'Mağduriyet edebiyatı yapanlar, en büyük mağduriyeti yaşatıyor'

img
AMED - KESK Amed Şubeler Platformu, AKP iktidarının KHK ile binlerce emekçiyi hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğine dikkat çekerek, “AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır” dedi.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ta her hafta “KHK’lar gidecek, işimize geri döneceğiz” şiarıyla düzenledikleri eylemlerini 62’nci haftasında da sürdürdü. 
 
Açıklamada, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı. Açıklamada basın metnini KESK adına Haber-Sen Amed Şube Başkanı Mehmet Uluğ okudu.
 
'ANAYASAL HAKLARIMIZ KRİMİNALİZE EDİLİYOR' 
 
Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış sendikal hakların çiğnendiğini ve kriminalize edildiğini belirten Uluğ, “İktidar OHAL ile birçok kuruma ve belediyeye kayyım atadı. Halkın iradesini gasp edip, binlerce emekçiye ekonomik işkence uyguladı. Mağduriyet edebiyatı ile oy toplayıp iktidarı ele geçirenler, mağduriyetlerin en alasını yaşattılar. En az 100 kişinin bu kanunsuzluğun sonucu olarak kendi canına kıydığını biliyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle ihraç kararları verip, emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir” ifadelerini kullandı. 
 
'OHAL KOMİSYONU KEYFİ KARARLAR ALIYOR' 
 
Tek adam rejiminin halkı açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiğini ve OHAL komisyonun keyfi kararlar vererek hukuki cinayetler işlediğini söyleyen Uluğ, “OHAL komisyonunun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam etmekte, AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden olmaktadır” dedi. 
 
KESK olarak fiili meşru mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Uluğ, “Demokratik toplumcu sendikacılık mücadelemizden asla vazgeçmedik, savaşa karşı onurlu bir barışı, ölüme karşı yaşamı, siyaha karşı beyazı, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, karanlığa karşı aydınlığı savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi ve hiçbir gücün bizi bu mücadeleden alı koyamayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye belirti.