendik’de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti
10/12/2025
23:59 Ulaştırma ve Ticaret Bakanlığı bütçeleri kabul edildi
22:22 Fed, yılın son faiz kararını açıkladı
20:53 Licê’de fuhuşa karşı yürüyüş düzenlenecek
20:48 Barış temalı müzik festivali ilk gününde
20:44 Dîlok’ta ambalaj fabrikasında yangın
20:40 DEM Parti'li Eren: Özerk Yönetim'e kapıları açın
20:23 Sendikalardan MESEM protestosu
20:16 DEM Parti: Meclis çatısı altında işlenen istismar örtülmemeli
20:11 Dindar: Milyonların konuştuğu Kürtçe, yok saymanızla yok olmaz
20:06 İzmir’de su kesintileri her gün uygulanacak
20:03 Wan’da Bîra Sûr’ê gösterimi: İhlal 10 yıldır sürüyor
19:48 Cenevre’den çağrı: Abdullah Öcalan derhal özgür olmalı
19:28 KHK eylemi 350'nci haftasında
19:18 DEM Parti milletvekilleri: İktidarın yaptığı, yapmadığı yollar halkın canına mal oluyor
19:11 Beritan Güneş Altın: Meclis çocuklar için suç mahali
19:02 Kanireş depreme hazır değil
18:58 Werîşe Mûradî’ye verilen idam cezası iptal edildi
18:50 Amed Film Festivali'ne yoğun ilgi
18:35 İsrail mülteci kampına saldırdı
17:47 ABD’nin yeni bütçe tasarısı: QSD Suriye'nin siyasi çerçevesinin parçası olmalıdır
17:24 Yasin B. kendisinden boşanmak isteyen kadına saldırdı
17:20 Avustralya'da çocuklara sanal medya yasağı başladı
17:13 Meclis'ten kız çocuklarının taciz edilmesine dair açıklama
16:57 TKDF Kasım ayı şiddet çağrısı raporunu açıkladı
16:13 Tetwan’da halk buluşması: Sayın Öcalan ilk defa bir sürece bu kadar umutla bakıyor
16:08 Gazeteci Aykol'a bir kez daha kan takviyesi yapıldı
16:06 Veysi Aktaş: Kim örgütlenirse o kazanacak
15:47 DEM Parti, CHP ve EMEP ‘çözüm’ raporlarını Meclis’e verdi
15:28 TÜMBEL-SEN 'Emek ve Demokrasi Sempozyumu' düzenleyecek
15:10 Yaşamını yitiren PKK'liler için taziye kuruldu, mevlit verildi
14:50 BM’ye mektup: ‘Umut hakkı’ kararı konusunda teşvik edici olun
14:48 Kürtçe kurs engeli protestosu: Dilimiz, onurumuzdur
14:28 Hak ve hukuk örgütlerinden İnsan Hakları Haftası açıklaması: İhlaller artarak devam ediyor
14:23 Suriye Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nden ‘umut hakkı’ açıklaması
14:03 ‘Taliban İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni çiğniyor’
13:46 İzBB'den iş bırakan işçilere soruşturma
13:22 İşten çıkarılan maden işçileri: Maden bizim emek bizim
12:54 TJA, DBP ve DEM Parti’den İnsan Hakları Haftası açıklaması
12:37 Antalya’da 'Geçinemiyoruz' mitingine katılım çağrısı
12:35 HTŞ’nin bir yıllık iktidarında kadınlar: Kaçırılma, katliam, cinsel şiddet
12:28 Barış Anneleri: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz
12:18 Amed’de insan hakları yürüyüşü: Kürt sorunu çözülmeli
11:43 ÇHD’li avukat gözaltına alındı
11:39 Gar Katliamı anması: Savaş severliğinizi alt edeceğiz
10:57 MKG'nin Kasım raporu: Kadın gazetecilere baskılar sürüyor
10:54 İzBB işçilerinin eylemi 3'üncü gününde
10:23 Mahkeme durdurdu, bakanlık tekrar ÇED süreci başlattı
10:15 Araştırma: DEM Parti seçmeninin yüzde 97'si İmralı ziyaretinin sürmesini istiyor
10:04 Amed'de yoğun sis zor anlar yaşattı
10:00 Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 18 yaralı
09:43 600 haneye ceza kesen DEDAŞ, hızını alamayıp sağlık ocağının da elektriğini kesti
09:29 Ermeni Meclisi Eşbaşkanı: Heval Apo'nun felsefesiyle kendimizi tanıdık
09:22 'Xwêfiroş'un yönetmeninden doğaya sahip çıkma çağrısı
09:21 Ayşe İnceyol'u kaçırarak tecavüz eden Oral aynı gece jandarmayla mesajlaşmış
09:19 'Eğitime ayrılan bütçe yanlış kullanılıyor'
09:13 Oscar adayı filmin yönetmeni: Amed Kürdistan'ın Cannes'ı olmalı
09:13 Fırat Acar’ın IFC adına hazırladığı sahte projeyle 30 milyon TL aldığı iddiası
09:11 DEM Parti 'Ekmek ve Barış' için Ankara'ya yürüyecek
09:06 Artemêt kadınların özgür ve ekolojik kenti oluyor
09:04 Dr. Yaviç: Hasta tutsakların durumu ATK’nin insafına bırakılmamalı
09:04 Basklı avukat Azurtza: Abdullah Öcalan'ın kilit kişi olduğunu anlamak gerekir
09:01 Panos'ta Girêsor, çöp tepesi oldu
09:00 10 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:45 Mısırlı akademisyen: Öcalan'ı özgür koşullarda Riha'da görmek isterim
08:33 Abdullah Öcalan’dan toplumsal sorunlara dair önemli mesajlar
09/12/2025
23:51 Qers’te kar yağışı: 17 köyün yolları kapandı
23:08 Meclis, AYM, Sayıştay, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı'nın bütçeleri kabul edildi
22:45 KYK yurdunda öğrenciler tarihi geçmiş mantıdan zehirlendi
22:32 Süveyda’da 3 toplu mezar bulundu
21:16 İzBB işçilerinden meşaleli yürüyüş: Müzakere masası kuralım
21:01 Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Ersoy gözaltına alındı
20:33 Dêrazor’da operasyon: 3 DAİŞ'li yakalandı
20:22 Mülkiyeliler Birliği tiyatro gösterimi için salon vermedi
19:47 ÖHD'den Burdur Cezaevi için çağrı: Soruşturma başlatılsın
19:43 İşçilerin eylemi 133'üncü gününde
19:38 Amed Film Festivali'nde 14 film ve belgesel izleyicisiyle buluşturuldu
19:12 Sevilay Çelenk: Türkiye, Suriye Kürtlerinin kazanımlarını korumalı
19:08 Alevilere dönük katliamlar protesto edildi
18:39 Karşıyaka Emek ve Demokrasi Platformu: Savaşa değil barışa bütçe
17:52 DEM Partili Dilan Ayan: Barış ve demokratik toplum yasaları çıkarılmalı
17:45 Gazze’de ateşkese rağmen 70 çocuk katledildi
17:42 İsrail askerleri Kuneytra’da yurttaşlara ateş açtı
17:39 Torununa tecavüz eden erkek yine tutuklanmadı
17:36 Sakık’tan Fidan’a: Şam yerine kardeşlerimizin olduğu Rojava’ya gidin
17:18 Çanakkale'de bir kadın katledildi
16:43 Serap Avcı cezaevi önünde alkışlarla karşıladı
16:15 Dêrsim'de 4.2 şiddetinde deprem
15:56 Öz savunmada bulunan Serap Avcı için tahliye kararı
15:39 Haber telif hakkının 'örgüte yardım' olarak değerlendirildiği dava görüldü
14:56 Fotoğraftaki kişi iddiasına beraat
14:47 Wan'da Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve GABB kadınlar ile bir araya geldi
14:35 Rojbin Sönmez anıldı
14:28 Gelecek Partili Torun: Suriye'de kalıcı çözümün anahtarı kapsayıcı diplomasidir
14:27 'Türk'ün gücünü göreceksin, denilerek tutsağa işkence yapıldı'
14:19 Ayla Akat Ata’nın yargılandığı davada mütalaa hazırlanacak
14:16 Şırnak Adliyesi'nde intihar girişimi
14:12 Hukuk örgütleri Riha'daki cezaevlerindeki ihlalleri açıkladı
13:43 Patron işkencesinde 4 kişiye hapis cezası
13:13 Dêrsim’de kampüsün kamu kurumlarına açılmasına tepki
13:09 HDK soruşturmasında sanatçı Pınar Aydınlar'a hapis cezası verildi
13:05 Partiler ‘çözüm’ raporlarını Meclis’e sunacak
12:11 QSD’den Şam’a: Barışı bozan girişimlere karşılık verilecektir
12:09 Yasadışı bahis soruşturmasında 20 gözaltı
12:07 Hevsel ve On Gözlü Köprü'deki işgal gündemiyle toplantı
11:13 Dilan ve ‘komünün çocuğu’
10:28 Kayyıma gerekçe yapılan davadan beraat eden eşbaşkandan göreve iade başvurusu
10:11 İşçiler, işe iade kararını uygulamayan İzmir Belediyesi'ni protesto etti
10:02 Bahisten Fenerbahçe’nin kaptanının da aralarında olduğu 20 kişiye tutuklama
09:44 Suriye bölünmesin ama Halep benim olsun!
09:33 Akademisyen Lemkow: Abdullah Öcalan'a katılıyorum
09:25 Irmak: Ortak dil festivallerde yakalanır
09:23 KYK'de öğrenciler dinci yapılara yönlendiriliyor
09:21 ‘Erkek-devlet şiddetine karşı birbirimizin güvencesiyiz’
09:20 'Abdullah Öcalan bizi yepyeni bir sosyalizm tartışmasına davet ediyor'
09:19 Licê’de kadınlardan ortak mücadele çağrısı
09:16 İHD Antalya Eşbaşkanı: Abdullah Öcalan’ın koşulları düzeltilmeli
09:10 Agirî Belediyesi bir yılda kentin çehresini değiştirdi