Dalyan’da yat limanı tepkisi

img
MUĞLA – Ortaca Dalyan’da mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yapımı devam eden yat limanını protesto eden ekolojistler, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 
 
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Ortaca Dalyan’da Muğla 3’üncü İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen yapımına devam edilen Yat Tekne Yanaşma ve Bağlanma Yeri Projesine karşı inşaat alanında basın açıklaması düzenledi. “Bırakın doğal kalsın” pankartı açılan açıklamada sık sık “Yargı kararları uygulansın” ve “Susma haykır, tersaneye hayır” sloganları atıldı. 
 
Açıklamada konuşan MUÇEP üyesi Fidan Eroğlu, mahkeme kararına değindi. Mahkeme kararında çalışmaların sucul ekosistem üzerinde etkilerinin olmasının kaçınılmaz olduğunun vurgulandığını belirten Eroğlu, “Yine kararda proje tanıtım dosyası raporunda söz konusu etkinlikle ilgili açıklanan jeolojik ve hidrojeolojik değerlendirmeler ve hazırlanan haritaların yetersiz olduğu ve aynı zamanda yetkisiz kişiler tarafından yapıldığına değinildi.  Ayrıca projenin yapılması planlanan bölgenin, Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle floristik açıdan yeterli incelemenin yapılmasının zorunluluk olduğu, proje tanıtım dosyasının bu konuda önemli eksiklikler içerdiği nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verildi” diye anımsattı. 
 
MÜCADELEYE DEVAM MESAJI
 
Projeyi iptal ettirdiklerini söyleyen Eroğlu, “Proje üzerine inceleme yapan bilirkişi heyetinin de belirttiği üzere geri dönülmez tahribata yol açmaması adına iskele kullanımının yasaklanmasını ve tekne bağlanmasına izin verilmemesini talep ediyoruz. Bu anlamda taleplerimiz yerine getirilene kadar sorumluluğu olan Ortaca Belediyesi başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarını yakından takip edeceğimizi ve mücadeleye devam edeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.