Newroz kutlamalarında ortak talep: Abdullah Öcalan'a özgürlük

HABER MERKEZİ - Birçok kentte yapılan Newroz kutlamalarında, Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi öne çıktı. Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması tepkiyle karşılandı.  

Newroz Bayramı kutlamaları bugün 19 ayrı merkezde devam ediyor. "Rêbertiya Azad Civaka Demokratîk" ve "Özgürlük İçin Demokratik Toplum" şiarlarıyla gerçekleştirilen kutlamalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talep edildi. Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterildi. 
 
AYDIN 
 
Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi'nde Newroz kutlaması yapıldı. Abdullah Öcalan'ın "Gayet tabi kudretlidir durumumuz" sözü ile "Sen baharın daha açmamış çiçeğisin Kemal" ve "Newroz özgür halkın doğuşudur" ifadelerinin yer aldığı pankartlar alana asıldı. Alan DEM Parti bayraklarıyla süslendi. Kadın ve gençlerin yoğun katılımı dikkati çekerken, alandan sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı. 
 
Özgürük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan kutlamada, DEM Parti İl Eşbaşkanları Hüsnü Taş ve Şükran Sarı yurttaşların Newrozunu kutladı. 
 
DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'ta yaptığı çağrıya işaret ederek, iktidarın çağrıya karşı adım atması gerektiğini vurguladı. 
 
YAVAŞ'A: PAÇAVRA SENSİN!
 
DEM Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, "Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik toplum paradigması hepimizin desteklediği bir paradigmadır" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Sakık, "Amed'de de İstanbul'da da demokrasi istiyoruz. Amasız bir şekilde halkın iradesine uzanan elleri çekin. Bırakın halk kendisini yönetsin. Her türlü haksızlığa karşı mücadele ederken kendini bilmez bir belediye başkanı Kürtlerin değerine 'paçavra' diyor. En büyük paçavra sensin. Irkçı kesimlerle işimiz olmaz ama onlara da haksızlık yapılırsa onun da karşısında dururuz" diye kaydetti. 
 
Kutlama Sorjiyan grubunun ezgileriyle son buldu. 
 
TEKİRDAĞ 
 
Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bulunan alanda kutlamalar yapıldı. Alan, "Newroza azadiyê pîroz be" yazılı renkli flamalarla donatıldı. Yurttaşlar, DEM Parti bayrakları ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli bayrak ve flamalarla kutlamalara katıldı. Birçok aile çocuklarıyla kutlamalara katıldı. Binlerce kişi, program öncesi yerel sanatçıların ezgileriyle doyasıya eğlendi ve Newroz halayına durdu. Kutlamalar sırasında sık sık “Newroz pîroz be”, “Jin jiyan azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
 
Sosyalist Danışma Platformu (SODAP) Temsilcisi Fahri Koçan, "Saray faşizmi halkların seçme ve seçilme hakkına göz koyuyor. Buna karşı onurlu bir barışı yükseltmek için alanlarda Newrozu kutluyoruz” dedi. 
 
DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, "Sayın Öcalan, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik bir şekilde çözülmesi talebinde bulundu. Bizim Sayın Öcalan’ın çağrısına destek vermemiz gerekiyor. Bütün dünya bu çağrıya kulak verdi. Bugün o çağrı ruhumuz ve gönlümüzde yeşeriyor. Sayın Öcalan bir adım attı, ama devletin de adım atması lazım ki barış olsun" diye kaydetti. 
 
Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçısı Baran Bozyel sahne aldı. Yurttaşlar uzun bir süre halaya durdu. 
 
ÇANAKKALE 
 
Çanakkale'nin Esenler Mahallesi’nde Newroz ateşi yakıldı. Sabah saatlerinde tüm hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yurttaşlar Newroz Alanı’na gelmeye başladı. Kadınların ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği kutlamalşarda, sarı, kırmızı ve yeşil renkler öne çıktı. Alandan sık sık “Newroz pîroz be” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.
 
Newroz Tertip Komitesi Başkanı Hayrettin Pişkin, Newroz’un ezilen halkların mücadelesiyle şekillendiğini vurguladı. DEM Parti Parti Meclisi üyesi Fikret Melih Çolakoğulları, toplumsal barışın sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, "Savaş kolaydır, zor olan barıştır. Biz bu sürecin devamından, barıştan yanayız" diye konuştu. 
 
DEM Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Parlak, "Elbette bugünlere kolay gelmedik, büyük emek ve bedeller vererek geldik. Bugün Kürdistan’da milyonlar Newroz alanlarında, Türkiye’de milyonlar alanlarda. Sayın Öcalan'ın çağrısını sahipleniyor milyonlar. Bu yılki Newroz'un tarihsel bir anlamı var; çünkü Öcalan'ın çağrısı var ve bu çağrı sahipleniliyor. Sayın Öcalan'ın tarihi çağrısı bu coğrafyada yaşayan tüm halklar için yüzyılın barış hamlesidir. Tüm kimlikleri buluşturmanın zamanıdır, bu coğrafyayı kardeşliğin coğrafyası yapabiliriz” diye konuştu. 
 
SEMA YÜCE ANILDI
 
21 Mart 1998’de bedenini ateşe vererek hayatını kaybeden Sema Yüce’nin annesi telefonla kutlamaya bağlandı ve Newrozu kutladı. Yurttaşlar, “Şehid namirin" sloganı attı. Ardından Newroz ateşi yakıldı. Emozan, Koma Serhat ve Koma Roj’un ezgileriyle kutlama son buldu. 
 
XARPÊT/KOVANCILAR
 
Xarpêt'in Kovancılar ilçesinde Belediye Meydanı'nda Newroz kutlaması yapıldı. Yurttaşlar, yüzlerini sarı, kırmızı ve yeşil renklerle boyayarak, kutlamaya katıldı. Kutlamada, sık sık "Jin, jiyan, azadî" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Kutlamada konuşan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, "Kimliğimiz, inancımız, demokratikleşme, eşitlikçi yaşama dair kararlılığımız sayesinde bugün Ortadoğu'da, Türkiye'de, Kürdistan'da, Avrupa'da, bütün halklar alanlarda Newroz'u kutluyor" dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu çağrıya değinen Ayten Kordu, bunun arkasında olduklarını söyledi. Kutlama, yakılan Newroz ateşinin etrafında çekilen halaylarla son buldu. 
 
SÊRT
 
Sêrt’in Misircê (Kurtalan) ilçesinde bir grup genç tarafından Çiyayê Gurdila (Beykent Dağı) Newroz ateş yakıldı. Dağda yakılan ateşin etrafında halaya çeken gençler, Newroz'u havai fişeklerle kutladı. 
 
HATAY
 
Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Yıldırımtepe Mahallesi'nde Newroz kutlandı. Yurttaşların yöresel elbiseleriyle katıldığı kutlamada,  sık sık "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı. Yerel sanatçıların seslendirdiği ezgilerle başlayan kutlamada, yakılan ateşin etrafında halaylar çekildi. SYKP Eş Genel Başkanı Mertcan Titiz, Abdullah Öcalan'ın çağrısına işaret ederek, Abdullah Öcalan'ın süreci yürütmesi için koşullarının düzeltilmesini istedi. Titiz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstererek, haksızlıklar karşısında susmayacaklarını belirtti. 
 
DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, inkar ve imha politikalarının sürdüğünü belirterek, buna karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. 
 
Newroz kutlaması çekilen halaylarla son buldu. 
 
 
MEREŞ/ELBİSTAN
 
Mereş’in Elbistan ilçesinde kutlamaların adresi, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan alandı. Çok sayıda kişinin katıldığı kutlama, DEM Parti il ve ilçe eşbaşkanlarının yurttaşları selamlamasıyla başladı.
DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, iktidarın politikalarını eleştirdi. Ceylan Akça Cupolo, kayyımlara tepki göstererek, "Kayyımlara karşı ses yükseltemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Kutlama, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla son buldu. 
 
 
DENİZLİ
 
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde pazar yerinde kutlamalar yapıldı. Kutlamada sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı. DEM Parti İl Eşbaşkanları Cevahir Kayar ve Enis Öge, halkın Newroz'unu kutladı. 
 
DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Kürtlerin kimliklerinin tanınması ve kayyım atamalarına son verilmesi gerektiğini vurguladı. Sabahat Erdoğan Sarıtaş, "Savaş kimseye kazandırmaz, aksine herkese kaybettirir. Türkiye'nin içinde olduğu bütün sorunların asıl kaynağında Kürt sorununun çözümsüzlüğü var. Yükümüz ağır, yolumuz uzak. Bu süreci savaş sürecine çevirmek isteyenlere yol vermeyeceğiz" diye kaydetti. 
 
DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, İstanbul'daki tutuklamara tepki gösterdi. Celal Fırat, "Biz bu zulmü kabul etmiyor ve kınıyoruz" dedi. Fırat, "Umut ediyoruz ki Sayın Öcalan'ın çağrısı ziyan edilmez. Erdoğan, 'hep bizi ötekileştirdiler' diyordu ama şimdi ise kendi gibi düşünmeyen herkesi zindana atıyor. Hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor" dedi. 
 
Ardından Newroz ateşi yakıldı. Kutlamalar, sanatçı Hozan Şervan'ın sahne almasıyla son buldu. 
 
MUĞLA 
 
Muğla'nın Datça ilçesinde bulunan eski Otopark'ta kutlama yapıldı. Sık sık “Jin, jiyan, azadî", “Bijî Serok Apo" ve “Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. CHP'li siyasetçilerin yanı sıra ekoloji ve kadın örgütlerinden de çok sayıda kişi kutlamalara katıldı. Kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” ve “Yaşasın barış” sloganlarıyla alana giriş yaptı. Barış Anneleri, Newroz ateşini yaktı. DEM Parti Muğla İl Eşbaşkanları Berivan Yılmaz ve Mehmet Kaya, Newroz'u kutladı. 
 
DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir, "Kent Uzlaşısı"nın hedef alınmasına tepki gösterdi. Nejla Demir, "Kurtuluşa doğru yürüyoruz. Demokratik toplum herkesin kurtuluşu olacak" diye kaydetti. 
 
Kutlama, halaylarla son buldu. 
 
BURSA 
 
Bursa'nın Yıldırım ilçesi Arabayatağı Pazar Meydanı'nda yapılan kutlamada, "Adil ve demokratik bir barış için yaşasın Newroz" , "Şimdi barış zamanı", "Rebere  azad, azadiya gele" pankartları açıldı. Sık sık "Biji Serok Apo", "Bijî berxwedana İmralı", "Jin, jiyan, azadî" ve "İmralı'ya bin selam" sloganların atıldığı kutlamaya, kadınlar yöresel elbiseleri ve çektiği zılgıtlarla renk kattı. Babetna ve yerel bir müzik grubunun sahne aldığı kutlamada konuşan DEM Parti Milletvekili Serhat Eren, Abdullah Öcalan'ın çağrısına dikkati çekerek, çağrının bütün halkın bir arada yaşama çağrısı olduğunu belirtti. 
 
"Barışın Ortadoğu'da yeniden yeşermesinin anahtarı Sayın Öcalan'dır" diyen Eren, "Sayın Öcalan tarihi bir çağrı yaparak büyük bir sorumluluk aldı. Devletin buna karşı adım atması gerekir. Sürecin ilerlemesi için Sayın Öcalan üzerindeki tecrit mutlaka kalmalıdır. Bunun için Sayın Öcalan’ın koşullarının acile değişmesi ve fiziki özgürlüğünün sağlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
 
KONYA
 
 
 
Konya'nın Işıklar Mahallesi’nde bulunan Salı Pazarı’nda yapılan kutlamalara 7'den 70'e binlerce kişi katıldı. Newroz alanında kadınların ve gençlerin yoğunluğu dikkati çekti. Coşkulu kutlamalarda sık sık "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Jin, jiyan, azadî" ve "Newroz pîroz be" sloganları atıldı. 
 
DEM Parti Bedlîs Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, Abdullah Öcalan’ın tarihi çağrısına değinerek, "Sayın Abdullah Öcalan‘ın 27 Şubat‘ta yaptığı çağrısı hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Değerli kadınlar, Sayın Abdullah Öcalan 'Kadınlar en güzel barışı inşa eder' diyor. Hep birlikte barışı inşa edeceğimizin sözünü buradan veriyoruz” diye konuştu. 
 
Kutlama, Newroz ateşinin yakılması ve halaylarla son buldu. 
 
 
ESKİŞEHİR
 
Eskişehir'de Newroz kutlaması, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Öğlen saatlerinde başlayan kutlamada, tişörtünde "Kürdistan" yazısı bulunan genç bir kadının alana girişine polisin izin vermemesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Gençler ve kadınların yöresel elbiselerle katıldığı kutlamada, konuşan DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Kürtlerin 100 yıldır eşit yurttaşlık için mücadele ettiğini belirterek, "Siz burada göçmensiniz ne yazık ki topraklarınızı terk etmek zorunda kaldınız. Bugün burası da bizim vatanımız, İstanbul'da bizim vatanımız her yer bizim vatanımız. Biz bu gözle bakıyoruz bu coğrafyaya. Kardeşçe bir arada, eşit, özgür hiç kimsenin kimliğini yok saymadan yaşamı inşa etmenin günüdür" ifadelerini kullandı. 
 
'ÇAĞRININ İLK MEYVESİ' 
 
DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan ise, "Barış ve demokratik toplum çağrısı ilk meyvesini nasıl verdi biliyor musunuz, Sayın Cumhurbaşkanı Newroz'u bayram günü olarak teklif etmek durumunda kaldı. Demek ki 35 sene önce evlerimizde korkarak kutladığımız Newroz'u şimdi alanlardan milyonlarla kutluyoruz ve gelecek yıl resmi bayram olarak kutlayacağız" diye konuştu. 
 
ANKARA
 
Ankara Emek ve Demokrasi Platformu’nun "Rêbertiya Azad Civaka Demokratîk" ve "Özgürlük İçin Demokratik Toplum" şiarıyla Anıtpark’ta düzenlediği Ankara Newroz’u büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasında sık sık “Bijî Newroz”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” ve “Newroz pîroz be” sloganları atılırken kitlenin büyük bir coşku ile halaya durması dikkat çekti. Gençlerin ve kadınları yöresel kıyafetlerle alana geldiği Newroz kutlamasında, biri 17 yaşında çocuk olmak üzere Kurdistan kolyesi ve yeşil, kırmızı ve sarı renkli şal takan 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 
 
DEM Parti Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Nebahat Çalpan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan Newroz kutlaması halaylarla sürdü. Katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. Ankara Emek ve Demokrasi Platformu adına Anka Dil Kültür Derneği Üyesi Lokman Doğan ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ömer Faruk Yazmacı Kürtçe ve Türkçe açıklama yaptı. 2025 Newroz’unun denk geldiği atmosferin önemine dikkat çeken Yazmacı, “Kürt meselesinin, 27 Şubat İmralı çağrısıyla barışçıl demokratik çözüm ihtimalinin büyümüş olması, tüm emek ve demokrasi güçleri olarak barış, özgürlük, emek ve demokrasi mücadelesini daha da yükseltmemiz için hepimizin önüne büyük fırsatlar ve kesintisiz bir mücadele zemini sunmaktadır. Bu mücadelede omuz omuza vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
‘BU NEWROZ'DA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ’ 
 
Ardından İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Newroz baharı müjdeleyen gündür. Bu yönüyle Newroz direnişin tarihi oldu. 40 yıldır mücadele ettik! Bu Newroz'da aynı zamanda büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. 27 Şubat'ta asrın mesajı yayınladı. Kürt siyaseti, PKK’nin silahları bırakması ve lav edilmesi kararı alıyor. Buna karşın hükümet ise 3 maymunu oynuyor. Böyle Kürt sorununu çözmesiniz, Kürt sorunu ancak demokrasi ve barış ile çözülür. Hükümetin ve MHP'nin adım atmalarını bekliyoruz. Kayyım zihniyetini bırakmalarını bekliyoruz. Türkiye'nin en büyük şehrine kayyım atamak için hazırlık yapıyorlar" dedi. 
 
Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakılırken kutlama sanatçı Edip Gözeger ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Üyesi Şerzat’ın şarkılarıyla devam etti. Coşku ile çekilen halaylar ve sloganların ardından kutlama dengbêjî ile devam ederken kutlamanın sonunda gençler şarkılar söyleyerek halay çekmeye devam etti. Halayların ardından kutlama son erdi.
 
 
 

Diğer başlıklar

10/11/2025
23:59 Ankara'da öğrencilere polis engeli
23:58 Ekvador'da bir cezaevinde 27 tutuklu ölü bulundu
21:47 Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem
21:44 ESP'den çağrı: Tutuklanan 13 arkadaşımızın yanında olalım
21:33 TFF, bahis oynayan bin 24 futbolcuyu açıkladı
21:27 Şara Beyaz Saray'da: Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımları askıya alındı
20:34 ABD, Doğu Pasifik’te iki tekneyi vurdu: 6 kişi öldü
20:30 İsrail’den Lübnan’a yeni hava saldırıları
20:21 İran'da kuraklık, barajlarda su kalmadı
20:17 Kayyımın işten çıkardığı işçiler 103'üncü günde adliye önünde
20:12 Nijerya’da DAİŞ ve Boko Haram çatışması: 200 ölü
19:59 Yangından kurtulan işçi: İş güvenliği yoktu
19:53 Emin Güler tahliye edildi
19:31 Semsûr'daki istismar davasında ceza talebi
19:10 Amed ve Ankara'da yangın protestosu: Vahşet döngüsüne karşı mücadeleye çağırıyoruz
19:01 Sındırgı'da bir deprem daha
18:33 Ozan Elektronik Para A.Ş. soruşturmasında 4 tutuklama
18:26 Adana'da kadına şiddet
18:14 İnşaatta çalışan işçi sayısında rekor artış
17:56 İşçiye keyfi gözaltı
17:44 İnşaattan düşen işçi yaralandı
16:52 HDK sonuç bildirgesi: Abdullah Öcalan’ın çıkışı yeni olanaklar yaratacak
16:41 Amed’de taziyelere kitlesel ziyaret
16:23 Harmandalı çöplüğü bakanlık kararıyla yeniden açıldı!
16:22 Mûş Belediyesi 'Kadın Meclisi' kuruluşunu ilan etti
16:05 'Karakaya'nın can ve mal güvenliği tehdit altında'
16:04 İshak Tepe'nin taziyesine kitlesel ziyaret
15:47 Trump El Şara görüşmesi bu akşam yapılacak
15:41 Gazeteci Hüseyin Aykol’a solunum desteği sağlandı
15:29 Sêrt’te 25 Kasım eylem ve etkinlikleri başlatıldı
15:17 Atış Yapı firmasına kayyım atandı
14:22 CPT: Türkiye üs sayısını artırıyor
13:58 İBB soruşturması dosyasında 'tefrik' kararı
13:54 İnfaz Hakimliği: Gözlem Kurulu, pişmanlığı değerlendirecek bir makam değildir
13:47 beIN Sports binasını saldıran kişi gözaltında alındı
13:37 Demirtaş ve Mızraklı’dan gazeteci Aykol’a dayanışma mesajı
13:04 Amedspor yönetimi: Takımın motivasyonu yüksek
12:48 CHP kurultayı davasının gerekçeli kararı açıklandı
12:37 beIN Sports’a silahlı baskın
11:59 Afrika'da 970 milyon kişi temiz yemek pişiremiyor
11:40 Irak parlamento seçimleri yarın
11:37 Gar Katliamı anması 121'inci ayında: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz
11:28 İmralı'ya sevk talebi 'tahliye erteleme' gerekçesi yapıldı
09:30 Filipinleri vuran Fung-wong Tayfunu ülkeden uzaklaştı
09:13 Hem 'eş' hem de toplum baskısına karşı mücadele ediyorlar
09:12 11'inci Yargı Paketi: Kadın hakları hedefte
09:11 Sürece rağmen ajanlaştırma dayatması sürüyor
09:11 İşte uyuşturucu rotası: 'Güvenlikli iller' başı çekiyor
09:03 Mindere dönen güreşçi: Kürtlere kapatılan alanları açmalıyız
09:02 Av. Özgökçe: Uyuşturucuya karşı komün temelli mücadele yürütülmeli
09:00 10 KASIM 2025 GÜNDEMİ
07:59 Êlih’te kavga: 2 ölü, 5 yaralı
09/11/2025
23:52 Humus’ta 2 kişi katledildi
23:15 Ankara'da trafik kazası: 4 kişi yaşamını yitirdi
22:38 Yangını protesto eden 4 genç tutuklandı
22:14 Mêrdîn’de şüpheli kadın ölümü
21:45 Süveydalı kadınlar kaybedilen yakınlarının akıbetini sordu
21:32 İran'da Bahai yurttaşlara yönelik baskılar sürüyor
20:50 Nisêbîn’de Süryani köyünün ismi iade edildi
20:41 Irak’ta özel oylama tamamlandı: Bin 841 ihlal tespit edildi
20:32 EHP: Asgari ücret 65 bin TL olsun
19:33 Jinelojî Dergisi’nden 25 Kasım etkinlikleri kapsamında atölye
19:07 Meral Danış Beştaş: Savaşa karşı toplumsal sözleşmeye ihtiyacımız var
18:58 Yangında yaşamını yitirenlerin taziyesine ziyaret
18:42 Halep’teki mayın patlamasında 2 genç yaşamını yitirdi
18:37 ‘Yeniden Sosyalizm’ konferansında ortak mücadele vurgusu
17:23 HPG’li Uçar’ın taziyesine kitlesel ziyaret
17:18 Vahap Coşkun: Kürtlerin talepleri yasal değişikliği gerekli kılıyor
17:04 'Türkiye’ye plastik atık ithalatı yasaklansın'
17:03 'Cumhuriyet demokratikleşmeli, Kürt'ün varlığını reddetmemeli'
17:00 Yangının olduğu yerde açıklama: Sorumlular istifa etsin
15:43 Amed'de toplum sağlığı için barış tartışıldı
15:24 Kocaeli’ndeki yangına ilişkin 8 kişi daha gözaltına alındı
13:31 TJA 25 Kasım’ın startını verdi
12:54 Erdoğan'dan Bahçeli açıklaması: Aramızda bir sıkıntı söz konusu değil
12:48 Bu hafta 4 bakanlığın bütçesi görüşülecek
12:41 DFG Kasım'da katledilen Özgür Basın çalışanlarını andı
12:37 Kadınlar Erdiş’te meşe fidanı dikti
12:31 İshak Tepe yaşamını yitirdi
11:58 Onca acıya rağmen barış isteyenler anlattı
11:52 Adalet Bakanı’ndan Demirtaş açıklaması: Karar mahkemenin önünde
11:17 İstanbul’da denizde cenaze bulundu
10:19 İtalya’daki Arkaik Sesler Festivali Nagihan Akarsel’e adandı
10:07 Jin dergi ‘Barış Anneleri’ni kapağına taşıdı
10:00 Irak Parlamentosu seçimleri için özel oylama başladı
09:51 Şara yaptırımları kaldıran ABD’de
09:29 Dêrsim Ocak Evladı üyesi kadınlar: Barış için herkes sorumluluk almalı
09:18 7/24 izlenen Wan’da tonlarca uyuşturucu madde trafiği
09:17 15 yıllığına planlanan ‘Çöp Depolama Tesisi’ 33 yıldır faaliyette
09:14 Çatışmalı süreçte iki çocuğunu kaybetti: Acımı dindirecek tek şey barış
09:08 Wan’daki yurttaşlar: Sadece PKK adım atıyor, devlet yasaları değiştirmeli
09:06 İbrahim Kaypakkaya'nın köyü sermayenin hedefinde
09:04 Umut Kitapevi bombalanmasının 20’nci yılı: Devlet suçlarıyla yüzleşmeli
09:00 09 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08/11/2025
23:02 Tahliye edilen Semra Güzel 3 yılın ardından Amed'de
22:55 Pamuk yığınının altında kalan işçi yaşamını yitirdi
22:35 Uludağ'da 4 çocuk kayboldu
22:31 İş cinayetini protesto eden 9 kişi gözaltına alındı
22:08 6 işçinin hayatını kaybettiği yangın: 7 kişi açığa alındı
21:11 Amedspor sahasında kazandı
21:04 Wan’da ‘çîrok' gecesi
20:54 Koma Amed'in Wan konserine 'hava durumu' iptali
20:28 Gebze'de 'şiddet' konulu buluşma
20:20 Mêrdîn Barosu'ndan 'Rojin Kabaiş' kararı
19:46 Şiyar Serdar için taziye
19:20 Kadınlardan katliamlara tepki: Failleri bulun
19:12 'Sosyalizm yeniden' konferansı: Yeniyi yöntem ve araçları değiştirerek kurabiliriz
18:55 Qoser’deki yangında ölen çocukların sayısı 3’e çıktı
18:52 Köln'de onbinlerin katılımıyla miting: Öcalan'ın özgürlüğü temel talep
18:33 Gazeteci Aykol'a kan takviyesi yapıldı
18:29 İstanbul'da iki aile arasında barış
18:24 Kadıköy'de 25 Kasım çağrısı: Alanlarda buluşalım
18:14 'Ölüye saygı ve adalet' paneli: Bağımsız bir komisyonunun kurulması kritik
17:46 Eşbaşkan Komi: Kürt sorununun yüzde 90'ı yerel yönetimler sorunudur
17:35 Îlham Ehmed: Önemli bir aşamadayız
17:29 Abdullah Öcalan: Kürtler varlıklarından taviz vermeden özgür yaşamın öncüsü olmalı
17:17 Anatolia Kültür Merkezi'nde çocuk atölyeleri başladı
17:10 Amed'de 'barış' paneli: Yasal zemin kapsayıcı olmalı
16:47 ‘Sürecin başarısı için Abdullah Öcalan özgür olmalı’
16:11 Agirî’de Kurdî-Zana Ararat Derneği açıldı
16:08 Joe Kent, Mazlum Abdi ve Rohilat Efrin ile görüştü
15:59 Demirtaş’tan milletvekillerine: İmralı’ya gidip noktayı koyun
15:44 'Toplumsal barışın inşasında hukukun rolü' paneli: Acil yasal düzenlemelere ihtiyaç var
15:39 Yakup Tuncer'in taziyesine ziyaret
15:35 Büyük Köln yürüyüşü başladı: Abdullah Öcalan'a özgürlük
15:30 KESK eylemi 146’ıncı haftasında
15:27 Yangında ölen çocuk ve kadınların isimleri belirlendi
15:26 Konak Belediyesi'nde ‘hukuksuz’ atamalara tepki
15:23 ‘Adalet Nöbeti’ dördüncü haftasında
15:20 Mazlum Dinç: Süreci engelleyen yasalar değiştirilmeli
15:14 Îlham Ehmed’den ‘yaptırımların kaldırılması’na destek
14:59 YRJ’den konferans: Kadın devriminin sesi olacağız
14:52 Doktorlardan Kuzey ve Doğu Suriye’ye destek çağrısı
14:41 Özen, Akman ve Avcı için tahliye talebi
13:49 Dört kentte eylem: Son kayıp bulununcaya kadar mücadelemiz sürecek
13:27 Cumartesi Anneleri Yurtseven, Özeken ve Münür için adalet istedi
12:45 Zeyneb Celaliyan’ın tedavisi engelleniyor
12:35 Xelfetî'de 25 Kasım yürüyüşü
12:29 ‘Sosyalizm yeniden’ konferansı: Geleceği birlikte inşa edelim
12:29 Lokman Çiftçi’nin taziyesine kitlesel ziyaret
12:24 Fransız tarihçi Vincent: Abdullah Öcalan’ın çağrısı çok önemli bir adımdır
11:33 Köln’deki yürüyüş için halk alana akmaya başladı
11:31 ‘Kadın kentleri’ buluşmasında örgütlü mücadele vurgusu
11:20 31 yıl tutsak edildi: Konuşmak yetmiyor, sürece uygun adım atılmalı
10:59 Şirnex’te kaza: 19 yaralı
10:50 Parfüm deposunda yangın: 6 ölü, 1 yaralı
10:38 Sozdar Avesta: Önder Apo’nun özgürlüğü mücadelenin temelidir
09:46 Meteoroloji'den birçok il için sağanak uyarısı
09:39 Tekirdağ Cezaevi’nde ihlaller: Provokasyon zemini örülüyor
09:31 Tülay Hatimoğulları: Abdullah Öcalan ile görüşülmeden süreçte yol alınamaz