KHK eyleminde yaşamını yitirdikten sonra işe iade edilen Çoban anıldı

img
AMED - KESK bu haftaki eyleminde, yaşamını yitirdikten sonra görevine iade edilen Ahmet Çoban’ı andı. 
 
Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemelerinin 95’inci haftasında da sürdürdü. Bu haftaki eylemde KHK ile ihraç edilen ve yaşamını yitirdikten sonra işe iadesi gerçekleştirilen Ahmet Çoban anıldı. 22 Kasım 2016’da Büro Emekçileri Sendikası (BES) Amed Şube Eşbaşkanı Çoban, 22 Nisan 2019’da yaşamını yitirdi. Çoban, 11 Şubat 2020’de ise OHAL Komisyonu tarafından işine iade edildi. 
 
Açıklamayı okuyan, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Amed Şube Eşbaşkanı Süleyman Öğüt “ Geç gelen adalet, adalet değildir” dedi.
 
Öğüt, siyasi iktidarın cinsiyetçi ve milliyetçi anlayışla hayatın her alanına hakim olmaya çalıştıklarını belirterek, “Demokrasiden, özgürlüklerden, emekçiden, barıştan yana olan ve mücadele eden tüm muhalif kesimleri de etkisizleştirmeye çalışmaktadır” dedi. 
 
OHAL Komisyonunun keyfi olarak dosyaları beklettiğini aktaran Öğüt, “OHAL Komisyonu sanki yargılama yapıyormuş şekilde kararlar verme, çalışma yöntemi, esası ve karar alma hızı telafisi mümkün olmayan dramların yaşanmasına neden olmuştur. Bunlardan birisi de geçen hafta ölüm yıldönümü olan Ahmet Çoban arkadaşımızdır” diye belirtti. 
 
Çoban’ın yaşamı boyunca sendikal mücadele yürüttüğünün altını çizen Öğüt, “Çoban, yaşamı boyunca hep emek ve demokrasi mücadelesi içerisinde bulundu, hiçbir zaman mücadelesinden ödün vermedi. Her zaman baskılara, zulme karşı mücadele etti. Ancak bu mücadelesi sonucu hep sistem tarafından cezalandırıldı. Buna rağmen onurlu mücadelesinden ödün vermedi. 22 Kasım 2016 tarih ve 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Eski Şube Başkanımız Ahmet Çoban, bu KHK zulmünü içine sindiremedi. Bu zulme dayanamayıp kansere yenik düştü ve 22 Nisan 2019 tarihinde hayatını kaybetti. İhraçtan, yaklaşık 3,5 yıl sonra OHAL Komisyonu kararıyla görevine iade edilmiştir. Ahmet Çoban arkadaşımız şahsında, OHAL ve KHK zulmü ile hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz. Bir kez daha tekrarlıyoruz; Geç gelen adalet, adalet değildir” dedi.