Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü

img

HABER MERKEZİ - Birçok kentte ilçe ilçe, mahalle mahalle seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti eşbaşkan adayları, not ettikleri sorunlar için "çözüm" sözü verdi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bugün birçok kentte çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendi.  
 
SEMSÛR 
 
Semsûr'un Kolik ilçesinde belediye eşbaşkan adayı Osman Özbek'in de aralarında olduğu partililer, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Özbek ve beraberindekiler, Kolik’ın sorunlarını hep birlikte çözeceklerini söyledi. 
 
MELETÎ
 
Meletî'de belediye eşbaşkan adayları Abdulvahap Ekim ve Sevim Şimşek Bayram, Çirmik ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya'nın da eşlik ettiği eşbaşkan adayları, esnafların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Eşbaşkanlar tek tek esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 
 
BEDLÎS
 
DEM Parti, Bedlîs'in Xîzan’ın (Hizan) ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Coşkulu açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bedlîs Belediyesi Eşbaşkan adayları Nezir Karabaş ve Sümeyye Kızılkaya da katıldı. Yurttaşlar, açılış öncesi uzun bir süre halaya durdu. Xîzan Belediye Eşbaşkan adayı Kerem Uğur, "Desteklerinizle bu belediyeyi alacağız. Hep beraber Hizan halkına hizmet edeceğiz” dedi.
 
KOCAELİ
 
DEM Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Selda İlgöz Koçyiğit ve Hasan Özgüneş, aday tanıtım programına katıldı. Eşbaşkan adayı Hasan Özgüneş, "Toplum sağlığı tehdit altında, Dilovası’nda kanser sorunu ülkenin en üst seviyesinde. Fabrikaların hemen altına yerleşim alanı kurmuşlar. Buna bir çare bulunmalı. Yaşlılara uygun imkanlar sunulmuyor, yeterli değil. Hastaneler, sağlık ocakları, sağlık kabinleri yetersiz. Bizim yönetime geleceğimiz dönemde bütün bunları halkımızla birlikte düzenlemeye çalışacağız. Barınma, üretim kooperatifleri kurabiliriz. Sendikalardan, emekçilerden, işçilerden güç alacağız. Kurtuluşun reçetesi bizde" diye konuştu. 
 
DİLOVASI
 
Kocaeli’nin Dilovası Eşbaşkan adayları Şevin Coşkun ve Mustafa Avcı, Mimar Sinan ve Orhan Gazi mahallesinde büro açılışlarına katıldı. Çok sayıda kişi büro açılışlarına katıldı. 
 
TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ’da belediye eşbaşkan adayları Müselma Keskinttü ve Sadi Özdemir'in katılımıyla büro açılışı yapıldı. Açılışta konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, "Kürdistan’dan Trakya bölgesine kadar her yerde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu ülkenin her yerinde tecrit var. Cezaevlerinde şu an açlık grevinde olan yüzlerce arkadaşımız var. Kobanê Kumpas Davası ile karşı karşıya olan siyasi bir iradeyiz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz varız. Biz bu coğrafyanın sahibiyiz" ifadelerini kullandı. Etkinlik, çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. 
 
YALOVA
 
Yalova Belediye Eşbaşkan adayları Songül Hacıoğlu  ve Cengiz Topbaşlı da kendi seçim bölgelerinde büro açılışına katıldı.
 
RIHA
 
DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, Haliliye ilçesinde bulunan Şireciler ve Fıstıkçılar pazarını ziyaret etti. Eyyübiye adayları Halil Akbaş ve Adalet Eriş ile Karaköprü adayı Rıdvan Yavuz da buradaki ziyarete katıldı. Eşbaşkan adayları, pazar esnafının Şire Pazarı Tescil Bürosu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Ardından pazar esnafını tek tek gezerek, yaşadılar sorunları dinledi. 
 
Esnaflar, fıstığın büyük çoğunluğunun Riha'da üretilmesine rağmen piyasanın Dîlok'ta belirlenmesinden şikayet etti. Ayrıca fındığa verilen desteğin fıstığa verilmemesinden dert yandı. Esnafların sorunlarını not eden eşbaşkan adayları, daha sonra Evren Sanayi Sitesi esnafını gezdi. 
 
Pirsûs (Suruç) Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran, Bostanci (Bostancı), Bostanciya Jêr (Aşağı Bostancı) ve Bostanciya Jor (Yukarı Bostancı) kırsal mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Eşbaşkan adaylarına ilgi yoğun oldu. 
 
Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde seçim çalışmaları iki koldan devam etti. Kent milletvekili Dilan Kunt Ayan da çalışmalarda yer aldı. Eşbaşkan adayı Uğur Kahraman, partililerle birlikte Viranşehir Caddesi esnafını ziyaret etti. Partililer, gittikleri her yerde zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşılandı. Seçim çalışmaları 15 Temmuz Mahallesi'nde devam etti. 
 
Bir diğer eşbaşkan adayı Rahşan Yazar ise, kırsal mahalleleri ziyaret etti. Yazar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılacak olan etkinliğe katılım çağrısı yaptı. Xanê (Hanköy) ve Ebês (Yeşiltepe) mahallelerinde kadınların ilgi odağı olan Yazar, 8 Mart etkinliğine katılım çağrısını yineledi. 
 
Wêranşar (Viranşehir) Belediye Eşbaşkan adayları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, Karacadağ Caddesi ve eski Urfa Caddesi esnafını ziyaret etti. Yurttaşlar, AKP'nin 5 yıl içinde kent için "taş üstüne taş koymadığını" söyledi. Eşbaşkanlar, DEM Parti'nin seçimleri kazandıktan sonra kenti yeniden inşa edeceğini vurguladı. 
 
Hewag (Bozova) adayları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız, Gêrdek ve Egîrcê kırsal mahallelerinde çalışmalarını devam etti. 
 
Bêrecûk (Birecik) adayları Berivan İlkaya Manas ile Mehmet Begit, Mezra Mahallesi’nde halk toplantısına katıldı. Eşbaşkan adayları, ardından Meydan kırsal mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 
 
Sêwereg (Siverek) adayları Ali Dusak ve Yıldız Çetiner, Eski Sanayi ile Pazartesi Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnafları tek ziyaret ederek, yerel seçimler için desteklerini isteyen adaylar, çalışmalarına ilçe merkezinde esnaf ve ev ziyaretleriyle devam etti. 
 
AMED 
 
DEM Parti, Amed’in tüm ilçelerinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DEM Parti, Erxenî (Ergani) ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun ile ilçe belediye eşbaşkan adayları Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken buradaki açılışa katıldı. Adaylar, ilçe girişinde coşkuyla karşılandı. Ardından kentte araçlarla tur atıldı. Gençlerin ilgisi dikkat çekti. 
 
Hatun, kayyım atamalarını eleştirdi. Hatun, Kürtlerin kendi toprağına ve iradesine sahip çıktığını söyledi. Büro açılışının ardından partililer halaya durdu. 
 
MÊRDÎN 
 
Mêrdîn’de seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti adayları, 8 Mart dolayısıyla fidan dikimi yaparak, kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Qoser (Kızıltepe) ilçesine bağlı Xirbêbelek  (Sarıca) kırsal mahallesinde bir araya gelen kadınlar, fidan dikimi gerçekleştirdi. Ardından Qoser’de kadın seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş Altın’ın yanı sıra Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ve Qoser Belediyesi Eşbaşkan adayları katıldı. 
 
Açılışta konuşan Qoser Belediye Eşbaşkan Adayı Hamdiye Bilek Turgay, kadınlar özgürleşmeden toplumun da özgürleşmeyeceğini belirterek, “Bir başarı olacaksa o da kadınların mücadelesiyle olacaktır. Kadın özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceğiz. Ya kazanacağız ya kazanacağız" dedi. DEM Parti Milletvekili Güneş de açılışını yaptıkları kadın bürolarının felsefesinin "Jin jiyan azadî" felsefesi olduğunu belirterek, kadınların özgürlük mücadelesinin süreceğini söyledi. Konuşmaların ardından kadın bürosunun açılışı "Jin jiyan azadî" sloganıyla gerçekleştirildi. 
 
Artûklû ilçesinde de eşbaşkan adayları beraberinde partililer ile el broşürleri dağıtarak, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Halktan yoğun ilgi gören adaylar, yurttaşlardan 31 Mart’ta DEM Parti’yi desteklemelerini istedi. 
 
Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde ise DEM Parti belediye eşbaşkan adayları beraberlerinde partililerle köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Bagok ve Omerîya bölgesindeki köylerde çalışmalarını sürdüren adaylar, köylüler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Köylülere el bildirileri dağıtılırken, 31 Mart yerel seçimlerinin Kürt halkı için önemli olduğuna dikkat çekildi. 
 
Dêrik ilçesindeki seçim çalışmaları kapsamında ise adaylar; kırsal mahallelerde çalışmalarını gerçekleştirdi. Köylerde yapılan buluşmaların ardından ilçe merkezinde kurulan semt pazarında bildiriler dağıtıldı. 
 
İSTANBUL
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, partilerinin Kadıköy belediye eşbaşkan adayları ile seçim çalışmaları kapsamında Cihangir Meydanında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Adaylar, esnaf ve yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. 
 
İZMİR 
 
DEM Parti İzmir İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tüm Engelliler Federasyonu İzmir Şubesi binasında yöre dernekleriyle bir araya geldi. İzmir büyükşehir belediyesi eşbaşkan adayları, DEM Parti İzmir il eşbaşkanlarının katıldığı buluşmaya, Viranşehir ve Ceylanpınar derneklerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaş katıldı. 
 
Buluşmada konuşan DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Akın Birdal, "2019 yerel seçimlerinde demokratikleşme, toplumsal bir barışın adımı olacağı var sayımı ile CHP'ye destek vermiştik. CHP'nin 11 büyük kentte yerel iktidara gelmesinde önemli bir katkımız oldu. Oysa Kürt siyasi hareketinin köklü bir geleneği var. 1995 yılında Türkiye'nin demokrat, sol ve sosyalist yapıları olarak HADEP çatısı altında bir araya geldik. DEM Parti o günden bugüne kadar olan uzun yolculuğun taçlandırılmış halidir. DEM uzlaşısı altında bir süreç yaşandı. Ama CHP kent uzlaşından anladığı, 'Sizlere belediye meclis üyeliği verelim. Bizi destekleyin' oldu. Oysa biz kent uzlaşısından pazarlık değil, kentte yaşayan tüm kesimlerin birlikte hareket etmesini anlıyoruz. İnsan hakları mücadelesinde yıllardır yol arkadaşım olan Türkan Aslan Ağaç ile yola çıktık. Bu yola çıkarken ülke ve kentte barış içinde yaşamayı isteyenlere bunu borç saydık" ifadelerini kullandı. 
 
'KADIN KENTİ YAPACAĞIZ'
 
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Türkan Aslan Ağaç ise şunları söyledi: "Biz engellerin hepsini yıkmaya geldik. Ama yıkarken ortalığı toz duman etmek için değil güzelini inşa etmek üzere geldik. Güzel olan ne varsa onları sizinle inşa etmek üzere aday olduk. Güzel bir kentte yaşıyoruz, kentin insanlarının güzel olduğunu biliyorum. O yüzden İzmir'i daha güzel bir kent haline nasıl getirebiliriz üzerine kafa yoruyoruz. İzmir'i yönetmeye değil hizmet etmeye geliyoruz. Meslek odaları, dernekler, kooperatifler, sendikalar ve örgütlü olan bütün güçlerle birlikte oturup, kentin analizini yapacağız. 100 yıllık bir programa imza atacağız. Ekolojiden, demokratik bir Türkiye ve kadın özgürlüğünden yanayız. İzmir'i bir kadın kenti yapmak için geliyoruz. Belediye bütçesini de kadın bakış açısı ile oluşturmamız gerekiyor. Bugüne kadar belediyenin kapısından içeri girmemiş, ötekileştirilmiş tüm kesimlerle birlikte bir bütçe oluşturup İzmir'in kaynaklarını bu kesimlere harcamak gerektiğine inanıyoruz." 
 
ÎDIR
 
DEM Parti Îdir İl Örgütü, Özgür ve Konaklı Mahallerinde halk şöleni düzenledi. Şölene DEM Parti Îdir Belediyesi Eşbaşkan adayları Necla Kum ve Mehmet Nuri Güneş ile DEM Parti Milletvekilli Yılmaz Hun katıldı. 
 
GÜNDÜZ GECE ÇALIŞACAĞIZ
 
Şölende konuşan Kum, renkliliğin AKP’yi korktuğunu söyledi. Kum, “Hiç kusura bakmasınlar; halk iradesinin, partisinin arkasındadır” dedi. Güneş ise 2009’daki yerel seçimlere işaret ederek, Îdir’de 86 yıl sonra ilk defa bu tarihte belediyeyi kazandıklarını ve o seçimler öncesinde olan heyecan ve ilginin bu seçimlerde de görüldüğünü ifade etti. Güneş, “Ben sizi özlemiştim. Bu mahalleyi bedeler ödeyerek kazandık. Bugün her türlü oyunlar ile elimizden almaya çalışıyorlar. Oyunları ne olursa olsun Kürt halkı kendini yönetmek istiyor. Kürt halkı, ‘Oyun ne olursa olsun irademe sahip çıkacağım’ diyor. Biz uyumayacağız, haram olsun uyku bize. Gündüz gece çalışacağız” diye konuştu.
 
‘İRADENİZE SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI 
 
Söz alan Hun ise YSK’nin Güneş’in adaylığını düşürmeye çalıştığını ancak Kürt, Azeri ve Terekemelerin ortak tepkisi sonucu bu adımdan vazgeçtiklerini söyledi. Hun, “Hukuka ulaşmak için üç gün direndik. Bunu Kürtlere yapamazsınız.  Artık Kürt eski Kürt değil, hakkını da hukukunu da aramayı biliyor. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu artık onur ve gurur meselesidir. Kayyımdan sonra üçlü çete kurmuşlar. Parselleri görüyorsunuz. Yollar delik deşik. Özgür Mahallesinin her tarafı delik deşik. Üçlü çeteye izin vermeyeceğiz” diye kaydetti.
Konaklı Mahallesinde de şölen düzenlendi. Burada da şarkılar eşliğinde çekilen halaylardan sonra söz alan Kum, Güneş ve Hun, yurttaşlardan partilerine ve iradelerine sahip çıkma çağrısında bulundu.
 
ADANA
 
Adana İl Örgütü’nün yerel seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Adaylar, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde esnaf ziyaretleri ve buluşmalarla halkla bir araya geldi. Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi'nde yapılan halk toplantısına çok sayıda yurttaşın yanı sıra DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz ve DEM Parti Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Şükran Efetürk ve İbrahim Kocaman katılım sağladı.
 
'ZAFER HALAYLARINI ÇEKECEĞİZ'
 
Toplantıda konuşan DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mahfuz Güleryüz,  herkesin gözü ve kulağının DEM Parti'de olduğunu söyledi. Meclis’in üçüncü büyük partisi olup büyük ve güçlü olduklarını ifade eden Güleryüz, “Halk, kendisine yani iradesine oy verecek. Halklar kaderlerini kendileri değiştirebilir.  Kimseye kazandırmak ya da kaybettirmek için değil irademizi korumak için aday çıkardık” dedi. Güleryüz, 1 Nisan'da Adana'da meydanlarda zafer halayları çekeceklerini dile getirdi. 
 

Diğer başlıklar

07/09/2024
23:50 Polis, rahatsızlık verdiği bina sakinlerine silah çekerek tehdit etti
22:56 KDP Emel Mathlouthi’in Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçmesine izin vermedi
21:45 Şêrawa’daki saldırıda bir yurttaş katledildi
21:04 Şenyaşar’ın Meclis’teki direnişi 17’nci gününde
20:10 30 yıllık tutsak Çeçan Topçu tahliye edildi
20:01 Reşit Kibar için Hopa ve Borçka'da eylem
19:56 JİTEM amblemiyle tehdit eden uzman çavuş açığa alındı
18:33 Kadınlar, özel savaş politikalarına karşı örgütlülüğü tartıştı
18:25 ‘6-7 Eylül, gavur düşmanlığı ve korku üzerinden inşa edildi’
18:13 Tarım sempozyumu: Rojava sistemi sömürgeciliğe karşı umut verici bir modeldir
18:04 Narin Güran için yürüyüş: Türkiye kayıp çocuk vakalarında ilk sırada
17:39 Silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti
16:33 Erdoğan'dan teğmenlere: O kılıcı kime çekiyorsunuz?
16:26 DEM Parti katledilen Reşit Kibar'ın ailesini ziyaret etti
16:25 İran’da 23 kadın katledildi
15:27 Muğla ve İzmir'de orman yangını
15:22 ‘Sömürü, sömürge bağlamında Kurdistan’da tarım politikaları’ tartışıldı
15:10 Kadınlar Hatay'dan seslendi: Narin'e ne oldu?
15:05 'Barış gelmeden güvenli iş mümkün değil'
14:37 ‘Abdukadir Kuday derhal tahliye edilmeli’
14:35 Kop Tüneli inşaatında göçük: 1 işçi öldü
14:24 Hasta tutsaklar Rüzgar ve Yıldız için çağrı
14:02 Toros ve JİTEM amblemiyle tehdit
14:01 102 haftadır eylemdeler: KHK’ler iade edilsin
13:54 Boçka’da gözaltına alınan Koyuncu tutuklandı
13:46 'Öcalan'ın felsefesi bütün halklar için umut oldu'
13:28 Kayıp yakınları Sincar, Çelik ve Aygöl için adalet talep etti
13:21 CHP Genel Başkanı Özel'den erken seçim çağrısı
13:14 Cumartesi Anneleri Kenan Bilgin’in akıbetini sordu
13:11 8 yaşındaki Narin Güran 18 gündür bulunamadı
12:34 Rezan Gençlik Merkezi açıldı
12:26 Temelli: Kapatilazmin sömürü hinterlandı artık Kurdistan’dır
11:07 Cizîr’de kavga: 1 ölü, 4 yaralı
10:39 Irak'ta Türkiye'nin saldırılarına tepki büyüyor
10:22 'Jin, Jiyan, Azadî' konulu Egrîce klibi yayınlandı
10:10 Bazarcix'ta 5 büyüklüğünde deprem
09:55 Tarım Sempozyumu: Alternatif politika ve mücadeleyle kazanacağız
09:37 Açlık grevindeki hasta tutsak: Taleplerim karşılanana kadar eylemi sürdüreceğim
09:24 ‘Tecridin kırılmasıyla Türkiye nefes alacak’
09:23 Artvin'de 3 kişi gözaltına alındı
09:21 DBP örgütlenme seferberliği başlatıyor
09:20 Ege'de 3 ilde orman yangını
09:08 Keene: Türkiye kaynaklarını Kürtlere karşı savaşta harcıyor
09:07 Kürt kazanımlarına karşı 'güvenlik' anlaşması: KDP büyük rol oynuyor
09:06 GÖÇİZDER kararına tepki: Hukuki değil siyasi
09:05 Veli-Der eğitimdeki sorunlara karşı ortak mücadeleye çağırdı
09:04 8 ayda 22 kişi katledildi: Tek bir açıklama yok
09:03 Fiyatı iki katına çıktı: Tezek bile alamıyoruz
09:03 Tarım ve hayvancılık için çanlar çalıyor: Böyle giderse köylerde üretim duracak
09:02 'Şîler'in ölümü Jin jiyan azadî direnişine zemin hazırladı'
09:01 Ağır hasta tutsak Ataş hücreye alındı
09:00 07 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
08:50 Fransız senatörden tecrit tepkisi: Uluslararası düzeyde mücadele edilmeli
06/09/2024
23:36 Bir sigara grubuna zam
22:45 'Çîrokên Muzikal' büyük beğeni topladı
22:21 BM sınırda bekletilen çocuklar için Türkiye'den savunma istedi
21:42 Tahir Güven'in öldürülmesi davasında karar
20:11 Elektrik kaçağı davasında 'tutukluluğa devam' kararı
20:03 Şakran Cezaevi'ndeki ihlaller protesto edildi
19:30 Yolcu uçağı bomba ihbarı üzerine Erzirom'a zorunlu iniş yaptı
18:56 Lokumcu davasında tüm sanık polislere beraat
18:52 İzmir ve Muğla'da orman yangınları
18:14 Kürtçe kursları tamamlayan çocuklara belge
17:59 'Mevzuata uygun' orman kıyımı yargıya taşınıyor
17:52 Emekli astsubay evli olduğu kadını katletti
17:36 Güran 17 gündür kayıp: Yeni DNA örneklerine rastlandı
16:57 CHP'li Özel: Kayyım uygulamalarını sonuna kadar kınıyorum
16:23 Eğitim Sen: Yüzbinlerce çocuk anadilde eğitimden mahrum bırakılıyor
16:14 Meclis'teki 'adalet' direnişi 16'ncı gününde
16:00 Eğitimciler kırtasiye zamlarını bakanlık önünde protesto etti
15:58 DEM Parti 'Tarımda ve gıdada geleceği kurmak' sempozyumu düzenleyecek
15:34 Aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı
15:12 Gazeteci Kanbal hakkında soruşturma açıldı
15:04 Borçkalılar, orman ihalelerinin iptali için dilekçe verdi
14:49 Lokumcu davasında keşif ve delil incelemesi taleplerine ret
14:37 Fındık bahçelerinde madene bakanlık karar verecek
14:36 Şam'ın denetimindeki bölgelerde 178 kişi öldürüldü
14:20 JİTEM infazlarının tanığı Malgaz yaşamını yitirdi
14:17 Amed ve Wan Barosu: Hukuk kadınları koruyabilecek durumda değil
14:14 Kadınlar Narin Güran için biraya gelecek
13:54 Kışanak'ın 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabına yasak
13:15 Samsun ve Bafra cezaevi ihlali raporu: Şiddet, tedavi ve tahliye engeli
13:02 'Para verilmesi gerekir' denilerek ölüme terk edildi!
13:00 ‘Çîrokên Muzîkal’ Wan’da sahnelenecek
12:48 Kürt Dil Platformu: Kürtçe resmi dil olana kadar mücadele edeceğiz
12:22 Ailelerden İmralı başvurusu
12:04 Efrîn’de 4 kişi kaçırıldı
11:40 Kibar'ı katleden Ustabaş'ın atölyesi ateşe verildi
11:31 DEM Parti: Türkiye’de her dört çocuktan biri okula aç gidiyor
11:26 DEM Parti: Pogromla yüzleşin, failleri ortaya çıkarın
11:24 Rapor: A Termik Santral 2 bin 268 erken ölüme yol açacak
11:02 Ağustos ayı şiddet çetelesi: 31 kadın ve 5 çocuk katledildi
10:45 ‘Irak’ın sessizliği nedeniyle saldırılar sürüyor’
10:34 DFG ve MKG Özgür Basın Günü’nü kutladı: Onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz
09:48 6-7 Eylül Pogromu’nun tanığı: Devlet eliyle yapıldı
09:42 'Savaş ve çözüm' panelinin hazırlıkları sürüyor: Sorunları birlikte çözelim
09:27 YNK: Bölgesel yönetimin sessizliği saldırılara meşruiyet kazandırıyor
09:17 AİHM, Bakanlar Komitesi ve CPT'den tecrit mektubuna yanıt
09:14 Keskin: CHP mağdur seçicilik yapıyor
09:13 Kuzey ve Doğu Suriye’de çok dilli eğitim başladı
09:12 Dêrgul Beldesi 4 aydır susuz
09:10 Cankurtaran’da mücadele sürecek: Artık tüm Karadeniz’in derdi
09:08 6 yıldır idam edilen oğlunun mezarını arıyor: Ruhu bedenimde yaşıyor
09:06 AKP'li vekilin şirketine 11 yılda 7 milyar TL ihale
09:04 Kürtçe öğretmeni Acar: Anadilde eğitimde ısrarcıyız
09:03 Temelli'den 'stagflasyon' uyarısı: Demokrasi olmadan ekonomi düzelmez
09:03 Bazik Ovası'nda ürünler tarlada kaldı
09:02 Cemile Çağırga'yı katledenler 9 yıldır yargılanmadı
09:00 06 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
05/09/2024
23:48 Özgür Özel’den Şenyaşar’a dayanışma telefonu
22:16 Bafê köyünde Zêw geleneği
22:05 Geliyê Dirî’yan bölgesinde askeri operasyon
21:21 Çocuklar, ‘Sokakta Spor Projesi’yle eğlendi
20:50 JTI sigara grubuna zam
19:53 30 yılın ardından tahliye edilen Kanıt’a meşaleli karşılama
19:29 Kadınlar atölyede buluştu: Hiçbir güç irademizi yenemez
18:38 Şarbajêr’de katledilenlerin kimliği açıklandı
18:28 Nisêbîn'de halk toplantısı: İhtiyacımız olan birliktir
17:36 Tecride Karşı Adalet Girişimi: Çözüm için yeni bir fırsat yaratılmalı
17:19 Wan’da çocuk şenliği
17:12 Soran Omer: Irak hükümetinden saldırıları durdurmasını istedik
16:54 Müvekkil ziyareti sırasında kötü muamele gören avukattan suç duyurusu
16:46 ÖHD'den Özgür Basın'a dayanışma ziyareti
16:31 ROJİN: Gazetecilerin katledilmesi gerçeğin katledilmesidir
16:23 İstanbul trafiği okul başlama saatlerini değiştirdi
16:20 Çiwarta Kaymakamı: Şarbajêr’de katledilen 3 kişi de aynı aileden
16:09 Güzel ve Kartal'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:43 CHP’li vekilden Şenyaşar’a destek ziyareti
15:37 SES hastanenin sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı
15:29 Gazeteciler Akın ve Sarısözen’in davası ertelendi
15:17 Şarbajêr’de SİHA saldırısı: 3 kişi katledildi
15:12 Hezex'te çıkan kavgada bir çocuk yaşamını yitirdi
15:12 Fransa’nın yeni Başbakanı Barnier oldu
15:08 Kürt seçmen raporu: DEM Parti performansı başarılı
15:02 SİHA saldırısında katledilen 3 kişi defnedildi: Sessizlik suçtur
14:48 Tutuklamalara tepki: Gençliğin sesini kısamazsınız
14:44 Filmekimi 4 Ekim’de başlıyor
14:29 Akdeniz’de mültecileri taşıyan tekne battı
14:26 ÖHD’den hasta tutsak Kuday için çağrı: Serbest bırakın
13:57 AYM ‘hayvanların katliamı’ yasasını görüşüyor
13:47 Çocuğa cinsel şiddet davasında kati rapor istendi
13:17 ‘Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi Hafıza Müzesi olmalı’
13:14 OVP açıklandı: Büyüme ve enflasyon tahminleri revize edildi
12:56 İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti: 68 bin 933 TL
12:44 Omerya'da helikopter hareketliliği
12:39 Tarım işçilerini taşıyan araç kaza yaptı: 1 çocuk öldü
11:48 Asrın Hukuk Bürosu’ndan İmralı başvurusu
11:21 Avukat Arta'ya ceza istemi
11:19 Hasta tutsak Kuday için AYM ve bakanlığa başvuru
10:56 Narin’i arama çalışmaları sürüyor: Kayıp 12 dakika araştırılıyor