Ayşe Gökkan: Birlik toplumumuzun dermanıdır
Kongra Star: Yüz yıllık acının ilacı ulusal birliktir

  • kadın
  • 11:28 21 Haziran 2025
  • |

AMED - Kürt Kadın Platformu’nun düzenlediği konferansa cezaevinden mektup gönderen TJA’lı Ayşe Gökkan, “Demokratik Kürt Ulusal Birliği toplumumuzun tüm sorun ve acılarının çözümü ve dermanıdır” derken, Kongra Star da kadınların ulusal birlik projesinde öncü olmaları gerektiğini vurguladı. 

Kürt Kadın Birliği Platformu, "Bi yekitiya jinên kurd, ber bi yekitiya neteweyî ye" şiarıyla iki gün sürecek olan 3'üncü Kürt Kadın Platformu Konferansı devam ediyor. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Özgür Kadın Hareketi’nin (Tevgera Jinen Azad-TJA) eski dönem sözcüsü Ayşe Gökkan, konferansa mektup gönderdi.
 
Ayşe Gökkan’ın mesajı şu şekilde:
 
“Değerli katılımcılar, hepiniz hoş geldiniz. Varlığınız ve katılımımız güzel olsun. Öncelikle bizi bu günlere, bu düzeye getiren kadınları minnetle anıyoruz. Değerli katılımcılar, Demokratik Kürt Ulusal Birliği toplumumuzun tüm sorun ve acılarının çözümü ve dermanıdır.
 
Sizlerin de bildiği gibi tarihi bir süreçteyiz. Bu tarihi günlere gelinceye kadar Orta Doğu ve dünyada ne kadar katil, kirli güç varsa bize saldırdı ve hala saldırmaya devam ediyor. Ancak hiçbir saldırı bizi kıramadı, bizler saldırılar karşında giderek güçlendik. Bu çok yönlü saldırılar bizi kuşatmış durumda. Ancak biz ne kadar duyarlı, uyanık olursak bu saldırılar bizi yok edemez. Şimdi zaman Kürt kadınların birlik zamanı. Aynı zamanda da kadınların Demokratik Kürt Ulusal Birliği’ne öncü olma zamanı. Bin bir emek ve zorlukla ele geçirdiğimiz bu fırsatın elimizden gitmesine izin vermeyeceğiz. Bugün ‘Jin jiyan azadî’ felsefesi ile Toros-Zagros’ta Anadolu ve Mezopotamya’da gerçekleşen neoloitik kadın devrimini bir kez daha çağın devrimi haline gerebiliriz.  Bu destanın yaratıcısı kadınlardı.
 
Bugün de kendimize inanalım. Çünkü cinsiyetçilik, dincilik, merkeziyetçilik, milliyetçilik, militarizim, bilimcilik, oryantalizm ve sermayeye karşı çok yönlü direndik. Bu sekiz yönlü eril saldırılar tüm yarattığımız tüm düşünce ve ürünleri bizden çaldı ve  tecavüz silahı olarak bize yönelttiler.
 
FARKLILIKLAR SALDIRININ GEREKÇESİ OLDU 
 
Kadın, Kürt, Kürdistanlı, Asuri, Süryani, Mehelmi, Ermeni, Roman, Dürzi, Karaçi, Laz, Çerkes, Alevi, Sünni ol; devrimci, demokratik, sosyalist, ekolojik, feminist olmak gibi bizi birbirimizden farklı kılan her şey engel gibi gösterildi. Ancak bu sekiz farklı kimliğe dayalı ittifak, [bize karşı] saldırıları 20-30 kat artırdı. Yani, her farklılığımız, çeşitli saldırıların gerekçesi haline getirildi. Bu nedenle biz, demokratik bir ulus aşamasına geldik; farklılıklarımızla kendi toplumumuz içinde eşit ve demokratik şekilde örgütlenmek üzere yola çıktık. Aynı zamanda ortak örgütlenmeler aracılığıyla birlikte demokratik bir ulus inşa etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, katılımcıların her birini tek tek selamlıyor ve kucaklıyorum. Mezopotamya’da, Anadolu’da, beş kriz ülkesi ve dünyada kadın özgürlüğü yolunda yaşamlarını feda eden tüm kadınlara selam gönderiyorum; onların onuruyla başımı eğiyorum.”
 
KONGRA STAR’IN MEKTUBU
 
Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadınların özerk örgütü olan Kongra Star’ın konferansa gönderdiği mesaj şu şekilde: 
 
“Kongra Star olarak, Rojava Kürdistanı’ndan, direniş kalesinden ve kadın devrimi alanından, devrimci bir ruhla konferansınıza en içten selamlarımızı iletiyoruz. Tüm konferans delegelerine sıcak selamlarımızı sunuyor, sizlere başarılar ve sürekli ilerleme diliyoruz. Bu vesileyle Kürt ve Kürdistan şehitlerini minnetle anıyoruz. Umuyoruz ki bu konferansta önemli kararlar alınır ve bu kararlar, kadınların ulusal konferansının toplanması ve Kürt ulusal birliğinin inşası için bir araç olur. Örgütsel çerçevede gerçekleşen bu konferans çağrısı, Kürt mücadelesinin seyrinde önemli bir anlam taşıyor. Bu çağrı, dönemin karanlığını yırtan bir ses olarak gösteriyor ki, Kürt kadını tarihte hiç olmadığı kadar bugün devrimci ruhun özü ve canlı gücü olmuştur.
 
Konferansınız tarihi bir süreçte gerçekleşiyor. Çünkü Kürt halkı öyle bir tarihsel dönemeçten geçiyor ki artık tereddüde ve geri çekilmeye yer yoktur. Lozan Antlaşması ile dört parçaya bölünen Kürdistan’ın ardından gelişen büyük değişimler bir kez daha bölgesel hegemon güçlerin Kürt coğrafyası üzerinde yeni planlar yapmasına neden oluyor. Bu nedenle yeniden şekillenecek gelecekte yer almak ve katkı sunmak hepimizin, özellikle kadınların, tarihsel sorumluluğudur.
 
Mevcut süreç, sadece kadının sembolik varlığıyla açıklanamaz. Artık gerçek bir öncülük, örgütlülük, strateji ve birlik gerekiyor. Bu da ortak bir kaderin inşasına zemin hazırlayabilir. Faşizme ve işgale karşı en büyük direnişi gösteren, DAİŞ terörüne karşı duran Kürt kadınları, artık yalnızca fedakârlıkta değil; karar alma, öncülük yapma ve geleceği belirlemede de rol oynamalıdır. Ulusal birlik projesinde öncü olmalıdırlar.
 
Rojava için gösterdiğiniz onurlu tutumlar, Kürt birliğinin temel direklerini oluşturan yaklaşımlar olarak bizim için çok değerlidir. Ve şunu gösteriyor ki, Kürt halkının mücadelesi sadece coğrafi bir sınırla tanımlanamaz; değerlerle ve ortak bir kaderle bağlıdır. Konferansımızdan beklentimiz; Başur’dan Rojava’ya, Bakur’dan Rojhilat’a kadar tüm kadınların katılımıyla bir ulusal kadın konferansının yolunu açmasıdır. Bu konferans, mevcut kazanımların korunması, daha da ileriye taşınması ve tüm tehlikelere karşı ortak duruşun oluşturulması için bir zemin olabilir.
 
Bugün her zamankinden fazla Kürt kadınlarına çağrı yapılıyor: Özgür irade ve özgürlük vizyonuyla öncülük yapmalı, değişim sürecine yön vermelidir. Çünkü değişimin başlangıcı kadındır, kadın bu değişimin kıvılcımıdır. İçinde kadının özgür olmadığı bir halkın özgürlüğünden söz edilemez. Kadın mücadelesi aslında özgürlük, demokrasi ve birlik mücadelesidir. Kadınların ortak öncülüğü bu ülkeyi özgürlük ve barış haklarının cenneti haline getirebilir. ‘Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’ kadın özgürlüğünün gelişmesi için en çok bu dönemde anlam kazanmaktadır. Bu yüzden biz kadınlar barışın ve demokrasinin öncüsü ve kurucusu olmalıyız. Büyük bedeller ödeyerek ulaştığımız bu günleri, Kürdistan şehitlerinin hayallerine yanıt olacak bir konferansa dönüştürmeliyiz.
 
Büyük Kürdistan hafızası, ulusal birliğin inşasıyla tamamlanır. Yüzyıllık acının ilacı, ulusal birliktir. Kadınlar olarak sözümüzle, emeğimizle, çabamızla, hareketimizle, bağlılığımız ve kararlılığımızla bu birliği kurabiliriz. Böylece bu tehlikeli dönemde kadın statüsünü koruyabiliriz. Bu tarihi buluşma ile zamanın ruhuna güçlü bir yanıt vereceğinize inanıyoruz. Halkın özgürlüğünün inşası ve kadın mücadelesinin kazanımlarının güvence altına alınmasında bu konferansın sağlam bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz.
 
Kadın devriminin sıcaklığıyla sizleri selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Yaşasın Kürt Ulusal Birliği, Yaşasın Kürt Kadın Birliği”
 
 KÜRT KADIN BİRLİĞİ PLATFORMU
 
Son olarak, Kürt Kadın Birliği Platformu’nun mesajı okundu. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
 
Öncelikle, Bakurê Kurdistan (Kuzey Kürdistan) Kadın Birliği Konferansı’nı selamlıyor, başarılar diliyoruz. Tüm delegasyonlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz. Dünyanın yeniden şekillendirildiği bir süreçten geçiyoruz. Birinci Dünya Savaşı sırasında dünya sisteminin yeniden inşası, Ortadoğu’da ulus-devletlerin kurulması ve Kürdistan’ın parçalanmasıyla sonuçlandı. Yüz yıl sonra şimdi, ulus-devletlerin çözülmeye başladığı yeni bir yeniden dizayn sürecine girmiş bulunuyoruz. Bu değişimin temelinde, halkımızın yüz yıldır işgal ve soykırım altında, dört parçada da büyük acılarla sürdürdüğü özgürlük mücadelesi yer alıyor. Kürt halkının kararlı ve yılmaz özgürlük arayışı, bu işgalci ve yıkıcı sistemi iflas ettirmiştir. Ancak bu tarihsel süreç aynı zamanda büyük tehlikelerle birlikte, büyük özgürlük fırsatlarını da barındırmaktadır.
 
EN ÖNEMLİ ŞEY ULUSAL BİRLİĞİ SAĞLAMAKTIR
 
Birinci Dünya Savaşı sırasında birçok halk gibi Kürtlere de ulus-devlet sözü verilmiş ve haritalar çizilmişti. Ancak Kürt halkının önderliği sadece kendi bölgeleriyle sınırlı kalmış, birlik sağlanamamış ve bu da Lozan Antlaşması ile Kürdistan’ın dört parçaya bölünmesine ve halkımızın inkârına yol açmıştır. Bu nedenle bugün halkımızın çıkarları doğrultusunda bu süreci başarıyla tamamlamak için yapılması gereken en önemli şey, ulusal birliği sağlamaktır. Aksi halde halkımızın siyasi iradesi kabul görmeyecektir.
 
ULUSAL BİRLİK ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR
 
Biz Kürt kadınları için ulusal birlik, özgürlük ve onur demektir. Kürdistan işgal altındaysa, bu aynı zamanda kadının bedeni üzerindeki işgal anlamına gelir. Kürt kadınları yüzyıldır eril sömürgeciliğin, yok saymanın, soykırımın ve sürgünün gölgesinde yaşamaktadır. Sömürgecilik, kadın sorununun da temelidir. Bu nedenle kadın özgürlüğü ancak işgalin sona erdirilmesiyle mümkün olabilir. Ulusal parçalanmışlık, işgalin devamlılığını beslemekte; kadınlar için onursuz bir yaşam anlamına gelmektedir. Kürdistan’da kadınlara yönelik şiddet ve zulmün temellerini ortadan kaldırmanın tek yolu, ulusal birlik içinde ortak mücadele ve örgütlülüktür. Bu bağlamda ulusal birlik, biz Kürt kadınları için özgürlük ve özgürlük mücadelesinin ta kendisidir.
 
Diliyoruz ki her alanda siyasi, kültürel, sanatsal, belediyecilik, eğitim ve hukuki düzeyde birlikler kurulabilsin. Kürt kadınları birleşik bir ülke kurma gücüne sahiptir. Bu umutla, konferansınızı kutluyor, sizlerden güç alıyoruz. Alacağınız kararlar ve başarınız kutlu olsun.”
 
Okunan mektup ve mesajların ardından konferans basına kapalı devam ediyor.
 

Diğer başlıklar

30/07/2025
23:38 Ukrayna, ABD ile silah tedarikinde anlaşmaların temel ilkelerinde uzlaştı
23:33 Trump'tan Brezilya'ya yüzde 50 gümrük vergisi
22:48 Riha'da hastanede şiddet: Güvenlik görevlisi ve bir doktor yaralandı
22:20 Siweyda’ya yakıt geçişine izin verilmiyor
22:13 Bafil Talabani: Suriye’de Kürt halkının hakları korunmalı
21:34 Fed, faizi beşinci kez sabit tuttu
21:26 Mamak'ta çıkan yangında 8 gecekondu kullanılamaz hale geldi
20:48 MGK bildirisinde süreç vurgusu
20:29 Halk buluşmaları: Sürecin yükünü hep birlikte omuzlayacağız
19:47 İşten çıkarılan 223 emekçi için Wan’da kitlesel yürüyüş
19:27 İran rejim güçleri Kürt bir kolberi yaraladı
19:15 Siweyda’da bin 350 kanser hastası ilaçsız
18:52 İmamoğlu'nun diplomasının iptaline dair yürütmeyi durdurma talebine ret
18:02 Kurtulmuş: Komisyon çalışmaları Ağustos'un ilk haftası başlayacak
17:56 Rusya'da depremin ardından Klyuchevskoy Yanardağı’nda patlama
17:50 Aydın'daki yangınlar kontrol altına alındı
17:39 Dedeoğulları ailesi mezarları başında anıldı
16:31 Gazeteci Nizamettin Yılmaz'ın cenazesi İstanbul'a getirildi
16:17 Zilan Esen'in taziyesine kitlesel ziyaret
15:51 Kadınların ihtiyaçlarını belirleyip çözüm üretecek
15:40 Anamur’da ‘çocuk işçi’ katledildi
15:38 Wan kayyımı engellileri işten çıkardı: 2'nci kez mağdur ediliyoruz
15:16 Şiddet uygulayan gardiyan tutsaktan şikayetçi oldu
14:57 Özel: Meclis Başkanı talebimizi kabul etti, komisyonda yer alacağız
14:39 Dedeoğulları katliamında yaşamını yitirenler anıldı
14:00 Türk-İş'in yoksulluk sınırı: 86 bin lira
13:55 7 ayda 4 bin 426 yangın: 50 bin hektar alan küle döndü
13:51 Hunergeha Welat'tan yeni eser: Derwêş ve Edûlê
13:28 Güney Kore'de aşırı sıcaklardan 13 ölüm
12:28 Bakan Tunç: Meclis'in aldığı kararlara teknik destek vereceğiz
12:18 Tsunami dalgaları Rusya, Japonya ve ABD kıyılarına ulaştı
11:58 Süveyda'da BM konvoyuna saldırı: 1 yaralı
11:45 Fırat Bayrak’ın taziyesine kitlesel ziyaret
11:18 Hastanede klimalar çalıştırılmıyor, hastalar mağdur
11:17 Kayyımın 223 işçiyi çıkartmasına tepki
10:21 TÜİK'e göre gerçek işsizlik yüzde 32,9'a yükseldi
10:08 Adana'da 22 emekçi 9 yıldır işe iadeyi bekliyor
09:48 Sigaraya zam üstüne zam
09:18 Hesendîn’den çağrı: Doğamıza sahip çıkalım
09:16 Kavurucu sıcaklarda inşaatta çalışıyorlar
09:04 PSAKD Genel Başkanı: Aleviler sürecin asli unsurudur
09:03 Tetwan’da kayyım ve AKP’nin bıraktığı tahribat gideriliyor
09:02 Hak ve hukuk örgütleri: Süreç yüzyıllık bir fırsat, yasal güvence olmalı
09:01 Protestan Kilisesi Papazı Peker: Birlik sağlanırsa hükümet adım atar
DADEN Eşbaşkanı Sabahat İnal Acar: Kürdistan'ın ilacı birliktir
09:00 Nihat Kazanhan'ın annesi: Adalet olmazsa barış da olmaz
09:00 30 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
08:12 Rusya'da 8.8 büyüklüğünde deprem, Japonya'da tsunami
08:03 Riha mahallelerinde halk buluşmaları
29/07/2025
23:50 İsrail, Siweyda kırsalındaki geçiş hükümeti güçlerini bombaladı
22:59 İstanbul'da bir fabrikada yangın çıktı
22:33 Dirbêsiyê’deki yangında 2 kişi yaşamını yitirdi
22:16 Eskişehir'de Romanlarla halk buluşması
22:11 Şirnex'ta kadın atölyesi: Kadın özgür olmadan toplum özgür olamaz
21:58 Trump'tan Ukrayna ile anlaşması için Rusya'ya 10 gün süre
21:24 Xebat Andok: Aydın, yazar ve gazeteciler sürece sahip çıkmalı
20:56 Şirnex'ta ağaç kesimine karşı imza kampanyası başlatıldı
20:18 Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı
19:31 Mizak mahalle sakinleri madene karşı direnişini sürdürüyor
19:11 Britanya: İsrail ateşkesi kabul etmezse Filistin'i tanıyacağız
19:06 Kum ocağında operatörün cansız bedenine ulaşıldı
19:02 Barrack: QSD’nin çabaları Suriye için hayati önemde
18:59 Berkin Elvan'ı katleden Dalgalı’ya verilen ceza onandı
18:25 Artuklu Belediyesi su ve temizlik sorunları için seferber oldu
17:15 Ağaç kesimlerine suç duyurusu
16:59 MHP, komisyona 'Kardeşlik ve Dayanışma Komisyonu' adını verdi
16:59 Neslihan Şedal: Toplumsal çöküşü durduracak iradeye sahibiz
16:55 Şirnex'teki orman kıyımı: Emsal karar verilsin
16:30 Wan kayyımından işçi kıyımı
16:18 Irak Başbakanı’ndan Türkiye’ye: Askerlerinizi çekin
16:08 Amed Barosu’ndan şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusu
16:06 İran'da 1 haftada 20 tutsak idam edildi
16:04 Cizîr yasağında kadınların bedeninin teşhir edilmesine takipsizlik
15:44 Îdir’de kadınlar süreci tartıştı
15:43 Süveyda'dan 'ambargoyu kaldırın, suçluları yargılayın' çağrısı
15:21 Hasta tutsak Hatice Onaran için bakanlığa mektup
15:17 Gar Katliamı davasında beraat kararının onanmasına tepki
15:09 İHİK'in cezaevi karnesi: 21 bin 642 ihlal başvurusuna karşı 153 ziyaret
14:52 Özel: Nitelikli çoğunluk olursa CHP komisyonda yer alır
14:48 Asrın Hukuk Bürosu: Aktaş'a dair yanlı ve yanlış haberlerle süreç hedefleniyor
14:42 Berivan Demir'in taziyesine kitlesel ziyaret
13:41 Bakan Yumaklı: Bursa'daki yangın devam ediyor
13:31 Çatalca'da kum ocağında göçük
12:44 Gazeteciler İsrail Konsolosluğu önünde: Filistinli meslektaşlarımıza ses veriyoruz
12:01 'Üst araması' dayatmasıyla tedavi hakkı engelleniyor
11:38 Tahliye engellerine karşı 4 kuruma başvuru
11:17 Amed Barosu: Toplumsal barışı tehdit eden paylaşımlara itibar edilmemeli
11:03 Adana’da erkek şiddeti: 2 kadın katledildi
10:57 Meriwan Cezaevi’nde tutsaklara baskı arttı
10:44 Çocuklar ve yetişkinler için Kürtçe kurslar başlıyor
10:43 Kayyım döneminde usulsüzlük ve yolsuzluk: 25 kişiye ceza
10:21 Kimlik kontrolünün nedenini soran gence polis şiddeti
10:10 33 kurşunun üzerinden 82 yıl geçti: Devlet halktan özür dilemeli
10:04 Görüntüler HepsiJET işçilerini haklı çıkardı
09:59 Kazada yaralanan itfaiyeci yaşamını yitirdi
09:47 İkbal Eren: Sevdiklerimizin mezarlarını ve faillerin yargılanmasını istiyoruz
09:34 7 yaşındaki çocuğu öldüren polis yargılanmayacak: Başka seçeneği yoktu
09:32 ‘PKK yeni bir oluşumla devam ederse katılır mısın’ sorusuyla tahliyesi ertelendi
09:20 Gazeteci Abayay'sız 33 yıl: Ardılları hakikat arayışını sürdürüyor
09:17 Mêrdîn’de bunaltıcı sıcaklarda halk susuz bırakıldı
09:13 Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü’nde skandal ağ!
09:07 Jakob Migenda: Öcalan'ın özgürlüğü halkların özgürleşmesinin işaretidir
09:02 Demokratik Birlik İnisiyatifi'ni güçlendirme çağrısı
09:00 29 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
08:38 Cizîr'de bekçilerle tartışan gençlere gözaltı
08:32 İBB soruşturmasında 25 kişi hakkında gözaltı kararı
28/07/2025
23:18 Siweyda’da abluka ve katliamlara karşı halk alanlarda
23:10 Amed’de şüpheli kadın ölümü
22:48 Licê’deki yangın helikopter eksikliğinden yayıldı
22:39 Bin 800 halk buluşması gerçekleştirildi: 27 Şubat çağrısı fırsattır
21:14 Bursa'daki yangın soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
20:42 Licê’de yangın
20:40 Şirnex’ta operasyona çıkan asker hayatını kaybetti
20:35 Abdullah Öcalan: Tüm kesimlerin sürece katılımı hayati bir ihtiyaçtır
19:57 Mersin'de 24 saate 3 kadın katledildi: Yasta değil isyandayız
19:51 Abdullah Öcalan ve İmralı’daki tutsaklar aileleriyle görüştü
18:54 Erxenî’deki yangın kontrol altına alındı
17:53 CHP'den 'komisyon' açıklaması: Elbette gireceğiz
17:34 Riha'daki sıcaklığa dair paylaşım yapan kişi serbest bırakıldı
17:33 Erxenî ilçesindeki yangın sürüyor
17:02 Serekanîyê'de asker işkencesi
16:32 Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması iptal edildi
16:27 Fis Ovası'nda yangın
16:25 Uluslararası Af Örgütü: Suriye’de 8 Alevi kadın ve çocuk kaçırıldı
15:51 Yangın söndürmeye giderken kaza yaptılar: 1'i ağır 3 yaralı
15:46 Hesendîn’de eylem: Kürdistan’da eko soykırım uygulanıyor
15:45 İzmir'in 2 bölgesinde yangın
15:41 Qers'te kadın buluşması: Mücadelemiz kazancımızı belirleyecek
15:15 Orman yangınları Meclis gündeminde
15:05 Şirnex'te orman kıyımına karşı kampanya başlatılacak
14:52 Roboskî Katliamı anması: Yüzleşme olmadan barış sağlanamaz
14:26 Sanatçılardan 8 başlıklı süreç önerisi
14:18 KESK'liler bakanlık önünde: En düşük maaş yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın
14:04 Çaya zam
13:39 Tutuklu Kıskaç için çağrı: Ayrımcılığa maruz kalıyor, sağlık durumu ciddi
13:17 Yazar Nasır Hemeti’ye 4 yıl 8 ay hapis
12:37 DAİŞ kiliseye saldırdı: 43 ölü, 15 yaralı
12:14 Suriye’de parlamentonun üçte birini Şara belirleyecek
10:43 DFG 3 gazeteciyi andı: Özgür Basın şehitleri onurumuzdur
10:37 Hanehalkının enflasyon beklentisi yüzde 54,5'e yükseldi
10:20 Irak'ta kadın partisi kuruldu
10:09 100 kadından mektup: Öcalan ile görüşmek istiyoruz
10:01 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Yangınların sorumlusu AKP’dir
09:57 DEDAŞ'ın ihmalkarlığı 6 ineği öldürdü
09:36 Orman yangınları: 21 kişi tutuklandı
09:31 Rahip Kavak: Kiliseler de sürece dahil edilmeli
09:20 Vasi olmak isterken kendisine vasi tayin edildi, hayatı felç oldu
09:11 Özerk Yönetim ve Şam görüşmesi neden ertelendi?
09:10 Ulusal Birlik Konferansı’na katılanlar: Birlikle kazanabiliriz
09:08 Düzce T Tipi Cezaevi'nde 2 tutsağın infazı yakıldı
09:08 'Gözlem kurulları çözüm umudunu hedef alıyor'