Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü

  • dünya
  • 14:22 18 Nisan 2024
  • |
img

HABER MERKEZİ - PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları, İmralı tecridine karşı sessizliğini sürdüren CPT yetkilileriyle görüştü. 

 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ömer Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Faik Erol, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) yetkilileriyle görüştü. 
 
Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan CPT yetkilileriyle görüşen Öcalan ve Erol, Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuştu. CPT yetkililerine İmralı tecridine dair bilgilendirmelerde bulunduklarını dile getiren DEM Partili Öcalan, CPT yetkililerinin buna karşın üye ülkelerin izinleri olmadan ziyaretlerinin raporlarını açıklayamadıklarını kendilerine aktardıklarını söyledi. 
 
‘CPT TÜRKİYE’YE BASKI UYGULAMALI’
 
Görüşmede PKK Liderinin Kürtler ve Kürt sorununun çözümündeki rolüne vurgu yaptıklarını ifade eden Öcalan, CPT’nin de bu konuda hassas olmasını ve Türkiye’ye baskı uygulamasını talep ettiklerini aktardı.
 
‘CAYDIRICI BİR MİSYON EDİNMELİ’
 
CPT Genel Sekreteri ve diğer yetkililerle yapılan görüşmeye katılan Av. Özgür Faik Erol, İmralı Cezaevi’ni 25 yıldır denetleyen CPT’nin caydırıcı bir misyon edinmesi gerektiğinin altını çizdi. Görüşmede, CPT’nin mevcut tavrının Türkiye’yi tecrit politikalarını konusunda cesaretlendirdiği eleştirisini yaptıklarını belirten Erol, “Sayın Öcalan ve onun durumunu takip eden Kürt halkının endişelerini ve kaygılarını giderecek bir yaklaşım, bir tutumun geliştirilmesi şart. Bunun için de biz üzerimize düşen ne varsa hepsini yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.