Doğu Karadeniz için yeni sel uyarısı

img
ARTVİN - Artvin’de yaşanan sel felaketinde kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Doğu Karadeniz için yeni sel uyarısı geldi. 
 
Artvin’de dün yaşanan şiddetli sağanak yağışın ardından yaşanan sel felaketi Arhavi ilçesinde büyük hasara yol açtı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte maddi hasarın büyüklüğü ortaya çıktı. İlçenin sokakları ile 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçık içinde kaldı. Sel sularından kaynaklı 50 araç hasar gördü.  
 
BİR KİŞİ KAYIP
 
Trafoların hasar görmesi nedeniyle ilçenin bir bölümü elektriksiz kalırken, su şebekelerin yıkılması yurttaşları susuz bıraktı. Heyelanlar nedeniyle bölgedeki 30 köye ulaşım sağlanamıyor. 19 yayla yolunun kapandığı bölgede, yol çalışmaları devam ediyor. İlçede bulunan Nero Hayvan Bakımevi de sel sularının altında kaldı. Barınaktaki yaşayan 20 hayvan boğularak can verdi.   
 
Sel sularına kapılarak kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor. 
 
YENİ SEL UYARISI 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Artvin için yeni sel uyarısı yaptı. Tehlikenin geçmediğini belirten MGM, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize için de sel ve heyelan uyarısında bulundu.