KESK iş bıraktı: Savaşa değil emekçiye bütçe

img

HABER MERKEZİ - KESK, iktidarın, TİS görüşmelerinde aldığı zam kararı teklifine tepki olarak ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptı. Emekçiler, “Yoksulluk ücretine boyun eğmeyeceğiz” mesajı verdi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), iktidarın kamu emekçilerine ve emeklilere 2024 yılı için altışar aylık dilimler halinde yüzde 14 + yüzde 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise yüzde 6 + yüzde 5 maaş artışı teklifine tepki olarak ülke genelinde bir günlük iş bıraktı. Hükümetin TİS görüşmelerinde memur ve memur emeklileri için Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin dahi altında zam teklifi getirmesine tepki olarak ülke genelinde bir günlük iş bırakan emekçiler, hükümete tepki gösterdi. 
 
ANKARA 
 
İş bırakan KESK Ankara Şubeler Platformu üyeleri, Sakarya Meydanı’nında bir araya geldi. Eylemde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, iktidarın memur ve memur emeklisine zam teklifine tepki gösterdi. Yeşil, "Hükümetin bizleri yok sayan ilk teklifine, ilk uyarımız için iş bırakıyoruz. Bu teklif sefalet koşullarını dayatıyor. Hepimiz ile alay edilmiştir. Bu teklifte memnun edecek tek bir şey var mı? Bu daha başlangıç mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Yoksulluk sınırının üstünde insanca yaşamaya uygun ücret için tüm kamu emekçilerine çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
'ENFLASYON BEKLENTİSİNİN DAHİ ALTINDA'
 
Yeşil, Merkez Bankası'nın enflasyon hedefinin 2024 için yüzde 33, 2025 için yüzde 15 olduğuna dikkat çekerek, "Tekli edilen zam oranı, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisinin dahi altında kaldı" eleştirisinde bulundu. Yeşil, "Kamu emekçisi ve emeklisi ile toplamda 6 milyonu aşkın bir kitle 1 Ağustos’ta yapılan toplantıdan bugüne merakla 13 gündür kamu işverenin yani hükümetin teklifini bekliyordu. O teklif nihayet açıklandı" diye belirtti. 
 
AMED 
 
KESK’e bağlı Basın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) öncülüğünde Riha Yolu üzerinde bulunan Posta İşleme Merkezi (PİM) önünde toplanan Haber Sen üyeleri burada taleplerini dile getirerek, insanca bir yaşam istediklerini belirtti. 
 
KESK Amed Şubeler Platformu da Sûr ilçesinde bulunan Dağ Kapı Meydanı’nda bir araya geldi. KESK’in açıklamasına kentte bulunan sivil toplum örgütleri, odalar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed milletvekilleri Serhat Eren ve Adalet Kaya’da destek verdi. 
 
Açıklamada sık sık “Savaşa değil, çalışana bütçe”, “Direne direne kazanacağız”, “Zam, zulüm, işkence işte AKP”  sloganları atıldı. Açıklamada  “Grevli TİS hakkı, demokratik çalışma yaşamı için mücadelemiz sürüyor, sürecek” pankartı açıldı. 
 
'SAVAŞA DEĞİL EMEKÇİYE BÜTÇE'
 
Açıklamada konuşan Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen)  Amed Şube Başkanı Sıraç Çelik, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 
 
Ardından basın açıklamasını okuyan SES Amed Şube Eşbaşkanı Yıldız Orak Ok, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam ediyoruz. Kazananlar hep mücadele edenlerdir” dedi. 
Açıklama “Savaşa değil, emekçiye bütçe” sloganlarıyla sona erdi. 
 
MERSİN
 
KESK Mersin Şubeler Platformu’nun Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan iş bırakma eyleminde  “İnsanca bir yaşam grevli TİS’li sendika yasası istiyoruz”, “Rakamlar yalan yoksulluk gerçek” pankartı ve “Yoksulluğa şiddete savaşa hayır”, “Kadınlarla değil yoksullukla savaş” dövizleri taşıdı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve çok sayıda kişi katıldı. Kamu emekçileri adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Mersin Şube Eşbaşkanı Mahmut Sümbül, iktidarın toplu sözleşmeye ilişkin ilk teklifinin işçinin taleplerini içermediğini söyledi. 
 
'YOKSULLUK ÜCRETİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
 
Yoksulluk ücretine boyun eğmeyecekleri mesajı veren Sümbül son olarak şunları söyledi: “ Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu sözleşmede gördük. Kamu işvereni olan hükümetin sesimize kulaklarını kapatamaması, üzerinde pazarlık yapılabilecek yeni ve gerçek bir teklif sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz.” 
 
Kitle açıklamanın ardından “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.
 
ANTALYA
 
Antalya iş bırakan emekçiler Antalya Defterdarlığı önünde basın açıklaması yaptı. Basın metnini KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez okudu. Sönmez, en haklı talepleri için mücadele edeceklerini kaydetti.
 
ADANA 
 
KESK Adana Şubeler Platformu Adana Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak teklife tepki gösterdi. Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefini yüzde 33, 2025 yılı hedefinin yüzde 15’e olduğunu hatırlatan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Aydoğan, iktidarın Merkez Bankası’nın hedeflediği ama tutmayacağı belli enflasyon oranlarının dahi altında sefalet artışı teklif ederek emekçilerle alay ettiğini belirtti. 
 
MÊRDÎN
 
KESK Mêrdîn Şubeler Platformu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Mardin İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamayı KESK Mêrdîn Şubesi Dönem Sözcüsü Fırat Ergül okudu. Hükümetin sefalet, yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarılarını yaptıklarını kaydeden Ergül, “Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyoruz” dedi.
 
Açıklama “Bijî berxwedana kedkaran” sloganıyla son buldu.
 
RIHA 
 
KESK Riha Şubeler Platformu’nun Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde gerçekleştirdiği açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açıklamada sendikalılar, “Grevli Toplu Sözleşme, güvenli istihdam, insanca yaşayacak temel ücret, baskı ceza ve sürgünleri durdurmak, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için grevdeyiz" pankartı açtı. 
 
Katılımcılar sık sık, "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Açıklamayı platform adına Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Riha İl Temsilcisi Yasin Beyaz okudu. Tüm kamu emekçileri ve sendikalara TİS görüşmelerine karşı ortak mücadele çağrısında bulunan Beyaz, "Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile 'hak verilmez mücadele ile alınır' diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz" diye belirtti.
 
Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi. 
 
SEMSÛR
 
KESK Semsûr Şubeler Platformu, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine dair kent merkezinde bulunan Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 
 
“İktidara sesleniyoruz artık yeter geçinemiyoruz insan onuruna yanaşır bir yaşam” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan KESK Semsûr Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeynal Polat, “Bizleri yıllardır siyasi iktidarın ve yine bu iktidarın Hakem Kurulu’nun iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz” dedi.  
 
Açıklama alkışlarla son buldu.
 
İSTANBUL 
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) da iktidarın kamu emekçilerine ve emeklilere yapılan altışar aylık zam oranlarını protesto etmek için iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlıkçılar Şişli'de bulunan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Hastanesi önünde toplanarak iş bıraktı.
 
“Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası” pankartının taşındığı eylemde, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı. Birçok sağlık emekçisinin katıldığı eylemde, basın metnini SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak Sevim okudu.
 
Açıklanan teklifin 20 milyondan fazla yurttaşı “sefalete” ve daha fazla yoksullaşmaya götürdüğünü ifade eden Sevim, teklifin kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi. TİS gereği üretimden aldıkları güçle iş bıraktıklarını vurgulayan Sevim, “Üstelik açıklanan teklifte tüm kamu emekçilerinin ortak talebi olan kira yardımı, ikramiye, kreş yardımı, seçim öncesi verilen 3600 ek gösterge ve mülakatın kaldırılması konularına ilişkin tek cümle dahi edilmemiştir” ifadelerini kullandı.
 
Ücret artışlarının kimsenin “inanmadığı” Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapıldığını söyleyen Sevim, “Artan enflasyon karşısında iğneden, ipliğe her şeye yağmur gibi zam yağdığı, çarşı, pazarın, market alışverişinin elimizi yaktığı bir zamanda bize kemer sıkmaya devam edeceksiniz denilmiştir” diye belirtti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu da,“Ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarımız için gerçek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) istiyoruz” şiarıyla Unkapı’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi. “TİS masası bir orta oyunudur, iktidar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve yandaş sendika eliyle emekçileri sefalete mahkum edemez, kabul etmiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Birçok sendikalının katılım gösterdiği açıklamada KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, basın metnini okudu.

Koçak, “Bizleri yıllardır siyasi iktidarın iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkum eden bu garabet sisteme karşı hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini yoksulluk sınırı üzerinde insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam demokratik bir çalışma yaşamı, grev hakkı ile tamamlanmış gerçek toplu sözleşme sistemi için her adımda omuz omuza vermeye davet ediyoruz”  diye belirtti.                 

İZMİR  
 
KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, iş bırakma eylemi ardında Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın yapıldığı alanda, “Vergide adalet insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” pankartı açılırken, “Kurutuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı. Açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, sivil toplum örgütleri, hak savunucuları ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.
 
Açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, hükümetin 6 dönem boyunca tutmayan TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarını temel aldığını ifade etti. 
 
SES İzmir Şubesi de, iş bırakarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Hükümetin sunduğu teklif köleliktir. Kabul etmiyoruz. İnsanca çalışmak ve yaşamak için yoksulluk sınırı üzerinde maaş hakkımızdan vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı. 

WAN

KESK Wan Şubeler Platformu da, KESK binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasından önce KESK üyeleri, davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Basın açıklamasına Yeşil Sol Parti Milletvekili Zülkür Uçar, Wan HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri ile KESK Wan Şubeler Platformu üyeleri katıldı. Basın açıklamasında sık sık “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları atılırken, “Güvenli iş, güvenli gelecek, İnsanca yaşayacak bir ücret için, grevli toplu sözleşme”, “İktidarın sefalet koşullarını dayatan TİS tekliflerine karşı, grevdeyiz” pankartı açıldı.

Basın açıklamasını KESK Wan Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Figen Çolakoğlu yaptı. Yapılan basın açıklamasından sonra açıklamaya katılanlar dağıldı.
 

 
 
 

Diğer başlıklar

10:19 İtalya’daki Arkaik Sesler Festivali Nagihan Akarsel’e adandı
10:07 Jin dergi ‘Barış Anneleri’ni kapağına taşıdı
09:51 Şara yaptırımları kaldıran ABD’de
09:29 Dêrsim Ocak Evladı üyesi kadınlar: Barış için herkes sorumluluk almalı
09:18 7/24 izlenen Wan’da tonlarca uyuşturucu madde trafiği
09:17 15 yıllığına planlanan ‘Çöp Depolama Tesisi’ 33 yıldır faaliyette
09:14 Çatışmalı süreçte iki çocuğunu kaybetti: Acımı dindirecek tek şey barış
09:08 Wan’daki yurttaşlar: Sadece PKK adım atıyor, devlet yasaları değiştirmeli
09:06 İbrahim Kaypakkaya'nın köyü sermayenin hedefinde
09:04 Umut Kitapevi bombalanmasının 20’nci yılı: Devlet suçlarıyla yüzleşmeli
09:00 09 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08/11/2025
23:02 Tahliye edilen Semra Güzel 3 yılın ardından Amed'de
22:55 Pamuk yığınının altında kalan işçi yaşamını yitirdi
22:35 Uludağ'da 4 çocuk kayboldu
22:31 İş cinayetini protesto eden 9 kişi gözaltına alındı
22:08 6 işçinin hayatını kaybettiği yangın: 7 kişi açığa alındı
21:11 Amedspor sahasında kazandı
21:04 Wan’da ‘çîrok' gecesi
20:54 Koma Amed'in Wan konserine 'hava durumu' iptali
20:28 Gebze'de 'şiddet' konulu buluşma
20:20 Mêrdîn Barosu'ndan 'Rojin Kabaiş' kararı
19:46 Şiyar Serdar için taziye
19:20 Kadınlardan katliamlara tepki: Failleri bulun
19:12 'Sosyalizm yeniden' konferansı: Yeniyi yöntem ve araçları değiştirerek kurabiliriz
18:55 Qoser’deki yangında ölen çocukların sayısı 3’e çıktı
18:52 Köln'de onbinlerin katılımıyla miting: Öcalan'ın özgürlüğü temel talep
18:33 Gazeteci Aykol'a kan takviyesi yapıldı
18:29 İstanbul'da iki aile arasında barış
18:24 Kadıköy'de 25 Kasım çağrısı: Alanlarda buluşalım
18:14 'Ölüye saygı ve adalet' paneli: Bağımsız bir komisyonunun kurulması kritik
17:46 Eşbaşkan Komi: Kürt sorununun yüzde 90'ı yerel yönetimler sorunudur
17:35 Îlham Ehmed: Önemli bir aşamadayız
17:29 Abdullah Öcalan: Kürtler varlıklarından taviz vermeden özgür yaşamın öncüsü olmalı
17:17 Anatolia Kültür Merkezi'nde çocuk atölyeleri başladı
17:10 Amed'de 'barış' paneli: Yasal zemin kapsayıcı olmalı
16:47 ‘Sürecin başarısı için Abdullah Öcalan özgür olmalı’
16:11 Agirî’de Kurdî-Zana Ararat Derneği açıldı
16:08 Joe Kent, Mazlum Abdi ve Rohilat Efrin ile görüştü
15:59 Demirtaş’tan milletvekillerine: İmralı’ya gidip noktayı koyun
15:44 'Toplumsal barışın inşasında hukukun rolü' paneli: Acil yasal düzenlemelere ihtiyaç var
15:39 Yakup Tuncer'in taziyesine ziyaret
15:35 Büyük Köln yürüyüşü başladı: Abdullah Öcalan'a özgürlük
15:30 KESK eylemi 146’ıncı haftasında
15:27 Yangında ölen çocuk ve kadınların isimleri belirlendi
15:26 Konak Belediyesi'nde ‘hukuksuz’ atamalara tepki
15:23 ‘Adalet Nöbeti’ dördüncü haftasında
15:20 Mazlum Dinç: Süreci engelleyen yasalar değiştirilmeli
15:14 Îlham Ehmed’den ‘yaptırımların kaldırılması’na destek
14:59 YRJ’den konferans: Kadın devriminin sesi olacağız
14:52 Doktorlardan Kuzey ve Doğu Suriye’ye destek çağrısı
14:41 Özen, Akman ve Avcı için tahliye talebi
13:49 Dört kentte eylem: Son kayıp bulununcaya kadar mücadelemiz sürecek
13:27 Cumartesi Anneleri Yurtseven, Özeken ve Münür için adalet istedi
12:45 Zeyneb Celaliyan’ın tedavisi engelleniyor
12:35 Xelfetî'de 25 Kasım yürüyüşü
12:29 ‘Sosyalizm yeniden’ konferansı: Geleceği birlikte inşa edelim
12:29 Lokman Çiftçi’nin taziyesine kitlesel ziyaret
12:24 Fransız tarihçi Vincent: Abdullah Öcalan’ın çağrısı çok önemli bir adımdır
11:33 Köln’deki yürüyüş için halk alana akmaya başladı
11:31 ‘Kadın kentleri’ buluşmasında örgütlü mücadele vurgusu
11:20 31 yıl tutsak edildi: Konuşmak yetmiyor, sürece uygun adım atılmalı
10:59 Şirnex’te kaza: 19 yaralı
10:50 Parfüm deposunda yangın: 6 ölü, 1 yaralı
10:38 Sozdar Avesta: Önder Apo’nun özgürlüğü mücadelenin temelidir
09:46 Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı
09:39 Tekirdağ Cezaevi’nde ihlaller: Provokasyon zemini örülüyor
09:31 Tülay Hatimoğulları: Abdullah Öcalan ile görüşülmeden süreçte yol alınamaz
09:06 Maliyetin altında fiyat verilince tonlarca mahsul tarlada kaldı
09:05 Amedliler: Devlet süreçteki endişeleri gidermek için adımlar atmalı
09:04 Pazar esnafının da veresiye defterleri doldu
09:03 Suzan İşbilen: Kadınlar savaşın bitirilmesi için var güçleriyle mücadele etmeli
09:02 Rapor: 240 gölün 186'sı kurudu
09:02 2 bin 700 çölyak hastasının olduğu kentte gastroenteroloji bölümü yok!
09:00 08 KASIM 2025 GÜNDEMİ
00:38 İşçiler polis ablukasını kırarak yürüdü
07/11/2025
23:43 ABD, Şara ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırımları kaldırdı
23:01 Reuters: İktidar, gerillaların dönüşü için yasa hazırlıyor
22:43 Kürdistan'daki elektrik kesintileri Meclis gündeminde
22:19 12 milletvekilinin dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
21:43 Antalya havalimanında 'uçuş iptal' gerginliği
21:15 Türkiye, Netanyahu ve İsrailli bakanlar hakkında yakalama kararı çıkardı
21:01 İşçilerin 100'üncü gün direnişine polis engeli
20:16 'Beyaz Toros' ve 'JİTEM' baskılı tişörtlere takipsizlik kararı
20:11 'Kuyu tipi hapishaneler kapatılsın'
19:22 Talabani: Toprağını Türkiye’ye satanlar halkımızın haklarını savunamaz
18:49 Hazine'den 196 milyar liralık açık
18:27 Kurtulmuş: Eğer komisyon karar alırsa İmralı’ya gidilebilir
18:22 Maaşlarını alamayan işçiler eyleme geçti
17:56 Efrin’de bir kişi katledildi
17:53 Akın: Gabar’da köylerin suyu petrol akıyor
17:41 Amed’de lösemili çocuklar için farkındalık etkinliği
17:38 İSKİ, İstanbul'da suya zam gündemiyle toplanacak
17:30 Mûş'ta 25 Kasım atölyesi
17:14 TJA eylem ve çalışmalarının programını paylaştı
16:58 KON-MED Eşbaşkanı: Köln mitingi Önder Apo'nun özgürlüğünün talebidir
16:52 DEM Partili belediyelerden şiddete karşı tutum belgesi
16:50 Yıldız ve Işık’ın taziyesine kitlesel ziyaret
16:23 Dêrsim Ocak Evlatları: Barış için çabalamak en kutsal ibadettir
16:18 DEM Parti ve Laz Enstitüsü, Lazca için anayasal tanınma istedi
15:32 Ekim ayında İran’da 217 kişi idam edildi
15:31 Köln kenti tarihi mitinge hazır
14:59 Kalp krizi geçiren tutsak yeniden cezaevine götürüldü
14:51 Hacettepe öğrencileri: Güvenli kampüsler istiyoruz
14:47 Irkçı saldırı sonucu katledilen Delal Gencer davası ertelendi
13:24 KESK’ten ‘güvenlikçi ve yıkım bütçesi’ne karşı eylem planı
13:22 Aykol’a cezaevlerinden mektup: Yoldaşlığına ihtiyacımız var
12:46 Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahmini arttı
12:06 İtalyan tarihçi: PKK’nin adımları insanlığa daha iyi bir dünya sunma umudunu yeşertti
12:04 AYM 'kadının kütük kaydı' düzenlemesini görüşecek
11:47 Süreçte ikinci aşamaya geçiş çabaları
11:35 Ayşegül Doğan: Şimdi Abdullah Öcalan'ı dinleme zamanı
11:29 Annecy’den Nergis Muhammedi’ye fahri vatandaşlık
11:00 Abdullah Öcalan Süryani ve Êzidî toplumuna kalem hediye etti
10:43 ‘Demeç’ duruşması ertelendi
10:33 İstanbul'da ‘Ozan Elektronik Para’ soruşturmasında 10 gözaltı
10:18 Fabian Molina: Sürecin başarısı için yasal düzenlemeler şart
10:08 Kalmaegi Tayfun’u Vietnam’dan Kamboçya’ya ilerliyor
09:42 Amed Baro Başkan Yardımcısı: Sürecin kalıcılığı hukuki güvencelerle mümkün
09:41 Wan'da iki yılda 28 şüpheli kadın ölümü
09:26 Barış Akademisyeni: Devlet sürece anayasal reformlarla karşılık vermeli
09:21 İzmir’de su krizi büyüyor
09:07 Küçük esnafın kapısı sadece veresiye için çalınıyor
09:05 Gazeteci Şêx Nûr: Şam hükümeti adım atmamakta ısrar ediyor
09:03 ‘Kadın Kentleri’ ilan edilecek: Yeniden dizayn
09:00 07 KASIM 2025 GÜNDEMİ
09:00 Balıkesir'de 4,2 büyüklüğünde deprem
08:58 Bahis soruşturmasında 21 kişi hakkında gözaltı kararı
06/11/2025
23:55 Suriye'de 7 milyar dolarlık enerji anlaşması
23:47 BMGK Şara'ya yaptırımları kaldırdı
22:23 Başsavcı Gürlek’ten Özel’e tazminat davası
19:40 Opçin ve Bilgi’nin taziyelerine kitlesel ziyaret
19:35 Sındırgı'da 4.3 büyüklüğünde deprem
19:12 223 emekçiden 100'üncü gün eylemine destek çağrısı
19:01 Gençlik örgütlerinden YÖK eylemi: Mücadeleyi yükseltme zamanı
18:54 İmamoğlu: Demirtaş ve Yüksekdağ tahliye edilmeli
18:20 Abdullah Öcalan'a özgürlük yürüyüşüne çağrı
17:51 Öğrencilerden polis ablukasında Rojin Kabaiş eylemi
17:39 İsrail ordusu, Lübnan'a hava saldırısı başlattı
17:06 ÇHD: Ayakta sayımı kabul etmeyen tutsaklar darp ediliyor
16:56 Gazeteci Aykol'un dördüncü aşama tedavisi devam ediyor
16:15 İSİG Ekim ayı raporu: En az 169 işçi yaşamını yitirdi
15:47 HRW: Komisyon somut, hukuki ve kurumsal reformlar önermelidir
15:44 TJA: 11'inci Yargı Paketi geri çekilmeli, entegrasyon yasaları gündeme alınmalı
15:21 TFF'de bahis istifası
15:19 Merkez Bankası'nın rezervleri geriledi
14:58 Bilkent Üniversitesi’nde Rojin Kabaiş eylemi
14:57 IFJ ve EFJ, gazeteci Gabriele Nunziati'nin işe iadesini talep etti
13:54 Mahkeme AYM kararına uymadı: Kahraman'ın yeniden yargılaması reddedildi
13:33 Kalp krizi geçiren tutsağın ailesine haber verilmedi
13:12 İşçilerden ücretlerinin taksitle ödenmesine tepki