Alevilerden 'barış' paneli: Abdullah Öcalan'ın mesajı paylaşıldı

İSTANBUL - İstanbul'da "Aleviler barışı konuşuyor" konulu panelde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın "Eşit yurttaşlık temelinde bu ülkede yaşayan bütün farklı halkların ve inançların temsil edilmesini sağlamak için çalışıyorum" mesajını paylaştı. 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, İstanbul’un Bakırköy ilçesinde bulunan bir otelde "Aleviler barışı konuşuyor" konulu panel düzenliyor. 
 
Panelin yapıldığı salona, “Eşit yurttaşlık, barış, adalet, demokrasi, laiklik”, “Suriye’deki Alevi katliamlarına dur de” ve "İnsancıl insanlar barıştan yana/ Ancak zalim olan kıyar insana/ Barış aşkı yayılmalı cihane/ Barış güvercinin uçsun dünyada” yazılı pankartlar asıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğlulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti, kurum ve kuruluş temsilcisi de panele katıldı.
 
SURİYE'DE ARAPLARA DÖNÜK SALDIRILAR  
 
Panelde konuşan Tülay Hatimoğulları, Suriye'de Alevilere dönük saldırılara değindi. Tülay Hatimoğulları, "Suriye'de Arap Alevileri için çok önemli bir değer olan El Xasidi’nin türbesi yakıldı. En son bir akademisyen kadının kaçırıldığı, hatta kimi haberlere göre katledildiği bilgisi geldi. Birçok Alevi şeyhinin katledildiğini biliyoruz. Suriye’de yaşanan bu katliamlara karşı yürüttüğümüz çalışmaları daha ileri taşımak, güçlendimek, Suriye’deki Alevi canlarımızın sesi olmak, hepimiz açısından oldukça önemli” dedi. 
 
KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ
 
Kürt sorununun çözümüne dair tartışmalara değinen Tülay Hatimoğulları, "Kürt sorunu 40 yılı aşkındır Türkiye’de Kürt halkının verdiği özgürlük mücadelesiyle önemli bir konu başlığı, çok önemli bir sorun oldu. Kürt halkının hem Türkiye’de hem Suriye’de hem İran’da verdiği özgürlük ve kimlik mücadelesi çok önemli ve anlamlı. Artık sadece bu bölgenin ve ülkelerin gündemi değil, artık bütün dünyanın gündemi. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan Kürt halkının oluşturmuş olduğu öz yönetimler bugün bölgenin ihtiyacı olan, biraz önce bahsettiğimiz katliamları biterecek anlayışın ta kensidir. Bugün Suriye'deki Kürtler bütün Ortadoğu'da en seküler, farklı halkların ve inançların bir arada yaşamasını sağlayan, özellikle geri plana itilmek istenen kadınların siyasetteki ve toplumdaki temsiliyetinin önemli taşıyacılarıdır" diye belirtti. 
 
ÖCALAN'IN MESAJINI PAYLAŞTI
 
Tülay Hatimoğulları, şunları söyledi: "İktidarın her şeyi kendine yontmaya çalışmasını, mevcut olan bu rejimin kendini tahkim etmek için her yol ve yönteme başvurabileceğini biz çok iyi irdeliyor ve farkındayız. Kürt halkı politik bir halktır, örgütlü bir halktır ve 'kandırılmak' kelimesini kabul etmeyen bir halktır. Bugün onurlu olmayan bir barışı, Kürt halkının onurunu ve haklarını öngörmeyen bir barışı Kürt halkının bizatihi kendisi kabul etmez. DEM Parti kabul etse de Kürt halkı kabul etmez. Sayın Abdullah Öcalan ikinci görüşmede şunu çok net ifade etti; muhalefetin olmadığı bir barış olmaz. Muhalefet yoksa bu iktidar her şeyi kendine yontar. 4 saate yakın gerçekleşen görüşmede ‘Demokratik bir barışın zemininin sadece Kürt sorununu çözmek için değil, bu ülkede tarih boyunca yaşanmış olan Alevi sorununu çözmek, eşit yurttaşlık hakkı temelinde bu ülkede yaşayan bütün farklı halkların ve inançların temsil edilmesini sağlamak, bunun sadece sözde değil özde, demokratik bir anayasa ile güvence altına alınması için çalışıyorum’ diyor. Bunu da siz canlarımızla özel olarak paylaşmayı önemli buluyoruz."
 
BARIŞA HER ŞEYDEN FAZLA İHTİYACIMIZ VAR
 
"Barışa her şeyden fazla ihtiyacımız var" diyen Tülay Hatimoğulları, gazetecilere dönük saldırılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifadeye çağrılması ile Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasına dikkati çekti. Tülay Hatimoğulları, "İşsizilğin, yoksulluğun, açlığın, geçinememenin, barınamamın arttığı bir dönemde barışı her zamankinden daha fazla konuşmaya ihtiyacımız var. Başta Alevi canlar olmak üzere bu coğrafyada yaşayan bütün halkların ve inançların daha fazla barışa ihtiyacı var. Barış hep birlikte toplumsallaşırsa, toplumsallaştırmayı başarırsak ve sahiplenirsek olur" diye kaydetti. 
 
BAKIRHAN'DAN ÖRGÜTLENME VURGUSU 
 
Tuncer Bakırhan da konuşmasında Suriye'de Alevilerin yaşadıkları baskı ve saldırılara değindi. Bakırhan, "Gün yok ki Alevi yurttaşlarımızın canına ve malına el konulmuyor. Biz bunu kınıyoruz, buna asla katılmıyoruz. Bunun karşısında durmaya devam edeceğiz. Ama örgütlenmenin ve ortak mücadele zeminini büyütmenin de ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bu yaşanılanlardan dersler çıkararak anlamış olduk” dedi.
 
Bakırhan, "yeni süreç" tartışmalarına işaret ederek, "Biz ortak mücadele zeminiyiz. 100 yıldır inkar edilen, asimile edilen, reddedilen, Kürtlerin ve Alevilerin, emekçilerin ortak mücadele zeminiyiz. Biz demokrasi talebi olan bütün toplulukların eviyiz. Biz sadece Kürt değiliz, sadece Kürt coğrafyasına sıkışmış ya da Kürt coğrafyasındaki sorunları gündemine alan, diğerine gözünü kapatan, müdahale etmeyen, yüreğinde hissetmeyen bir zemin değiliz. Nasıl ki Kürtler yüzyıldır inkar ediliyor, reddediliyor, asimile ediliyor, aynı şeyi Aleviler de yaşıyor. Hepimizin yaşadığı bu sorunlar karşısında ortak mücadele etmeyişimiz bu inkarı, bu reddi, bu asimilasyonu giderek büyütüyor, yıllara yayıyor. Dolayısıyla ortak mücadele zemininin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu anlatmaya gerek yok" diye konuştu. 
 
'ÖCALAN EŞİT YURTTAŞLIĞI ÖNEMLİ GÖRÜYOR'
 
Bakırhan, şöyle devam etti: "Bu süreç sadece Kürt'ü gündemine alan, Kürt'ün hakkını tartışan bir süreç değil. Biz eşit yurttaşlık derken sadece Kürtlere eşit yurttaşlık demiyoruz. Sayın Öcalan da son iki görüşmede en önemli gördüğü ve üzerinde durduğu mesele eşit yurttaşlıktır. Sayın Öcalan, Kürt'e eşit yurttaşlık ama Aleviler reddedilsin demiyor. Kürt'e eşit yurttaşlık ama ezilenler, emekçiler, alın terinin hakkını almasın demiyor, Kürt'e eşit haklar ama kadınlar katledilsin, Kürt'e eşit haklar ama demokrasi arayanlar mapushaneye gönderilsin, adresi adliye koridorları olsun demiyor. Onun için Alevi canların bu süreci anlaması, katılması sahip çıkması çok tarihi önemdedir. Tartışılan sadece Kürtler olmadığı için eşit yurttaşlığın gerçekleşmesi halinde Alevilerin de eşit yurttaşlık haklarının tanınıcağı bir süreçte Alevi yurttaşlarımızın bu sürece aktif şekilde katılması gerekiyor. Yazılan, çizilenler yorumlar gerçekleri yansıtmıyor. 
 
ALEVİYİ GÖRMEYEN BİR ÇÖZÜM OLAMAZ
 
Kürtler kimseyle oturup, onun ikbali için bir anlaşma içinde ittifak içinde değil. Kürtler, Türkiye’nin demokratikleşmesi için, bir demokratik zemin diyalog müzakere zemini aramaya çalışıyor. Bu İmralı’da da böyledir, DEM Parti zemininde de böyledir. Bizi yalnız Kürtlerle sınırlayan akıl sanırım bizi tanımıyor. Biz Maraş’taki Aleviyiz, Sivas’taki Aleviyiz, Hacı Bektaş’ta yaşayan Alevinin kendisiyiz. Bizim yaşadığımız, maruz kaldığımız bütün baskılara Hacı Bektaştakilerde yaşıyor. Dolayısıyla eşit yurttaşlık hakkını doğru anlayayım. Eşit yurttaşlık Alevileri, Kürt, emekçiyi, kadını kapsayan, hakkını hukukunu alamayanların mücadelesini kapsayan hepimizin ortak talebidir. Dolayısıyla bu süreç yürüyecekse, bir sürece olacaksa, çözüme evrilecekse emin olun Kürt ne aldıysa Alevi de onu alacak. Biz şunu demeyeceğiz: Kürt haklarına evet, ama Alevi bizi ilgilendirmez. Böyle bir dünya yok. Bizim zeminimiz öyle bir zemin değil. Bizim zeminimiz kendisi Alevi zeminidir. Alevi partimizin temel direklerin taşlarından biridir. Alevi’yi öteleyen, görmeyen, eşit yuttaşlık hakkını tanımayan bir DEM Parti olamaz, bir çözüm ve tartışma süreci olamaz. Rahat olun, kaygılarınızı anlıyorum. Dışardaki yalan ve yanlış tartışmaların Alevi toplumunu negatif etkiliğidini çok iyi biliyorum. Kimse kimseden bir şey kaçırmıyor, demokratik bir Türkiye, laik, seküler bir Türkiye, hepimizin eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye mücadelesi yürütüyoruz.
 
BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ
 
İnkar edilenlerin hiçbir dönem olmadığı kadar bugün bir arada olması gerekiyor, birlikte olması gerekiyor, birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Demokrasi herkes içindir. Demokratik Türkiye hepimizin olacaktır. Onun için bu meseleye biraz da bu şekilde yaklaşmamızı diliyorum. Kürt'ün yanına Aleviyi eklemeden, Kürt'ün demokratik haklarının yanına Alevinin demokratik eşit yurttaş talebini haklarını yanına koymadan asla konuşmadık bugüne kadar. Birbirinden ayrılmaz, birbiriyle aynı zulüm düzeninin anti demokratik uygulamaları iliklerine kadar yaşayan Alevi toplumunun hakları bizim haklarımızdır. Bunu savunmaya, bunun mücadelesini vermeye, demokratik eşit haklara sahip oluncaya kadar birlikte mücadele edeceğiz, birlikte mücadele etmeliyiz.
 
ALEVİLERE ÇAĞRI
 
Bu aynı zamanda bizim Alevi toplumuna da bir çağrımızdır. Aynı durmamız, kendi mahallelerimizi görmemiz, mahallemiz dışındaki dünyayla ilgili olmamamız, mahallemiz dışındaki hak ihlalleriyle, katliamlarla ilgili alakalı olmamamız bizi bu hale getiriyor. Bir arada olursak, birlikte olursak hiçbir dönem olmadığı kadar haklarımıza ulaşma zeminini yakalamış bir durumdayız. Bugün hem Türkiye’nin hem bölgenin en dinamik gücü Kürtlerdir, Alevilerdir. En örgütlü gücü Kürtler ve Alevilerdir. Birlikte ortak bir zeminde bir araya gelebilirlerse emin olun ne inkar ne ret ne asimilasyon politikaları bu topraklara çok fazla yürütülemez.”
 
Panel basına kapalı olarak devam etti. 
 
 
 
 

Diğer başlıklar

00:07 CHP olağanüstü kurultaya gidiyor
05/09/2025
23:49 SOHR: İsrail'e ait araçlar Kuneytra kırsalına geçti
23:42 Trump, ABD Savunma Bakanlığı'nın ismini 'Savaş Bakanlığı' yaptı
23:27 CHP'nin olağanüstü kongresi için toplanan imza sayısı açıklandı
22:20 Wan’daki konser Beritan Amed ve Çiya Rizgar’a atfedildi
20:21 8 il için sarı kodlu uyarı
20:15 FilmAmed seçkisi belli oldu
19:38 69 Filistinli katledildi
19:12 ‘Kadınların katili, saray rejimi’ sloganını atan öğrencilere yurt dışı yasağı
19:04 MED-DER: Dilimize sahip çıkalım
19:01 Henüz yayınlanmayan belgefilme sansür
18:57 223 işçinin direnişi aralıksız devam ediyor
18:54 MHP'li Yıldız: Komisyon Öcalan ile görüşsün
18:44 Müjdat Gürbüz de kayyım heyetinden çekildi
18:39 Tamer Koç için Ankara’da taziye kuruldu
18:12 TJA’dan Rojin Kabaiş ailesine ziyaret
17:23 İnsan hakları savunucusu Aday toprağa verildi
17:09 YSK, CHP'nin itirazını kabul etti: Kongreler sürecek
17:07 Şırnak Cezaevi raporu: İnsanlık onuru çiğneniyor
17:07 Gazeteci Karabay hakkında iddianame hazırlandı
17:02 DEM Parti Ankara’da hukuk atölyesi düzenleyecek
16:43 Kırkazak ve Sultan Özcan yeniden HDP Eş Genel Başkanları seçildi
16:27 Eğitim Sen: Eğitim bütçesi iki katına çıkarılmalı
15:42 Yavuz'un taziyesine kitlesel ziyaret
14:44 CHP'deki kayyımlardan Hasan Babacan çekildi
14:24 İstanbul'da okulun ilk günün ders saati değiştirildi
14:12 Madene karşı toplanan imzalar valiliğe sunuldu
14:11 Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler cezaevinden çıktı
13:32 Yeni Yaşam’a X’te erişim engeli
13:21 ‘5 Nolu Cezaevi o günün şartlarına uygun dizayn edilmelidir’
13:12 ÖHD ve TUAD’lıların davasında karar çıkmadı
12:37 Dumlu Cezaevi'nde baskılar artıyor: Barışı görmeyeceksiniz
12:31 'Kadınlar barışı konuşuyor' buluşmasına çağrı
12:26 ABD’li felsefeci Longino: Öcalan’ın çağrısı beni etkiledi
12:05 Aydın ve sanatçılar 'barış' panelinde buluşacak
11:57 Özel: Kılıçdaroğlu kayyım olursa tanımayacağız
11:49 Afganistan'da can kayıpları 2 bin 200'ü aştı
11:29 'Demokratik Konfederalizm, Demokratik Toplum Çağrısı'nın ruhunu taşıyor'
11:09 Merkez Bankası Başkanı: Enflasyon hedefini değiştirmeyeceğiz
11:05 Silopiya'da bir kadının intihar girişiminde bulunduğu iddiası
10:42 Hol Kampı’nda 'güvenlik' operasyonu
10:21 Özerk Yönetim ile Geçiş Hükümeti Halep için bir araya geldi
09:54 İsrail saldırılarında 7’si çocuk 19 kişi katledildi
09:28 Sozdar Avesta: Entegrasyon Önder Apo’nun doğrudan rol almasıyla gelişebilir
09:20 Depremzedelere konteyner yaşamı da çok görüldü!
09:17 Niğde’deki ırkçı saldırı: Hepimizi katletmeye çalıştılar
09:16 Tatos'ta dengbêjler duvara nakşedildi
09:13 6-7 Eylül pogromu: Öcalan’ın çağrısı bu acılarla yüzleşmek için fırsattır
09:09 'Abdullah Öcalan'la görüşmek istiyorum' kampanyası 3 ayı geride bıraktı
09:07 Gazetecilerden Özgür Basın Günü çağrısı
09:06 YPJ Komutanı: En büyük tecrübe öz savunmasız yaşanamayacağı gerçeğidir
09:03 Karadağ’da yol gerekçesiyle ağaç kıyımı
09:00 05 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:45 Agirê Jiyan 7 yıl sonra konser verecek
04/09/2025
23:54 46 Filistinli katledildi
23:29 Ankara'da bir kadın katledildi
22:53 Fransız sendikalardan Şerife Muhammedi için çağrı
20:50 ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, Mazlum Abdi ile görüştü
20:46 Hama’da silahlı saldırı: Aynı aileden 3 kişi katledildi
20:13 Mustafa Karasu: Önder Apo’nun Meclis’te konuşması gerekiyor
19:58 CHP kongreleri için YSK yarın toplanacak
19:53 Cizîr’de 10 yıl önce katledilen 21 kişi anıldı
19:48 Sincar ve Özdemir katledildikleri yerde anıldı
19:45 223 işçi direnişte: İşsiz bırakılmamız halkın iradesine saldırıdır
18:47 Leman Dergisi iddianamesi hazırlandı
18:09 Kuzey ve Doğu Suriye'den 10 Mart Anlaşması açıklaması
17:50 Bakırhan, amcasının taziyesine katıldı
17:24 Erdoğan'dan Bahçeli'ye ziyaret
17:21 Gazeteci Hêmin Mamend’e saldıran kişiler yakalandı
17:16 Avcılar ve Beşiktaş belediyeleri soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
17:10 Qers'te traktör kazası: 1 çocuk hayatını kaybetti
16:39 Sağlık ve hak örgütleri: S ve yüksek güvenlikli cezaevleri kapatılsın
16:36 2 aydır maaşları ödenmeyen işçiler eylem başlattı
16:23 Arap aydınlardan Abdullah Öcalan ile görüşme talebi
16:13 ÖHD ve TUAD'lıların davasında İmralı tutanakları detayı
16:03 CHP Ataşehir Kongresi durduruldu
15:54 Fransa’daki sendikalardan çağrı: Şerife Muhammedi’nin idamı durdurulsun
15:47 Semra Duva’nın taziyesine kitlesel ziyaret
15:06 'İdare ve Gözlem Kurulları kapatılsın'
14:55 Dev-Güç üyesi gözaltına alındı
14:51 Riha Barosu, İsrail'i UCM'ye şikayet edecek
14:37 Gazze'de en az 37 Filistinli katledildi
14:30 Özel'den kayyıma tepki ve 'demokratik siyaset' vurgusu
13:18 Mehmet Sincar mezarı başında anıldı
13:18 Portekiz’de tramvay kazasından sonra ‘ulusal yas’ ilan edildi
13:12 Erdoğan, Bahçeli'yi ziyaret edecek
12:59 Mor Cumartesi: Sessizlik Taliban'ın suç ortaklığıdır
12:58 Halide Türkoğlu: Barışı kadınlar öncülüğünde inşa edeceğiz
12:39 Kürtçe oyun yarışması sonuçları Kasım'da açıklanacak
10:50 Antalya'da 3 tutsağın tahliyesi ertelendi
10:45 Google hizmetleri çöktü
10:44 'Sincar davasında faili aklayıcı bir süreç işletiliyor'
10:40 Gazeteci Berekat: Özerk Yönetimsiz ne inşa olur ne de toprak bütünlüğü
10:25 Hesekê'de 4.3 büyüklüğünde deprem
10:13 Wan'da gençler şölende buluşacak
09:45 BAE'den İsrail'e uyarı: Batı Şeria'nın ilhakı kırmızı çizgidir
09:17 Tuzluçayır'da 'demokratik toplum' şöleni düzenlenecek
09:14 Rakka'da 5 DAİŞ’li yakalandı
09:04 Çocuklarının mezar taşı kaldırtılmıştı: Bu zulümdür
09:03 Cengiz Holding'in madenine karşı imza kampanyası
09:02 DEDAŞ yasağa rağmen okul bahçesine trafo kurdu
09:01 Tahliyeden 7 ay sonra yaşamını yitirdi: Öldürdükten sonra bıraktılar
09:00 04 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
03/09/2025
23:36 Yıldırım isabet eden baba ve oğlu hayatını kaybetti
23:24 Şam’ın Mezze Semti’nde patlama
22:56 Portekiz'de tramvay raydan çıktı: 15 ölü
22:52 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan öldürüldü
21:14 DAİŞ, Pakistan’daki patlamayı üstlendi
21:07 Kadın katliamlarına karşı yürüyüş: Erkek egemen sistemi yıkacağız
20:26 Kobanê'de su istasyonu bombalandı
20:18 İsrail, Lübnan'a saldırdı
19:33 'Ağaçların kesilmesi toplumsal ve kültürel yıkımdır'
19:23 223 işçi direnişte: Sendikalar hakkımıza saldırı durdurulsun
18:42 DEM Parti heyetinden CHP'ye dayanışma ziyareti
18:12 CHP'ye kayyım atanmasına tepki: Darbedir
18:06 TUAD ve ÖHD’lilerin davası: Beraat kararı demokratikleşmeye katkı sağlar
17:54 DBP ile DEM Parti'den ırkçı saldırıya uğrayan işçiye ziyaret
17:22 Mehmet Salih Süer için aile evinde taziye kuruldu
17:18 CHP, kayyıma itiraz etti
16:35 Tutsak Karak oğlunun taziyesinde kelepçeyle bekletildi
16:11 ‘Devlete, AKP’ye değil, Sayın Öcalan’a bakacağız’
15:45 Bakanlığa Hatice Onaran’ı serbest bırakın mektubu
15:04 Tahliyeleri ertelenen 30 yıllık 6 tutsak hakkında tahliye kararı
14:52 Dumlu 1 No’lu Cezaevi’nde tutsaklar açlık grevine girecek
14:32 Emekçilerden memur zammına tepki
14:22 YJA Star’lı Fatma Kaya’nın taziyesine kitlesel ziyaret
14:13 Toplu tahliye ertelemesi Meclis gündeminde
13:56 Bakırhan’dan tehditlere yanıt
12:57 İnsan Hakları Örgütü gazeteciye saldırıyı kınadı
12:36 ‘CHP il yönetiminin görevden alınması hukuksuzluktur’
12:29 KESK bakanlık önünde seslendi: KHK’lileri işlerine iade edin
12:10 CHP 81 il başkanını İstanbul'a çağırdı
11:55 Dengbêj Silêmanê Şirnexî yaşamını yitirdi
10:55 Dêrgul'de gözaltına alınan genç serbest bırakıldı
10:49 Besta’da yangın söndürüldü
10:44 TÜİK’in enflasyonu hesabı yine düşük çıktı
10:00 ENAG: Ağustos’ta enflasyon yüzde 3,23 arttı
09:57 CHP’li Avcılar ve Beşiktaş belediyelerine operasyon
09:42 BM, İran’ı derhal idamları durdurmaya çağırdı
09:27 Metris Cezaevi'nde darp ve ölüm tehdidi
09:03 Sincar'ın katledilmesinin 32'nci yılı: Büyük bir sorumluluk bıraktı
09:02 Amed Baro Başkanı: Yerel yönetimler güçlendirilmeli, eşit yurttaşlık olmalı
09:00 03 AĞUSTOS 2025 GÜNDEMİ
08:45 10 ilde sağanak yağış beklentisi
08:41 Kayyım tepkileri dinlemedi, ağaç kıyımı yeniden başladı
02/09/2025
23:30 Êlih'in en işlek caddesinde ağaç kıyımı
23:07 Silêmanî Valisi, Hêmin Mamend’e yönelik saldırıyı kınadı
22:31 Dêrgul'de bir genç gözaltına alındı
22:01 Ölümü aydınlatılmayan Sezay Koçak anıldı
21:28 BM: Gazze'de zorla yerinden edilenlerin sayısı 76 bini geçti