Yemen'de gözaltı merkezine saldırı: En az 100 ölü

img

HABER MERKEZİ- Yemen’de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Husilerin bulunduğu bölgedeki gözaltı merkezini vurması sonucu en 100 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yardım kuruluşları, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırısında bir gözaltı merkezinin vurulması sonucu en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BBC’de yer alan haberde, saldırıdan saatler sonra kurtarma görevlilerinin hâlâ enkazdan cenaze çıkardığı ve canlı bulma ümidinin giderek azaldığı belirtildi.

Ölü sayısı net olarak bilinmese de, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) en az 70 kişinin öldüğünü, ancak sayının artmasının beklendiğini açıkladı.MSF bir hastaneye 200'den fazla ölü ve yaralı getirildiğini de açıkladı.

Yemen'deki MSF Direktörü Ahmed Mahat, AFP'ye yaptığı açıklamada "Olay yerinde çok sayıda cenaze ve çok sayıda kayıp var. Kaç kişinin öldüğünü bilmek imkansız. Korkunç bir şiddet eylemi bu" dedi.

Aynı anda ülkenin neredeyse tamamında internet kesintisi de yaşanıyor. Husilere ait televizyon kanalı, bu kesinti için de iletişim tesisini hedef alan koalisyon uçaklarını suçladı.

Suudi Arabistan ise koalisyonun Hudeyde'yi hedef aldığını doğrularken Saada'daki saldırıyı planlamadığını savundu.

Husilerin Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) düzenlediği insansız hava araçlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Gözaltı merkezi, Husilerin kontrolündeki Saada'da yer alıyor.