‘İhraçlar görevlerine dönene kadar mücadele edeceğiz’

img
AMED - KHK’lere karşı her hafta alana çıkan KESK Amed Şubeler Platformu, “İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemelerini 96’ncı haftasında sürdürdü. Bu haftaki eylemde İstanbul’da 1 Mayıs’ta gözaltına alınanlarla ilgili de açıklama yapıldı. 
 
Açıklamada söz alan Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Ufuk Bulut, “Taksim için mücadele etmek demokratik bir haktır ve meşrudur. İstanbul'da 1 Mayıs günü işlenen bir suçtan bahsedilecekse eğer bu başta Anayasa’yı, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını hiçe saymak, demokratik hakkın kullanımını zor kullanarak engellemek ve hukuk tanımaz keyfi operasyonlar yapmaktır. İktidarın 1 Mayıs’ı yasaklama ısrarı ve ardından yürüttükleri gözaltı operasyonlarının amacı gerçek suçluyu gizlemek ve Anayasal düzene karşı ciddi bir suçu örtbas etmektir” ifadelerini kullandı. 
 
‘HUKUKİ CİNAYETLER İŞLENDİ’
 
Açıklamayı okuyan Amed KESK Kadın Meclisi Sözcüsü Leyla Tuncer, birçok kişinin KHK’lerle “sivil ölüme” maruz bırakıldığını belirtti. Tek adam rejiminin halkı açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkûm ettiğinin altını çizen Tuncer, “Bunlar yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. madde eliyle ihraç kararları verip, emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına düşmüşlerdir. Tek adam rejiminin anti demokratik uygulamalarından biri olan OHAL Komisyonu keyfi kararlar vermiş ve hukuki cinayetler işlemiştir” ifadelerini kullandı. 
 
İhracın anti-demokratik ve hukuksuz olduğunu belirten Tuncer, “Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler. İhraç olan kamu emekçilerinin en sonuncusu görevine dönene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
Açıklama “KHK’li ihraçlar onurumuzdur” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla sona erdi.