BES üyesi iki KHK’liye 4 yıl 8 ay sonra ret kararı

img
MERSİN - BES Mersin Şubesi Başkanı Murat Doğan, KHK’yle ihraç edilen 2 üyelerinin 4 yıl 8 ay sonra işe dönüş başvurusunun reddedildiğini belirtti.  
 
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) yapılan ihraçlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sendika binasında yapılan açıklamada, “İhraç edilen açığa alınan bütün üyelerimiz görevine iade edilsin” yazılı pankart açıldı. Burada açıklama yapan Şube Başkanı Murat Doğan, OHAL İnceleme Komisyonu kararıyla iki üyelerine ret kararı verildiğini aktardı. 
 
4 YIL 8 AY SONRA RET KARARI 
 
Askeri kalkışmayı iktidarın fırsata çevirdiğini ifade eden Doğan, “OHAL uygulamasına dayandırılarak çıkarılan KHK’ler ile 4 bin 239 KESK’li kamu emekçisi ihraç edilmişti, bu ihraçlardan içinde şube eski başkanımız Yusuf Kaya ile eski şube sekreterimiz Muhbet Taş’ın bulunduğu toplamda 5 arkadaşımız 677 sayılı KHK ile ihraç edilmişti. İhraçlar döneminde de söylemiştik ‘hiçbir yasal dayanağı olmayan, herhangi bir belge ve bilgiye dayanmayan ve yargısal süreç işletilmeden’ arkadaşlarımızın ihraç edilmesinde dahili olan herkes suç işlemiştir. 677 sayılı KHK ile ihraç edilen 5 arkadaşımızdan Yusuf Kaya ile Muhbet Taş’ın OHAL İnceleme (oyalama) Komisyonuna yapmış olduğu itiraz 4 yıl 8 ay sonra karara bağlanmış ve hukuksuzluk devam etmiştir. Haklarında her hangi bir adli ve idari soruşturma olmayan şube yöneticilerimizin sendikal eylem ve etkinlikleri ‘yasa dışı’ ilan edilerek yasa dışı örgütlerle irtibatlandırılıp bir gerekçe yaratılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.
 
Mevcut yaşanan hukuksuzluğa dikkati çeken Doğan, bu duruma karşı her zaman mücadele edeceklerini söyledi.