Eşbaşkan adaylarından halka 'çözüm' sözü

img

HABER MERKEZİ - Birçok kentte ilçe ilçe, mahalle mahalle seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti eşbaşkan adayları, not ettikleri sorunlar için "çözüm" sözü verdi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimleri çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bugün birçok kentte çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendi.  
 
SEMSÛR 
 
Semsûr'un Kolik ilçesinde belediye eşbaşkan adayı Osman Özbek'in de aralarında olduğu partililer, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Özbek ve beraberindekiler, Kolik’ın sorunlarını hep birlikte çözeceklerini söyledi. 
 
MELETÎ
 
Meletî'de belediye eşbaşkan adayları Abdulvahap Ekim ve Sevim Şimşek Bayram, Çirmik ilçesinde esnaf ziyareti yaptı. DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya'nın da eşlik ettiği eşbaşkan adayları, esnafların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Eşbaşkanlar tek tek esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 
 
BEDLÎS
 
DEM Parti, Bedlîs'in Xîzan’ın (Hizan) ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Coşkulu açılışa çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bedlîs Belediyesi Eşbaşkan adayları Nezir Karabaş ve Sümeyye Kızılkaya da katıldı. Yurttaşlar, açılış öncesi uzun bir süre halaya durdu. Xîzan Belediye Eşbaşkan adayı Kerem Uğur, "Desteklerinizle bu belediyeyi alacağız. Hep beraber Hizan halkına hizmet edeceğiz” dedi.
 
KOCAELİ
 
DEM Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Selda İlgöz Koçyiğit ve Hasan Özgüneş, aday tanıtım programına katıldı. Eşbaşkan adayı Hasan Özgüneş, "Toplum sağlığı tehdit altında, Dilovası’nda kanser sorunu ülkenin en üst seviyesinde. Fabrikaların hemen altına yerleşim alanı kurmuşlar. Buna bir çare bulunmalı. Yaşlılara uygun imkanlar sunulmuyor, yeterli değil. Hastaneler, sağlık ocakları, sağlık kabinleri yetersiz. Bizim yönetime geleceğimiz dönemde bütün bunları halkımızla birlikte düzenlemeye çalışacağız. Barınma, üretim kooperatifleri kurabiliriz. Sendikalardan, emekçilerden, işçilerden güç alacağız. Kurtuluşun reçetesi bizde" diye konuştu. 
 
DİLOVASI
 
Kocaeli’nin Dilovası Eşbaşkan adayları Şevin Coşkun ve Mustafa Avcı, Mimar Sinan ve Orhan Gazi mahallesinde büro açılışlarına katıldı. Çok sayıda kişi büro açılışlarına katıldı. 
 
TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ’da belediye eşbaşkan adayları Müselma Keskinttü ve Sadi Özdemir'in katılımıyla büro açılışı yapıldı. Açılışta konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, "Kürdistan’dan Trakya bölgesine kadar her yerde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu ülkenin her yerinde tecrit var. Cezaevlerinde şu an açlık grevinde olan yüzlerce arkadaşımız var. Kobanê Kumpas Davası ile karşı karşıya olan siyasi bir iradeyiz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar biz varız. Biz bu coğrafyanın sahibiyiz" ifadelerini kullandı. Etkinlik, çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. 
 
YALOVA
 
Yalova Belediye Eşbaşkan adayları Songül Hacıoğlu  ve Cengiz Topbaşlı da kendi seçim bölgelerinde büro açılışına katıldı.
 
RIHA
 
DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, Haliliye ilçesinde bulunan Şireciler ve Fıstıkçılar pazarını ziyaret etti. Eyyübiye adayları Halil Akbaş ve Adalet Eriş ile Karaköprü adayı Rıdvan Yavuz da buradaki ziyarete katıldı. Eşbaşkan adayları, pazar esnafının Şire Pazarı Tescil Bürosu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Ardından pazar esnafını tek tek gezerek, yaşadılar sorunları dinledi. 
 
Esnaflar, fıstığın büyük çoğunluğunun Riha'da üretilmesine rağmen piyasanın Dîlok'ta belirlenmesinden şikayet etti. Ayrıca fındığa verilen desteğin fıstığa verilmemesinden dert yandı. Esnafların sorunlarını not eden eşbaşkan adayları, daha sonra Evren Sanayi Sitesi esnafını gezdi. 
 
Pirsûs (Suruç) Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran, Bostanci (Bostancı), Bostanciya Jêr (Aşağı Bostancı) ve Bostanciya Jor (Yukarı Bostancı) kırsal mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Eşbaşkan adaylarına ilgi yoğun oldu. 
 
Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde seçim çalışmaları iki koldan devam etti. Kent milletvekili Dilan Kunt Ayan da çalışmalarda yer aldı. Eşbaşkan adayı Uğur Kahraman, partililerle birlikte Viranşehir Caddesi esnafını ziyaret etti. Partililer, gittikleri her yerde zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşılandı. Seçim çalışmaları 15 Temmuz Mahallesi'nde devam etti. 
 
Bir diğer eşbaşkan adayı Rahşan Yazar ise, kırsal mahalleleri ziyaret etti. Yazar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılacak olan etkinliğe katılım çağrısı yaptı. Xanê (Hanköy) ve Ebês (Yeşiltepe) mahallelerinde kadınların ilgi odağı olan Yazar, 8 Mart etkinliğine katılım çağrısını yineledi. 
 
Wêranşar (Viranşehir) Belediye Eşbaşkan adayları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, Karacadağ Caddesi ve eski Urfa Caddesi esnafını ziyaret etti. Yurttaşlar, AKP'nin 5 yıl içinde kent için "taş üstüne taş koymadığını" söyledi. Eşbaşkanlar, DEM Parti'nin seçimleri kazandıktan sonra kenti yeniden inşa edeceğini vurguladı. 
 
Hewag (Bozova) adayları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız, Gêrdek ve Egîrcê kırsal mahallelerinde çalışmalarını devam etti. 
 
Bêrecûk (Birecik) adayları Berivan İlkaya Manas ile Mehmet Begit, Mezra Mahallesi’nde halk toplantısına katıldı. Eşbaşkan adayları, ardından Meydan kırsal mahallesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 
 
Sêwereg (Siverek) adayları Ali Dusak ve Yıldız Çetiner, Eski Sanayi ile Pazartesi Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnafları tek ziyaret ederek, yerel seçimler için desteklerini isteyen adaylar, çalışmalarına ilçe merkezinde esnaf ve ev ziyaretleriyle devam etti. 
 
AMED 
 
DEM Parti, Amed’in tüm ilçelerinde seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DEM Parti, Erxenî (Ergani) ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. DEM Parti Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Hatun ile ilçe belediye eşbaşkan adayları Birsen Azak Bayar ve Şiyar Güldiken buradaki açılışa katıldı. Adaylar, ilçe girişinde coşkuyla karşılandı. Ardından kentte araçlarla tur atıldı. Gençlerin ilgisi dikkat çekti. 
 
Hatun, kayyım atamalarını eleştirdi. Hatun, Kürtlerin kendi toprağına ve iradesine sahip çıktığını söyledi. Büro açılışının ardından partililer halaya durdu. 
 
MÊRDÎN 
 
Mêrdîn’de seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti adayları, 8 Mart dolayısıyla fidan dikimi yaparak, kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Qoser (Kızıltepe) ilçesine bağlı Xirbêbelek  (Sarıca) kırsal mahallesinde bir araya gelen kadınlar, fidan dikimi gerçekleştirdi. Ardından Qoser’de kadın seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş Altın’ın yanı sıra Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi ve Qoser Belediyesi Eşbaşkan adayları katıldı. 
 
Açılışta konuşan Qoser Belediye Eşbaşkan Adayı Hamdiye Bilek Turgay, kadınlar özgürleşmeden toplumun da özgürleşmeyeceğini belirterek, “Bir başarı olacaksa o da kadınların mücadelesiyle olacaktır. Kadın özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceğiz. Ya kazanacağız ya kazanacağız" dedi. DEM Parti Milletvekili Güneş de açılışını yaptıkları kadın bürolarının felsefesinin "Jin jiyan azadî" felsefesi olduğunu belirterek, kadınların özgürlük mücadelesinin süreceğini söyledi. Konuşmaların ardından kadın bürosunun açılışı "Jin jiyan azadî" sloganıyla gerçekleştirildi. 
 
Artûklû ilçesinde de eşbaşkan adayları beraberinde partililer ile el broşürleri dağıtarak, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Halktan yoğun ilgi gören adaylar, yurttaşlardan 31 Mart’ta DEM Parti’yi desteklemelerini istedi. 
 
Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde ise DEM Parti belediye eşbaşkan adayları beraberlerinde partililerle köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Bagok ve Omerîya bölgesindeki köylerde çalışmalarını sürdüren adaylar, köylüler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Köylülere el bildirileri dağıtılırken, 31 Mart yerel seçimlerinin Kürt halkı için önemli olduğuna dikkat çekildi. 
 
Dêrik ilçesindeki seçim çalışmaları kapsamında ise adaylar; kırsal mahallelerde çalışmalarını gerçekleştirdi. Köylerde yapılan buluşmaların ardından ilçe merkezinde kurulan semt pazarında bildiriler dağıtıldı. 
 
İSTANBUL
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, partilerinin Kadıköy belediye eşbaşkan adayları ile seçim çalışmaları kapsamında Cihangir Meydanında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Adaylar, esnaf ve yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. 
 
İZMİR 
 
DEM Parti İzmir İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında Tüm Engelliler Federasyonu İzmir Şubesi binasında yöre dernekleriyle bir araya geldi. İzmir büyükşehir belediyesi eşbaşkan adayları, DEM Parti İzmir il eşbaşkanlarının katıldığı buluşmaya, Viranşehir ve Ceylanpınar derneklerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaş katıldı. 
 
Buluşmada konuşan DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Akın Birdal, "2019 yerel seçimlerinde demokratikleşme, toplumsal bir barışın adımı olacağı var sayımı ile CHP'ye destek vermiştik. CHP'nin 11 büyük kentte yerel iktidara gelmesinde önemli bir katkımız oldu. Oysa Kürt siyasi hareketinin köklü bir geleneği var. 1995 yılında Türkiye'nin demokrat, sol ve sosyalist yapıları olarak HADEP çatısı altında bir araya geldik. DEM Parti o günden bugüne kadar olan uzun yolculuğun taçlandırılmış halidir. DEM uzlaşısı altında bir süreç yaşandı. Ama CHP kent uzlaşından anladığı, 'Sizlere belediye meclis üyeliği verelim. Bizi destekleyin' oldu. Oysa biz kent uzlaşısından pazarlık değil, kentte yaşayan tüm kesimlerin birlikte hareket etmesini anlıyoruz. İnsan hakları mücadelesinde yıllardır yol arkadaşım olan Türkan Aslan Ağaç ile yola çıktık. Bu yola çıkarken ülke ve kentte barış içinde yaşamayı isteyenlere bunu borç saydık" ifadelerini kullandı. 
 
'KADIN KENTİ YAPACAĞIZ'
 
DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Türkan Aslan Ağaç ise şunları söyledi: "Biz engellerin hepsini yıkmaya geldik. Ama yıkarken ortalığı toz duman etmek için değil güzelini inşa etmek üzere geldik. Güzel olan ne varsa onları sizinle inşa etmek üzere aday olduk. Güzel bir kentte yaşıyoruz, kentin insanlarının güzel olduğunu biliyorum. O yüzden İzmir'i daha güzel bir kent haline nasıl getirebiliriz üzerine kafa yoruyoruz. İzmir'i yönetmeye değil hizmet etmeye geliyoruz. Meslek odaları, dernekler, kooperatifler, sendikalar ve örgütlü olan bütün güçlerle birlikte oturup, kentin analizini yapacağız. 100 yıllık bir programa imza atacağız. Ekolojiden, demokratik bir Türkiye ve kadın özgürlüğünden yanayız. İzmir'i bir kadın kenti yapmak için geliyoruz. Belediye bütçesini de kadın bakış açısı ile oluşturmamız gerekiyor. Bugüne kadar belediyenin kapısından içeri girmemiş, ötekileştirilmiş tüm kesimlerle birlikte bir bütçe oluşturup İzmir'in kaynaklarını bu kesimlere harcamak gerektiğine inanıyoruz." 
 
ÎDIR
 
DEM Parti Îdir İl Örgütü, Özgür ve Konaklı Mahallerinde halk şöleni düzenledi. Şölene DEM Parti Îdir Belediyesi Eşbaşkan adayları Necla Kum ve Mehmet Nuri Güneş ile DEM Parti Milletvekilli Yılmaz Hun katıldı. 
 
GÜNDÜZ GECE ÇALIŞACAĞIZ
 
Şölende konuşan Kum, renkliliğin AKP’yi korktuğunu söyledi. Kum, “Hiç kusura bakmasınlar; halk iradesinin, partisinin arkasındadır” dedi. Güneş ise 2009’daki yerel seçimlere işaret ederek, Îdir’de 86 yıl sonra ilk defa bu tarihte belediyeyi kazandıklarını ve o seçimler öncesinde olan heyecan ve ilginin bu seçimlerde de görüldüğünü ifade etti. Güneş, “Ben sizi özlemiştim. Bu mahalleyi bedeler ödeyerek kazandık. Bugün her türlü oyunlar ile elimizden almaya çalışıyorlar. Oyunları ne olursa olsun Kürt halkı kendini yönetmek istiyor. Kürt halkı, ‘Oyun ne olursa olsun irademe sahip çıkacağım’ diyor. Biz uyumayacağız, haram olsun uyku bize. Gündüz gece çalışacağız” diye konuştu.
 
‘İRADENİZE SAHİP ÇIKIN’ ÇAĞRISI 
 
Söz alan Hun ise YSK’nin Güneş’in adaylığını düşürmeye çalıştığını ancak Kürt, Azeri ve Terekemelerin ortak tepkisi sonucu bu adımdan vazgeçtiklerini söyledi. Hun, “Hukuka ulaşmak için üç gün direndik. Bunu Kürtlere yapamazsınız.  Artık Kürt eski Kürt değil, hakkını da hukukunu da aramayı biliyor. Bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu artık onur ve gurur meselesidir. Kayyımdan sonra üçlü çete kurmuşlar. Parselleri görüyorsunuz. Yollar delik deşik. Özgür Mahallesinin her tarafı delik deşik. Üçlü çeteye izin vermeyeceğiz” diye kaydetti.
Konaklı Mahallesinde de şölen düzenlendi. Burada da şarkılar eşliğinde çekilen halaylardan sonra söz alan Kum, Güneş ve Hun, yurttaşlardan partilerine ve iradelerine sahip çıkma çağrısında bulundu.
 
ADANA
 
Adana İl Örgütü’nün yerel seçim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Adaylar, Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde esnaf ziyaretleri ve buluşmalarla halkla bir araya geldi. Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi'nde yapılan halk toplantısına çok sayıda yurttaşın yanı sıra DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz ve DEM Parti Yüreğir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Şükran Efetürk ve İbrahim Kocaman katılım sağladı.
 
'ZAFER HALAYLARINI ÇEKECEĞİZ'
 
Toplantıda konuşan DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mahfuz Güleryüz,  herkesin gözü ve kulağının DEM Parti'de olduğunu söyledi. Meclis’in üçüncü büyük partisi olup büyük ve güçlü olduklarını ifade eden Güleryüz, “Halk, kendisine yani iradesine oy verecek. Halklar kaderlerini kendileri değiştirebilir.  Kimseye kazandırmak ya da kaybettirmek için değil irademizi korumak için aday çıkardık” dedi. Güleryüz, 1 Nisan'da Adana'da meydanlarda zafer halayları çekeceklerini dile getirdi. 
 

Diğer başlıklar

11:54 Filozof Bourg: Kürtlerin siyasete aktif katılımı demokratikleşme için zorunlu
11:41 Eğitim Sen: MESEM iktidarın eğitimi piyasalaştırma politikasıdır
11:36 İmralı görüşmesini anlattı: Bir güç orduya katılacak, diğer güç asayişi sağlayacak
11:22 Abdullah Öcalan’dan Mexmûr Kadın Meclisi Konferansı’na mesaj
11:12 Barış ve Demokratik Toplum Konferansı'na kimler katılacak, neler tartışılacak?
10:39 Kayyım atama davasında beraat
10:34 Bahis operasyonunda ikinci dalga: Çok sayıda gözaltı
10:02 Ebru Günay: Kürt sorunu uluslararası zeminde tartışılacak
10:00 11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
09:22 Siyaset bilimci İnsel: Bütüncül hukuk ikili hukuk yapısına son vermektir
09:21 KYK yurdundan ‘çalışmayan kombi’ savunması: Mülk sahibi yaptıracak
09:20 Katı atık toplayıcısı: Barışın gelmesi refah ve huzurun gelmesidir
09:19 DAD Eş Genel Başkanı: Abdullah Öcalan’ın toplumla buluşacak koşulları oluşturulmalı
09:17 Hedef iki milyon palamudu toprakla buluşturmak
09:16 'Koza Altın Bergama için yeni bir facianın habercisi'
09:15 Bölgesel savaşlar ve fahiş fiyatlar Wan turizmini vurdu
09:14 Wan'da festival: Müzik özgürleştirir, barış büyür
09:13 İntihara sürüklenen kadının dosyasında şüphelilere tahliye
09:12 Licê'deki kadınlardan 'fuhuş çetesine’ tepki: Herkes ayaklanmalı
09:10 Amed Uluslararası Film Festivali: Sanatla iç içe olalım
09:05 'Hasta tutsaklar kaderine terk edildi'
09:02 Zenobia'nın kenti Palmira'daki tahribatı görüntüledik
09:00 05 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
04/12/2025
23:57 ABD'den Venezuela'ya yönelik seyahat uyarısı
22:44 Licê’deki fuhuş çetesine karşı çalışmalar sürüyor
21:29 TİP'li gençlerin tutuklanması protesto edildi
21:21 Madenciler anıldı: Çıkış yolu direnişlerin birleşmesinde
21:17 AKP'li belediye 3 sokağı borç karşılığı sattı
21:14 DEM Parti komisyon üyeleri: Görüşme içeriği bağlamından koparıldı, tamamı paylaşılsın
20:37 Güngören’de 6 katlı binada patlama
20:32 'Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı' haberine erişim engeli
20:24 DEM Parti’den tarım işçisi kadınlara ziyaret
20:17 DEM Parti komisyona sunacağı raporunun ana hatlarını paylaştı
19:30 'Barış ve halkların kardeşliği inşa edilmeli'
19:25 Abdullah Öcalan: Sürecin başarıya ulaşması için tüm gayretimi ortaya koyuyorum
19:06 BM’den Sudan’daki iç çatışmanın durdurulması çağrısı
19:01 MSD: Krizden çıkmanın yolu diyalog
17:47 Dilovası’nda 7 işçinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin rapor hazırlandı
17:46 Komisyonda 'tutanak' krizi
17:15 İsrail'in saldırıları sürüyor
17:11 MHP'li Yıldız: İmralı görüşmesi çok olumlu geçti
17:01 Ayşegül Doğan: Tutanaklar açık biçimde okunmalıdır
16:56 Gazeteci Aykol’un durumu stabil
16:52 Kınık Merası'nın statüsünün değiştirilmesine tepki
16:51 AKP: Kayyum uygulaması düşmeli
CHP: TMK değişmeli, eşit yurttaşlık sağlanmalı
16:37 İHD ve TİHV İnsan Hakları Haftası programını açıkladı
15:24 HPG'li Can'ın taziyesine kitlesel ziyaret
15:07 Wan'da şüpheli kadın ölümü
15:06 Tutuklanan öğrencilere destek eylemi: Talepleri taleplerimizdir
14:14 Zınar Altuntaş hayalini gerçekleştirdi
14:07 Komisyonda tutanakların okunmasında 'fikir' ayrılığı
14:01 Komisyon ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplandı
13:19 AP Türkiye Raportörü Amor DEM Parti'yi ziyaret etti
13:06 Mêrdîn’in gizli cenneti Qurdîs’te sonbahar görüntüleri
13:03 DEM Parti Eskişehir'de halk toplantısı düzenleyecek
13:01 Artuklu Üniversitesi’nde ‘kişiye özel kadro’ alımı mahkemeden döndü
12:27 Kurtulmuş: Mühim olan İmralı ziyaretinin komisyon ile paylaşılması
12:26 BM Güvenlik Konseyi'nden Suriye’ye ilk resmi ziyaret
12:24 Tahliye edilen 30 yıllık tutsak: Kürtler özgürlüğüne kavuşacaktır
12:23 AB Komisyonu Rusya'yı kara listeye aldı
11:50 İSİG Kasım ayı raporu: 216 iş cinayeti yaşandı
11:43 Sağlıkçılar temizlikte çalıştırılmak zorunda bırakılıyor
10:04 Bahçeli'den süreç için yasal düzenleme açıklaması
10:00 Nobel Ödüllü isimler Barış ve Demokratik Toplum Konferansı’na katılacak
09:47 Ukrayna ve ABD heyeti Miami'de görüşecek
09:33 Kuvvetli yağış ve buzlanma bekleniyor
09:19 İlk ziyaretine 7 yaşında gitti, 29 yıldır cezaevindeki babasının yolunu gözlüyor
09:11 ÖHD Eş Genel Başkanı: Meseleye bütüncül hukuk çerçevesinde yaklaşılmalı
09:10 İlahiyatçı Salar: Diyanet hutbelerde süreci halka anlatmalı
09:09 Prof. Dr. Levent Köker: Çözümle Türkiye demokratikleşme sürecine girecek
09:07 TÜGVA'nın 'asimilasyoncu' projelerini kayyım finanse ediyor
09:05 Devrim komünlerle adım adım ilerliyor
09:00 04 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
03/12/2025
23:47 Tecavüz faillerine beraat!
23:43 Stutgart’ta Alevi ve Durzi halka saldırılar protesto edildi
23:03 Çocuk ölümlerini protesto eden 16 TİP'li genç tutuklandı
22:54 Amedspor Down Sendromlu Zınar’ın hayalini gerçekleştirecek
22:50 İsrail 10 yıl sonra Lübnanlı yetkililerle görüştü
21:01 Akış’ın tutukluluğuna devam kararına tepki: Darbe sürüyor
20:37 KDP, Xebat ve Lecan’a ağır silahlı güçleri yerleştirdi
20:18 BMGK 14 yıl sonra Şam’ı ziyaret edecek
20:16 Cenevre eyleminde Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü istendi
19:00 Şam’a füzeli saldırı
18:52 Serra Bucak’tan Ongözlü Köprü ve Hevsel Bahçeleri açıklaması
18:49 KHK eylemi: Arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmeli
18:31 Asgari ücret için ilk toplantı tarihi belli oldu
18:24 TÖP üyeleri serbest bırakıldı
18:19 30 yıldan sonra tahliye edilen Çirik: Diğer tutsakların da özgürlüğü yakındır
18:03 Barış Annesi Aliye Timur son yolculuğuna uğurlandı
17:49 Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Akış’ın tutukluluğuna devam kararı
17:37 Kuzey ve Doğu Suriye Halklar Meclisi tüzüğünü kabul etti
17:34 Divandere'de 8 kadın öğrenci zehirlendi
17:30 İran güçleri Ezîze Mûradiyan adlı Kürt kadını gözaltına aldı
17:17 AB ülkeleri Rusya'dan gaz ithalatı yapmamak üzere anlaştı
17:13 KESK: İktidarın sadık bürokratlarına 30 bin TL seyyanen zam
16:56 HPG'li Serhat Korkmaz'ın taziyesine kitlesel ziyaret
16:49 Katledilmek istenen Yasemin Durbak'a dayanışma ziyareti
16:35 Barzani: Entegrasyon garantisi olmadan QSD'nin silah bırakması beklenemez
15:38 'Engelliler ayrımcılığa, izolasyona mahkum ediliyor'
15:37 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
14:47 Okullarda ücretsiz yemek davası görüldü: 3 çocuktan 1'i okuldan aç dönüyor
14:04 Erdoğan: Kürt sorunu 'benim sorunumdur' iradesini bugün de taşıyoruz
12:16 Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten 'Bahçeli'ye darbe olur' iddiasına yalanlama
12:10 Abdullah Öcalan’dan bütüncül hukuk mesajı: Demokrasi dışı müdahale olgusu Türkiye gündeminden çıkar
12:05 İngiltere'den sürece destek
11:39 Prof. Bose’den Abdullah Öcalan’ın çağrısına destek: Taraflar bu umut anını değerlendirmeli
11:30 TÜİK'in enflasyon oranı yine düşük çıktı
11:25 Okullarda ücretsiz yemek davası: Ne bakanlık ne de yargı çocukları aç bırakamaz
11:12 Bahçeli: Süreçten asla geri adım atmayacağız
10:52 Dêrsim’de fuhuş ağı: İsim isim teşhir ederek anlattı
10:34 DEM Parti MYK toplandı
10:32 Gazeteciler raporu: Gözaltı, soruşturma tutuklama, ceza, işten çıkarmalar sürüyor
10:16 Özgür Ülke anması: Hakikat açığa çıkarsa barışa o kadar yakın oluruz
10:08 TÖP üyesi 5 kişi gözaltına alındı
10:03 Dicle Nehri'ne düşen çocuğun cenazesi bulundu
09:55 Nahit Eren'den 'transfer' müjdesi: Söylemler kulübü yıpratmamalı
09:33 Urartular'ın 'başkenti işgal' altında
09:31 Hastane yol gösterdi: İhtiyaçlarını karşılayamaz, ancak R Tipi'ne sevk edilebilir!
09:20 Dr. Gezer: Engellilerin ailelerinin kaygıları ortadan kaldırılmalı
09:19 Prof. Dr. Şebnem Oğuz: Süreç, Türkiye'nin geleceğini belirleyen bir eşik
09:17 Mêrdîn’de uyuşturucuya karşı harekete geçtiler
09:15 Öldürülen gazeteci Hakan Tosun'un ablası: Adalet yerini bulmalı
09:07 Wan’da 10 ayda 158 hak ihlali yaşandı
09:05 Gençlerden çağrı: Uyuşturucu ve fuhuşa karşı birlikte önlem alalım
09:00 Dêrazor'un bir yanı yıkım, diğer yanı inşa
09:00 03 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
00:05 Amedspor’dan SMS kampanyası
02/12/2025
23:34 'Qamişlo’dan göçertilenlerin geri dönüşü sağlansın' çağrısı
23:23 Trump'tan Venezuela ve Kolombiya’ya kara operasyonu tehdidi
23:00 AB'nin eski dışişleri şefine gözaltı
22:11 Licê’deki fuhuş çetesine karşı toplantılar yapıldı
20:36 Dicle Nehri'ne düştüğü iddia edilen çocuk bulunamadı
20:33 Savcılıktan öz savunmaya ceza istemi
20:29 Putin: Avrupa savaş istiyorsa, hazırız
20:08 BM: Sudan savaşında 14 milyon kişi yerinden edildi
20:03 Gazeteci Karabay cezaevinden çıktı
19:10 İsrail saldırılarında 257 gazeteci katledildi
18:31 Mahkeme, hasta tutsağın tahliyesini engelleyen İGK kararını yasaya uygun buldu!
18:09 223 işçinin eylemi sürüyor: Ranta geçit vermeyeceğiz
18:07 Netanyahu: Şam’dan Hermon Dağı’na kadar silahsız bölge istiyoruz
17:46 Manavgat Belediyesi soruşturmasında 19 gözaltı
17:42 DEM Parti Heyeti İmralı'dan döndü
17:34 Lacan'da gerginlik sürüyor: Gazetecilerin ekipmanlarına el konuldu
17:15 Şüpheli çocuk ölümü davasında tahliye kararı
16:41 Ankara'da Savunmaya Özgürlük Nöbeti: Adaletin sesi yeniden yükselecek
16:19 ABD Adana konsolosu DEM Parti'yi ziyaret etti
15:59 Cinsel saldırıya uğrayan çocuk mahkemede dinlenecek
15:43 Gazeteci Karabay'a ceza ve tahliye
15:31 Besta’da asker gözetiminde ağaç kıyımı sürüyor
15:27 Amed'de Jineolojî atölyeleri başlıyor