KESK iş bıraktı: Savaşa değil emekçiye bütçe

img

HABER MERKEZİ - KESK, iktidarın, TİS görüşmelerinde aldığı zam kararı teklifine tepki olarak ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptı. Emekçiler, “Yoksulluk ücretine boyun eğmeyeceğiz” mesajı verdi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), iktidarın kamu emekçilerine ve emeklilere 2024 yılı için altışar aylık dilimler halinde yüzde 14 + yüzde 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise yüzde 6 + yüzde 5 maaş artışı teklifine tepki olarak ülke genelinde bir günlük iş bıraktı. Hükümetin TİS görüşmelerinde memur ve memur emeklileri için Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin dahi altında zam teklifi getirmesine tepki olarak ülke genelinde bir günlük iş bırakan emekçiler, hükümete tepki gösterdi. 
 
ANKARA 
 
İş bırakan KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Sakarya Meydanı’nında bir araya geldi. Eylemde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, iktidarın memur ve memur emeklisine zam teklifine tepki gösterdi. Yeşil, "Hükümetin bizleri yok sayan ilk teklifine, ilk uyarımız için iş bırakıyoruz. Bu teklif sefalet koşullarını dayatıyor. Hepimiz ile alay edilmiştir. Bu teklifte memnun edecek tek bir şey var mı? Bu daha başlangıç mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Yoksulluk sınırının üstünde insanca yaşamaya uygun ücret için tüm kamu emekçilerine çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
'ENFLASYON BEKLENTİSİNİN DAHİ ALTINDA'
 
Yeşil, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin 2024 için yüzde 33, 2025 için yüzde 15 olduğuna dikkat çekerek, "Tekli edilen zam oranı, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin dahi altında kaldı" eleştirisinde bulundu. Yeşil, "Kamu emekçisi ve emeklisi ile toplamda 6 milyonu aşkın bir kitle 1 Ağustos’ta yapılan toplantıdan bugüne merakla 13 gündür kamu işverenin yani hükümetin teklifini bekliyordu. O teklif nihayet açıklandı" diye belirtti. 
 
AMED 
 
KESK’e bağlı Basın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) öncülüğünde Riha Yolu üzerinde bulunan Posta İşleme Merkezi (PİM) önünde toplanan Haber Sen üyeleri burada taleplerini dile getirerek, insanca bir yaşam istediklerini belirtti. 
 
KESK Amed Şubeler Platformu da Sûr ilçesinde bulunan Dağ Kapı Meydanı’nda bir araya geldi. KESK’in açıklamasına kentte bulunan sivil toplum örgütleri, odalar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekilleri Serhat Eren ve Adalet Kaya’da destek verdi. 
 
Açıklamada sık sık “Savaşa değil, çalışana bütçe”, “Direne direne kazanacağız”, “Zam, zulüm, işkence işte AKP”  sloganları atıldı. Açıklamada  “Grevli TİS hakkı, demokratik çalışma yaşamı için mücadelemiz sürüyor, sürecek” pankartı açıldı. 
 
'SAVAŞA DEĞİL EMEKÇİYE BÜTÇE'
 
Açıklamada konuşan Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen)  Amed Şube Başkanı Sıraç Çelik, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 
 
Ardından basın açıklamasını okuyan SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Orak Ok, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam ediyoruz. Kazananlar hep mücadele edenlerdir” dedi. 
Açıklama “Savaşa değil, emekçiye bütçe” sloganlarıyla sona erdi. 
 
MERSİN
 
KESK Mersin Şubeler Platformu’nun Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan iş bırakma eyleminde  “İnsanca bir yaşam grevli TİS’li sendika yasası istiyoruz”, “Rakamlar yalan yoksulluk gerçek” pankartı ve “Yoksulluğa şiddete savaşa hayır”, “Kadınlarla değil yoksullukla savaş” dövizleri taşıdı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kamu emekçileri adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Eşbaşkanı Mahmut Sümbül, iktidarın toplu sözleşmeye ilişkin ilk teklifinin işçinin taleplerini içermediğini söyledi. 
 
'YOKSULLUK ÜCRETİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
 
Yoksulluk ücretine boyun eğmeyecekleri mesajı veren Sümbül son olarak şunları söyledi: “ Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu sözleşmede gördük. Kamu işvereni olan hükümetin sesimize kulaklarını kapatamaması, üzerinde pazarlık yapılabilecek yeni ve gerçek bir teklif sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz.” 
 
Kitle açıklamanın ardından “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.
 
ANTALYA
 
Antalya iş bırakan emekçiler Antalya Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın metnini KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez okudu. Sönmez, en haklı talepleri için mücadele edeceklerini kaydetti.
 
ADANA 
 
KESK Adana Şubeler Platformu Adana Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak teklife tepki gösterdi. Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefini yüzde 33, 2025 yılı hedefinin yüzde 15’e olduğunu hatırlatan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, iktidarın Merkez Bankası’nın hedeflediği ama tutmayacağı belli enflasyon oranlarının dahi altında sefalet artışı teklif ederek emekçilerle alay ettiğini belirtti. 
 
MÊRDÎN
 
KESK Mêrdîn Şubeler Platformu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mardin İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamayı KESK Mêrdîn Şubesi Dönem Sözcüsü Fırat Ergül okudu. Hükümetin sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarılarını yaptıklarını kaydeden Ergül, “Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyoruz” dedi.
 
Açıklama “Bijî berxwedana kedkaran” sloganıyla son buldu.
 
RIHA 
 
KESK Riha Şubeler Platformu’nun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde gerçekleştirdiği açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açıklamada sendikalılar, “Grevli Toplu Sözleşme, güvenli istihdam, insanca yaşayacak temel ücret, baskı ceza ve sürgünleri durdurmak, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için grevdeyiz" pankartı açtı. 
 
Katılımcılar sık sık, "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Açıklamayı platform adına Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Riha İl Temsilcisi Yasin Beyaz okudu. Tüm kamu emekçileri ve sendikalara TİS görüşmelerine karşı ortak mücadele çağrısında bulunan Beyaz, "Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile 'hak verilmez mücadele ile alınır' diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz" diye belirtti.
 
Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi. 
 
SEMSÛR
 
KESK Semsûr Şubeler Platformu, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dair kent merkezinde bulunan Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 
 
“İktidara sesleniyoruz artık yeter geçinemiyoruz insan onuruna yanaşır bir yaşam” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan KESK Semsûr Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeynal Polat, “Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulu’nun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” dedi.  
 
Açıklama alkışlarla son buldu.
 
İSTANBUL 
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) da iktidarın kamu emekçilerine ve emeklilere yapılan altışar aylık zam oranlarını protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlıkçılar Şişli'de bulunan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Hastanesi önünde toplanarak iş bıraktı.
 
“Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası” pankartının taşındığı eylemde, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı. Birçok sağlık emekçisinin katıldığı eylemde, basın metnini SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak Sevim okudu.
 
Açıklanan teklifin 20 milyondan fazla yurttaşı “sefalete” ve daha fazla yoksullaşmaya götürdüğünü ifade eden Sevim, teklifin kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi. TİS gereği üretimden aldıkları güçle iş bıraktıklarını vurgulayan Sevim, “Üstelik açıklanan teklifte tüm kamu emekçilerinin ortak talebi olan kira yardımı, ikramiye, kreş yardımı, seçim öncesi verilen 3600 ek gösterge ve mülakatın kaldırılması konularına ilişkin tek cümle dahi edilmemiştir” ifadelerini kullandı.
 
Ücret artışlarının kimsenin “inanmadığı” Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapıldığını söyleyen Sevim, “Artan enflasyon karşısında iğneden, ipliğe her şeye yağmur gibi zam yağdığı, çarşı, pazarın, market alışverişinin elimizi yaktığı bir zamanda bize kemer sıkmaya devam edeceksiniz denilmiştir” diye belirtti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu da,“Ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarımız için gerçek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) istiyoruz” şiarıyla Unkapı’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi. “TİS masası bir orta oyunudur, iktidar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve yandaş sendika eliyle emekçileri sefalete mahkum edemez, kabul etmiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Birçok sendikalının katılım gösterdiği açıklamada KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, basın metnini okudu.

Koçak, “Bizleri yıllardır siyasi iktidarın iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkum eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz”  diye belirtti.                 

İZMİR  
 
KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, iş bırakma eylemi ardında Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı alanda, “Vergide adalet insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” pankartı açılırken, “Kurutuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, sivil toplum örgütleri, hak savunucuları ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.
 
Açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, hükümetin 6 dönem boyunca tutmayan TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarını temel aldığını ifade etti. 
 
SES İzmir Şubesi de, iş bırakarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Hükümetin sunduğu teklif köleliktir. Kabul etmiyoruz. İnsanca çalışmak ve yaşamak için yoksulluk sınırı üzerinde maaş hakkımızdan vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı. 

WAN

KESK Wan Şubeler Platformu da, KESK binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce KESK üyeleri, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Basın açıklamasına Yeşil Sol Parti Milletvekili Zülkür Uçar, Wan HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri ile KESK Wan Şubeler Platformu üyeleri katıldı. Basın açıklamasında sık sık “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları atılırken, “Güvenli iş, güvenli gelecek, İnsanca yaşayacak bir ücret için, grevli toplu sözleşme”, “İktidarın sefalet koşullarını dayatan TİS tekliflerine karşı, grevdeyiz” pankartı açıldı.

Basın açıklamasını KESK Wan Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Figen Çolakoğlu yaptı. Yapılan basın açıklamasından sonra açıklamaya katılanlar dağıldı.
 

 
 
 

Diğer başlıklar

14:12 ÖHD’den Osmaniye ve Tokat cezaevi raporu: Tahliyeler kurul kararlarıyla engelleniyor
13:39 Asgari ücret açlık sınırının yüzde 68 altında kaldı
13:35 Adana'da 3 polis görevden uzaklaştırıldı
13:29 Amedliler: Komisyon Abdullah Öcalan'ı dinlemeli
13:19 3 kentte ‘umut hakkı’ yürüyüşü düzenlenecek
13:13 BTK’den Xelfetî kayyımı haberine erişim engeli
12:53 Komisyon bu hafta akademisyen, dernek ve vakıfları dinleyecek
12:52 Akbelen’de zeytinliklerin kesilmesine karşı eylem: 4 gözaltı
12:12 İstanbul'da ulaşım zammı başladı
11:49 ESP'den adliye önünde gözaltı protestosu
11:44 Kurultay Davası ertelendi: Savaş’ın avukatı Kılıçdaroğlu’nun kayyım olmasını talep etti
11:43 KNK: ‘Jin, jiyan, azadî’ özgürlük ve değişimin küresel meşalesi oldu
11:13 Nefret cinayetinde mütalaa bekleniyor
11:00 39 kadından AK’ye ‘umut hakkı’ mektubu
10:57 Mûş'tan 'umut hakkı' uygulansın çağrısı
10:25 CHP kurultay davası başladı
09:18 HKP Genel Başkanı Ankut gözaltına alındı
09:17 Mûş Belediyesi 'Kadın Dostu Kentler' projesine seçildi
09:16 ÖHD'li Kahraman: 'Umut hakkı' pazarlık konusu yapılamaz
09:15 Yüksek Güvenlikli ve S tipi cezaevlerinde tecrit çok boyutlu sürüyor
09:13 Kürt kültüründe ‘moda’ tehdidi: Kiras ve fistanlar özünden koparılıyor
09:10 Mezarlıklara saldırılar 'Hey Hawar'la belgeselleşti
09:08 Erol İmralı'daki son görüşmeyi anlattı: Süreç ikinci aşamaya evrilmeli, 'ara dönem yasaları' çıkarılmalı
09:04 'Jin, jiyan, azadî' direnişi sonrası İran: Kadınlar beklemiyor, inşa ediyor
09:02 Bakanlar Komitesi 'umut hakkı' için toplanıyor: Ara karar bekleniyor
09:00 15 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
09:00 Avukatlar İmralı’ya doğru yola çıktı
07:50 Êlih'te silahlı saldırı: Anne, baba ve 2 çocukları katledildi
14/09/2025
23:42 Arap aşiretleri Abdullah Öcalan'ın mesajını aldı
21:59 Özerk Yönetim: Suriye’nin birliğini sağlamanın tek yolu diyalogdur
21:30 Kültür ve Sanat Günleri son buldu
21:18 Amedspor sahasında galip geldi
21:00 'AbdullahOcalanRightToHope' tagı: Umut hakkı derhal uygulansın
20:43 29 yıldan sonra tahliye edildi: Hepimiz tahliye olmadan özgür değiliz
17:44 Abdullah Öcalan için ‘umut hakkı’ çağrısı
17:10 Filistin ile Dayanışma Platformu: SUMUD filosunu koruyun
15:59 Tahliye olan Arslan: Önderlik özgürleşmeden mücadele bitmez
15:00 Belucilerin zorla kaybettirmelere karşı eylemi 3'üncü ayında
14:46 Mêrdîn'de akrabalar arasında kavga: 4 yaralı
14:28 Genel-İş Riha'da kongreye gitti: İşçiler süreci sahiplenmeli
14:18 Çocuk hakları örgütlerinden Şerife Muhammedi için çağrı
14:09 Birçok kentte ‘umut hakkı’ eylemi: AİHM kararlarına uymaya çağırıyoruz
13:34 Mêrdîn’de TUHAD-FED kuruldu
13:10 Öcalan’dan Arap aşiretlerine mektup: Tarihi kardeşlik için herkes birlikte çalışmalı
12:14 QSD: Dêrazor'da Şam hükümetine bağlı grup güçlerimize saldırdı
11:49 BİSAM raporu: Açlık sınırı asgari ücreti geçti
11:32 Nobel Barış Ödüllü Jody Williams: Türkiye sürece uygun adımları atmak zorunda
11:23 IPPNW İsviçre’den ‘umut hakkı’ mektubu: Derhal uygulanmalı
10:30 Dêrazor'da DAİŞ hücresine operasyon: 8 gözaltı
10:22 Rojava’da yeni eğitim öğretim yılı ders zili çaldı
09:15 Av. Güneş: Öcalan bu devletin son şansıdır
09:04 Jin dergi 'jin, jiyan, azadî' direnişini kapağına taşıdı
09:02 134 günlük direnişten sonra gelen Kobanê zaferi halklara ilham oldu
09:01 Kriz ve kuraklığın etkisi kış hazırlıklarına da yansıdı
09:00 Xurs Vadisi’nde kuraklık çanları çalıyor
08:59 ‘Toplumsal dönüşümle kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilir’
08:58 Kaz Dağları’ndan Besta’ya: Doğayı birlikte özgürleştirebiliriz
08:57 Konsey 'umut hakkı'nı görüşecek: Son raddedeyiz, adım atılmalı
08:57 Duvarların ardında direniş: İlk eylem kadın koğuşunda başladı
08:56 14 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:40 Meteoroloji: 5 kentte sağanak yağış bekleniyor
07:00 Üniversitenin talebiyle Rojin Kabaiş paylaşımları erişime engellendi
13/09/2025
22:23 Qovanciyan’da barış şöleni: Onurlu ve özgür bir yaşamın eşiğindeyiz
21:44 ÖHD’den çağrı: Umut Hakkı Derhal uygulansın
21:25 Amed Kültür ve Sanat Günleri sürüyor
20:56 Bern’de ‘iklim adaleti’ talebi
20:34 İmamoğlu’na yeni dava: Siyasi yasak ve 2 yıla kadar hapis isteniyor
20:10 33. Uluslararası Kürt Kültür Festivali sona erdi
20:03 Dêrsim’de deprem paneli: Dirençli kentler inşa etmeliyiz
18:52 İstanbul’da ‘Barış için Kadın Buluşması’
18:13 Amed’de Kültür ve Sanat Günleri kapsamında sergi açıldı
17:56 Kadınlar İzmir'de hakları için sokağa çıktı
17:45 YJA Star üyeleri için anma
17:35 Gültan Kışanak: Komünal enternasyonalist tartışmalara ihtiyaç var
16:30 Nergis Muhammedi: Jin, jiyan, azadî Devrimi hâlâ canlı
15:45 DADSAZ kongreye gitti: Dilimiz hukukun her alanını savunmaya yeter
15:38 Süveyda’da kaçırılanların serbest bırakılması istendi
15:19 Karayılan: Önder Apo özgür olmadan barış olmaz
15:03 Af Örgütü: Şerife Muhammedi koşulsuz serbest bırakılmalı
15:00 Kent kent 'umut hakkı' programı
14:56 Hasta tutsaklar Poyraz ve İvrendi için tahliye talebi
14:44 İtalya’dan AK’ye Öcalan çağrısı
14:27 KHK eylem 138’inci hafta: Mücadelemiz sürecek
14:10 Öcalan'dan festivale mesaj: Mücadeleyi topraklarımızda yürütmek temel hedef olmalı
13:34 Kayıp yakınları: Komisyon kurup, failleri ortaya çıkarın
13:12 Gözaltında kaybettirilen Bilgin’in tanığından Cumartesi Anneleri'ne mektup
12:34 Bayrampaşa Belediyesi soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilenler netleşti
12:27 33’ncü Kürt Kültür Festivali Dortmund’da başladı
11:52 Abdullah Öcalan’dan Arap aşiretlerine mektup
11:21 Farqîn'de tarihi yerleşim yeri bulundu
11:11 CHP'den Bayrampaşa operasyonuna tepki: Millet iradesine darbedir
10:47 Profesör Eva Illouz: Öcalan çatışmayı değil, barışı seçti
09:58 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç yaşamını yitirdi
09:39 Şemrex’teki doğa talanına karşı eyleme çağrı
09:34 Erdoğan'dan grev yasağı
09:23 Nepal’in ilk kadın başbakanı Sushila Karki oldu
09:11 Eşber Yağmurdereli: Ön şart aranmadan 'umut hakkı' uygulanmalı
09:09 4 bin tutsağın 'umut hakkı' ihlal ediliyor: Komite ara karar kurmalı
09:08 36 yıl sonra kendi topraklarında nöbet tuttular: Köylerimizi inşa edelim
09:04 Durdu cinayeti: Delilleri karartmak yetmedi, 'askeri yasak bölge' haritası değiştirildi
09:03 Agirî’de ayçiçeğini dolu vurdu, girdi maliyeti arttı
09:02 ÖHD'den 'umut hakkı' hazırlığı
09:01 IHRNGO Direktörü: İnsanlar yaşadıklarını Jina Emînî’de gördü
09:00 13 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
07:59 CHP'li belediyeye baskın
07:48 Kamçatka bölgesinde 7,4 büyüklüğünde deprem
12/09/2025
22:57 EŞİK’ten Diyanet’e cuma hutbesi tepkisi
22:51 İmamoğlu'nun 'diploma' davası görüldü
21:43 Kültür ve Sanat Günleri’nde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi
21:28 Bilgi Üniversitesi'ne kayyım atandı
20:15 ANKA DER Eğitim Bakanlığı önünde: Anadilimizde eğitim istiyoruz
19:56 Hasta tutsak Kaya’nın hastane sevki yine engellendi
19:39 Kayyımın işten çıkardığı işçiler: Direnişteyiz, kararlıyız
19:13 DEM Parti'den '6-7 Eylül'den 12 Eylül'e hafıza' paneli
19:03 Zeki Bayhan sağlık sorunları nedeniyle İmralı’dan İzmir’e sevk edildi
18:46 BM’den Şam'a çağrı : Siyasi güçlerle diyalog kurun
18:39 YSK, CHP kongre kararının gerekçesini tamamladı
18:17 MÜSİAD ve TÜSİAD: Demokrasi konusu bölge için önemlidir
18:08 'Kuyu tipi cezaevleri tecridin dayatıldığı işkence merkezleridir'
17:38 Agirî’de kadın buluşması
17:32 Hatay merkezli soruşturmada 6 kişi serbest bırakıldı
17:20 Diyarbakır Cezaevi önünde 12 Eylül ile yüzleşme çağrısı
17:13 Akdeniz Belediye Eşbaşkanları hakkında iddianame hazırlandı
17:07 İş İnsanları Meclis komisyonunda: Barış olursa yatırım yüzde 50 artar
17:02 Amed Büyükşehir Belediyesi'nin dil kursu başvuruları başladı
16:34 Amedspor transferin son gününde 2 oyuncu ile anlaştı
16:27 12 Eylül eylemlerinde 'demokratik anayasa' çağrısı
16:19 'Anadilde vaaz ve hutbe istiyoruz'
15:45 ‘Umut hakkı’ forumu: Karar amasız uygulanmalı
15:43 Trump: Charlie Kirk cinayeti şüphelisini sanırım yakaladık
15:29 ‘Çocuklar kendi dillerinde yaşasın’
15:19 İsrail Lübnan'da bir aracı hedef aldı: 2 yaralı
15:04 Gençlerin ‘Özgürlük’ yürüyüşü üçüncü gününde
14:40 Saraçhane tutuklularından 7'si tahliye edildi
14:39 Meclis komisyonunun 9'uncu toplantısı başladı
13:45 Can Holding'in Tekfen Holding'deki hisselerine de el konuldu
13:30 Kadınlar 'umut hakkı'nı tartıştı: Düzenlemeler gündeme alınmalı
13:15 Beykoz Belediye Başkanvekili AKP'ye geçecek
12:38 Darbenin üzerinden 45 yıl geçti: Demokratik bir geleceği birlikte kuralım
12:32 5 Nolu cezaevi tanığı: Bugünkü süreçte o günkü direnişin etkisi var
12:31 Trump ve Katar Başbakanı bir araya gelecek
12:22 Pakistan'da sel: 2 milyon kişi tahliye edildi
12:01 Nepal’de geçici hükümet için müzakere yapılacak
11:59 Kadınların doğayla kurduğu bağı atölyelerle yeniden canlanacak
11:34 Ünlü müzisyen Wecker: Barış için Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şart
11:04 MAF-DAD'dan Bakanlar Komitesi'ne 'umut hakkı' mektubu
10:34 Bahçeli: Barışı uçurabilmek için ikinci kanadının da olması gerekiyor
10:21 Remzi Kartal: Devleti temsil edenler yanlış üsluptan vazgeçmeli
10:11 'Öcalan için bir yer' kampanyası başlatılacak
10:09 ESP'ye operasyon: 12 gözaltı