BES üyelerine mobbing uygulanıyor

img
MERSİN/MARDİN - BES Mersin ve Mardin şubeleri, SGK’nin üyelerine mobbing uyguladığını belirterek, hak kayıplarına karşı mücadelelerini yükselteceklerini söyledi. 
 
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, SGK Haftası’na ilişkin SGK İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. “36000 el gösterge, yılda iki ikramiye, insanca yaşayacak ücret ve emekli aylığı, kamusal sosyal güvenlik hakkı istiyoruz” pankartın açıldığı açıklamada, “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları atıldı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin katıldığı açıklamada, BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan konuştu. SGK tarafından üyelerine dönük mobbing uygulandığını belirten Doğan, “BES olarak geçmişte olduğu gibi bugün de Sosyal Güvenlik Haftasını kutlama haftası olarak değil mücadele haftası olarak görüyoruz, emekçilerin hak kayıplarının son bulmadığı taleplerimizin gerçekleşmediği durumda mücadelemizi yükselteceğiz” diye konuştu.  
 
‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’
 
SGK haftasını kutlamadıklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu: “Bizim de Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayacağımız günler gelecek, kamusal sağlık ve sosyal güvenlik hakkını kazandığımızda, SGK Emekçilerinin talepleri gerçekleştiğinde, SGK’nin demokratik bir işleyişe kavuştuğu koşullarda tüm emekçilerle birlikte sendikamız da SGK haftasını kutlayacak. Dini imanı para olan bir anlayışı reddediyor, bireysel çıkarı değil toplumsal dayanışmayı esas alan bir sağlık ve sosyal güvenlik sistemi için mücadelenin yanı sıra SGK Emekçilerinin insanca yaşam talepleri için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi siz değerli basın emekçileri aracılığı ile kamuoyuna duyuruyoruz.”
 
YÜZDE 5’LİK ZAM
 
BES Mardin Şubesi de, SGK binası önünde açıklama yaptı. Kamu emekçilerinin katıldığı açıklamada konuşan BES Şube Eşbaşkanı Mehmet Emin Özel, SGK’nin içinin her geçen gün boşaltıldığını ve geçmişte alınan kararların geçiştirilmesinden öteye gitmeyen bir kurum halini aldığını dile getirerek, SGK emekçilerinin yüzde 5’lik zamma mahkum edildiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Haftası’nı büro emekçilerinin kutlama haftası değil, mücadele haftası olarak gördüklerini belirten Özel, “Hak kayıplarının son bulmadığı, taleplerimizin gerçekleşmediği durumda mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz” ifadelerini kullandı