Narin Güran soruşturmasında neler yaşandı?

img
AMED - Narin Güran soruşturmasında birilerinin korunduğuna dair şüpheler ağırlık kazandı. Dosyayı takip eden avukatlara göre, Güran'ın kaybolması ile kaybolduğuna dair haber verilmesi arasındaki 2 saatlik zaman dilimi dosyanın aydınlatılması açısından oldukça önemli. 
 
Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çûlî kırsal mahallesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin dosya kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 10 kişi tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle, geri kalan ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ancak, olayla ilgili yürütülen soruşturmada, sis perdesi henüz tam anlamıyla aydınlatılmadı. Olayda, Nevzat Bahtiyar'ın Güran'ın cesedini amca Salim Güran'dan aldığı ve dereye yatağına bıraktığını söylediği ve her defasında çelişkili anlatımı dışında dosyayı tam anlamıyla aydınlatacak fazla ilerleme kaydedilmedi. Küçük bir köyde yaşanan olayın devasa olanaklarla aydınlatılamaması, katillerin korunduğu yönünde soruları akla getiriyor. AKP ve HÜDA PAR'ın etkin olduğu köyde ve dosyaya birileri korunuyor mu sorusunu akıllara getiriyor. 
 
19 GÜNLÜK SÜREÇTE NELER OLDU?
 
Narin'in kaybolmasının ardından mahallede Jandarma, AFAD, Belediye personellerince arama başlatıldı. Aramalarda herhangi bir ize rastlanılmazken aramaların 8'inci gününde ihbar üzerine arama çalışmaları Selmi Çayı'nda devam etti. Amed Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye ve Su Altı Arama ekipleri ile AFAD ve jandarma ekipleri, köyün yaklaşık 2 kilometre uzaklığında bulunan çayda çalışma başlattı. 
 
JANDARMA KOMUTANI SUSTU!
 
Aynı gün Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım Tavşantepe İlkokulu'nda oluşturulan Hareket Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Narin'imiz için devletimiz bütün imkânları şu anda kullandı, kullanmaya devam edecek. Allah nasip ederse kısa bir zamanda Narin'imize ulaşacağız" açıklamasında bulundu.  Ancak Yıldırım'ın bulunacağı belirttiği Güran bulunamadı, Yıldırım'dan da bir daha kamuoyuna dönük bir açıklama gelmedi. Bu açıklamadan sonra Yıldırım, ancak Güran'ın cenazesinin görüldü. 
 
İLK GÖZALTILAR
 
Yayın yasağının getirildiği gün Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G.'nin kolundaki ısırık izlerinin Narin’e ait olabileceği şüpheleri üzerine gözaltına alındı. İzlerin kime ait olduğu tespit edilemeyince serbest bırakıldı. 
 
Narin'e ilişkin aileye ziyaretler sürerken 9'uncu gününde basının ilgisinin artmasının ardından Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliği 29 Ağustos'ta yayın yasağı kararı aldı. Yine mahalleye giriş-çıkışlar jandarma denetimine alındı. Getirilen yayın yasağı ise hükümete yakın basın için bir anlamı olmadığı, ileriki süreçte geçilen ve daha sonra yalanlanan haberlerle kendisini gösterdi. 
 
AMCA TUTUKLANDI
 
Narin'in kayıp olduğu 11'nci gün (31 Ağustos) amcası Salim Güran şüphe üzerine gözaltına alındı. Amcanın,  kullandığı aracının şoför koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği eşleşti. Bu gelişme ile birlikte kıyaslama yapmak amacıyla Narin Güran'ın anne-babası, açık DNA profillerinin tespiti amacıyla kan örnekleri alınmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. 
 
Amca Güran, 2 Eylül'de Sulh Ceza Hakimliği’nce alınan ifadesi sonrası "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Güran Jandarma ifadesinde, telefonundaki WhatsApp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp, 'Tanıdık yok mu?' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm WhatsApp kayıtlarını sildim" yanıtını, telefonunun ses kayıt özelliğini 23 Ağustos'ta silmesine ilişkin ise Çarıklı'ya baskın olduğu akşam bu kayıtları sildiğini ifade etti. 
 
Amca tutuklanırken Yargıtay'da yeni adli yıl açılış resepsiyonuna katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Asıl temennimiz Narin kızımıza sağ salim ulaşılabilmesi" açıklaması yaptı. İbre hep "Narin Van'da görüldü", "Terlik Narin'e mi ait?", "Amcanın aracında DNA tespit edildi" gibi bölümlere çevrilerek, nehirdeki aramanın yönü değiştirildi. 
 
NARİN'İN CENAZESİ BULUNDU
 
Narin Güran'ın cenazesi, daha önce 3 defa aranan Eğertutmaz Deresi'nde 8 Eylül'de bulundu. Ölüm haberini, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sanal medya hesabından duyurdu. Ölümün ardından mahalleye giriş çıkışlara yasak getirildi. Cenazenin bulunmasının ardından Diyarbakır Valiliği Narin'in öldürüldükten sonra cenazesinin dereye götürüldüğünü açıkladı. Yine cansız bedenin bulunmasının ardından mahallede 22 kişi gözaltına alındı. 
 
AİLE VE HÜDA PAR İLE AKP İLİŞKİSİ
 
Gözaltıların olmasının ardından ailenin HÜDA PAR'a yakınlığına işaret edildi. Sanal medyada ailenin HÜDA PAR ve AKP'ye yakınlığı servis edilmesinin ardından, kimi siyasetçiler ailenin bu ilişkisini reddetti. AKP'li Galip Ensarioğlu ise bir TV programına yaptığı açıklamada Güran ailesi ile 40 yıllık dostluğunun bulunduğunu ifade ederek, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile bizim dostlarımızdır" ifadelerini kullandı. 
 
HÜDA PAR SUÇU İSRAİL’E ATTI
 
8 Eylül'de ATK önüne gelen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, "Müstahakız. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü" diyerek suçu batılı devletlere atması dikkat çekti. 
 
AKP'LİLER CENAZEDE TOPLU FOTOĞRAF ÇEKTİ
 
Narin'in cenazesinin ATK'den alınmasının ardından Rezan ilçesine bağlı Qereqoç (Batıkarakoç ) mahallesinde dini vecibelerin yerine getirildi. AKP'li Suna Kepoğlu ve AKP'li kadınlar taziye yıkanırken toplu fotoğraf çekme yarışına girmeleri kamuoyuna da yansıdı. 
 
8 Eylül'de yine Amed'de yapılan binlerin katıldığı yürüyüşte "Katil Hizbullah işbirlikçi AKP" sloganları atıldı. Bunun üzerine HÜDA PAR ve AKP'den tepkiler yükseldi. DEM Parti yaptığı açıklama ile HÜDA PAR'a "Sorumlulukları saklama telaşlarını anlıyoruz" açıklaması yapıldı.
 
8 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Ardında birçok kentte Narin Güran'ın katledilmesi protesto edilirken, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun dinlenmesi talep edildi. Yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nevzat Bahtiyar ise Narin'in amcasından 200 bin TL aldığını ve Narin'i torbaya koyarak, suya gömdüğünü söyledi. Bahtiyar bunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözaltında olan 22 kişiden aralarında Narin'in annesi ve ağabeyinin de olduğu 8 kişi ise 4 gün sonra yani bu sabah tutuklandı. Tüm bu gelişmelere ekseninde dosyaya bakıldığında çelişkiler barındıran ve akıllarda soru işareti bırakılan hususlar ise dikkat çekiyor. 
 
'2 SAATLİK KRİTİK ZAMAN ARALIĞI'
 
Dosyanın soruşturma aşamasında şüphelilerin ifadelerine girerek, süreci takip eden Amed Barosu avukatları, Güran'ın dosyada görüldüğü saat ile amcan Salim Güran'ın, Narin Güran'ın kaybolduğunu haber vermesine dikkat çekiyor. Güran'ın son 15.17 görüldüğü, amca Salim Güran'ın Narin Güran'ın kaybolmasını saati 17.40'da haberdar etmesine dikkat çeken avukatlar, bu 2 saatlik dilimin açıklanması gerektiği hususuna önemli olduğuna dikkati çekiyor. 
 
'ORTADA FAİL YOK'
 
Yine avukatlar bütün ifadeler bütünlüklü olarak incelendiğinde Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin dışında faili gösteren herhangi bir bulguya rastlanılmadığında hemfikir. Bu ifadenin de sadece amca Salim Güran'ı işaret ettiğini belirten avukatlar, "Amca fail görünüyor. Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi ve ağabeyinin iştiraki görülüyor. Diğerleri delil karartmadan tutuklananlar, yakın zamanda bırakılır. Anne ve ağabeyden yana delil yok. Birinci ve ikinci celsede muhtemelen onlarda bırakılır" ifadelerini kullandı. 
 
NEVZAT BAHTİYAR İFADEDEN VAZGEÇERSE?
 
Nevzat Bahtiyar'ın daha sonrası soruşturma süreçlerinde "Ben ifademi baskı altında verdim ya da tedirgin oldum, kurtulmak için verdim derse" ortada herhangi bir failin kalmama durumunun bile olacağının altını çizen avukatlar, "Bir şeylerin üstü örtülmeye çalışılıyor" diye konuştu.
 
Salim Güran ile işçi arasındaki Kürtçe konuşmanın net çözülmesinin yapılması gerektiğini de belirten avukatlar, televizyona verilen bilgiyle tutanağa giren bilginin aynı olmadığını, Kürtçenin eksik çevrildiğini belirtti. 
 
Bu soruşturmanın neden bu kadar kamuoyu gözü önünde yürütüldüğüne anlam veremediklerini ifade eden avukatlar, "Kimin ne söylediği niye servis edildi?" diyerek, Salim'i kurtarmaya dönük adımlar olarak değerlendirdi. "Salim korumaya neden alındı?" sorusunu soran avukatlar, davanın seyri için kovuşturma sürecinin çok ciddi şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
DELİLLER KAYBETTİRİLMEK İSTENDİ
 
Şüpheli aile bireylerinin 19 gün boyunca birbirlerini aramasına rağmen dosyada herhangi bir delile ulaşmaya daha büyük zorluk çıkarttığını belirten avukatlar, "Narin'in cansız bedeni kaybettirilmek istenilerek, esasında deliller kaybettirilmek ve failler cezasız bırakılmak istenmiştir" değerlendirmesinde bulundu. 
 
BİLGİLERİ KİM SERVİS ETTİ
 
Yine avukatlar ana akıma bilgileri kimin servis ettiğini, niye servis ettiğini de merak ediyor. Avukatlar mevcut duruma ilişkin suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 
 
MEKTUBU KİM YAZDI?
 
Kamuoyuna Güran ailesi adına yayımlanan açıklamaya da dikkat çekti. Açıklamanın hazırlanış biçimine bakıldığında, bir avukat tarafından hazırlandığı ihtimali dikkat çekiyor. Aile tarafından yazılan mektupta, "Aile fertlerimizin kendi kızlarını öldürmeye tahayyül edemiyoruz", "Maddi manevi tazminat haklarımızı muhafaza tutmaktayız" ,"Hakikatin tezahürü için uğraşan" gibi kelimelerin ceza kanunu maddelerinden olmasından ötürü bir avukatın yazmış olabileceği iddiası da güçleniyor. 
 
Yine aile mektubu ve AKP'li Galip Ensarioğlu'nun bir TV programına verdiği sözlere bakıldığında da ailenin, "Devlet burada", iktidarın ise "Aile bizimdir" yaklaşımı içerisine girmesi de dikkat çeken önemli veriler arasında yer alıyor. 
 
MA / Müjdat Can 

Diğer başlıklar

17/09/2024
23:59 Madımak'ta katledilen Gülsün Karababa’nın annesi yaşamını yitirdi
22:42 Silopiya’da Kürtçe eğitimini tamamlayanlar için tören
22:23 Ablukanın yaşandığı Peçar’a ziyaret: Evler kurşunlanmış durumda
21:13 Paris’te gaz tüpü kaynaklı patlama
21:05 İsrail’den Lübnan’a siber saldırı: 9 ölü binlerce yaralı
19:46 DEM Parti’li vekillerden Emine Şenyaşar’a ziyaret
19:42 Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Fernas işçilerine destek
18:51 Ekolojistler yargılandığı davada keşif kararı
18:25 Artvin'de sel: 32 köy yolu kapandı
17:52 Duruşmada dinlenen çocuklar: Babam şiddet uyguluyordu
16:47 Pirsûs Kongresi'nde tecrit vurgusu
16:12 Amed’deki ATK’ye 2 cenaze getirildi
15:41 'Polonez işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak'
15:40 Türkiye ve İsveç arasından 'güvenlik' toplantısı
15:32 Narin Güran soruşturmasında bir kişi daha tutuklandı
15:17 İstanbul’da bir kişi intihar etti
15:16 Narin Güran'ın ölüm nedenine dair ilk bulgular
15:12 Cezaevinde doğum yapan çocuk Amed'e sevk edildi
15:04 Rapor: Öğrencilerin yüzde 20'si tuvalet musluklarında içtikleri su ile günü tamamlıyor
14:42 Rusya’da kararnameyle asker sayısı arttırıldı
14:33 Bayındır: Kurtuluş örgütlenmeden geçiyor
14:08 Efrîn’de 3 kişi kaçırıldı
13:55 Yabancıların konut alımı yüzde 40 düştü
13:53 Kırşehir Cezaevi’nde ihlallere karşı eylem
13:20 ‘21’inci yüzyılı kadın özgürlük yüzyılı yapacağız’
13:18 Narin soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si serbest
13:04 Şirnex ilçelerinde çok sayıda gözaltı
12:47 Fernas işçileri ters kelepçeyle gözaltına alındı
12:31 Gazeteci Mamedoğlu hakkında soruşturma
12:03 Licê'de askeri hareketlilik sürüyor
11:51 İran Cumhurbaşkanı: 'Ahlak polisi' kadınları artık rahatsız etmeyecek
11:31 Koçyiğit'ten iktidara: Kafanızı kuma gömseniz de dünya İmralı tecridini konuşuyor
11:20 Avukatlardan İmralı başvurusu
10:44 Narin soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi
10:13 Myanmar’da tayfun: 226 ölü, 77 kayıp
10:09 Tutsaklar 'kuyu tipi' cezaevindeki ihlalleri anlattı
09:47 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
09:10 Ma Music'de yeni dönem kayıtları başladı
09:09 Bülbün katledileli 1 yıl oldu: Mücadelesinin takipçisiyiz
09:08 'Delilsiz' davada ağırlaştırılmış müebbet ceza
09:07 Yasaklı kentin doğasında talan edilmeyen yer kalmadı
09:06 Perşembe Yaylası'nda sondaj sürüyor: Ruhsatlar iptal edilmeli
09:05 Hasta tutsak Kuday ile görüşen avukat: Her an kötü haber alabiliriz
09:03 Sobacılar Çarşısı'nda yoğun mesai başladı
09:01 Ödemediği bedel kalmadı: Tecrit kalkmadan mücadeleden vazgeçmem
09:01 Abdullah Öcalan'ın 'umut hakkı' Bakanlar Komitesi gündeminde
09:00 Deprem soruşturmaları: Sahiplenilmemesi hukuksuzluğu derinleştiriyor
09:00 17 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
16/09/2024
23:43 Fernas İşçileri Ankara’da: Meclis’te sesimizi duyurana kadar dönmeyeceğiz
23:00 Rojava’da Jina Emînî eylemleri: Özgürlük yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz
18:23 Jîna Emînî için yürüyüş: Kadın devrimi İran’dan Amed’e kadar yayılıyor
18:06 'Jin jiyan azadî' direnişinin 2'nci yılı: Jina Emînî isyanımızdır
17:51 Dêrsim’de 4.1 büyüklüğünde deprem
17:46 Baran Güran baroya ‘hukuki destek’ talebiyle başvurdu
16:47 Depremzedelerin kaldığı yerler 'hasarlı' gerekçesiyle yıkıldı
16:36 Yakılarak öldürülen mülteci işçinin davasına çağrı
16:29 Licê kırsalında silah sesleri yükseliyor
16:18 Gençlerin ‘Uzun Yürüyüş’ü başladı: Özgürlük direnişle mümkün
16:09 ‘Özgürlüğe ses ver’ çağrısı İzmir’de yükseltildi: Tecride hayır
16:06 Şenyaşar’dan Erdoğan’a: Oğlumu bırakın
15:27 Zengok’taki yangın büyümeden söndürüldü
15:20 Nergis Muhammedî: 'Jin, jiyan, azadî' rejime korku saldı
15:00 151 bin nüfuslu mahallenin bölünmesine valilikten ret
14:48 Gazeteci Gayıp’ın duruşması eksik hususlar gerekçesiyle ertelendi
13:59 35 ülkeden 1500’ü aşkın avukattan bakanlığa Abdullah Öcalan mektubu
13:50 Eğitim Sen: Wan'da müstahdemin ücreti velilerden isteniyor
13:15 Musa Anter anılacak
13:05 Doğan: Yeni bir örgütlenme modeline geçiyoruz
12:52 Licê kırsalında çatışma
12:13 Dilek Bitgin’i katletme girişiminde bulunan faile tahliye
12:12 Peyas'ta Zarokistan açıldı
12:01 Polonez işçileri gözaltına alındı
11:47 Sabra ve Şatilla Katliamı: Yaralar dayanışmayla sarılır
11:37 Polis bir genci sokak ortasında darp etti
11:28 Mexmûr Kampı'na hava saldırısı
11:10 Tutsak Ezîzî: 'Jin, jiyan, azadî' yaşam felsefesidir
10:53 BES-AR: Açlık sınırı 27 bin 270 lira
10:34 'Ülkenin kaynakları tank ve tüfeğe gidiyor'
10:22 Ceyhan'da kaza: 3 ölü, 8 yaralı
10:02 Efrîn'de insan kaçırma, hırsızlık ve doğa talanı
09:23 TJK-E'den Avrupa Konseyi üyelerine 'umut hakkı' mektubu
09:04 Xwebûn 'Her zaman jin, jiyan, azadî' manşetiyle çıktı
09:03 Aynı hücrede olan iki hasta tutsak anlattı: Yoldaşlık ayakta tutuyor
09:03 Secret Women’s Committee: Örgütlenme ve işbirliğine ihtiyaç var
09:02 Cerattepe'de 31 yıllık ekoloji mücadelesi: Cengiz de gidecek
09:00 16 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
15/09/2024
23:43 Gazeteci Verim tutuklandı
22:34 Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu: Eşit bir dünya için mücadelemiz ortak
22:13 Makarna fabrikasındaki patlamada yaralı sayısı 30’a çıktı
21:29 Türkiye’ye bağlı gruplar iki kadını katletti
21:22 Wan’da şüpheli kadın ölümü
19:52 Amed’te kavgalı iki aile barıştırıldı
19:40 Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi: Altın Portakal Film Festivali’ne katılmayacağız
19:26 Cankurtaran'da Reşit Kibar için ‘Yaşam Nöbeti’
18:40 Zarok Ma Berlin’de çocuklarla buluştu
17:32 İstanbul’da bir kadın katledildi
16:58 Antalya'da iş cinayeti
16:26 Amed’te fırın işçileri sigorta ve sosyal haklarını istiyor
15:26 'Özgürlüğe ses ver' eylemi: Hukuksuzluk son bulana dek eylem sürecek
14:08 İstanbul’da 7’nci Kürt Böreği Festivali
14:05 Sakarya'da makarna fabrikasında patlama: 20 yaralı
13:34 Narin Güran soruşturmasında 2 gözaltı daha
13:15 Depremzede Kaya'dan ‘davalara sahip çıkın’ çağrısı
12:44 İran ve Rojhilat’ta 9 ayda 427 kişi idam edildi
12:04 TEM'de kaza: 2 ölü, 4 yaralı
11:50 Rojhilat kentlerinde 16 Eylül grevi başladı
10:52 İran güçleri 12 yaşındaki çocuğu katletti
09:57 Şişli'de kavga: 1'i ağır 2 yaralı
09:56 Rapor: Saldırılarda 81 çocuk katledildi
09:45 Jin dergi ‘Faşizme geçit yok’ manşetiyle yayında
09:23 İşte Geliyê Godernê'deki tahribat
09:13 Dört parçadan kadınlar: 'Jin, jiyan, azadî' ruhuyla alanlara
09:11 Kadınlardan '6284' kampanyası: Etkin uygulanırsa cinayetler azalır
09:07 Çocuklara 'irade gaspı' davası
09:06 'Bu iktidar var oldukça ekonomi düzelmez'
09:05 Siyasetçilerden aydınlara: Demokrasi için savaşa 'dur' demeli
09:04 Köy köy hikaye toplayan Erkmen’den yeni projeler
09:03 Abdullah Öcalan'ın avukatı: Türkiye adım atmazsa faturası ağır olur
09:02 Çağın direnişi 2'nci yılında
09:00 15 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
14/09/2024
23:13 İstanbul’un iki ilçesinde ‘Özgürlük Okumaları’
21:31 Düğün konvoyuna silahlı saldırı
20:00 Hunergeha Welat’tan yeni klip
19:11 'Abdullah Öcalan'ın tek bir sözü Ortadoğu'da dengeleri değiştirir'
18:42 Fernas işçileri Ankara'ya gidiyor
18:28 Colemêrg’te yaşam alanları bombalandı
18:04 2 Rojhilatlı için deport kararından vazgeçildi
17:50 İstanbul’da bir kadın katledildi
16:49 EGE-TUHAYDER kongresi: Temel gündemimiz tecrit olmalı
16:26 Meclis’teki Adalet Nöbeti 24’üncü gününde
16:10 Kadın Örgütlenme Konferansı sonuç bildirgesi: Üçüncü Yol’da özgürlük mücadelemizi yükselteceğiz
15:54 Tamir edilmeyen elektrik telleri bir kez daha yangına neden oldu
15:34 DEDAŞ protestosunda gözaltına alınanlar serbest
14:34 ‘F Oturması’nda hasta tutsak İsmail Tüzün için özgürlük istendi
14:23 103 haftadır sokaktalar: KHK’ler gidecek biz kalacağız
14:13 'Yaşamı risk altında' olan Kaya'nın tahliyesi istenildi
13:23 Mahkeme iptal etti, Cengiz Holding yeniden başvurdu
13:16 12 Eylül’ün ilk kaybı Cemil Kırbayır’ın akıbeti soruldu
12:30 Avrupa’nın Ermeni katliamındaki tutumunu işleyen eser Aram Yayınevi’nden çıktı
12:24 Dört kentte kayıp eylemi: Vazgeçmeyeceğiz
12:04 Federe Kurdistan’a askeri sevkiyat sürüyor
11:46 Hatimoğulları: Demokratik güç birliğine ihtiyacımız var
10:25 İstanbul'da 6 kişi tutuklandı
10:18 Bakırhan: Güçlü örgütlenme ile güçlü parti olabiliriz
10:16 Şirnex’te 41 kişi İYİ Parti’den istifa etti
09:42 Salih Müslim: Tarih Kobanê'de değişti
09:19 Gençler Avrupa'da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyecek
09:04 ÖHD’li Gezer: Mülteciler adil yargılanma hakkı istiyor
09:03 Gaz fişeğiyle katledilen bebeğin faili 15 yıldır tutuklanmadı
09:02 Hasandin sakinleri madene karşı tetikte: İzin vermeyiz