Newroz kutlamalarında ortak talep: Abdullah Öcalan'a özgürlük

HABER MERKEZİ - Birçok kentte yapılan Newroz kutlamalarında, Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi öne çıktı. Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması tepkiyle karşılandı.  

Newroz Bayramı kutlamaları bugün 19 ayrı merkezde devam ediyor. "Rêbertiya Azad Civaka Demokratîk" ve "Özgürlük İçin Demokratik Toplum" şiarlarıyla gerçekleştirilen kutlamalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talep edildi. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterildi. 
 
AYDIN 
 
Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi'nde Newroz kutlaması yapıldı. Abdullah Öcalan'ın "Gayet tabi kudretlidir durumumuz" sözü ile "Sen baharın daha açmamış çiçeğisin Kemal" ve "Newroz özgür halkın doğuşudur" ifadelerinin yer aldığı pankartlar alana asıldı. Alan DEM Parti bayraklarıyla süslendi. Kadın ve gençlerin yoğun katılımı dikkati çekerken, alandan sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı. 
 
Özgürük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan kutlamada, DEM Parti İl Eşbaşkanları Hüsnü Taş ve Şükran Sarı yurttaşların Newrozunu kutladı. 
 
DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yaptığı çağrıya işaret ederek, iktidarın çağrıya karşı adım atması gerektiğini vurguladı. 
 
YAVAŞ'A: PAÇAVRA SENSİN!
 
DEM Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, "Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik toplum paradigması hepimizin desteklediği bir paradigmadır" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Sakık, "Amed'de de İstanbul'da da demokrasi istiyoruz. Amasız bir şekilde halkın iradesine uzanan elleri çekin. Bırakın halk kendisini yönetsin. Her türlü haksızlığa karşı mücadele ederken kendini bilmez bir belediye başkanı Kürtlerin değerine 'paçavra' diyor. En büyük paçavra sensin. Irkçı kesimlerle işimiz olmaz ama onlara da haksızlık yapılırsa onun da karşısında dururuz" diye kaydetti. 
 
Kutlama Sorjiyan grubunun ezgileriyle son buldu. 
 
TEKİRDAĞ 
 
Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bulunan alanda kutlamalar yapıldı. Alan, "Newroza azadiyê pîroz be" yazılı renkli flamalarla donatıldı. Yurttaşlar, DEM Parti bayrakları ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli bayrak ve flamalarla kutlamalara katıldı. Birçok aile çocuklarıyla kutlamalara katıldı. Binlerce kişi, program öncesi yerel sanatçıların ezgileriyle doyasıya eğlendi ve Newroz halayına durdu. Kutlamalar sırasında sık sık “Newroz pîroz be”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
 
Sosyalist Danışma Platformu (SODAP) Temsilcisi Fahri Koçan, "Saray faşizmi halkların seçme ve seçilme hakkına göz koyuyor. Buna karşı onurlu bir barışı yükseltmek için alanlarda Newrozu kutluyoruz” dedi. 
 
DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, "Sayın Öcalan, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik bir şekilde çözülmesi talebinde bulundu. Bizim Sayın Öcalan’ın çağrısına destek vermemiz gerekiyor. Bütün dünya bu çağrıya kulak verdi. Bugün o çağrı ruhumuz ve gönlümüzde yeşeriyor. Sayın Öcalan bir adım attı, ama devletin de adım atması lazım ki barış olsun" diye kaydetti. 
 
Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçısı Baran Bozyel sahne aldı. Yurttaşlar uzun bir süre halaya durdu. 
 
ÇANAKKALE 
 
Çanakkale'nin Esenler Mahallesi’nde Newroz ateşi yakıldı. Sabah saatlerinde tüm hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yurttaşlar Newroz Alanı’na gelmeye başladı. Kadınların ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği kutlamalşarda, sarı, kırmızı ve yeşil renkler öne çıktı. Alandan sık sık “Newroz pîroz be” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
 
Newroz Tertip Komitesi Başkanı Hayrettin Pişkin, Newroz’un ezilen halkların mücadelesiyle şekillendiğini vurguladı. DEM Parti Parti Meclisi üyesi Fikret Melih Çolakoğulları, toplumsal barışın sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, "Savaş kolaydır, zor olan barıştır. Biz bu sürecin devamından, barıştan yanayız" diye konuştu. 
 
DEM Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Parlak, "Elbette bugünlere kolay gelmedik, büyük emek ve bedeller vererek geldik. Bugün Kürdistan’da milyonlar Newroz alanlarında, Türkiye’de milyonlar alanlarda. Sayın Öcalan'ın çağrısını sahipleniyor milyonlar. Bu yılki Newroz'un tarihsel bir anlamı var; çünkü Öcalan'ın çağrısı var ve bu çağrı sahipleniliyor. Sayın Öcalan'ın tarihi çağrısı bu coğrafyada yaşayan tüm halklar için yüzyılın barış hamlesidir. Tüm kimlikleri buluşturmanın zamanıdır, bu coğrafyayı kardeşliğin coğrafyası yapabiliriz” diye konuştu. 
 
SEMA YÜCE ANILDI
 
21 Mart 1998’de bedenini ateşe vererek hayatını kaybeden Sema Yüce’nin annesi telefonla kutlamaya bağlandı ve Newrozu kutladı. Yurttaşlar, “Şehid namirin" sloganı attı. Ardından Newroz ateşi yakıldı. Emozan, Koma Serhat ve Koma Roj’un ezgileriyle kutlama son buldu. 
 
XARPÊT/KOVANCILAR
 
Xarpêt'in Kovancılar ilçesinde Belediye Meydanı'nda Newroz kutlaması yapıldı. Yurttaşlar, yüzlerini sarı, kırmızı ve yeşil renklerle boyayarak, kutlamaya katıldı. Kutlamada, sık sık "Jin, jiyan, azadî" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Kutlamada konuşan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, "Kimliğimiz, inancımız, demokratikleşme, eşitlikçi yaşama dair kararlılığımız sayesinde bugün Ortadoğu'da, Türkiye'de, Kürdistan'da, Avrupa'da, bütün halklar alanlarda Newroz'u kutluyor" dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu çağrıya değinen Ayten Kordu, bunun arkasında olduklarını söyledi. Kutlama, yakılan Newroz ateşinin etrafında çekilen halaylarla son buldu. 
 
SÊRT
 
Sêrt’in Misircê (Kurtalan) ilçesinde bir grup genç tarafından Çiyayê Gurdila (Beykent Dağı) Newroz ateş yakıldı. Dağda yakılan ateşin etrafında halaya çeken gençler, Newroz'u havai fişeklerle kutladı. 
 
HATAY
 
Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Yıldırımtepe Mahallesi'nde Newroz kutlandı. Yurttaşların yöresel elbiseleriyle katıldığı kutlamada,  sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı. Yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle başlayan kutlamada, yakılan ateşin etrafında halaylar çekildi. SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, Abdullah Öcalan'ın çağrısına işaret ederek, Abdullah Öcalan'ın süreci yürütmesi için koşullarının düzeltilmesini istedi. Titiz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstererek, haksızlıklar karşısında susmayacaklarını belirtti. 
 
DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, inkar ve imha politikalarının sürdüğünü belirterek, buna karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. 
 
Newroz kutlaması çekilen halaylarla son buldu. 
 
 
MEREŞ/ELBİSTAN
 
Mereş’in Elbistan ilçesinde kutlamaların adresi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan alandı. Çok sayıda kişinin katıldığı kutlama, DEM Parti il ve ilçe eşbaşkanlarının yurttaşları selamlamasıyla başladı.
DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, iktidarın politikalarını eleştirdi. Ceylan Akça Cupolo, kayyımlara tepki göstererek, "Kayyımlara karşı ses yükseltemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Kutlama, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla son buldu. 
 
 
DENİZLİ
 
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde pazar yerinde kutlamalar yapıldı. Kutlamada sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanları Cevahir Kayar ve Enis Öge, halkın Newroz'unu kutladı. 
 
DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Kürtlerin kimliklerinin tanınması ve kayyım atamalarına son verilmesi gerektiğini vurguladı. Sabahat Erdoğan Sarıtaş, "Savaş kimseye kazandırmaz, aksine herkese kaybettirir. Türkiye'nin içinde olduğu bütün sorunların asıl kaynağında Kürt sorununun çözümsüzlüğü var. Yükümüz ağır, yolumuz uzak. Bu süreci savaş sürecine çevirmek isteyenlere yol vermeyeceğiz" diye kaydetti. 
 
DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, İstanbul'daki tutuklamara tepki gösterdi. Celal Fırat, "Biz bu zulmü kabul etmiyor ve kınıyoruz" dedi. Fırat, "Umut ediyoruz ki Sayın Öcalan'ın çağrısı ziyan edilmez. Erdoğan, 'hep bizi ötekileştirdiler' diyordu ama şimdi ise kendi gibi düşünmeyen herkesi zindana atıyor. Hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor" dedi. 
 
Ardından Newroz ateşi yakıldı. Kutlamalar, sanatçı Hozan Şervan'ın sahne almasıyla son buldu. 
 
MUĞLA 
 
Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan eski Otopark'ta kutlama yapıldı. Sık sık “Jin, jiyan, azadî", “Bijî Serok Apo" ve “Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. CHP'li siyasetçilerin yanı sıra ekoloji ve kadın örgütlerinden de çok sayıda kişi kutlamalara katıldı. Kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” ve “Yaşasın barış” sloganlarıyla alana giriş yaptı. Barış Anneleri, Newroz ateşini yaktı. DEM Parti Muğla İl Eşbaşkanları Berivan Yılmaz ve Mehmet Kaya, Newroz'u kutladı. 
 
DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir, "Kent Uzlaşısı"nın hedef alınmasına tepki gösterdi. Nejla Demir, "Kurtuluşa doğru yürüyoruz. Demokratik toplum herkesin kurtuluşu olacak" diye kaydetti. 
 
Kutlama, halaylarla son buldu. 
 
BURSA 
 
Bursa'nın Yıldırım ilçesi Arabayatağı Pazar Meydanı'nda yapılan kutlamada, "Adil ve demokratik bir barış için yaşasın Newroz" , "Şimdi barış zamanı", "Rebere  azad, azadiya gele" pankartları açıldı. Sık sık "Biji Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı", "Jin, jiyan, azadî" ve "İmralı'ya bin selam" sloganların atıldığı kutlamaya, kadınlar yöresel elbiseleri ve çektiği zılgıtlarla renk kattı. Babetna ve yerel bir müzik grubunun sahne aldığı kutlamada konuşan DEM Parti Milletvekili Serhat Eren, Abdullah Öcalan'ın çağrısına dikkati çekerek, çağrının bütün halkın bir arada yaşama çağrısı olduğunu belirtti. 
 
"Barışın Ortadoğu'da yeniden yeşermesinin anahtarı Sayın Öcalan'dır" diyen Eren, "Sayın Öcalan tarihi bir çağrı yaparak büyük bir sorumluluk aldı. Devletin buna karşı adım atması gerekir. Sürecin ilerlemesi için Sayın Öcalan üzerindeki tecrit mutlaka kalmalıdır. Bunun için Sayın Öcalan’ın koşullarının acile değişmesi ve fiziki özgürlüğünün sağlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
 
KONYA
 
 
 
Konya'nın Işıklar Mahallesi’nde bulunan Salı Pazarı’nda yapılan kutlamalara 7'den 70'e binlerce kişi katıldı. Newroz alanında kadınların ve gençlerin yoğunluğu dikkati çekti. Coşkulu kutlamalarda sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Jin, jiyan, azadî" ve "Newroz pîroz be" sloganları atıldı. 
 
DEM Parti Bedlîs Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısına değinerek, "Sayın Abdullah Öcalan‘ın 27 Şubat‘ta yaptığı çağrısı hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Değerli kadınlar, Sayın Abdullah Öcalan 'Kadınlar en güzel barışı inşa eder' diyor. Hep birlikte barışı inşa edeceğimizin sözünü buradan veriyoruz” diye konuştu. 
 
Kutlama, Newroz ateşinin yakılması ve halaylarla son buldu. 
 
 
ESKİŞEHİR
 
Eskişehir'de Newroz kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Öğlen saatlerinde başlayan kutlamada, tişörtünde "Kürdistan" yazısı bulunan genç bir kadının alana girişine polisin izin vermemesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Gençler ve kadınların yöresel elbiselerle katıldığı kutlamada, konuşan DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Kürtlerin 100 yıldır eşit yurttaşlık için mücadele ettiğini belirterek, "Siz burada göçmensiniz ne yazık ki topraklarınızı terk etmek zorunda kaldınız. Bugün burası da bizim vatanımız, İstanbul'da bizim vatanımız her yer bizim vatanımız. Biz bu gözle bakıyoruz bu coğrafyaya. Kardeşçe bir arada, eşit, özgür hiç kimsenin kimliğini yok saymadan yaşamı inşa etmenin günüdür" ifadelerini kullandı. 
 
'ÇAĞRININ İLK MEYVESİ' 
 
DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan ise, "Barış ve demokratik toplum çağrısı ilk meyvesini nasıl verdi biliyor musunuz, Sayın Cumhurbaşkanı Newroz'u bayram günü olarak teklif etmek durumunda kaldı. Demek ki 35 sene önce evlerimizde korkarak kutladığımız Newroz'u şimdi alanlardan milyonlarla kutluyoruz ve gelecek yıl resmi bayram olarak kutlayacağız" diye konuştu. 
 
ANKARA
 
Ankara Emek ve Demokrasi Platformu’nun "Rêbertiya Azad Civaka Demokratîk" ve "Özgürlük İçin Demokratik Toplum" şiarıyla Anıtpark’ta düzenlediği Ankara Newroz’u büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasında sık sık “Bijî Newroz”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” ve “Newroz pîroz be” sloganları atılırken kitlenin büyük bir coşku ile halaya durması dikkat çekti. Gençlerin ve kadınları yöresel kıyafetlerle alana geldiği Newroz kutlamasında, biri 17 yaşında çocuk olmak üzere Kurdistan kolyesi ve yeşil, kırmızı ve sarı renkli şal takan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 
 
DEM Parti Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Nebahat Çalpan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan Newroz kutlaması halaylarla sürdü. Katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. Ankara Emek ve Demokrasi Platformu adına Anka Dil Kültür Derneği Üyesi Lokman Doğan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ömer Faruk Yazmacı Kürtçe ve Türkçe açıklama yaptı. 2025 Newroz’unun denk geldiği atmosferin önemine dikkat çeken Yazmacı, “Kürt meselesinin, 27 Şubat İmralı çağrısıyla barışçıl demokratik çözüm ihtimalinin büyümüş olması, tüm emek ve demokrasi güçleri olarak barış, özgürlük, emek ve demokrasi mücadelesini daha da yükseltmemiz için hepimizin önüne büyük fırsatlar ve kesintisiz bir mücadele zemini sunmaktadır. Bu mücadelede omuz omuza vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
‘BU NEWROZ'DA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ’ 
 
Ardından İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Newroz baharı müjdeleyen gündür. Bu yönüyle Newroz direnişin tarihi oldu. 40 yıldır mücadele ettik! Bu Newroz'da aynı zamanda büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. 27 Şubat'ta asrın mesajı yayınladı. Kürt siyaseti, PKK’nin silahları bırakması ve lav edilmesi kararı alıyor. Buna karşın hükümet ise 3 maymunu oynuyor. Böyle Kürt sorununu çözmesiniz, Kürt sorunu ancak demokrasi ve barış ile çözülür. Hükümetin ve MHP'nin adım atmalarını bekliyoruz. Kayyım zihniyetini bırakmalarını bekliyoruz. Türkiye'nin en büyük şehrine kayyım atamak için hazırlık yapıyorlar" dedi. 
 
Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakılırken kutlama sanatçı Edip Gözeger ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Üyesi Şerzat’ın şarkılarıyla devam etti. Coşku ile çekilen halaylar ve sloganların ardından kutlama dengbêjî ile devam ederken kutlamanın sonunda gençler şarkılar söyleyerek halay çekmeye devam etti. Halayların ardından kutlama son erdi.
 
 
 

Diğer başlıklar

19:17 Xana Axpar’da kadın buluşması
19:07 Anne ve iki çocuğunun ölümüne dair gözaltı sayısı arttı
18:02 Dîlok’ta iş cinayetleri protesto edildi
17:58 Adalet Nöbeti'nde taciz failinin duruşmasına çağrı
17:46 EGEÇEP’ten ortak mücadele çağrısı
17:45 EHP: Asgari ücret 65 bin TL olmalı
17:40 Yazar-ressam Hüseyin Özsoy, Wan’da okurlarıyla buluştu
17:35 Mêrdîn’de taziye evine saldırı
17:33 Tunçt’tan Seyîd Riza ve arkadaşları için klip: Cigêram
17:30 DADER konferansı: Devlet adım atsın
17:24 ‘Barış ve özgürlükte ısrar ediyoruz’ buluşmasına çağrı
17:23 Barış gazeteciliği paneli: Militarist habercilik dili toplumda düşmanlık yaratır
17:18 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
17:13 Gülistan Koçyiğit: Demokratikleşme olmadan barış olmaz
17:11 Êlih’te taziyelere kitlesel ziyaret
17:02 Kadınlar alanlarda: Şiddetsiz yaşamı birlikte kuracağız
17:01 'Zindandaki Kadınların Öyküleri' okurlarla buluştu
16:49 57 bin ağacın kesileceği rant projesi yargıya taşındı
16:35 Dêrsim’deki doğa mitingine katılım çağrısı: Sesimize ses verin
16:14 Demokratik Birlik İnisiyatifi: Sürecin öncüsü olacağız
16:07 Seyîd Rıza ve yol arkadaşları birçok kentte anıldı GÜNCELLENİYOR
15:55 İzmir Bağımlılıkla Mücadele Platformu kuruluşunu ilan etti
15:51 Takas Pazarı’na yoğun ilgi
15:17 ‘Muhlise Karagüzel ve Kavak’ı derhal serbest bırakın’
14:33 Koğuş değiştirmek isteyen tutsak darp edildi
14:28 COP 30 tepkisi: Ekolojik yıkım derinleşiyor
14:04 Mêrdîn kısa süreli yağışta göle döndü
13:56 İHD 22'nci Genel Kurulu başladı: Devletin Kürt meselesindeki güvenlikçi politikası değişmedi
13:51 Kayıplar için beş kentte adalet talebi
12:56 Cumartesi Anneleri Nazım Gülmez için adalet istedi
12:28 Dêrsim’de Seyit Rıza anması: Mezar yerlerini açıklayın
12:18 Sındırgı’da art arda depremler
10:37 CHP Milletvekili Akgün Alp: Devlet, Abdullah Öcalan ile görüşüyorsa Komisyon neden görüşmesin?
10:28 İşçi servisi devrildi: 14 yaralı
10:14 Nizamettin Kabaiş: Tehditlere rağmen mücadelemiz sürecek
09:24 Dilovası’nda yaşamını yitiren işçi sayısı 7'ye yükseldi
09:23 HDP binalarına saldırı dosyası 10 yıldır neden kapalı tutuluyor?
09:22 Dêrsim'de yüzlerce toplu mezar var: Yüzleşme çağrısı
09:11 Ruhsatsız fabrika yangından sonra mühürlendi!
09:08 Dilan Mızrak: Devlet sürecin hukuki zeminini bir an önce oluşturmalı
09:07 Kültürel hafıza yok oluyor, Ermeni evleri bir bir çöküyor
09:06 Bataklığa sürüklenenler anlatıyor: Ayağım tekerlek olmuş, tamir etmeye çalışıyordum
09:05 Çöken bina, patlayan depo: İhmalin getirdiği ölümlere karşı mücadele edeceğiz
09:04 Selamet Yeşilmen’in failleri 10 yıldır bulunmadı: Adalet bekliyoruz
09:03 Soğuk havalar cep yakıyor
09:03 'Halk ve inançlar arasında problem yok; sorun kanun ve yasalardır'
09:02 'Barışa katkı için Seyîd Rıza ve arkadaşlarının mezar yerleri açıklansın'
09:01 Devlet merkezli uygarlık sistemin yok edici düzeni: Kastik katil
09:00 15 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:59 Amed'de yollar göle döndü
08:22 Kürdistan kentleri için kuvvetli yağış uyarısı
14/11/2025
23:56 Yeni kurulan TELE2’nin haberine erişim engeli
23:42 Licê'nin Qelesi mezrasında ev baskını
23:19 Şam'da art arda patlamalar meydana geldi
22:50 Gençlerden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için meşaleli yürüyüş
22:43 DEM Parti eski il eşbaşkanına 13 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
22:36 Mêrdîn'de fırtınada motosikleti devrilen kurye yaralandı
22:10 Rahman A. boşanma aşamasında olduğu kadını katletti
21:36 Kürdistan kentlerine ayrılan kültür ve turizm bütçesi yüzde 5'in altında
21:23 Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê girişlerindeki kontrol noktaları kaldırıldı
21:20 Sabahat Tuncel: Barış bizim için bir tercih değil zorunluluktur
20:46 İstanbul'da Rojin Kabaiş için eylem
20:35 Êlih'te iş cinayeti
19:46 Gülhan'ı katleden faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
19:19 ‘Aç kalalım ama kültürsüz kalmayalım’
18:37 İşçiler 107 gündür eylemde: Taleplerimiz karşılansın
18:24 CHP'den İBB iddianamesine ilişkin HSK'ye başvuru
18:18 DEM Partili Oluç: Eli kulağındadır, kayyım rejiminin sonuna geliniyor
18:08 Riha’da toz taşınımı etkili oldu
18:02 HPG’li İş, kitlesel bir şekilde toprağa verildi
17:32 25 Kasım eylemleri: Dayanışmayla karanlığı yeneceğiz
17:06 Çetin'in taziyesine 'şehit namirin' sloganıyla ziyaret
17:01 Vince çıkan işçilerin eylemi kazanımla sonuçlandı
16:42 DEM Parti Kadın Meclisi direnişteki kadınları ziyaret etti
16:41 DEM Parti Turizm Bakanlığından Kürtçe ve diğer dilleri teşvik edilmesini istedi
15:52 Dilek İmamoğlu: Adalet yara alırsa umut yeşermez
15:19 İHD: 6 bin 94 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi
15:00 Bireysel silahlanma protestosu
14:07 Silahlı saldırıda 4 kişiyi yaralayan korucular serbest bırakıldı
13:54 LeMan davasında Pehlevan hakkında tahliye kararı
13:09 KESK'li kadınlar 25 Kasım programını açıkladı: Barış talebinde ısrarcıyız
12:26 MB anketine göre enflasyon beklentisi yükseldi
11:45 Çakıroğlu: Cumhuriyetin 2'nci yüzyılının kurucularından biri Abdullah Öcalan olacak
11:31 Tanrıkulu: Güven artırıcı adımlar atılmalı
Ekmen: Toplumun desteği süreç için önemli
11:13 AB Türkiye Delegasyonu Amed Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti
11:09 Sürecin etkili öncülere ihtiyacı var
10:55 Seyîd Rıza'nın mezar yeri açıklansın: Gidersem gözüm açık kalacak
10:51 Bakırhan: Süreçte belediyelere büyük sorumluluk ve görev düşüyor
09:58 92 yaşındaki tutsak annesi: Ölmeden oğlumu görebilecek miyim?
09:44 Erzincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde ‘suça göre’ muamele!
09:43 'Katliama işveren yer hazırlıyor, devlet göz yumuyor'
09:41 Prof. Dr. Nilgün Toker: Süreç hukuki güvence altına alınmalı
09:39 Barış Anneleri'nden komisyona çağrı: Komisyon önderliğimizle görüşsün
09:33 Wan'da Mısır Çarşısı metruk bir yapıya dönüştü
09:31 ÖHD’li Güneş: 'Umut hakkı’nın uygulanmaması demokratikleşmeye dirençtir
09:30 Her okulun kapısındalar: Çocuklar ve kadınlar 'özel' hedef
09:11 MARSU daire başkanı hakkında ‘taciz ve mobing’ten suç duyurusu
09:09 'Ölümlerin önüne geçmek için acil gündem hasta tutsaklar olmalı'
09:07 Engellenen röportajın 4. bölümü: Devleti demokratikleştirmek lazım
09:00 14 KASIM 2025 GÜNDEMİ
13/11/2025
23:46 Süveyda’da çatışmalar şiddetleniyor
23:37 DEM Partili Uysal: Gençlerin soluyacağı temiz hava kalmadı
21:30 Hatay Arsuz’da orman yangını
21:21 DEM Partili Hun: Her 4 gençten biri Türkiye’yi terk etmek istiyor
20:45 Sırrı Süreyya anısına turnuva: Her gol barış sözü olacak
20:40 Hatimoğulları ve Bakırhan, Demokratik Yerel Yönetimler Kuruluyla bir araya geldi
20:35 AB delegasyonu Amed'de
20:29 Uyuşturucuya karşı mücadeleye ayrılan bütçe yüzde 0,02
20:22 Kuzey ve Doğu Suriye’de üçlü görüşme
20:01 Meteoroloji'den 6 il için 'sarı kod 'uyarısı
19:58 Halkevleri: Polis eliyle özel bir saldırı programı uygulanıyor
19:55 Erdoğan, Erhürman'la görüştü
19:33 DEM Parti'den bütçe görüşmelerinde gençler için fon önerisi
19:22 'Yaşamlarımızı örgütlü mücadelemize emanet edeceğiz'
19:17 Şemrex’te kadınlar fidanları toprakla buluşturdu
19:11 Amedspor’dan 'bahis' açıklaması
19:07 Pasûr'daki iş cinayeti protesto edildi: Önlemler alınmadı
19:01 Dilovası Belediye Başkanı'nın eleştirilere yanıtı 'çoğu yer kaçak' oldu
18:47 223 işçinin direnişi 106'ncı gününde
17:51 Rusya: Ukrayna'ya saldırılar sürecek
17:37 Madde bağımlılığı ve fuhuşa karşı yürüyüşe çağrı
17:25 Adlığ ve Edemen’in taziyesine kitlesel ziyaret
16:59 Gazeteci Aykol'un hayati riski sürüyor
16:45 Mûş’ta ‘Kadın kurtuluş ideolojisi’ atölyesi
16:33 Pasûr’daki iş cinayetindeki ihmaller zinciri
16:30 TFF, bahis soruşturmasında futbolcuların cezalarını duyurdu
16:18 Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi
16:15 Suriye'nin Londra Büyükelçiliği 13 yıl sonra açıldı
16:13 Barrack: QSD’nin entegrasyonunu görüştük
16:07 HPG’li Öztürk’ün taziyesine kitlesel ziyaret
15:55 Komisyonun toplanacağı tarih belli oldu
15:45 İmamoğlu'nun hesabına erişim engeli
15:40 Wan Barosu: Rojin’in faillerinin bulunması için mücadelemiz sürecek
15:01 Cenazelere dönük saldırılara tepki: Barış sadece silahların susması değildir
14:58 Demokratik Modernite'nin yeni sayısı çıktı
14:56 Gazeteci Rahime Karvar’a ceza
14:25 ABD'den Türkiye'deki 7 şirkete yaptırım
14:24 Ahmet Özer’den DEM Parti’ye ziyaret
14:11 '6 kişinin öldüğü işyeri ruhsatsızdı, belediye göz yumdu'
14:07 Mûş'ta 'Çocuk yaşta zorla evlilikle mücadele' çalıştayı
13:54 HDP binasını yakma girişimi davasının gerekçeli kararı açıklandı
13:26 Epstein’ın mesajlarında Barrack’ın adı geçiyor
13:21 Nev Bahçe’de toplanan ayvalar reçele dönüştü
12:43 Sinemada katledilen çocuklara adanan festival başlıyor
12:22 DEM Parti: Alevilerin rızasının olmadığı çalışmaları durdurun
12:19 Tayfun Kahraman'ın tahliye talebine ret
12:13 Gazeteci Şahin’in yurt dışı yasağı 7 yıldır kaldırılmıyor
11:59 Behdînan’da seçim protestoları sürüyor
11:34 'İktidar Abdullah Öcalan'la görüşme konusunda yaklaşımını ortaya koymalı'
11:18 Taliban kadınlara okuma yazma veren kursları kapattı