Av. Yürekli: BM’nin Abdullah Öcalan kararı Türkiye demokrasisi için kritik önemde

img
İSTANBUL - BM’nin Abdullah Öcalan’a dair verdiği “tedbir” kararının bağlayıcı olduğuna dikkati çeken Av. Cengiz Yürekli, kararın uygulanmasının demokrasi ve özgürlükler noktasında kritik önemde olduğunu vurguladı. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 32 aydır haber alınamıyor. “Hava muhalefeti” ve “koster bozuk” gerekçesiyle başlayan avukat ve aile görüş engelleri, “disiplin cezaları” ile sürdürülüyor. Görüş yasaklarının yanı sıra telefon ve diğer iletişim haklarından da yararlanamayan Abdullah Öcalan, 27 Temmuz 2011’den sonra avukatları ile en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüş gerçekleştirebildi. 
 
Avukatları müvekkilleri Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecrit ve haber alınamama halini iç hukuk yollarının yanı sıra uluslararası hukuk ve kuruluşların gündemine de taşıdı. Bu konuda farklı tarihlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT)  ve Birleşmiş Milletler’in (BM) çeşitli birimlerine başvurular yapıldı. 
 
Bu başvurulardan biri de BM İnsan Hakları Komitesi’ne 29 Temmuz 2022 tarihinde yapılan başvuru oldu. Hem Abdullah Öcalan hem de İmralı’da bulunan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için BM’nin bu birimine avukatlar ilk kez başvurdu.
 
Avukatlar, “incommunicado (dış dünyadan tamamen iletişimsiz halde)” haline son verilerek, ziyaret hakkının sağlanması için tedbir kararı alınmasını istedi. Komite, bu talebi kabul ederek, başvurucuların kendi seçecekleri bir avukata derhal ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın erişim sağlanması talebini 6 Eylül 2022 tarihinde Türkiye hükümetine iletti. Aradan geçen süreye rağmen Türkiye herhangi bir adım atmadı.  
 
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Yürekli, İmralı’da devam eden tecride dair BM İnsan Hakları Komitesi’ne yapılan başvurunun önemini ve verilen karara uyulmamasını değerlendirdi. 
 
‘TECRİT İMRALI’YI TANIMLAMADA YETERSİZ KALIYOR’
 
Tecridin 25 yıldır uygulandığını anımsatan Yürekli, gelinen aşamada İmralı’daki mevcut durumu tanımlamada tecrit kavramının da yetersiz kaldığına dikkat çekti. İmralı’daki tecrit durumunun "incommunicado” şeklinde tarif edilen mutlak iletişimsizlik haline dönüştürüldüğünü söyleyen Yürekli,  “Bu kavramı İmralı için ilk kullanan biz değil CPT’dir. CPT İmralı’ya dair 2016 ziyaretinde açıklamış olduğu raporunda, bu kavramı kullanıyordu ve bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söylüyordu. İmralı’da tutulan Sayın Öcalan’ın dış dünya ile hiçbir teması, ailesine, avukatlarına, arkadaşlarına veya başka muhataplarına erişimi söz konusu değildir. Orada ne olup yaşandığını, orada nasıl bir muameleye maruz bırakıldığını bilmiyoruz” diye belirtti.
 
İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE
 
“Tarihin gösterdiği kadarıyla hukuka aykırı yönetimlerin sergilediği pratiklere göre normalde yönetimler, idari mekanizmalar her nerede olursa olsun işkenceyi belgeleyen delillerini yok etmeye çalışırlar” diyen Yürekli, İmralı’da ise tam tersi bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çekti. Yürekli, “İmralı’da işkence ve kötü muamele pratiği yargı kararlarıyla, disiplin cezaları, avukat ziyaret yasaklarıyla devreye girmektedir. Ki bunların zaten hukuksal hiçbir karşılığı olmamakla birlikte hukuksal bir metine de dayanmıyor. CPT’nin daha önceki tespitlerinde ‘bu ziyaret yasakları tamamen aldatıcı durmaktadır. Türkiye ulusal mevzuatında bunların yasal dayanağı yoktur. Bu tutulma durumu bir dizi uluslararası anlaşmalara, evrensel insan haklarına da aykırılık teşkil etmektedir’ şeklinde de tespiti vardır” dedi. 
 
‘AYM TEDBİR TALEBİMİZİ REDDETTİ’
 
Mevcut iletişimsizlik haline karşılık yaptıkları tüm itiraz ve suç duyurularının sonuçsuz kalmasının ardından iç hukukta son olarak AYM’ye yaptıkları tedbir talepli başvuruyu hatırlatan Yürekli, “Dosya 3 yılı aşkın bir süredir durmakla beraber AYM tedbir talebini reddetti. Tedbir talebini reddetmesinin bir gerekçesi bize iletilmedi. İşkence durumunda mağdur işkence gördüğünü iddia ediyorsa ve bunu geçerli bir şekilde ortaya koyuyorsa ispat külfeti artık karşı tarafa geçer. AYM bunu neden kabul etmediğinin gerekçelerini bildirmek durumundaydı. Ancak böyle bir durumda söz konusu olmadı” dedi.
 
BM’YE TEDBİR TALEPLİ BAŞVURU
 
AYM’nin “tedbir” talebini reddetmesi ve müvekkillerinden haber alamama halinin devam etmesi nedeniyle 22 Temmuz 2022’de BM İnsan Hakları Komitesi’ne yaptıkları tedbir talepli başvuruya değinen Yürekli, BM’nin bu taleplerini kabul ettiğini belirterek, devamındaki süreci şöyle aktardı: “Komite bizim taleplerimizi Türkiye hükümetine Eylül ayında iletti ve bunu yaparken de 6 Eylül tarihinde kendi iç tüzüğünün ilgili maddesi gereğince kararın görüşme esnasında başvurucuların yani Sayın Öcalan ve yanında tutulan diğer müvekkillerimizin kendi istedikleri avukatları ile derhal görüşmelerinin gerçekleştirilmesini talep etti. Bu konuda bir gelişme olmaması üzerine komite kararını 19 Ocak 2023 tarihinde hükümete tekrardan aktardı. Fakat bu tedbir talebine rağmen herhangi bir gelişme olmazken mevcut tutulma hali hala devam etmektedir.” 
 
KARARIN ÖNEMİ
 
Yürekli, kararın istisnai durumlarda verilen bir karar olması bakımından büyük bir önem arz ettiğini vurguladı. Yürekli, “Komitenin vermiş olduğu bu karar kesin ve nihai bir karar değil. Komiteyle karşılıklı yazışmalar sona erdi ve yapılacak görüşmelerin ardından komite artık kendi yoğunluğuna göre belli bir süre içerisinde nihai karar verecek. Bu nihai karar, vermiş olduğu tedbir kararından farklı bir durumdur ancak şuanda tedbir kararı kolay kolay her durumda verilen bir karar değil. Çok istisnai ve risk teşkil eden durumlarda veriliyor. Karar görüşülürken telafisi imkansız zararlar yani geçmişe dönük onaramayacağınız durumlar söz konusuysa tedbir kararı veriyor. Yani böylesi bir aciliyeti ve önemi söz konusudur” diye belirtti.
 
‘KARAR İŞKENCEYİ TEŞHİR EDİYOR’
 
Kararın, taraf devletle diplomatik ilişkiler ve işbirliğine dayandığını ve bu bakımdan yaptırım gücü olduğuna işaret eden Yürekli,  “En büyük önemi de mevcut insan haklarını, yasaları ve sözleşmeleri istismar eden hükümetlere karşı kamusal tazyiki harekete geçirmek olarak değerlendirebiliriz. Özellikle uluslararası ve ulusal muhalefetin insan haklarından yana bir pratik geliştirmesinin önünü açarken var olan işkenceyi tespit edip bunu uluslararası düzeyde teşhir ediyor” şeklinde konuştu.  
 
'KARAR BAĞLAYICILIK TAŞIYOR’
 
Yürekli, kararın Türkiye açısından bağlayıcılık arz ettiğine işaret ederek, “Çünkü Türkiye BM’nin bu sözleşmelerine taraf olmuştur. Komite’nin bireysel başvuru alma hakkını kabul etmiştir. Anayasanın 90’ıncı maddesi de bunu iç hukukta bağlayıcı hale getirmiştir. Bu karar AİHM kadar yetkin ve etkili bir karar olmasa da aynı nitelikte bağlayıcılığı olan ve aynı yetkinlikte tespit ve teşhir gücüne sahip bir karardır. Buna Türkiye hükümetinin yasalarına ve uluslararası hukuka riayet anlamında uyması ve beraberinde mevcut iletişimsizlik haline son vererek müvekkillerimizin derhal avukatlarıyla görüşmesini sağlaması gerekir.”  
 
‘KARARA UYMAK ZORUNDA’  
 
Türkiye’nin komitenin vermiş olduğu karara uymak zorunda olduğunu belirten Yürekli, aksi halde bu durumun Türkiye’nin insan hakları karnesine yansıyacağına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “BM’nin birçok mekanizması önünde belli yıllık raporlar ve tespitler söz konusu oluyor. Bunlar diplomatik bir baskıya vesile olacaktır. Ne kadar otoriter olursa olsun hiçbir yönetim bu tarz durumlarda işkenceci sıfatıyla anılmak istemez. Her ne kadar gelmiş olduğumuz dünya gerçekliği tamamen otoriter yönetimlere teslim edilmiş ve insan hakları rafa kaldırılmışsa da böylesi bir sicile dayanak oluşturacaktır. Bugün BM cezaevleri kuralları Nelson Mandela’ya adanmıştır. Adeta bir günah çıkarmak adına bu kurallar Mandela’nın tutulma koşullarıyla anılmaktadır ve hükümetlerin cezaevlerinde neler yürütmeyeceği Mandela’ya saygı olarak düzenlenen kurallar çerçevesinde ele alınmıştır. Bu yönüyle hiçbir hükümet bunu istemeyecektir. Sivil toplum kuruluşlarına, insan haklarından yana olan ilgili meslek örgütlerine bir işkencenin varlığını işaret edecektir. Uluslararası ve ulusal anlamda insan haklarından yana olan muhalefetin gelişmesini gerçekleştirecektir.”
 
'İNFAZ HUKUKU İMRALI’YA GÖRE ŞEKİLLENDİ'
 
Komitenin bu kararının, Türkiye hukukunun demokrasi, barış ve temel hak ve özgürlüklerden yana evirilmesi için kritik bir karar olduğunu ve ortak bir ses çıkarılması çağrısında bulunan Yürekli, “Mevcut Türkiye infaz hukukundaki hukuksuzluklar İmralı’da hayata geçirilerek gerçekleşti ve bugün bütün Türkiye infaz hukuku İmralı’ya göre şekillenmiş durumdadır. Adeta Sayın Öcalan haklarından yararlanmasın diye bütün cezaevleri bu kapsama alınmış ve daha da ileri boyuta alınacaktır. İlk uygulanmayan AİHM kararı Sayın Öcalan şahsında gerçekleşmiştir ve bugün herkesin şikayet ettiği temel konu AİHM kararlarının Türkiye tarafından şu ya da bu gerekçeyle uygulanmamasıdır. AYM kararları yine benzer şekilde gerçekleşti. Sayın Öcalan yararlanmasın diye görmezden gelinen bütün pratikler gün geliyor bütün Türkiye hukukunu kapsamına alıyor ve otoriter bir hukuk anlayışını inşa ediyor” dedi.
 
KRİTİK KARAR
 
Yürekli, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bugün Türkiye için BM İnsan Hakları Komitesi’nin tedbir kararı bir ilk niteliği teşkil etmektedir. Bu karar, Türkiye hukukunun demokrasiden, barıştan, temel hak ve özgürlüklerden yana evirilmesi için kritik bir karardır. Herkesin bu bilinçle yaklaşması gerekir. Bu kararın uygulanmaması ve mevcut tecrit durumunun devam etmesi bütün Türkiye infaz sistemi için beraberinde yeni tehlikeler, potansiyel riskler getirecektir. Bu yönüyle herkesin bir anayasal hak ve demokratik talep olarak İmralı sisteminin lağvedilmesini, buradaki tecrit sisteminin ortadan kalkmasını yüksek sesle haykırması gerekmektedir. Bu sadece Sayın Öcalan ve yanında tutulan diğer müvekkillerimizin haklarına erişimini değil bütün Türkiye’de insan haklarının, adaletin, barışın yeniden tesis edilmesi için gerekli bir ihtiyaçtır.”
 
MA / İbrahim Irmak

Diğer başlıklar

15:38 Kobanê Davası'ndaki tutsak siyasetçiler: Ne olursa olsun mücadeleden taviz vermeyeceğiz
14:58 Tetwan ve Aydın’da trafik kazası: 1 ölü, 11 yaralı
14:57 Kobanê kararına tepki: Yok hükmündedir
14:43 Türkiye'nin Şehba saldırısında bir çocuk yaşamını yitirdi
14:39 ‘Dörtler’ Adana’da anıldı
14:26 DEM Parti Eş Genel Başkanları Yüksekdağ’ı ziyaret etti: Dayanışmayı büyüteceğiz | YENİLENDİ
14:21 'Kürt dilinin yaşaması için her ev okula çevrilmeli'
14:01 Gözaltındaki gençler ters kelepçeyle adliyede bekletiliyor
12:26 Bradost bölgesi bombalandı
12:14 Bursa’da kadını katletme girişimi
12:14 Halep’te Suriye Özgür Kadın Vakfı açıldı
11:17 Gazeteci Ren'in tahliyesine 'toplumla bütünleşmeye hazır değil' engeli
10:31 Jin derginin 64'üncü sayısı çıktı
09:30 Emniyetten 'Ziya Türk'e sahip çıkma' mesajı
09:27 Federe Kurdistan Bölgesi'nde seçim krizi: KDP güç kaybettiği için ertelemeye çalışıyor
09:06 Kobanê Davası kolektif bir cezalandırma aracına dönüştürüldü
09:06 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 208 gündür haber yok
09:05 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:03 Bereh: Halkını savunmak isteyen önce dilini savunmalı
09:03 Kadınlar: Kobanê'yi birlikte savunduk, savunmaya devam edeceğiz
09:00 'Pişmanlığı' reddeden tutsağın tahliyesi 4’üncü kez ertelendi
09:00 19 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:38 Tokat'ta patlamada 5'i jandarma 7 kişi yaralandı
18/05/2024
22:15 Cizîr’de bir kadın katledildi
22:11 Afganistan’da sel: 400'e yakın kişi hayatını kaybetti
21:19 İstanbul’da Kürt Dili Bayramı etkinliği
20:59 Hatimoğulları: Mücadelemiz bilenmiş durumda
Bayındır: Kürt halkı DAİŞ sevicilerini de yenecek
20:28 Bir yanda ‘Kamuda Tasarruf’, bir yanda şatafat
20:19 Gençlik örgütlerinden Dörtler, Karer ve Kaypakkaya için yürüyüş
20:08 Perî seçimleri için çalışmalar sürüyor
20:01 Bakırhan: Bizi yargılayan JİTEM ittifakından kurtulacağız
19:25 Kobanê Davası tutsaklarına Kuzey ve Doğu Suriye’den destek
19:08 'Kobanê Davası kararından dönülsün' çağrısı
18:57 Uçar: Kürt halkının en büyük dokunulmazlığı direnişidir
18:35 Mêrdîn’de bir korucu öldürülmüş halde bulundu
17:33 Gazeteci Aslan’a ayakta sayım işkencesinin nedeni Türk bayrağıymış!
17:19 ‘Dilin özgürlüğü yetmez, halkın ve toprakların da özgürleşmesi lazım’
17:00 3 kentte Kobanê Davası protestosu
16:55 Elbak’ta askeri araç devrildi
16:14 Curnê Reş'te mahalle mahalle seçim çalışması
16:12 AKP'li Özcan'ın koruması: Belediye aracında esrar taşıttı
15:38 Afganistan'da sel: En az 50 ölü
15:05 30 yılın ardından memleketinde çiçeklerle karşılandı
14:53 65 yaş üstü hasta tutsakların sağlık sorunlarını sıraladılar
13:56 'Dörtler' anıldı
13:52 KHK açıklamasında Wan'daki tutuklamaya tepki
13:46 Wan'da Kürt Dil Sempozyumu: Bir dili öldürmek jenosittir
13:41 AKP’nin tarımdaki ‘başarı’ hikayesi: 700 milyar borç
13:37 Şirnex ve Hatay’da Kobanê Davası protestosu
13:31 31 yıllık tutsağın tahliyesine dördüncü engel
13:23 Kayıp yakınlarından birçok kentte eylem: Failleri yargılayın
13:03 Cumartesi Anneleri Örhan ailesinin akıbetini sordu
12:30 Tokat’ta tutsaklara hücre cezası
11:30 Şehba’ya saldırılarda 2 çocuk yaralandı
10:29 Efrîn’de 6 yılda 10 bin kişi kaçırıldı
10:13 Kobanê Davası: Karara karşı omuz omuza mücadele verilmeli
09:46 İstiklal Mahkemeleri'nden Kobanê Davası'na değişen bir şey yok
09:32 Mêrdîn Kitap Festivali: İlgi yoğun, yayıncılar memnun
09:23 Alıkonulan Ahmet'ten 207 gündür haber yok
09:22 Tutsakların ‘özgürlük’ eylemi sürüyor
09:16 Çiftyürek: 'Kalkınma Yolu Projesi' ile Kürt kazanımları hedefleniyor
09:13 Çıraklık merkezlerinden MESEM’e çocuk emeği sömürüsü
09:06 Nas: Ülke geleceği açısından umut kırıcı bir karar
09:03 'Güvenlik' arıcılığı bitme noktasına getirdi
09:02 Ünsal: DAİŞ’in intikamı alınmak isteniyorsa boşa bir çaba
09:01 Penseli işkence iddianamede yer almadı
09:00 18 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
07:49 3 kentte 18 tutuklama
17/05/2024
23:24 Köln'de Kobanê Davası tutsaklarıyla dayanışma mitingi
21:20 30 yıllık tutsak İlhan tahliye edildi
21:06 Gök ve Dinç’in davasında karar çıkmadı
20:06 Kobanê’den mesaj: Kobanê Davası tutukluları onurumuzdur
19:34 Savcılıktan Kobanê Davası'ndaki beraat ve tahliyelere itiraz
17:57 ‘Emine Şenyaşar yargılanıyor, katliamı yapanlar yargılanmıyor’
17:40 Mêrdin Kitap Festivali’nde Aram Yayınevi’ne yoğun ilgi
17:16 Antalya ve Hatay’da 9 kişi serbest bırakıldı
17:02 Dêrsim’de halk konserine valilik yasağı
16:28 Hemşire Bilgin şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
16:04 Colemêrg’te 6 kişi daha tutuklandı
16:01 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 8 ayda 3 kez yemek ücretine zam
15:59 3 kentte 'Tecride son ver' eylemi
15:57 Bakanlıktan Karaburun'da 41 yeni RES onayı
15:52 Belediyeye gelen para maaşlara yetmedi
15:42 Curnê Reş’te 12 mahallede seçim çalışması: Yüksek farkla kazanacağız
15:32 Çorum'da iki kadın katledildi
14:24 Şehba’nın Til Mediq köyüne saldırı
14:20 Kışanak Amed'te: Kobanê vicdan meselesiydi, vicdan kazanacak
14:16 Birçok kentte Kobanê Davası protestosu
14:13 Sêrt kayyımın tahsis ve devir işlemleri iptal edildi
14:06 Wan sokakları: Kararı mahkeme değil, iktidar verdi
13:56 Adalet Bakanı Tunç'tan Kobanê Davası açıklaması
13:55 Ege cezaevlerinde 1 yılda 934 hak ihlali
13:43 'Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun' talebi
13:34 30 yıllık tutsağın tahliyesi ikinci kez engellendi
13:29 Curnê Reş seçmenlerine mektup: 2 Haziran'da zafer halayına duralım
13:27 Mêrdîn 1’inci Kitap Festivali başladı
13:07 Hukukçular: Düzmece yargılamayla verilen cezaları tanımıyoruz
12:00 İmralı için ailelerden görüşme başvurusu
11:52 Kobanê Davası dünya basınında
11:26 İfadeye çağrılan Akıl ve Çağlı gözaltına alındı
11:14 Erdoğan'ın affettiği Çetin Doğan tahliye edildi
11:06 DEM Parti 3 kentte Kobanê Davası kararlarını protesto edecek
11:05 TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı
11:00 2 kişiyi öldüren AKP’linin babasına Erdoğan affı!
10:47 Yüksekdağ'dan ilk mesaj: Kimsenin yüzü düşmesin, diz çöktüremediler
10:32 Kobanê Davası avukatı Aydın: Börü'nün ölümü algı için kullanıldı
10:06 Wan'da 21 kişi tutuklandı
09:51 Hukukçular: İktidar yargıyı suç aleti olarak kullandı
09:44 Müfredat tepkisi: Çocuklarımız AKP’nin şekillendirici hamuru değil!
09:26 Eren Keskin: Bu intikamcı bir karardır
09:11 Alıkonulan Ahmet'ten 206 gündür haber yok
09:10 Tutsaklar telefon ve aile görüşlerine çıkmıyor
09:08 Çocuk emeği üzerinden milyonlarca liralık ciro
09:06 Şüpheli şekilde ölü bulunan Koç’un babası: Kızım öldürüldü
09:04 Çakmak: İmralı’ya gitmek için yeni bir başvuru yapacağız
09:03 Barış Anneleri 'özgürlük' talebinde kararlı
09:00 17 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:50 Kobanê Davası'nda hangi siyasetçiye kaç yıl ceza verildi?
08:07 Erdoğan'dan 28 Şubat hükümlülerine af
01:18 15 barodan Kobanê Davası açıklaması
01:10 Tuncel: Cezaevlerinde İmralı tecridine karşı verilen mücadeleyi anlamlandıralım
01:03 Amor ve Sjöstedt’den Kobanê Davası kararına tepki
16/05/2024
23:19 Tahliye edilen siyasetçi kadınlar: Mücadele sürecek
22:48 Êlih ve Wan’da Kürt Dili Bayramı etkinlikleri
22:33 Amed ve Adana’da yürüyüş
22:19 Bedlîs’te 6 kişi tutuklandı
21:40 Tahliye olan Kışanak: Barışa ihtiyacımız var
21:16 Korucu saldırısında 6 yurttaş yaralandı
21:00 Hüseyin Deniz Öykü Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu
20:28 Kobanê Davası kararına karşı ortak mücadele çağrısı
19:46 Kobanê Davası kararına tepki yağdı
19:36 Avrupa Parlamentosu Sol Grubu: Türkiye’de IŞİD karşıtı protestolar suç sayılıyor
19:28 Emine Şenyaşar’ı takip eden basın ve danışmana polis engeli
19:09 Birçok kentte Kobanê Davası protestosu: Boyun eğmeyeceğiz
17:52 Peri’de seçim çalışmalarının startı verildi
17:43 Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı
17:27 Hatimoğulları: Cuntaya rahmet okutacak bir karar
Bakırhan: Cezaları tanımıyoruz
17:18 MUÇEP : ÇED raporları kopyala-yapıştır hazırlanıyor
17:04 TJA: Kobanê Davası kararını tanımıyoruz
16:55 Önder’den Kobanê kararı yorumu: AKP’nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir
16:49 Meclis'te Kobanê Davası protestosu
16:44 Ahmet Türk'ten ilk açıklama: Mücadele etmeye devam edeceğiz
16:26 DEM Parti Kobanê Davası ardından olağanüstü toplanıyor
16:08 DEM Parti’den Kobanê kararına ilk tepki: Kumpaslarınızı çökerteceğiz
16:02 Seçim çalışmaları 3 koldan sürüyor: Curnê Reş bizim
15:31 Karar duruşmasını takip eden siyasetçiler: Kobanê Devrimi mahkum edilmek isteniyor
15:16 Kobanê Davası'nda siyasetçilere ceza yağdı
15:01 Dêrsim'deki maden projelerine karşı 'ortak mücadele' çağrısı
14:49 BES: 'Kamuda tasarruf' paketiyle fatura halka kesildi
14:48 Eylemcinin listesinde adı bulunduğu iddia edilen gazeteciler ifade verdi