‘İzmir’deki nükleer atıklar bertaraf edilsin’

img
İZMİR - Yeşil Sol Parti İzmir il örgütü, Gaziemir’de bulunan nükleer atıkların bertaraf edilmesini istedi. 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir İl Örgütü, Gaziemir ilçesinde bulunan nükleer atık bölgesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayları Burcu Gül Çubuk, Mevlüt Ülgen ve yurttaşlar katıldı. Açıklamanın yapıldığı alanda sık sık, “Nükleere inat yaşasın hayat” sloganları atıldı.
 
Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Mevlüt Ülgen, nükleer atıkların halkın sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Bu bölgede kanser, KOAH gibi hastalıklar artmış durumda. 2012 yılından bu yana mahalle halkıyla nükleer atıkların uygun koşullarda bertaraf edilmesi için mücadele ediyoruz. Ancak iktidar buna sessiz kalıyor. Biz mücadelemizi mecliste, sokak ta her yerde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
‘NÜKLEER ATIK HERKESİN SORUNU’
 
Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili adayı Burcu Gül Çubuk ise, nükleer atıklarının bırakıldığı alanının, çocukların oyun oynadığı, insanların yaşamını sürdürdüğü bir alan olduğunu söyledi. Çubuk, “Bu alanın tamamı nükleer atıklarla kirletilmiş durumda. Mahalle halkının ve bütün canlıların yaşamı tehdit altında. Halka ve canlılara düşman olan ittifakla karşı karşıyayız. Biz her alanda bu ittifaka karşı doğanın bütünlüğünü için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Burada ki nükleer atıklar sadece burada yaşayan halkın sorunu değil. Bu hepimizin sorunu. Devletin özel olarak yok sayma politikalarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
‘SORUMLULAR HESAP VERMELİ’
 
2012 yılından bu yana nükleer atıkların uygun bir şekilde kaldırılması için hukuki mücadele verdiklerini söyleyen avukat Arif Ali Cangı da, bölgede hukuksuzlukların yaşandığını, bunun suç olduğunu ifade ederek, nükleer atıkların buradan taşınıp, bu atıkların buraya toplanmasına göz yumanların hukuk karşında hesap vermesi gerektiğini söyledi.