'Ahmet Altun’un durumunu çözün, bu dosya çözülür'

img
ANKARA - Kobanê Davası yargılamasında, dava iddianamesini hazırlayan savcı Ahmet Altun’a dair ortaya çıkan bilgiler ve öne sürülen iddialar gündeme oturdu. Tutuklu Kürt siyasetçi Nazmi Gür, mahkeme heyetine “Ahmet Altun’un durumunu çözün, bu dosya da çözülür” dedi. 
 
DAİŞ'in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 36’ncı duruşmasının dördüncü oturumu başladı. 
 
Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonlarında yapılan yargılamada Alp Altınörs, Günay Kubilay ve Nazmi Gür hazır bulundu. Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata’nın yanı sıra kimi kadın siyasetçiler ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. 
 
SAVCI ALTUN’A 
 
Duruşmanın başlaması ile birlikte mahkeme heyeti, tutukluluk halinin gözden geçirilmesine dair iddia makamına söz verdi. İddia makamı, tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi. Bu talebe karşı ilk sözü alan Alp Altınörs, iddia makamının gerekçe yaptığı tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, bu nedenle gerekçenin dikkate alınmamasını talep etti. Altınörs, “Hukuki açından tutukluluk halinin devam ettirecek hiçbir gerekçe yok. Başından beri bu dosyanın kumpas olduğunu söylüyoruz ve hala aynı noktadayız. Bu dosyayı açan savcı Ahmet Altun ile ilgili çıkan haberleri duyuyoruz. Altun, aynı zamanda Sinan Ateş’in dosyasına bakıyor. Ancak MHP’liler yargılandığı için dosyadan çekilmek istiyor. Savcı kaçınmaya, uzak durmaya çalışıyor. İşin içinde MHP’li eski milletvekili Olcay Kılavuz da var. HDP’ye karşı nefret söylemlerinde bulunan bir milletvekilidir. Ki kendisi de Ülkü Ocakları eski genel başkanıdır. Cinayeti birinci derecede azmettiren kişi evinden çıktı. Polislere ne dedi; siz gidin sahipleriniz gelsin” diye konuştu. 
 
‘BU DOSYA GİZLİ SİYASİ BİR AMAÇ DOĞRULTUSUNDA AÇILDI’
 
Bu durumun tutukluluk incelemesinde dikkate alınması gerektiğini söyleyen Altınörs, şöyle devam etti: “Siyasi saik ile hareket ettiği ortaya çıkmıştır. Ankara’nın ortasında öldürülen bir akademisyeninin dosyasından çekilmek istiyor. Bu dosya altında imzasının olmasını istemiyor. İddiaya göre, MHP’li bir yönetici Altun’a bir liste veriyor ve bunların tahliye edilmesini istiyor. Bunların incelenmesi lazım. Bu davanın temelini oluşturan iddianameyi hazırlayan savcı, gerçek bir cinayet dosyası ile karşılaştığında çekilmek istiyor. Bu dosyanın gizli siyasi bir amaç doğrultusunda açıldığı bir kez daha ortaya çıktı. Eğer şüpheliler HDP’li ise delil uydurulur, olmayan bir delil üzerimize yapıştırılır.” 
 
‘KATİL MECLİS’TE SÖZLERİ
 
Yargılandıkları davanın bu güne dek siyasi linç ile devam ettirildiğini dile getiren Altınörs, “Bunda büyük etkisi olan ise, MHP’li Olcay Kılavuz’dur. Sinan Ateş’in ailesi, ‘Bizim oğlumuzun katili Meclis’tedir’ demişti. İşte kastettikleri kişi Kılavuz’dur. Bu haksız ve hukuksuz uzun tutukluluk halinin sona ermesini talep ediyorum” dedi. 
 
AİHM KARARLARINI HATIRLATTI
 
Altınörs’ün ardından tutuklu siyasetçilerden İsmail Şengül söz alıp savunma yaptı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş ve Yüksekdağ ile diğerleri kararı üzerinde duran Şengül, her iki kararda tutuklamanın ‘ihlal’ olduğu yönünde karar çıktığını, ancak hala tutuklu bulunduklarını belirterek kararın uygulanması gerektiğini söyledi. 
 
Mahkemenin 16 Ağustos’ta atılı suç iddiasının değişme ihtimali nedeniyle ek savunma alınması yönündeki ara kararı hatırlatan Şengül, mahkemenin bunun kendi lehlerine kullanılması gerektiğini kaydetti. Şengül, “Benimle ilgili dosyada HDP MYK üyeliği dışında başkaca bir iddia bulunmamaktadır. 36 aydır cezaevindeyim ve bu daha ne kadar devam edecek belli değil. Ortada bir suç da yok” diyerek, tahliye talebinde bulundu. 
 
‘İDDİANAME MHP’NİN MUTFAĞINDA HAZIRLANDI!’
 
Siyasetçi Nazmi Gür ise, mahkemenin tutukluluk hallerine dair bir ay önce verdiği kararları bir üst mahkemeye taşıdıklarını, yanıtın ise ancak bugün gelmesini “Maşallah yargımız çok hızlı. Ne de olsa adalet söz konusu” diyerek eleştirdi. 
 
Gür, “Bu durum yargının yargılamaya verdiği önemi gösteriyor. Bir üst mahkemeye itiraz ediyoruz ve hiçbir gerekçe sunmadan reddediyor. Burada vicdan sahibi 10 kişiye sorun, tek bir delil var mı? AİHM de aynı şekilde ikna edeceğiniz tek bir deliliniz yok, diye karar verdi. Biz bunun bir kumpas davası olduğunu söyledik en başından beri. Bu iddianamenin MHP’nin mutfağında hazırlandığını söyledik. Üç yıl sonra bu iddiam doğrulandı. Tarih bizi doğrulayacak. Kumpasın kurucusu da MHP’nin yargıdaki paralel yapılanmasıdır. Bahtiyar Çolak’tan başlayarak Ahmet Altun’a kadar… MHP sadece bize kumpas kurmamış aynı zamanda AKP’ye de kurmuş” diye konuştu. 
 
‘ERDOĞAN’I YÜCE DİVAN’A GÖNDERMEK İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR’
 
Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erdoğan’ın Kobanê’ye yönelik sözleri ve kararları nedeniyle kumpasa uğramazsa ve bu dava onu Yüce Divan’a göndermek için bir hazırlık değilse bir şey bilmiyorum. Yeni bir konsept gelişti. İçişleri Bakanlığı değişince her şey değişti. Polisler açığa alınıyor, çeteler tutuklanıyor. Bunun ucunun nereye varacağını Devlet Bahçeli’nin bağırmalarından anlıyoruz.”
 
SİYASİ ÇATIŞMA VAR
 
Savunmasının devamında Gür de davanın açılmasına neden olan soruşturmayı başlatan ve iddianameyi hazırlayan savcı Ahmet Altun’a dair iddialara değindi. Altun’un MHP’ye yakın olduğunun herkes tarafından bilindiğini dile getiren Gür, “O adliyeye giren herkes Altun’un kime, neye yakın olduğunu bilir. Sadece bu da değil. Altun dışındaki savcı ve hakimlerin de kime yakın olduğu, hangi cemaat ve yapılmanın içinde olduğu bilinir. Ne demişti Devlet Bahçeli? ‘Tek bir ülküdaşımı, yol arkadaşımı alamazsınız’ dedi. Ne yaptı? Kılavuz’u Mersin’den 4’üncü sıradan gösterdi ve seçilemedi. Demek ki bir konuda anlaştılar. Altun’un dosyadan çekilmek istemesi de çok vahim bir durum. Bütün bu gelişmelerden bihaber olduğunuzu düşünemiyorum. Bu işin arkasındaki çıkar ve siyasi çatışmayı her göz görür. Bu çıkar çatışması sadece adliyede değil, her yerde var” ifadelerini kullandı. 
 
‘KUMPASI GÖRÜYOR MUSUNUZ?’
 
 “Ne yaparsanız yapın, güneş balçıkla sıvanmıyor ve gerçekler ortaya çıkıyor” diyerek sözlerini sürdüren Gür, “Bu Ahmet Altun kim? Bize kumpası hazırlayan kişi. Siz bizi neye göre tutuyorsunuz. Altun’un hazırladığı iddialar ile tutuyorsunuz. Neden bizi tutuklamaya devam ettiğinizi çok iyi biliyoruz. AİHM zaten diyor; siyasi saik diyor. Biz de buna denk gelen şeyi söylüyoruz; kumpas diyoruz. Bu Ahmet Altun yargılanmayacak mı? Bu kişiyi görevlendiren kişi olan ve Yargıtay üyesi olarak atanan savcı hakkında birçok iddia var. Çete liderleri ile ilişkisi olduğu konuşuluyor. Bu dosya da onun önüne gidecek. Kumpası görüyor musunuz? Kimlerin rol aldığını görüyor musunuz?” diye sordu. 
 
AMAÇ NE? 
 
Gizli tanıkların beyanlarının hükme esas alınamayacağına dair yasa ve Yargıtay kararına işarete eden Gür, şu anda tutukluluk halinin devamına bu beyanların gerekçe olarak gösterildiğinin altını çizerek, tepki gösterdi. Gür, şöyle devam etti: “Bütün bunların yalan olduğunu ve Ahmet Altun tarafından hazırlandığını biliyoruz. Ahmet Altun bizim üzerimizden Yargıtay’a yürümek istiyor. Sırtımıza binip yükselmek istiyor. Bize boyun eğme görevi kendisine verilmiş. Ancak biz boyun eğmeyiz. Dimdik ayaktayız, suç işlemedik. Bir dönemin tanıklarıyız. Çözüm sürecinde hükümette yer alan, bürokraside, AKP’de görev alan herkes yargılanacak. MHP öyle söylüyor. Amaç ne? Bir daha HDP gibi bir parti bir süreçte yer almasın. Çözüm lafı dahi konuşulmasın. Çatışma ve çözümsüzlüğün getirdiklerini herkes görüyor. Bu kadar mı dilsiz ve sağır olduk! Bu kadar mı kör olduk? Demirtaş’ı, Yüksekdağ’ı 7 yıldır tutuyorsunuz. Başınız göğe mi yükseldi?”
 
‘AHMET ALTUN’UN DURUMUNU ÇÖZÜN, BU DOSYA DA ÇÖZÜLÜR’
 
Mahkeme heyetine “Ahmet Altun’un durumunu çözün, bu dosya da çözülür” diye seslenen Gür, tutuklu siyasetçilerin savunmalarına müdahale edilmesine de tepki gösterdi. Gür, sözlerini “Savunma hakkımızı kısıtlarken sessiz mi kalacağız? Her birimize süre mi verdiniz? Mütalaanın özeti sunuldu. Siz de savunmanın özetini mi alacaksınız? Buna müsaade edeceğimizi mi zannettiniz? Ahmet Altan'a bakın ve elinizi vicdanınıza koyun, o şekilde karar verin. Sizin yerinizde oturan Bahtiyar Çolak’ı da hatırlayıp öyle verin” diyerek sonlandırdı. 
 
‘ALMA MAZLUMUN AHINI, ÇIKAR AHESTE AHESTE’ SÖZÜNÜ HATIRLATTI
 
Gür’den sonra Sincan 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Ali Ürküt söz aldı. Ürküt de savcı Ahmet Altun’a dair iddialara dikkat çekti.  Ürküt, “Bir söz var; alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. İşte şuan bu dosyada olan budur” dedi. Üç yıldır tutuklu olduğunu ifade eden Ürküt, “Gelinen aşamada beni niye tutacaksınız? Benim şahsen ne bir dosyam var ne bir tanık beyanı var… Bu aşamadan sonra bizi daha fazla mağdur etmeyin. Bu yönlü karar vermeniz gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasetçi Ayşe Yağcı da tutukluluk halinin incelenmesine dair söz aldı. 3 yıldır tutuklu bulunduğunu dile getiren Yağcı, 6-8 Ekim protestolarına ne şekilde dahil olduğuna dair somut bir delilin dosyaya konulmadığını söyledi. Diğer siyasetçilerin de durumunun bu olduğunu ifade eden Yağcı,  tutuklu tüm sanıklar için tahliye talebinde bulundu. 
 
ODUNCU, SEGBİS ODASINDA RAHATSIZLANDI
 
Savunmaların alınması sırasında rahatsızlanan Pervin Oduncu, SEGBİS odasından ayrılmak zorunda kaldı.
 
Tutuklu siyasetçi Meryem Adıbelli de, yaptıkları çalışmanın siyasi parti bünyesinde yapılan çalışmalar olduğunu, ancak bunların iddianame ve mütalaada suçlama konusu yapıldığını, bu durumu kabul etmediğini söyledi. 
Adıbelli, “Tanıkların protestolarda yer aldığıma dair bir iddiaları da yok. Burada dinlediklerinde siz de sordunuz, ancak aynı şekilde yer aldığıma dair şey söylemediler. Duruşmalar aralıksız sürüyor. Sağlığımız da bu durumdan etkileniyor. Kimi zaman sağlık sorunları nedeniyle katılamıyorum” diyerek mahkeme heyetinden duruşmalara ara verilmesini istedi.  
Heyet, Adıbelli’nin savunmasının ardından duruşmaya öğle arası verdi. 
 
 

Diğer başlıklar

22/05/2025
23:10 Vanspor, Elazığspor’u 4-1’lik skorla yendi
22:59 Özerk Yönetim heyeti Paris’te parlamenterlerle görüştü
22:44 MESEM cinayeti davasında savcı ve sanık duruşmaya katılmadı
22:13 Kürt siyasetçi Çağro Mêrdîn’de toprağa verildi
21:34 İsrail, Lübnan'ın güneyine saldırdı
21:16 Çalıştırıldığı inşaattan düşen 12 yaşındaki çocuk entübe edildi
20:37 İBB'ye yönelik bir operasyon daha: 7 kişiye tutuklama talebi
20:06 ABD'de uçak düştü
20:00 İzmir'de 'Kent hakkı bağlamında göç, mültecilik ve dönüşüm meselesi' paneli
19:49 PKK kararı sonrası MGK ilk kez toplandı
19:16 Süveyde'de patlama: 2 ölü
19:13 Otel yangınında bakan yardımcısına soruşturma izni verilmemesi kararına itiraz
19:11 Vanspor-Elazığspor maçı öncesi stadyumda gerginlik
19:01 Öznur Değer: Gazeteciliğe devam edeceğim
18:52 DEM Parti ve AKP görüşmesinde hangi konular gündeme geldi?
18:16 Agirî’de Kürt Dil Bayramı kutlaması
18:11 Erzingan’da şüpheli ölüm
18:04 Gever’de ‘Kadın Tarihi’ atölyeleri
17:54 Rojin Kabaiş’in aile ve avukatları dosya savcısı ile görüştü
17:47 Süreç gündemli DEM Parti PM toplantısında neler tartışıldı?
17:27 Pîran’da 4 bölge ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi
17:23 Çocuklarını rehin alan Alpaslan’ın davasında görevsizlik kararı
17:18 Baro başkanına tehdit davasında ev hapsi
16:26 DEM Parti’den grevdeki Toros Tarım işçilerine ziyaret
16:22 MHP'li Yıldız: İnfaz düzenlemesi KHK mağdurlarını da kapsamalı
16:19 Kadınların barış sürecine aktif katılımı için Meclis Araştırması talebi
16:10 Colemêrg’de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı açıklaması
15:22 Fatma Oğur’u katleden failin yeniden yargılandığı dava görüldü
15:18 ‘Tecrit kaldırılsın, hasta tutsaklar serbest bırakılsın’
14:41 Savunma Bakanlığı’ndan açıklama: Saldırılar sürecek
14:34 Mülteci hakları savunucusu Taha Elgazi'nin sınır dışı edilmesine tepki
14:19 Sibel Ayğan'ı katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet
14:13 Ege Üniversite Hastanesi çalışanları iş bıraktı
14:04 Amed Kent Konseyi Çocuk Meclisi ilan edildi
14:00 Erdoğan’da anayasa açıklaması: Tekrar seçilme gibi bir derdim yok
13:11 DYO işçileri greve çıktı
13:07 Temel Conta işçileri: Saldırılar kararlılığımızı artırıyor
12:55 Gazeteci Öznur Değer tahliye edildi
12:11 ÇED sürecini beklemeden otel inşaatını bitirdiler
12:02 MB enflasyon tahminlerinde değişikliğe gitmedi
11:59 Silahlı saldırıya uğrayan Yiğiter'in tedavisi sürüyor
11:52 Gazeteciye cinsiyetçi hakaretlerde bulunan polise takipsizlik
11:32 AKP'li Alagöz'ün madeni suyu zehirliyor, yetkililer izliyor
11:31 Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun’un ailelerinden teşekkür mesajı
10:32 Bakırhan: Ya Kürt-Türk ilişkilerini yeniden kuracağız ya da tükenip gideceğiz
10:03 İstanbul’da gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi
09:49 Yazar Gretchen Dutschke-Klotz’dan Öcalan’a destek açıklaması
09:17 Mahkeme valiliğin Şêx Seîd yasağı kararını iptal etti
09:09 Amed'de sürecin nabzı: Öcalan'ı Meclis'e çağırıp özgürlüğünü sağlamıyorlar!
09:08 'Cezaevlerinde infaz değil, öldürme politikası uygulanıyor'
09:07 Asker kurşunuyla katledildi: Jandarmadan 'evi kaçak mı değil mi' talebi
09:06 Besta yok ediliyor
09:02 'Haksız tahrik' indirimi failleri cesaretlendiriyor
09:01 Cemile Çağırga'nın annesi: 2 çocuğum katledilmesine rağmen barış diyorum
09:00 22 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
07:54 Ege Denizi’nde 6.0 büyüklüğünde deprem
21/05/2025
23:55 Tayyip Temel: Sürecin inisiyatifi Sayın Öcalan’da
23:45 İsrail saldırılarında 63 Filistinli katledildi
23:26 Rusya: Ukrayna'da ilk önce ateşkesin sağlanması yaklaşımına karşıyız
22:48 Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine ırkçı saldırı
21:36 ‘Kent Uzlaşısı’ davasındaki karara tepki: Kazanan biz olacağız
21:14 İBB soruşturmasında bir şirkete daha kayyım atandı
20:57 ‘Kent Uzlaşısı’ davasından tahliye çıkmadı
20:46 Kadın Zamanı Derneği: Şiddetsiz yaşam için mücadele edeceğiz
20:31 Kürt Dil Bayramı etkinlikleri devam ediyor
20:11 RTÜK'ün yeni üyeleri seçildi
19:41 Gazze'de devre dışı kalan hastane sayısı 20'ye yükseldi
19:17 Şirnex’te doğa talanına karşı yürüyüş
19:10 Tutsak öğrenciler için eylem
19:04 KHK eylemi 332'nci haftasında
19:02 Wan’da 38 örgütten çağrı: Hasta tutsaklar serbest bırakılsın
18:31 Kürt Dil Bayramı kapsamında dengbêj dinletisi
18:25 Seyithan Durdu’yu öldürmekten yargılanan asker: Kürtçe konuşsa bile bir vatandaşın ölümüne üzüldüm!
18:20 ‘Askerler Kürtçe dil derneğine gelip hukuka aykırı yorumlar yaptılar’
18:12 Neşet Güven 31 yılın ardından tahliye edildi
17:45 Fırtına Vadisi davası görüldü
17:42 Avukat Ruken Gülağacı’na ev hapsi
17:18 Hasta tutsak Koyuncu'nun tahliyesi 9 ay ertelendi
16:42 Eş genel başkanlardan Tekik’in ailesine ziyaret
16:36 DEM Partili Livan Orman serbest bırakıldı
16:28 DEM Parti'den grevdeki işçilere dayanışma ziyareti
15:16 Yüksel Koç tutuklandı
14:49 AB ülkeleri 'savunmayı güçlendirme' konusunda uzlaştı
14:44 HSK seçiminin iptali için AYM’ye başvuru
14:43 Wan'da zırhlı araç motosiklete çarptı: 2 yaralı
14:35 İmamoğlu protestoları raporu: İşkence yasağı ihlal edildi
14:21 Tahliye edilmeyen Saymadi: HDK toplumsal bir örgütlenmedir
14:03 'Etkin pişmanlıktan' ifade veren Yıldız tahliye oldu
13:59 Asker ve polis annelerine çağrı: El ele verelim
13:54 Eş genel başkanlardan Sağlam'ın taziyesine ziyaret
13:12 Çerkes Soykırımı 161. yılında: Yüzleşme çağrısı
12:32 Çankaya Belediyesi’nin köpek katliamı protesto edildi
12:19 Kayyım Tekbıyıkoğlu merkeze çekildi
11:57 Katledilen meslektaşlarını anan gazetecilere soruşturma
11:46 Savcı gazeteciye beraat kararını istinafa taşıdı
10:38 İsimsiz örgütün propagandasından tutuklandılar
10:37 Halide Türkoğlu: Komisyonda kadınlar öncü olmalı
10:36 Meclis’e 'Hakikat ve Adalet Komisyonu kurulsun' önergesi
10:34 Silahlı saldırıya uğrayan Yiğiter: Durumum iyi
10:22 ÖHD'li avukat gözaltına alındı
10:22 Ankara’daki Gezi ek soruşturmasında takipsizlik
10:18 Tahliye edilen Özbay: Sedyeye kelepçeleyip ameliyathaneye aldılar
10:02 Licê'de bulunan kemikler: Hukuka uygun inceleme yapılmadı
09:52 Olgun: PKK'nin kararı stratejik, karşı taraf aynı ciddiyetle adım atmalı
09:43 Belediye başkanının sekreteri ve danışmanı silahlı saldırıda öldü
09:42 'Pişmanlığı' reddeden tutsağın tahliyesine 3’üncü engel
09:38 Çayırhan Madeni özelleştirildi
09:23 KHK'liler süreçten umutlu: İşe iade edilmeliyiz
09:21 Tutsak gazeteci Öznur Değer’in duruşması yarın
09:19 Koruculardan ağaç kesimi için köylülere tehdit
09:08 Prof. Dr. Köker: Öcalan'ın yeni paradigması ulus devletin değişimi üzerine kurulu
09:08 Barış Vakfı Başkanı Tahmaz: Süreci destekleyen değil, öznesi olmalıyız
09:07 DEM Parti 'barış komisyonları' ile ortak mücadeleyi örecek
09:06 Gözaltı ve tutuklama sopası: 2911 sayılı kanun
09:05 Colemêrg'de asker korumasında doğa talanı
09:04 Gençlerin talebi anadilde eğitim
09:02 Sayın: Yeni çıkış sosyalistler açısından sağlam bir başlangıç noktası
09:00 21 MAYIS 2025 GÜNDEMİ
08:40 Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak
20/05/2025
23:56 İstanbul’da 4 büyüklüğünde deprem
23:18 Kaytan ve Altun, Silêmanî’de anıldı
22:57 Artuklu’da Dengbêj Gecesi’ne yoğun ilgi
21:49 Irak, genel af kapsamında 3 bin 441 kişiyi serbest bıraktı
21:19 Cenk Yiğiter yoğun bakıma alındı
21:06 PKK’nin kongre kararlarına gönderme yapan İmamoğlu Meclis’i işaret etti
20:55 Sınır dışı edilen Suriyeli aktivist Elgazi için çağrı
20:52 Mağarcık için İstanbul ve Ankara’da eylem
20:43 TAYAD’lı Ailelerden ‘kuyu’ tipi cezaevlerinin kapatılması çağrısı
20:39 İmamoğlu’nun diploma davasında ara karar
20:29 Devrimci önderleri anan 2 genç tutuklandı
20:26 Gözaltında kaybedilenlere ilişkin önerge reddedildi
20:20 Belediyelere ‘vali atanacak' iddiasına Bakanlıktan açıklama
20:16 Avaşîn deresinde akıntıya kapılan Kom, 11 gündür bulunamıyor
20:07 Katledilen kadının çocukları yalan ifade için korkutuldu
19:58 AB, Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırdı
19:33 ABD Dışişleri Bakanı: Suriye’deki hükümet birkaç haftada çökebilir
19:27 Cenk Yiğiter silahlı saldırıya uğradı
19:20 Suruç Aileleri İnisiyatifi: 33’lerin mirasına dayanarak adalet aramayı sürdüreceğiz
18:54 Barış için atılması gereken adımları sıraladı
18:24 DEM Parti’den görüşmeler sonrası açıklama
18:14 Bahar Aksu’yu katledenler hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebi
18:09 DEM Parti ve YRP görüşmesi sona erdi
17:57 MİT Başkanı Kalın Suriye’de
17:50 Amed’de kitlesel yürüyüş: Kürt dil mücadelesi yaygınlaştırılacak
17:31 Bitlis Valiliği Kürt yazarların fuara katılımını engelledi!
17:25 Qamişlo’da ‘Kürt Birliği Çalıştayı’
17:07 ‘Elektrik akımı’ davasında sanıkların adli kontrolü kaldırıldı
17:01 TÜSİAD yöneticilerinin yurt dışı yasağı kaldırıldı
16:52 Özgür Özel: HSK seçimleri hukuksuzdur
16:50 Serêkaniyê’de Kadın Dayanışma Merkezi açıldı